Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

o man miskantai rudenį neatrodo baisūs - tiesiog rudeniški.
QUOTE(bitule @ 2010 01 21, 23:23)
-jaunas medelis rutuline laja iš tiesų ten gražiai žiūrėtųsi, tačiau ar ilgam g.gif, nes dauguma jų išauga,kad ir į nedidelius,bet visgi rimtus medžius. Va pavyzdžiui kaip atrodo suaugęs klevas 'Globosum':
http://hotimg23.fotk...731_mazesne.jpg
Na nebent sodinti jį anapus vartų,palei gatvę mastau.gif

manau, kad tokio dydžio rutulinio klevo kaip šitoj nuotraukoj sulauktume tik gilioj senatvėj. O be to, man rodos kad greičiau noras pasinaudoti kirviu, pjūklu ar gerai padirbėt sekatoriumi zmogs kils žiūrint į stambiuosius krūmus priešais langus nei į medelį prie įvažiavimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 22 sausio 2010 - 05:57
QUOTE(zmogs @ 2010 01 21, 23:48)
Nu neišgąsdinot manęs su tais miskantų baisumais, man jie savotiškai mieli, nu tai kas kad netvarkingi  blush2.gif

Lygiai ta pati norejau parasyti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 01 22, 05:56)
o man miskantai rudenį neatrodo baisūs - tiesiog rudeniški.

manau, kad tokio dydžio rutulinio klevo kaip šitoj nuotraukoj sulauktume tik gilioj senatvėj. O be to, man rodos kad greičiau noras pasinaudoti kirviu, pjūklu ar gerai padirbėt sekatoriumi zmogs kils žiūrint į stambiuosius krūmus priešais langus nei į medelį prie įvažiavimo.

O kokio gilumo ta senatvė? Vis vien, manau, reikia apie senatvę pagalvot, nes jei ne man tai kažkam kitam teks imtis pjūklo.. medžio gaila, man visada medžių gaila, kuo senesnis tuo labiau.

Tiesa, gal kuri turit ar matėt kaip Lietuvoj auga Vidos minėtos mahonija ir japoninė kerija? Kažkaip man visai nematyti augalai.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 22, 10:56)
Tiesa, gal kuri turit ar matėt kaip Lietuvoj auga Vidos minėtos mahonija

mahonija auga kuo puikiausiai. Štai vienas egzempliorius prieš savaitėlę taip atrodęs mano kieme:

user posted image

o čia tas pats augalas tik kitu kampu vasaros metu:

user posted image

pavasarį žydi geltonais žiedukais, paskui sunokina mėlynas uogytes, tik va žydinčio nesu užfiksavusi, betgi pilnas internetas vaizdelių, Vidos777 nuorodoj jau pasižiūrinėjai turbūt
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 01 22, 09:33)
Lygiai ta pati norejau parasyti  drinks_cheers.gif

ir as ta pati... tik ne fasadui. Su augalais, kaip ir su netobula figura - vienur reikia pridengti, kitur atidengti biggrin.gif .

p.s. cia pamastymas tarp kitko... Kad ir kaip tai atrodytu privatu, bet aplinka kuriame ne vien tik sau, bet ir kitiems, todel butu gerai, kad ji butu grazi ir pro sali einanciam, o ne tik sau paciam. Juk daug maloniau praeiti pro puikiai sutvarkyta kiema, nei pro sabakstyna. As ka nors sodindama visada nueinu ir pas kaimyna paziureti, kaip is jo puses atrodys, ir kaip nuo gatves, nes kaip mane piktina, kai zmogus susitvarko kiemo viduri, o patvoriai taip ir lieka prizele arba dar baisiau - kokio slamsto priversti, o i tuos patvorius reikia kazkam is savo kiemo ziureti laugh.gif .

QUOTE(zmogs @ 2010 01 22, 09:56)
Tiesa, gal kuri turit ar matėt kaip Lietuvoj auga Vidos minėtos mahonija ir japoninė kerija? Kažkaip man visai nematyti augalai.

auga normaliai, jei labai atviroje vietoje, esant dideliam salciui mahonijos gali apsalti, bet nukarpius virsuneles dar veslesnes atauga. Jauni lapukai buna raudoni, vasara - tamsiai zali, o rudeni, ypac sauletose vietose - raudonai bronziniai. Prie senu krumu buna atzalu prileidusios arba is seklu pridygusiu, galima lengvai pasidauginti.

Sobieska buvo foto idejus, pas ja kampe prie verandos jau nemazas ir labai grazus krumas auga.
Pas mane taip atrode gruodi:
user posted image

Kerija leidzia sonines atzalas, geriau sodinant saknis ireminti, tada augs apvaliu krumeliu. Taip pat lengvai ir greitai dauginasi is atzalu. Pas mano tevus (siaurineje LT dalyje) augo puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 22 sausio 2010 - 12:42
QUOTE(zmogs @ 2010 01 22, 09:56)

Japoninę keriją prieš kelis metus buvau pasodinusi. Neatlaikė pirmos žiemos. Nežinau ar nušalo, bet nebeatžėlė iš po žiemos unsure.gif Kaune atviroje vėjuotoje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 01 21, 16:55)
Is viszaliu gal tiktu mahonija, o gal japonine kerija - bus forma truputi svyranti kaip egluno, ryskus ziedai pagyvins ta namo kampa o ir sakeles ziema buna ryskiai zalios.

As juos abu sukritikuociau del techniniu dalyku, bet is tiesu tai tik tokiu atveju, jei zmogs apsisprestu jas pirkti:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 01 22, 12:47)
As juos abu sukritikuociau del techniniu dalyku, bet is tiesu tai tik tokiu atveju, jei zmogs apsisprestu jas pirkti:)

del pletimosi?
man is esmes ten aplamai atrodo labai mazai vietos tame kampelyje, bet jei telpa toks gigantas kaip miskantas, tai tada nebezinau mastau.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 01 22, 14:18)
del pletimosi?
man is esmes ten aplamai atrodo labai mazai vietos tame kampelyje, bet jei telpa toks gigantas kaip miskantas, tai tada nebezinau  mastau.gif .

Man irgi ten vietos atrodo minimumas. Todėl ir siūliau vijoklį, kuriam ant žemės vietos ir nereikia mirksiukas.gif, o kažko vertikalaus tame kampelyje kažkaip norisi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 01 22, 13:18)
del pletimosi?
man is esmes ten aplamai atrodo labai mazai vietos tame kampelyje, bet jei telpa toks gigantas kaip miskantas, tai tada nebezinau  mastau.gif .

ten 50x80cm, man patiko bitulės idėja apie kažką vertikalaus, bet miskantas netelpa, o su vijokliu.. bijau, kad 100metų, kol MB prikalbėsiu laikančią konstrukciją sumontuoti. Be to, nesu tikra ar išvis įmanoma, nes iki tikros mūro sienos apie 10cm storio putoplastas ir dar apdaila. Na kabos kaip „ant snarglių“, o galiausiai ir nuraus.
Tai užtat svarstau apie kitus variantus, kaip miskantai, kitokie krūmeliai.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 22, 15:05)
ten 50x80cm, man patiko bitulės idėja apie kažką vertikalaus, bet miskantas netelpa, o su vijokliu.. bijau, kad 100metų, kol MB prikalbėsiu laikančią konstrukciją sumontuoti. Be to, nesu tikra ar išvis įmanoma, nes iki tikros mūro sienos apie 10cm storio putoplastas ir dar apdaila. Na kabos kaip „ant snarglių“, o galiausiai ir nuraus.
Tai užtat svarstau apie kitus variantus, kaip miskantai, kitokie krūmeliai.

Pasvarstyk giliau vertikaluji varianta mirksiukas.gif O kaip vijoklinis sausmedis kvepia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 01 22, 14:24)
Pasvarstyk giliau vertikaluji varianta mirksiukas.gif  O kaip vijoklinis sausmedis kvepia wub.gif

Nu svarstau, tai ir išdėsčiau savo svarstymų rezultatus, nedžiuginantys schmoll.gif Gal jūs turit kokių būdų/idėjų vijoklių tvirtinimui? Perknisau ir internetą apie vijoklius, gražių yra, daugelio noriu.
Atsakyti