Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(zmogs @ 2010 01 25, 13:57)
Atleisk už durną klausimą - o lazdynas irgi gali būti formuojamas medeliu?

klausimas visai nedurnas biggrin.gif , as bent jau taip formuoju, tik pas mane dar labai nedidelis. Ir is viso turiu tokia mada beveik kiekviena augala paversti kamieniniu, kad ir labai zemu, bet kai sklypas nedidelis, tai as laikau privalumu, nes apacioj ir koks kiliminis ar zemaugis augalas gali plestis, ir svogunines, ir apraveti, pamulciuoti lengviau prieiti.

Vat ir hortenzija tokia specialiai su "koteliu" issirinkau:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 25, 14:57)
o lazdynas irgi gali būti formuojamas medeliu?

gali
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 01 25, 14:52)
klausimas visai nedurnas  biggrin.gif , as bent jau taip formuoju, tik pas mane dar labai nedidelis. Ir is viso turiu tokia mada beveik kiekviena augala paversti kamieniniu, kad ir labai zemu, bet kai sklypas nedidelis, tai as laikau privalumu, nes apacioj ir koks kiliminis ar zemaugis augalas gali plestis, ir svogunines, ir apraveti, pamulciuoti lengviau prieiti.
Vat ir hortenzija tokia specialiai su "koteliu" issirinkau:

Labai įdomi idėja, o kaip atrodo, kai visi ant stiebo? Gal įmestum kad nuotraukytę į fotki? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 25, 17:28)
Labai įdomi idėja, o kaip atrodo, kai visi ant stiebo? Gal įmestum kad nuotraukytę į fotki?  ax.gif

na stiebas stiebui nelygu, pvz. kaip anksciau rodyta hortenzija, tai ten tik vos stiebelis, o bendras vaizdas vistiek bus kaip krumo (jei nenusals laugh.gif), tik tiek, kad truputi auksciau nuo zemes. Vieno kamienas gali issisakoti horizontaliai, kito gali buti supintas (geras budas vijokliams), o trecias - suformuotas kaip medis (tiesus, kreivas) su aukstai prasidedanciu vainiku. Juk ir laja gali buti plokscia, apvali, kugine, piramidine, svyranti... ir kiekvienas augalas bus savaip idomus, o jei dar pridejus ivairiu auksciu ir formu spygliuocius, zolinius augalus, tai tikrai neatrodys, kad sode auga tik "kamienai" biggrin.gif .

As dar neturiu ka rodyti, pas mane aplinka net nepradeta tvarkyti, o visi augalai sukisti belekur i patvorius verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 01 20, 19:30)
Nuk, sodink drąsiai  4u.gif , atvirai vietai  thumbup.gif augalas. Jis ilgaamžis,  tikrai nereikės persodint ir po 10 metų. Ir persodint jį tikrai įmanoma, tik patogiau kai kastuvas nesiremia į namo sienas  blush2.gif
Aš čia bėdavojau, nes pati įkišau jį į per mažą kampą, ir dar nuolat iš arti matomoj vietoj. Tai nervina bet koks neteisingai augantis stiebelis  biggrin.gif O iš tolo vaizdas visai neblogas. Taigi ir nuotraukos kur matytusi visas 'baisumas' nelabai randu (apskritai kažkaip mažokai fotografuoju savo kiemą  mastau.gif). Va turiu tik tokią:
user posted image
Tik čia jis turbūt dar nepasiekęs pilno savo ūgio, nes realybėj man kažkaip didesnis atrodo  g.gif . Jau anksčiau tą kampą rodžiau, tik čia bendresnis vaizdas.
Bet pas zmogs situacija labai panaši į maniškę - mažas nuolat matomas kampelis, tai man pasirodė, kad ten geriau tiktų kas nors kito  ax.gif

vida777 aš irgi linkusi dengtis  ax.gif , nu čia turbūt tie lietuviški genai user posted image

labai grazu
Atsakyti
Kazin kaip augalai istvers tvyranti saltuka? Pvz. persikai, silauoges g.gif MB sako issals.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 01 25, 23:35)
Kazin kaip augalai istvers tvyranti saltuka? Pvz. persikai, silauoges  g.gif MB sako issals.

Na, turbūt svarbiausia, kad šala 'nesausai', t.y. augalai pridengti sniegu. Ko gero, kad pastarųjų kelių metų žiemos 'šalta-šilta' labiau augalam protą drumstė g.gif O šiemetinė žiema - tokia senovinio standarto 000054.gif tai gal kokiai lepesnei egzotikai tikrai gali būti nepyragai, bet šilauogėm neturėtų pakenkt (kiek skaičiau, tai jų net dengti prieš žiemą nereikia), o visa tai kas palaikoma jų nušalimu iš tikrųjų yra šilauogių ligotumo pasekmės g.gif . Na pažiūrėsim, gal pavasarį lauks staigmenos user posted image

QUOTE(kristalka @ 2010 01 25, 20:03)
labai grazu

Ačiū 4u.gif , bet nuotraukų forume cituoti negalima ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 25 sausio 2010 - 23:26
Gal kas auginate smaliukinę gaisreną (Lychis viscaria splendens - foto1, foto2)? Kokie atsiliepimai būtų apie šią gėlę?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 01 26, 10:33)
Gal kas auginate smaliukinę gaisreną (Lychis viscaria splendens - foto1, foto2)? Kokie atsiliepimai būtų apie šią gėlę?

Kažkada turėjau tokia sodyboje. Visai nereikli gėlelė. Ji turi išskirtinę savybę - jos žiedkočiai ir patys žiedai šiek tiek lipnūs, lyg kuo būtų sutepti, kaip smala, gal todėl ir vadinasi smaliukinė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 01 25, 23:16)
Na, turbūt svarbiausia, kad šala 'nesausai', t.y. augalai pridengti sniegu. Ko gero, kad pastarųjų kelių  metų žiemos 'šalta-šilta' labiau augalam protą drumstė  g.gif

Tikrai kiek jau buvo nenormaliu ziemu, pas mus medziams kai kuriems net kamienai sutrukinejo nuo staigiu temperaturos pokyciu. Tikekimes si ziema augalams geresne.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 01 24, 23:40)
pas mane vienas jaunutis iš sėklų užsisėjęs  ir dovanų gautas sodinukas auga. Dovanotoja nežinojo tikslios veislės, bet iš jos pasakojimo susidariau nuomonę, kad tai šis egzempliorius, nes ji akcentavo nuo visų kitų raugerškių išsiskiriančią tiesiai aukštyn augančią lają. Kažką daugiau pakomentuoti ir negaliu, nes kol kas jis peržiemojo vieną žiemą, kas bus po šios matysim.

Dovvanotoja sako kad tai tas pats biggrin.gif ko gero blush2.gif
Auga jis gana letai - ko nepasakycia apie zaliaji jo giminaiti kuris per sezona apie 1/3 metro isauga

Kaip sekasi ziemoti? As jau svaigstu kaip laukiu pavasario...

Gal kas turit kur uzsislepe augalu/sodinuku mugiu koki saraseli? Domina visa LT. Kazkaip per googli visagali labai padrika ta informacija ir nevisad aisku kas organizatorius parodu - o ju butent man ir reikia, planuoju su vazonikais ir visokiom sodu puosmenom gal pasisukiot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zaneta75: 26 sausio 2010 - 12:17
QUOTE(Zaneta75 @ 2010 01 26, 13:16)
Dovvanotoja sako kad tai tas pats biggrin.gif  ko gero  blush2.gif
Auga jis gana letai - ko nepasakycia apie zaliaji jo giminaiti kuris per sezona apie 1/3 metro isauga

biggrin.gif na va, maniau dovanotoja šią temą jau visai apleido, tai ir negarsinau jos biggrin.gif
Atsakyti