as gi is Milano gryzau sekmadieni - o ten jau pavasaris galima sakyti, tai prisiminiau kad ir pas mus jis kada nors ateis
Leisit sugryzti i seima?
QUOTE(leliumai @ 2010 01 26, 10:33)
Gal kas auginate smaliukinę gaisreną (Lychis viscaria splendens - foto1, foto2)? Kokie atsiliepimai būtų apie šią gėlę?
Auginu, dabar žinosiu tiksliai jos pavadinimą
smaliukinė gaisrena
Nereikli, žydi birželio pirmoj pusėje labiau. Lapija (žolės kupstelis) visžalė.
Tik jokio lipnumo nepastebėjau, apie kurį minėjo Rooma.
Toks pastebėjimas - kai kurie žiedkočiai ir tie ''bumbuliukai'' prie žiedelių būna tamsesni - ir man gražesni. Kiti šviesesni - tai tuos egzempiolrius išroviau.
Ką čia dar... pas mane ji žydėjo po ylalapių flioksų ir prieš laiškinį česnaką (viskas riūžava ), jei naudinga tokia info.
QUOTE(rokoko @ 2010 01 26, 14:31)
jei naudinga tokia info.
labai naudinga, o ypač foto su gaisrenos kaimynais.
ketinu sėti iš sėklų, tad ir domiuosi po truputį.
QUOTE(leliumai @ 2010 01 26, 14:00)
labai naudinga, o ypač foto su gaisrenos kaimynais.
aš irgi sėjau iš sėklų.
ši gėlytė iš tolo panaši į gvaizdę - apvalaini žiedynėliai virš žolės kupstelio - pvz, jei kur reikia atkartojimo ar pan. Abiejų tie kupsteliai žaliuoja žiemą.
QUOTE(Zaneta75 @ 2010 01 26, 14:08)
as gi is Milano gryzau sekmadieni - o ten jau pavasaris galima sakyti, tai prisiminiau kad ir pas mus jis kada nors ateis
Leisit sugryzti i seima?
Leisit sugryzti i seima?
visada prašom
Papildyta:
QUOTE(marene @ 2010 01 26, 15:25)
Merginos, tai negi nieks nepagelbės su šunine cimžieda? Tai gi per kaimynų šunis liksiu ir be gėlių, ir be šilauogės....
vienu metu aš dalinausi šiuo turtu, bet pernai jau nebenešiau žiemoti, tai ir nebeliko... gal kuri iš manęs užsiveisusi turės pasidalinti pavasarį
QUOTE(marene @ 2010 01 26, 15:25)
Merginos, tai negi nieks nepagelbės su šunine cimžieda? Tai gi per kaimynų šunis liksiu ir be gėlių, ir be šilauogės....
Sveikos. 2009 m. pavasari as pirkau sito augaliuko daigeliu Senukuose. Nu smirda tai ji tikrai, nors ir grazi Bet ir kaimynu kate per ji lipo ir musu suo lakste salia sitos cimziedos, nieko ji nepadeda O smirdi man ji taip, lyg butu prim..... kazkur
QUOTE(rokoko @ 2010 01 26, 15:22)
ši gėlytė iš tolo panaši į gvaizdę - apvalaini žiedynėliai virš žolės kupstelio - pvz, jei kur reikia atkartojimo ar pan. Abiejų tie kupsteliai žaliuoja žiemą.
pati po Tavo įdėtos foto jau ėmiau galvoti ją patalpinti į augalyną, kur buvo numatyta vieta ir gvaizdėms (pernai gvaizdes sėjau tiesiai į gruntą - nesudygo, šiemet bandysiu dar kartą). O Tu sudėliojai galutinai taškus ant i
As jau is anksto smulkiaziedziu serenciuku uzsipirkau, o tai paskui tenka ieskot ju
QUOTE(marene @ 2010 01 26, 14:25)
aš iš Jolaxus esu užgyvenusi
Jei peržiemos "nulinėj" verandoj - tada ok, galėsiu šakelę..
tik ji tikrai neatbaidys kažkaip stebuklingai keturkojų - tada neįsivaizduojamo kiekio to augalo reiktų. ir kur tiek laikysi per žiemą (visgi kvapas..) o jei paliksi peržiemot tik šakelę- plantacijų neturėsi.
Aš ją naudoju vienmečių kompozicijose - šunys ant tų vazonų ''nedaro'
QUOTE(Bijuna @ 2010 01 26, 14:35)
O smirdi man ji taip, lyg butu prim..... kazkur
kvapas stiprus ir savotiškas, bet man ne toks jau bjaurus
QUOTE(leliumai @ 2010 01 26, 15:18)
gvaizdėms (pernai gvaizdes sėjau tiesiai į gruntą - nesudygo, šiemet bandysiu dar kartą).
aš gvaizdes kažkada sėjausi dirvon iš skirtingų firmų pakelių - sudygo negausiai iš abiejų. Bet ir to pakako - nuo antrųjų metų jos parodo, ką gali
ko anksčiau tylėjai - aš labai dažnai gvaizdę dalindavau, ir kompostinę šerdavau
Aciu, mielosios. tai bent žinosiu kur ieškoti tos cimžiedos. Gal pavasariop bandysiu kreiptis į tave rokoko, jei negausiu senukuose. As tai daug vilčių į jas dedu. Pernai niekaip nesupratau, kodėl mano kai kurios tulpės jau besiruošiančios žydėti ir krokai nurudo ir nugaišo. O tik veliau vasara užsekiau, kad sunėkai buten ten ir kilnoja kojas.....Tai manau šalia pasodinsiu ir taip apsaugosiu.
QUOTE(marene @ 2010 01 26, 16:19)
Aciu, mielosios. tai bent žinosiu kur ieškoti tos cimžiedos. Gal pavasariop bandysiu kreiptis į tave rokoko, jei negausiu senukuose. As tai daug vilčių į jas dedu. Pernai niekaip nesupratau, kodėl mano kai kurios tulpės jau besiruošiančios žydėti ir krokai nurudo ir nugaišo. O tik veliau vasara užsekiau, kad sunėkai buten ten ir kilnoja kojas.....Tai manau šalia pasodinsiu ir taip apsaugosiu.
Nedėk vilčių.juk ji nežiemoja lauke.
kai žydi krokai ir tulpės, cimžieda dar namuose tupi, nes šalnų neišgyventų.
pirk spec. priemones ir barstyk.
Pvz, BROS repelentas nuo kurmių ir gyvūnų kibirėly 400gr, - turi nuorūkų kvapą. yra ŽC, ŽSt, Senukuose turi būt. ir tt.
priemonė:
http://www.credo.lt/...sciu_atbaidymui