QUOTE(Tina* @ 2010 01 22, 09:33)
Lygiai ta pati norejau parasyti
ir as ta pati... tik ne fasadui. Su augalais, kaip ir su netobula figura - vienur reikia pridengti, kitur atidengti
.
p.s. cia pamastymas tarp kitko... Kad ir kaip tai atrodytu privatu, bet aplinka kuriame ne vien tik sau, bet ir kitiems, todel butu gerai, kad ji butu grazi ir pro sali einanciam, o ne tik sau paciam. Juk daug maloniau praeiti pro puikiai sutvarkyta kiema, nei pro sabakstyna. As ka nors sodindama visada nueinu ir pas kaimyna paziureti, kaip is jo puses atrodys, ir kaip nuo gatves, nes kaip mane piktina, kai zmogus susitvarko kiemo viduri, o patvoriai taip ir lieka prizele arba dar baisiau - kokio slamsto priversti, o i tuos patvorius reikia kazkam is savo kiemo ziureti
.
QUOTE(zmogs @ 2010 01 22, 09:56)
Tiesa, gal kuri turit ar matėt kaip Lietuvoj auga Vidos minėtos mahonija ir japoninė kerija? Kažkaip man visai nematyti augalai.
auga normaliai, jei labai atviroje vietoje, esant dideliam salciui mahonijos gali apsalti, bet nukarpius virsuneles dar veslesnes atauga. Jauni lapukai buna raudoni, vasara - tamsiai zali, o rudeni, ypac sauletose vietose - raudonai bronziniai. Prie senu krumu buna atzalu prileidusios arba is seklu pridygusiu, galima lengvai pasidauginti.
Sobieska buvo foto idejus, pas ja kampe prie verandos jau nemazas ir labai grazus krumas auga.
Pas mane taip atrode gruodi:
Kerija leidzia sonines atzalas, geriau sodinant saknis ireminti, tada augs apvaliu krumeliu. Taip pat lengvai ir greitai dauginasi is atzalu. Pas mano tevus (siaurineje LT dalyje) augo puikiai.