Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(jolaxus @ 2010 01 23, 18:30)
tikrai taip, mahonija lapų nemeta, tik nuo šalčio jie tamsesni pasidaro, lyg rudai bordiniai būna, ne toks sodrus žalumas, bet pavasarį sušilus orams spalva atsigauna. Na gal vienas kitas lapas nukrenta nuo senatvės, tačiau iš principo ji laikoma visžale smile.gif

kazkaip negaliu vis issiaiskinti ar nuo augimo vietos priklauso (saule, pavesis), bet pas mane saulekaitoje augancios bergenija ir mahonija (siaip jos priskiriamos pavesio augalams) rudeni nusidazo raudonai bordine spalva g.gif .
Atsakyti
Pas mane pavesyje rausvi lapai buna pavasariais.
Atsakyti
.....mergaites,o su tom mahonijos uogelem ka darot bigsmile.gif ?....kiek zinau -valgomos? bigsmile.gif
Koks skonis?
Ar vertos demesio? bigsmile.gif
Atsakyti
Labukas smile.gif

Mes prieš pora metų isigijome soda, bet va susilaukeme mažiuko ir kažkaip iki šiol nelabai buvo kada tvarkytis sode. Irgi įdomu būtų kažką gražaus sukurti.

O tu ko labiau norėtum - ar poilsinio sodo, kad būtų gėlytės, baseinėlis. Ar ir daržiuko kampelis, vaiskrūmiai?

Pas mus sode man patinka, kad yra palyginus nemažai vaismedžių, bet jie pasodinti sklypo kraštuose ir visiškai neužima vietos. Turiu ir mažą daržiuką, kuris ne kiek dėl daržovių, kiek dėl malonumo pasikapstyti tarp žemių. Aplink namuką gėlynai. O va ką dar per visą vidurį sugalvoti gražaus - nežinau. Gražu, kai pievutė, bet kažko dar trūksta g.gif
Atsakyti
Zmogs, jei visgi neatsispirtum kokiam širdžiai mielam vijokliui:
user posted image Esmė tokia, kad nereikia vijoklio kabint ant sienos.
Atramą statai stovinčią atskirai nuo sienos per kokį pusmetrį (kojeles giliau įkasi, įbetonuoji, prisuki varžtais prie įbetonuoto metalinio kampuočio ar pan.) ir tik poroj vietų papildomais skersinukais tvirtini prie sienos, ar tos baltos kolonos (ji man kažkaip nepanaši į nepatikimą smile.gif ) Čia, kad konstrukcija tvirtesnė būtų ir koks stipresnis vėjas nenuverstų.
Ir vualia - aplinka papuošta, vijoklis negadina sienos, brangusis patenkintas, šeimoje taika ir ramybė biggrin.gif
Nors ir Vidos777 mintis su vazonu labai nebloga, tik mane visgi neramina mūsų žiemos mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(graskebraske @ 2010 01 22, 16:15)
Mamytes atsidariau temele ax.gif ateis greit pavasaris ir labai noreciau,kad pasiulytumet kokiu ideju nauju sodo aplinka thumbup.gif nusipirkau tuscia sklypeli ir vis suku galva ka ia tokio grazaus ir idomaus sugalvot doh.gif tik va pasejau zolyte ir viskas . g.gif
Papildyta:
gal turit kokiu minciu ar foto ideti 4u.gif lauksiu mirksiukas.gif

kokio dydzio tavo sklypas?Ozolyte visur pasejai.Jos labai skiriasi .Ir neprikisk per daug augalu.Labai faina dekoratyvinis tvenkinys.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 01 22, 18:39)
pritariu Tavo mintims, kai kalba eina apie reprezentacinę zoną (namo priekį). Ji tam ir yra reprezentacinė, kad kiti galėtų akis paganyti.

Čia apie klasikinę namo dislokaciją sklype. Tam pritariu.
Būna visaip.
Mano kieme namas stovi palei pat galinę kraštinę, t.y. praktiškai visa erdvė - "ant akių". Tai palei keliuką - lapuočių gyvatvorė ir iškart sodo zona (vasarą būna tankios džiunglės), paskui daržo juosta, o pagrindinė "reprezentacija" su trinkelėm ir augalynais - man palei langus smile.gif. Čia taip maždaug pusė sklypo išeina.
čia gerai matyti tai, ką pasakiau , arčiau - trinkelės ir namas.
Tiesa, žiemą be lapų - jokios uždangos.

Kita sklypo pusė (dešiniau parodytos) - įvairesnė: aktyviam bei pasyviam poilsiui, valgymui, ūkiniai pastatai, šiltnamis, na, ir žinoma - dar vienas augalynas smile.gif.

Įsivaizduokite nemažą augalyną, kuriame dominuoja spygliuočiai įvairių spalvų ir formų, auga vienas kitas daugiametis ir vienas kitas lapuotis krūmelis.
Augalynas matomas iš vienos pusės - nuo/iš namo ir viso kiemo. Priešais jį - pieva, kurioje "aktyvas". Už augalyno 2,5 metrų veja ir aukštoka siena, aklinai apaugusi žalialapėmis aktinidijomis. Pietūs - už tos sienos.
Tai vat - prireikė man tame augalyne bordinio lapuočio akcento, kurio laja būtų 1-3m aukštyje. Tokio nesmulkiais gal lapais.
Kokio????? padėkit! 4u.gif
Labai didelis negali užaugti, nes kiemui reikia saulės (ir baseinui).
Galvojau apie lazdyną - na bet čia ne kartą ir ne du jis buvo akcentuojamas kaip "ne kompanijos" augalas.
Gal pūslenis? Neturi patirties - galima jį paauginti "ala" medelį genint?
pavyzdys, tik man reikia ne tokios "riebios" bordo dėmės

Tiesa, kieme jau yra bordo - raugeriškiai kai kur ritmiškai jau "padėlioti", taip pat ir tame augalyne vienas (ar du gali būti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 24 sausio 2010 - 00:18
QUOTE(rokoko @ 2010 01 24, 01:12)
bordinio lapuočio akcento, kurio laja būtų 1-3m aukštyje. Tokio nesmulkiais gal lapais.

Na, kad jau vistiek naktinėju prie kompo, tai dar truputį pasivaidensiu ax.gif
Kažkada į akį krito raudonlapis bukas (Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula') Va čia ir aprašymas yra:
http://www.dekoratyv..._krumai/rec_377
Aukštis priklauso nuo poskiepio aukščio, tai manau galima būtų tai vietai ką nors priderint 4u.gif Na tik lapai pas jį turbūt smulkoki rolleyes.gif Tiesa, visiškai neįsivaizduoju kaip jam sekasi pas mus žiemoti mastau.gif
Atsakyti
4u.gif
Kaip manote, kada maždaug būtų galima svogūnines gėles (krokus, tulpes) sodinti į vazonikus? g.gif Tiesa, vazonai būtų lauke bigsmile.gif Ir kada maždaug juos būtų galima laukan nešti? bigsmile.gif

Galvoju kokių krokų, tulpių pasisodinti į vazonus wub.gif , kad pavasarį juose žydėtų.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2010 01 23, 21:20)
.....mergaites,o su tom mahonijos uogelem ka darot bigsmile.gif ?....kiek zinau -valgomos? bigsmile.gif
Koks skonis?
Ar vertos demesio? bigsmile.gif

Pirma karta girdziu. Kazkaip nesinori man ju valgyti. Visada galvojau, kad nuodingos jos.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 01 24, 00:57)
Na, kad jau vistiek naktinėju prie kompo, tai dar truputį pasivaidensiu  ax.gif 
Kažkada į akį krito raudonlapis bukas (Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula') Va čia ir aprašymas yra:
http://www.dekoratyv..._krumai/rec_377
Aukštis priklauso nuo poskiepio aukščio, tai manau galima būtų tai vietai ką nors priderint  4u.gif  Na tik lapai pas jį turbūt smulkoki  rolleyes.gif  Tiesa, visiškai neįsivaizduoju kaip jam sekasi pas mus žiemoti  mastau.gif

Ačiū labai 4u.gif
pagooglinau - per didelis užauga, t.y. per platus http://images.google...r...l=lt&tab=wi

QUOTE(aistutėlė @ 2010 01 24, 10:18)
Kaip manote, kada maždaug būtų galima svogūnines gėles (krokus, tulpes) sodinti į vazonikus?  Tiesa, vazonai būtų lauke Ir kada maždaug juos būtų galima laukan nešti? 

Galvoju kokių krokų, tulpių pasisodinti į vazonus  , kad pavasarį juose žydėtų.... wub.gif

to reikėjo klausti ir tai daryti rudenį.
sodinam į vazonus, vazoną įkasam į žemę iki kraštų, išėjus pašalui ištraukiam ir dedam į matomiausią vietą.
Mieste galime laikyti balkone.

QUOTE(Tina* @ 2010 01 24, 12:43)
Pirma karta girdziu. Kazkaip nesinori man ju valgyti. Visada galvojau, kad nuodingos jos.

mahonijų uogos nenuodingos. "Sodo kraitės" žurn. Nr.32, 2008/4 yra straipsnis apie mahonijas, ir apie uogų perdirbimą parašyta.

Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 01 24, 10:18)
Kaip manote, kada maždaug būtų galima svogūnines gėles (krokus, tulpes) sodinti į vazonikus?

rudeni ax.gif
ar tau neteko matyti, kad visi svoguniniai augalai paradvinejami rudeni? o jei uzsinorejai pasisodinti pavasari, kur tu ju planuoji isigyti biggrin.gif ?
Atsakyti