Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(Tina* @ 2009 11 09, 21:21)
Pas mane sedum montanum silokas jau puse alpinariumo uzkariaves, toks gajumas  doh.gif

aš tai vasarą apravėjau juos doh.gif
padovanojau kitus kaimynams augaliukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 11 09, 09:24)
Ar gautųsi kas nors gero, jei į lovelius ant palangių susodinčiau šilokus

as buvau sumasciusi kieme prie terasos sieneles - 1metro aukscio - pakabinti tokius lovelius is svyranciu siloku bei tinkanciu augaliuku, kalbejau apie tai ziemos pabaigoj pernai. be to, tiktu prie salia esanciu spygliuociu augalyno.
Bet atidejau planus neribotam laikui: noretusi, kad loveliai butu mediniai, o vyrija kol prisiruos padaryti, tai .. rolleyes.gif
tik planavau per ziema juos laikyt siltnamy.
Atsakyti
Ačiū visoms, kurios pasidalino mintimis ir patirtim 4u.gif
QUOTE(vida777 @ 2009 11 09, 10:24)
zinoma gautusi, tik ar gero, ir ar tuo busi patenkinta, nepabandzius nesuzinosi. Gal tau labai prie dusios bus toks neiprastas loveliu apzeldinimas (kad kam nors nepatiks, tai faktas  ax.gif ).
Toki dalyka labai paprasta ir nebrangu isbandyti. Dar labai tiktu prisodinti kroku tarp tu siloku. Rudeni lovelius gali papuosti ryskiomis raudonomis uogomis - prikaisioti erskeciu, sermuksniu sakeliu su uogomis.

Šį pavasarį vazone iš perkūnropių pasidariau šaunią kompoziciją. Vazoną laikiau ant stalo terasoj, kur nuolat kaitina saulė - tikra kepykla. Bet perkūnropės atitiko visus mano lūkesčius - neiškepė, praktiškai nelaisčiau papildomai, tik kiek lietaus vandens gavo (tiesa, į žemę įmaišiau vandenį sugeriančių granulių) ir svarbiausia - vazonas plokščias, tai jo vėjas neišvartė (kas labai svarbu pas mus laukuose doh.gif ). Gaila, dar nežydėjo šįmet, bet gal kitąmet pražys rolleyes.gif , tai bus iš vis pasaka wub.gif .
Pavasarį, kai susodinau planavau tą vazoną žiemai įkasti į daržą, kad neperšaltų, bet dabar apsigalvojau lotuliukas.gif Padarysiu eksperimentą - pažiūrėsiu kaip ištvers mūsų žiemą plikam vazone. Jei ką, pavasarį kaimynės prašysiu, kad pasidalintų savo perkūnropėm hihihi.gif

O kadangi turiu sedum montanum atliekamą gal reiktų ir su juo paeksperimentuoti iš rudens g.gif

Ačiū už mintį su krokais ir raudonom uogom bigsmile.gif Beje, gal kas bandėt kaip krokai žiemoja vazone lauke neįkastame žemėje, nes čia ir yra pagrindinė mintis - kuo mažiau priežiūros ir terlionių.

QUOTE(Knifofija @ 2009 11 09, 12:18)
visai neblogai atrodys, esu sodinusi šilokus, tik kitas rūšis. Išsvyra per kraštus ir atrodo kaip koks svyrantis augalas, svarbu neperlaistyti, nes pasidarys blyškus ir nutysęs. Su juo derinti reikėtų kitus sausamėgius augalus. Perkūnropes, kitų rūšių ir spalvų šilokus. Visai tiktų Portmans pride, juodai bordinis iki 30 cm aukščio, sedum angeline, beveik identiškas šiam, tik geltonlapiui. O tavo parodytas vadinasi  sedum montanum

Aš ir noriu juos sodinti, kad nereikėtų laistyti blush2.gif Tik vat ar žiemą neapšiltintam vazone laikėt? Įdomu, ar atitinka šitą kriterijų, kad nereikėtų tasyti lovelių nei apšiltinti g.gif Buvau nusprendusi loveliuose auginti pelargonijas - kaip nereiklias gėles, bet jas reikia žiemą sunešti į patalpą. Pagalvojau, kad atsisakyčiau nuolat žydinčių palangių, jeigu būtų mažiau vargo su jom blush2.gif
Dėkui už derinį 4u.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 11 09, 23:04)
as buvau sumasciusi kieme prie terasos sieneles - 1metro aukscio - pakabinti tokius lovelius is svyranciu siloku bei tinkanciu augaliuku, kalbejau apie tai ziemos pabaigoj pernai. be to, tiktu prie salia esanciu spygliuociu augalyno.
Bet atidejau planus neribotam laikui: noretusi, kad loveliai butu mediniai, o vyrija kol prisiruos padaryti, tai .. rolleyes.gif
tik planavau per ziema juos laikyt siltnamy.

Aha, atsimenu, kad žadėjai bigsmile.gif Gaila, kad neišbandei, teks man eksperimentuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 10 lapkričio 2009 - 09:11
QUOTE(Nuk @ 2009 11 10, 08:51)
Aš ir noriu juos sodinti, kad nereikėtų laistyti blush2.gif Tik vat ar žiemą neapšiltintam vazone laikėt? Įdomu, ar atitinka šitą kriterijų, kad nereikėtų tasyti lovelių nei apšiltinti g.gif Buvau nusprendusi loveliuose auginti pelargonijas - kaip nereiklias gėles, bet jas reikia žiemą sunešti į patalpą. Pagalvojau, kad atsisakyčiau nuolat žydinčių palangių, jeigu būtų mažiau vargo su jom blush2.gif
Dėkui už derinį 4u.gif
Aha, atsimenu, kad žadėjai bigsmile.gif Gaila, kad neišbandei, teks man eksperimentuoti lotuliukas.gif

Aš juos žiemai iškėliau iš vazono į žemę, kadangi šaknys ju susipynę, tai labai lengvai išsikelia iš vazonų, o pavasarį tik sukiši atgal ir viskas, žinoma truputį pakoreguoti reikia. Dirvoje žiemoja geriau, nepalikti lauke, kur gautų daug lietaus, nes vazonas sulaiko drėgmę ir jei staigiai pašala augalams nėra gerai. Galima įnešti į šltnamį, geriau stiklinį.
Atsakyti
ir aš pasirodau savo vazonėlius

user posted image

user posted image

pirmasis dabar puošia namie balkoną, o antrasis liko žiemot gamtoje mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai drazu thumbup.gif . As tai noreciau ta antraji pamatyt platesniu rakursu ax.gif
Atsakyti
Aš irgi labai norėjau taip sukomponuot į akmenį, bet akmuo per didelis, niekas nesugebėjo atitempti jo doh.gif
labai gražiai atrodo tokie raudoni bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 11 10, 11:43)
Labai drazu thumbup.gif . As tai noreciau ta antraji pamatyt platesniu rakursu  ax.gif

bijau, kad liko nenufotografuotas šį sezoną blush2.gif akmuo gan plokščias, Apie 30*40cm diemetro, aš lengvai jį persinešu kur norisi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 10 lapkričio 2009 - 11:28
QUOTE(Knifofija @ 2009 11 10, 10:21)
Aš juos žiemai iškėliau iš vazono į žemę, kadangi šaknys ju susipynę, tai labai lengvai išsikelia iš vazonų, o pavasarį tik sukiši atgal ir viskas, žinoma truputį pakoreguoti reikia. Dirvoje žiemoja geriau, nepalikti lauke, kur gautų daug lietaus, nes vazonas sulaiko drėgmę ir jei staigiai pašala augalams nėra gerai. Galima įnešti į šltnamį, geriau stiklinį.

Aš vistik paliksiu lauke eksperimento dėlei tą savo vazoną cool.gif Pavasarį parašysiu, kas gavosi smile.gif Neturiu šiltnamio, nebent į malkinę galėčiau padėti, bet ten šviesos labai mažai ir kiaurai perpučiama g.gif

QUOTE(Oli_vija @ 2009 11 10, 10:37)
pirmasis dabar puošia namie balkoną, o antrasis liko žiemot gamtoje  mirksiukas.gif

gražūs vazonikai thumbup.gif Įdomu, kaip seksis žiemoti antrajam ax.gif
Atsakyti
Šiaip šilropės gajos, turėtų peržiemot. Aš jau ne vienus metus auginu ir dar nė viena neiššalo.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 11 10, 18:49)
Šiaip šilropės gajos, turėtų peržiemot. Aš jau ne vienus metus auginu ir dar nė viena neiššalo.

Man toks vaizdelis is vaikystes laiku pries akis iskilo: kalnelis, ant kalnelio pirtis, slaitas smeletas ir visas apauges perkunropem, aplinkui pusys, tvenkinukas. Kazi ar siais laikais va taip paprastai perkunropes dar auga?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 11 10, 18:43)
Man toks vaizdelis is vaikystes laiku pries akis iskilo: kalnelis, ant kalnelio pirtis, slaitas smeletas ir visas apauges perkunropem, aplinkui pusys, tvenkinukas. Kazi ar siais laikais va taip paprastai perkunropes dar auga?

Auga auga biggrin.gif
Atsakyti