QUOTE(leliumai @ 2010 01 22, 18:39)
pritariu Tavo mintims, kai kalba eina apie reprezentacinę zoną (namo priekį). Ji tam ir yra reprezentacinė, kad kiti galėtų akis paganyti.
Čia apie klasikinę namo dislokaciją sklype. Tam pritariu.
Būna visaip.
Mano kieme namas stovi palei pat galinę kraštinę, t.y. praktiškai visa erdvė - "ant akių". Tai palei keliuką - lapuočių gyvatvorė ir iškart sodo zona (vasarą būna tankios džiunglės), paskui daržo juosta, o pagrindinė "reprezentacija" su trinkelėm ir augalynais - man palei langus
. Čia taip maždaug pusė sklypo išeina.
čia gerai matyti tai, ką pasakiau , arčiau - trinkelės ir namas.
Tiesa, žiemą be lapų -
jokios uždangos.
Kita sklypo pusė (dešiniau parodytos) - įvairesnė: aktyviam bei pasyviam poilsiui, valgymui, ūkiniai pastatai, šiltnamis, na, ir žinoma - dar vienas augalynas
.
Augalynas matomas iš vienos pusės - nuo/iš namo ir viso kiemo. Priešais jį - pieva, kurioje "aktyvas". Už augalyno 2,5 metrų veja ir aukštoka siena, aklinai apaugusi žalialapėmis aktinidijomis. Pietūs - už tos sienos.
Tai vat - prireikė man tame augalyne
bordinio lapuočio akcento, kurio laja būtų 1-3m aukštyje. Tokio nesmulkiais gal lapais.
Kokio????? padėkit!
Labai didelis negali užaugti, nes kiemui reikia saulės (ir baseinui).
Galvojau apie lazdyną - na bet čia ne kartą ir ne du jis buvo akcentuojamas kaip "ne kompanijos" augalas.
Gal pūslenis? Neturi patirties - galima jį paauginti "ala" medelį genint?
pavyzdys, tik man reikia ne tokios "riebios" bordo dėmės
Tiesa, kieme jau yra bordo - raugeriškiai kai kur ritmiškai jau "padėlioti", taip pat ir tame augalyne vienas (ar du gali būti).