Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(zmogs @ 2010 01 20, 13:49)
Iš kiemo pusės nieko nesimato, išskyrus tą kampą prie kompostinės.

Tai tik ta kampa ir turejau minty, kad jei salia sieneles pasodinus rozike, butu smagu jei ji butu matoma is kiemo arba is namu pro langus.
Atsakyti
Čia mano turimas spygliuotis, kukmedis man rodos. Bet nežinau kokia veislė, kokio aukščio ir pločio jis augs. Dabar prie kompostinės pasodintis, nuotr ir su jos turiniu mažumėlę blush2.gif
user posted image
Iš arčiau
user posted image
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2010 01 20, 12:53)
Tai tik ta kampa ir turejau minty, kad jei salia sieneles pasodinus rozike, butu smagu jei ji butu matoma is kiemo arba is namu pro langus.

Aha, nuo daržo pusės matosi, būtų gražu. Bet jei ten bus tuja, kaip bitule siūlo, nebesimatys nuo daržo.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 20, 13:49)
O tai kaip su tais miskantais, ar jie giliai šaknis leidžia ar tankiai ar dėl ko čia su pamatais raut reikės? Tikrai neturiu dar suaugusio kero, raut nebandžiau. Ten apie pusmetris į plotį ir 80cm į ilgį, tai maniau, jam vietos kaip ir užtektų  g.gif Čia su sąlyga, kad pagal stilių tiks, aš dabar varpiniais žaviuosi, tai sunkiai matau, kaip tas miskantas visumoj įsipieštų.
Dėl matmenų - tai brėžiny jie tikslūs. Nuo namo iki sienos 4.8m
Tik mažumėlę pagal matmenis kažin ar gausis taip - dešinė kraštinė  kažkiek ilgesnė, tiksliau man eglūnas lyg per arti bitulės paveikslėly. Realiai jis toliau.

Na, taip ir yra irnesakyk.gif, kad čia mano akys kreivai rodo blush2.gif O atitraukus eglūną, ko gero ten tilptų dar viena kalnapušė.
Dėl miskanto tai aš šneku tik iš asmeninės patirties. Pas mane kokių 7 metų kelmas, tai kai prireikia kam nors atskelti gabalėlį, tenka ginkluotis kirviu ir rimta kuvalda doh.gif nes sumedėjęs jis ten visas, tai kol atkovoju kokį kasnelį, devyni prakaitai išmuša. Jau mirtinai reikėtų jį persodinti, atjauninti, nes praranda formą, išvirsta rolleyes.gif , bet niekaip negaliu pasiryžti, ir vis atidėlioju tą darbą ph34r.gif . Bet nežinau, gal čia tik pas mane toks monstras užsiveisė.
Atsakyti
Čia būtų vaizdas per vieną iš virtuvės langų ..uff kol nupiešiau
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 20 sausio 2010 - 15:41
QUOTE(bitule @ 2010 01 20, 15:33)
Dėl miskanto tai aš šneku tik iš asmeninės patirties. Pas mane kokių 7 metų kelmas, tai kai prireikia kam nors atskelti gabalėlį, tenka ginkluotis kirviu ir rimta kuvalda  doh.gif nes sumedėjęs jis ten visas, tai kol atkovoju kokį kasnelį, devyni prakaitai išmuša. Jau mirtinai reikėtų jį persodinti, atjauninti, nes praranda formą, išvirsta  rolleyes.gif , bet niekaip negaliu pasiryžti, ir vis atidėlioju tą darbą ph34r.gif . Bet nežinau, gal čia tik pas mane toks monstras užsiveisė.

Gal galėtum pasirodyti, kaip jis peraugęs atrodo 4u.gif
Planavau prie tvenkinio sodinti, bet dabar pradedu abejoti g.gif jeigu jį reikia atnaujinti, o persodinti praktiškai neįmanoma blink.gif Gal geriau ieškoti kokio kito augalo g.gif

QUOTE(zmogs @ 2010 01 20, 15:40)
Čia būtų vaizdas per vieną iš virtuvės langų ..uff kol nupiešiau

Oho, nu ir pasidarbavai blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 20, 12:49)
Dėl matmenų - tai brėžiny jie tikslūs. Nuo namo iki sienos 4.8m

nugi zmogs, jauciuosi pas tave kaip savo kieme, uztat labai ir nervuojuos kaip cia tau gausis smile.gif .
Egluno vaizdas mano galvoje butent toks (kiek yra teke matyti suaugusiu medeliu), tai as kuo arciau jo busimu pliku kamienu sodinciau ka nors viszalio.

Pas mane nuo virtuves lango (dvimetrinio) iki gatves (tiksliau akligatvio, kuriame be musu dar penki namai), lygiai 5 m. Nera ir nebus nei tvoros, nei tvoreles ir as vat negaliu isivaizduot priesais jokiu medeliu ar krumu wink.gif , tik kazka zemo + sliauziancio.
Man kazkaip norisi, kad namo fasadas (paradine puse) butu atvira ir stambesne augalija prasidetu mazdaug nuo namo kampo i sonus. Kai namas yra giliau sklype (pvz. kaip pas jolaxus, pas Nuk), tai labai super prieky atrodo ir medziai, ir krumai.

Ydomu, kokia butu jusu nuomone situo klausimu
(mano atveju nereikia kol kas nei nuo ko uzsidengti)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 sausio 2010 - 16:18
QUOTE(vida777 @ 2010 01 20, 17:16)
Egluno vaizdas mano galvoje butent toks (kiek yra teke matyti suaugusiu medeliu).
Ydomu, kokia butu jusu nuomone situo klausimu[/b] (mano atveju nereikia kol kas nei nuo ko uzsidengti)?

Nemanau, kad LT eglunas pasiektu tokias aukstumas.
Labai jau arti namo tas keliukas, man asmeniskai noretusi dengtis..
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 01 20, 17:14)
Planavau prie tvenkinio sodinti, bet dabar pradedu abejoti g.gif jeigu jį reikia atnaujinti, o persodinti praktiškai neįmanoma blink.gif Gal geriau ieškoti kokio kito augalo g.gif
Oho, nu ir pasidarbavai blink.gif  thumbup.gif

Nuk, sodink drąsiai 4u.gif , atvirai vietai thumbup.gif augalas. Jis ilgaamžis, tikrai nereikės persodint ir po 10 metų. Ir persodint jį tikrai įmanoma, tik patogiau kai kastuvas nesiremia į namo sienas blush2.gif
Aš čia bėdavojau, nes pati įkišau jį į per mažą kampą, ir dar nuolat iš arti matomoj vietoj. Tai nervina bet koks neteisingai augantis stiebelis biggrin.gif O iš tolo vaizdas visai neblogas. Taigi ir nuotraukos kur matytusi visas 'baisumas' nelabai randu (apskritai kažkaip mažokai fotografuoju savo kiemą mastau.gif). Va turiu tik tokią:
user posted image
Tik čia jis turbūt dar nepasiekęs pilno savo ūgio, nes realybėj man kažkaip didesnis atrodo g.gif . Jau anksčiau tą kampą rodžiau, tik čia bendresnis vaizdas.
Bet pas zmogs situacija labai panaši į maniškę - mažas nuolat matomas kampelis, tai man pasirodė, kad ten geriau tiktų kas nors kito ax.gif

vida777 aš irgi linkusi dengtis ax.gif , nu čia turbūt tie lietuviški genai user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 20 sausio 2010 - 18:36
QUOTE(vida777 @ 2010 01 20, 16:16)
nugi zmogs, jauciuosi pas tave kaip savo kieme, uztat labai ir nervuojuos kaip cia tau gausis  smile.gif .
Egluno vaizdas mano galvoje butent toks (kiek yra teke matyti suaugusiu medeliu), tai as kuo arciau jo busimu pliku kamienu sodinciau ka nors viszalio.
Pas mane nuo virtuves lango (dvimetrinio) iki gatves (tiksliau akligatvio, kuriame be musu dar penki namai), lygiai 5 m. Nera ir nebus nei tvoros, nei tvoreles ir as vat negaliu isivaizduot priesais jokiu medeliu ar krumu  wink.gif , tik kazka zemo + sliauziancio.
Man kazkaip norisi, kad namo fasadas (paradine puse) butu atvira ir stambesne augalija prasidetu mazdaug nuo namo kampo i sonus. Kai namas yra giliau sklype (pvz. kaip pas jolaxus, pas Nuk), tai labai super prieky atrodo ir medziai, ir krumai.

Ydomu, kokia butu jusu nuomone situo klausimu
(mano atveju nereikia kol kas nei nuo ko uzsidengti)?

Čia matyt nuo daugelio veiksnių priklauso - žmogaus, šalies tongue.gif , kaimynų (pas mus visokių tipažų yra - kas antras šunininkas nė nemirksi, kai jo augintinis prieš kaimynų langus š..a. Ar pas jus taip būna? O benamių šunų, kurie atlėkę ant terasos ką suranda tą vagia (kartą man guminį botą nukniso).. Ilgapirščiai irgi sukiojasi. Pabandėm mes be augalų gyvent, nu kažkaip per atvira man. Bet kiekvienam savaip.
Eglūnas gal tik toj nuotraukoj išplikusia apačia, nes gi ten šešėlis. Beaugant žiūrėsim, kaip bus.
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2010 01 20, 18:30)
Bet pas zmogs situacija labai panaši į maniškę - mažas nuolat matomas kampelis, tai man pasirodė, kad ten geriau tiktų kas nors kito  ax.gif

O kiek ploto tada reikėtų miskantui palikt?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 20, 19:44)
O kiek ploto tada reikėtų miskantui palikt?

Čia turbūt nuo rūšies priklauso. Na pats kelmas pas mane užima gal kokius 50x50 cm na, gal daugiau. O lapijos 'fontanas' tai gal ir 2 m skersmen siekia mastau.gif
Atsakyti
Zmogs, su kokia programa paišei?
QUOTE(Nuk @ 2010 01 20, 17:14)

gaila neturiu foto, parodyčiau tėvų kininį miskantą (rūšinis, neveislinis) - keras atrodo kur kas didesnis nei bitulės. Miskantui reikia erdvės. Šiaip gražiai žiūrisi. Tad manau Tavajame kieme drąsiai galima sodint mirksiukas.gif
QUOTE(vida777 @ 2010 01 20, 17:16)
Įdomu, kokia butu jusu nuomone situo klausimu (mano atveju nereikia kol kas nei nuo ko uzsidengti)?

aš pasikartosiu, bet atvira priekinė dalis turi žavesio. Ir jei tai siauras ruoželis, man atrodo labiau tinkamas būtent atviras variantas, nei uždaras su beveik aklina siena. Neturint poreikio užsibarikaduoti žvilgsniui leidžiama keliauti, "praplečiamos" kiemo ribos. Žinoma, jei vaizdas už tų penkių metrų būtų nekoks, tada nepasisakyčiau už "atvirumą".
QUOTE(bitule @ 2010 01 20, 19:30)
kažkaip mažokai fotografuoju savo kiemą  mastau.gif).

o gaila, kad mažokai. Malonu akiai 4u.gif Turėtų būti puikios ganyklos išsiilgusioms grožio akims.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 20, 18:44)
Čia matyt nuo daugelio veiksnių priklauso - žmogaus, šalies  tongue.gif , kaimynų (pas mus visokių tipažų yra - kas antras šunininkas nė nemirksi, kai jo augintinis prieš kaimynų langus š..a. Ar pas jus taip būna?

buna buna, buna netgi taip - viena sekmadienio vakara MB dirba statybose (name viduj), sviecia viena lempute ant viso namo, prisistato policija ir reikalauja pasiaiskinti, ka ponas cia veikia doh.gif . Sako paskambino kazkas is kliniku (priesais mus esanciu), kad po nama velu (19val.) sekmadienio (!!!) vakara kazkas vaiksto. Teko irodinet, kad esas ne vagis, o seimininkas biggrin.gif .
Apie situacija LT nemalonu net klausyti ar skaityti, o ka jau bekalbeti apie gyvenima verysad.gif . Jus turbut visos teisios del to prisidengimo "ot zhyzni sobachej..." .

Va toki egluna nufotografavau pries pora metu rugpjuti (LT gal butu liepinis augimas) , sitas tai tikrai saules atokaitoje prie kazkokios degalines bujojo, o tuos nuplikusius dar is LT atsimenu, bet gal jie visi pavesyje augo g.gif :
http://i199.photobuc...77/IMG_4459.jpg

o cia buvo man pasakiskas vaizdas prie seno daugiabucio miesto centre, buvo ten dar prieky spygliuociu, bet nebegalejau "paimti" i kadra, tvora trukde blush2.gif :
http://i199.photobuc...77/IMG_8111.jpg
http://i199.photobuc...77/IMG_8108.jpg

Atsakyti