Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(troja3030 @ 2009 11 03, 14:32)
o tas bukas kazin didelis uzauga nes tikrai labai jau grazus

turbut kaip ir visi bukai - nete vienur raso iki 12 m, kitur - 25 m ax.gif .

QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 15:07)
Aš toliau paieškose biggrin.gif pendulos nenoriu, nes jau puskiparisis svyrantis - o jie bus gretimais pasodinti

apie tavo puskiparisi aisku pagalvojau, kad jie salia netiktu, bet is savo megiamu augalu saraso jo negalejau ismesti biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 08:24)
o rudenį parausta g.gif Ar dekoratyvi? Ar verta į labai ir nuolat matomą vietą?

Neparausta. Lapai rudenį buvo gal kiek šviesesni nei vasarą, tokie lyg salotiniai. Sakyčiau, kad tai medis beveik nekeičiantis lapų spalvos.
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2009 11 03, 10:00)
Kai nezinai kaip tiksliai bus, tai arba remiesi bendromis ziniomis ir nerizikuoji, nu arba remiesi 'pas ja tai augo' ir rizikuoji. Tai as ta maziau rizikinga puse palaikau ir cia isdestau. 4u.gif

Tikrai nėra taisyklių be išimčių. Pas mane rododendronai auga visiškai atviroje vietoje, t. y. be jokio šešėliuko ir neapdega saulėje. Žiemai irgi pridengiau tik pora pirmų žiemų.
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 15:07)
Tą alyvą mano kaimynam iškasė ir atidavė draugas miškininkas.

Ramia dūšia sodink - tikrai prigis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 11 03, 13:55)
Be to, paskaitinejau, kad ja puola kirmeles - eda lapus. Na, kirmeliu as buvau prisiziurejusi ir apie ozeksnius skaitydama  blush2.gif .

Mano katalpos kirmėlės nepuolė dar nei vienais metais schmoll.gif Bet dėl dekoratyvumo g.gif aš irgi palaikyčiau Vidos777 nuomonę dėl buko "Tricolor", tik pati jo neturiu, tai nežinau kaip žiemoja pas mus.
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 12:44)
Va koks tvarkingas fainas daržiukas

Gal ir tvarkingas, bet man net labai nepatinka. Dėl skonio nesiginčijama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 03 lapkričio 2009 - 17:37
QUOTE(išdykėlė @ 2009 11 03, 17:55)
Mano katalpos kirmėlės nepuolė dar nei vienais metais  schmoll.gif Bet dėl dekoratyvumo  g.gif aš irgi palaikyčiau Vidos777 nuomonę dėl buko "Tricolor", tik pati jo neturiu, tai nežinau kaip žiemoja pas mus.
Papildyta:

Žiemoja tas bukas puikiausiai, pas mane jau koks 10 metų auga ir vargo nemato.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 11 03, 18:03)

Na va, dabar aš jo labai noriu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 13:44)
Va koks tvarkingas fainas daržiukas

ir aš norėčiau kada nors panašiai pasidaryti ax.gif tik iš kokių nors ilgaamžiškesnių medžiagų g.gif

Tai čia ne tik tvarkingas, bet ir ilgalaikis, ir gana prabangus padarytas - juk iš terasinių lentų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 11 03, 13:17)
Tina, grazi ''lady'' thumbup.gif as ja iskeliau is daugiameciu gelyno kitur, kad dominuotu, o ne susilietu [nes gelyne kers prie kero]

cia merginos jau klause apie tai, ir yra paremusios savo pavyzdziais. Ir Tina berods si sezona rode foto paparciu su melynomis gelytemis pramaisiui - dailiai atrode.

Dekui uz pagyrimus "lady" 4u.gif jis pas mane truputi su keramzitiniu pagrindu susilieja 4u.gif pavasari perkelsiu truputi i kita vieta tam paciam gelyne, kad uz jo butu zalias fonas.

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 11 03, 14:24)
** Tina, gal galėtum pakartoti foto?

[attachmentid=187477]
Paparciai auga sauleje, bet vasaros pabaigoj jau nebuna grazus. Vistik tai pavesio augalas.
Papildyta:
Dar salavijai ten pat auga (be katileliu).
[attachmentid=187480]
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 11 03, 18:21)
Na va, dabar aš jo labai noriu  lotuliukas.gif

ir man jis butu pirmas pirkinys, jei tureciau pakankamai vietos, nes ji reikia matyti is visu pusiu wub.gif .

ai dar sitie berzai "Youngii" patinka (ypac ju vainikas) :
http://www.jvh-nurse.....a Youngii.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 03 lapkričio 2009 - 21:59
QUOTE(Knifofija @ 2009 11 03, 18:03)

Gal galėtumėt pasirodyti 4u.gif
QUOTE(edinka @ 2009 11 03, 19:36)
Tai čia ne tik tvarkingas, bet ir ilgalaikis, ir gana prabangus padarytas - juk iš terasinių lentų  blink.gif

pametėjai mintį apie maumedžio lentas bigsmile.gif Gi jis nuo drėgmės kietėja, tiesa g.gif tai būtų ilgaamžis reikalas g.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 11 03, 21:37)
ir man jis butu pirmas pirkinys, jei tureciau pakankamai vietos, nes ji reikia matyti is visu pusiu  wub.gif  .

nu žinok, tuoj ir mane įkalbėsi lotuliukas.gif jis bus matomas iš visų pusių rolleyes.gif
Tik aš kažkaip norėčiau šviesesniais lapais, mat puskiparisis tamsokas g.gif

Beržą "Youngii" turiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(išdykėlė @ 2009 11 03, 17:55)
Tikrai nėra taisyklių be išimčių. Pas mane rododendronai auga visiškai atviroje vietoje, t. y. be jokio šešėliuko ir neapdega saulėje. Žiemai irgi pridengiau tik pora pirmų žiemų.
Papildyta:

Ramia dūšia sodink - tikrai prigis  mirksiukas.gif

Gal rododendari gauna pakankamai drėgmės, todėl ir nenudega g.gif

Ačiū už nuraminimą 4u.gif Tikiuosi, kad prigis smile.gif
Atsakyti
O kažin šitoj nuotraukoj kas tas geltonasis?

user posted image

Atsiprašau, kad tokia didelė, bet mažesnėj nieko nesimatytų
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 11 04, 08:37)
nu žinok, tuoj ir mane įkalbėsi  lotuliukas.gif jis bus matomas iš visų pusių rolleyes.gif
Tik aš kažkaip norėčiau šviesesniais lapais, mat puskiparisis tamsokas g.gif

Beržą "Youngii" turiu  ax.gif

bukas purpurea tai tikrai atrodo kaip juoda skyle, bet sitas yra daug sviesesnis. Tu gerai nuzvelk savo aplinka, man atrodo tavo namas yra sviesus, be to rudeniop turbut pageltonuoja daugelis tavo turimu medeliu ir krumu (kad ir tas pats berzas), tai gal to sviesumo jau uztektu g.gif ?
Yra labai graziu sv. zalios, pilkos, geltonos spalvos viszaliu spygliuociu, kuriais galetum isgauti norima spalvu kontrasta, o stai bordo spalvos ne toks jau didelis pasirinkimas (nebent nedideliu krumeliu).
Atsakyti
vida777, kaip man patinka tavo minčių dėstymas 4u.gif

Iš tikrųjų yra nemažai geltonų spygliuočių, o raudonų nėra. Raudoną spalvą išgauti galima tik iš lapų. Negaliu nesutikti ax.gif

Na ką gi, reikės dar kartą pasižvalgyti po savo valdas ir pagalvoti ko iš tikrųjų trūksta mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 04 lapkričio 2009 - 12:41
QUOTE(troja3030 @ 2009 11 03, 14:32)
o tas bukas kazin didelis uzauga nes tikrai labai jau grazus

Mes pries keleta metu pardavinejom tuos bukus,tai jie buvo skiepiti ir formuoti kaip rutulis.Manau kad jau suformuotas augalas tikrai neaugs didelis( aisku jei ji toliau formuosi). Ju auskstis kazkur 3m buvo,bet tai priklauso nuo skiepo aukscio
Atsakyti