Ačiū visoms, kurios pasidalino mintimis ir patirtim
QUOTE(vida777 @ 2009 11 09, 10:24)
zinoma gautusi, tik ar gero, ir ar tuo busi patenkinta, nepabandzius nesuzinosi. Gal tau labai prie dusios bus toks neiprastas loveliu apzeldinimas (kad kam nors nepatiks, tai faktas
).
Toki dalyka labai paprasta ir nebrangu isbandyti. Dar labai tiktu prisodinti kroku tarp tu siloku. Rudeni lovelius gali papuosti ryskiomis raudonomis uogomis - prikaisioti erskeciu, sermuksniu sakeliu su uogomis.
Šį pavasarį vazone iš perkūnropių pasidariau šaunią kompoziciją. Vazoną laikiau ant stalo terasoj, kur nuolat kaitina saulė - tikra kepykla. Bet perkūnropės atitiko visus mano lūkesčius - neiškepė, praktiškai nelaisčiau papildomai, tik kiek lietaus vandens gavo (tiesa, į žemę įmaišiau vandenį sugeriančių granulių) ir svarbiausia - vazonas plokščias, tai jo vėjas neišvartė (kas labai svarbu pas mus laukuose
). Gaila, dar nežydėjo šįmet, bet gal kitąmet pražys
, tai bus iš vis pasaka
.
Pavasarį, kai susodinau planavau tą vazoną žiemai įkasti į daržą, kad neperšaltų, bet dabar apsigalvojau
Padarysiu eksperimentą - pažiūrėsiu kaip ištvers mūsų žiemą plikam vazone. Jei ką, pavasarį kaimynės prašysiu, kad pasidalintų savo perkūnropėm
O kadangi turiu
sedum montanum atliekamą gal reiktų ir su juo paeksperimentuoti iš rudens
Ačiū už mintį su krokais ir raudonom uogom
Beje, gal kas bandėt kaip krokai žiemoja vazone lauke neįkastame žemėje, nes čia ir yra pagrindinė mintis - kuo mažiau priežiūros ir terlionių.
QUOTE(Knifofija @ 2009 11 09, 12:18)
visai neblogai atrodys, esu sodinusi šilokus, tik kitas rūšis. Išsvyra per kraštus ir atrodo kaip koks svyrantis augalas, svarbu neperlaistyti, nes pasidarys blyškus ir nutysęs. Su juo derinti reikėtų kitus sausamėgius augalus. Perkūnropes, kitų rūšių ir spalvų šilokus. Visai tiktų Portmans pride, juodai bordinis iki 30 cm aukščio, sedum angeline, beveik identiškas šiam, tik geltonlapiui. O tavo parodytas vadinasi
sedum montanum
Aš ir noriu juos sodinti, kad nereikėtų laistyti
Tik vat ar žiemą neapšiltintam vazone laikėt? Įdomu, ar atitinka šitą kriterijų, kad nereikėtų tasyti lovelių nei apšiltinti
Buvau nusprendusi loveliuose auginti pelargonijas - kaip nereiklias gėles, bet jas reikia žiemą sunešti į patalpą. Pagalvojau, kad atsisakyčiau nuolat žydinčių palangių, jeigu būtų mažiau vargo su jom
Dėkui už derinį
QUOTE(rokoko @ 2009 11 09, 23:04)
as buvau sumasciusi kieme prie terasos sieneles - 1metro aukscio - pakabinti tokius lovelius is svyranciu siloku bei tinkanciu augaliuku, kalbejau apie tai ziemos pabaigoj pernai. be to, tiktu prie salia esanciu spygliuociu augalyno.
Bet atidejau planus neribotam laikui: noretusi, kad loveliai butu mediniai, o vyrija kol prisiruos padaryti, tai ..
tik planavau per ziema juos laikyt siltnamy.
Aha, atsimenu, kad žadėjai
Gaila, kad neišbandei, teks man eksperimentuoti