Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(Tina* @ 2009 11 03, 09:15)

Tikrai įdomus augaliukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 11 02, 23:08)
zinau 4u.gif
bet pas mane baltasakne gauna saules nuo 14 val ir gyvena puikiai. beje, ji yra apsupty kitu kerojanciu augalu - bijunu, astru ir kt., t.y. ne atvirai auga.
pas kamyne visas miskas baltasakniu irgi pries popietine saule karstoje vietoje, siek tiek uzstojamos sparagu - bujoja virs metro.

daug kas nuo konkrecios vietos ir salygu priklauso juk, o bendros zinios - ne dogmos.

O juk ir nebendrosioms ziniomis remdamasi pasakiau. Pas mane baltasakne salia hortenzijos, +seselis krenta nuo obels, saules gauna vakarines. Apdege lapeliai ir nuo antros vasaros puses tokia apdegusi ir stovejo. O galvojau, kad pakankamai pavesinga vieta.
Kai nezinai kaip tiksliai bus, tai arba remiesi bendromis ziniomis ir nerizikuoji, nu arba remiesi 'pas ja tai augo' ir rizikuoji. Tai as ta maziau rizikinga puse palaikau ir cia isdestau. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 09:24)
kad tik 'mačytų' biggrin.gif
o rudenį parausta g.gif Ar dekoratyvi? Ar verta į labai ir nuolat matomą vietą?
Aš ir vėl iš tingumo blush2.gif beriu tik nupjautą, todėl plonai, o vėliau reikia pakartoti.
koks įdomus bigsmile.gif parodyk, kaip visas atrodo.

Vis pamirštu paklausti ax.gif Kas čia per išmislas medžių vainikus apgaubti tinklu blink.gif Kad lapų nereikėtų grėbti ar yra dar kokia gudrybė?

Ir dar 4u.gif minėjau, kad gavom alyvą - didžiulis poros metrų aukščio krūmas. Savaitgalį nespėjom pasodinti. Ar sušals, jei palauksim savaitgalio ir tada sodinsim? Augalas ne plikom šaknim - su žemių gumulu, bet stovi lauke, ar neperšals ir nebus amen jam g.gif Gal reikia vakare su prožektorium sodinti kuo greičiau? nes bus gaila, jei sušaldysim  unsure.gif

Bet kad jau lapkricio menuo ir jau -2 diena.. g.gif
Atsakyti
cia truputi ne i tema bet man labai svarbu...ar yra tarp jusu panevezieciu g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 11 03, 10:00)

Kažkaip niekaip neišmokstu skaityti 'tarp eilučių' unsure.gif
Papildyta:
Va koks tvarkingas fainas daržiukas

user posted image

ir aš norėčiau kada nors panašiai pasidaryti ax.gif tik iš kokių nors ilgaamžiškesnių medžiagų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 03 lapkričio 2009 - 12:46
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 13:44)
Kažkaip niekaip neišmokstu skaityti 'tarp eilučių'  unsure.gif

As tik norejau primint koks metu laikas ir oro temperatura lauke. O jau kaip jus darysit, tai patys ir nuspresit. Nemanau, kad geras laikas augalus iskasinet, bet jei jau iskaset (ar jums iskase), tai turbut didelio skirtumo ar ryt, ar poryt ikast nebera. Numirs, apmirs arba kazkaip isgyvens.
Mieste, kiek pastebejau, sodo darbai yra daromi 'kai yra laiko'. Avietes sodina dabar, obelis pirko pries savaite, geni medzius dabar. Arba vasario menesi. Zole seja bilekada, isskyrus ta laika, kai sniego buna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 03 lapkričio 2009 - 13:14
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 13:44)
Papildyta:

user posted image

ir aš norėčiau kada nors panašiai pasidaryti ax.gif tik iš kokių nors ilgaamžiškesnių medžiagų g.gif

thumbup.gif super va as taip galvoju daryti prieskoniu darzeli, nes tame darzo gale dabar zoles baisines o zeme pries tai buvo suvazineta ir priemolis...zodziu labai sunkiai dirbama, tai galvojau taip pasidaryti, tik gal formas kitaip pasideliociau del taupumo. o man kyla klausimas ten kur skaldele kazin po ja deta kokia plevele ar gana tik rondapu nupurksti kas karta
Atsakyti
Tina, grazi ''lady'' thumbup.gif as ja iskeliau is daugiameciu gelyno kitur, kad dominuotu, o ne susilietu [nes gelyne kers prie kero]

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 11 03, 06:49)
Ačiū, Nuk, Rokoko, Smth1, už atsiliepimą į klausimą  4u.gif
Nors ir linkstu prie kaštonlapės rodžersijos, ramybės neduoda matyta foto:
user posted image
Kaži, ar yra paparčių, toleruojančių pusiau šešėlį?

g.gif Nezinau, kaip ten iseina, bet va tokie paparteliai kai kada puikiausiai auga sauletose vietose. bigsmile.gif
as tokius bandziau apgyvendint siaurvakarinej namo pusej visiskame pavesyje po obelimi, dregnoj vietoj - jie net nesuzele normaliai, nunyko visai per sezona.

cia merginos jau klause apie tai, ir yra paremusios savo pavyzdziais. Ir Tina berods si sezona rode foto paparciu su melynomis gelytemis pramaisiui - dailiai atrode.

QUOTE(smth1 @ 2009 11 03, 10:00)
O juk ir nebendrosioms ziniomis remdamasi pasakiau. Pas mane baltasakne salia hortenzijos, +seselis krenta nuo obels, saules gauna vakarines. Apdege lapeliai ir nuo antros vasaros puses tokia apdegusi ir stovejo. O galvojau, kad pakankamai pavesinga vieta.
Kai nezinai kaip tiksliai bus, tai arba remiesi bendromis ziniomis ir nerizikuoji, nu arba remiesi 'pas ja tai augo' ir rizikuoji. Tai as ta maziau rizikinga puse palaikau ir cia isdestau. 4u.gif

Papildyta:

mat kaip - visaip smile.gif as nukirpau baltasaknes lapus tik pries keleta dienu, stovejo geltoni [nuo rudens] ir grazus.
net nesu maciusi apdegusios baltasaknes. Gerai, kad pasidaliname 4u.gif

QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 12:44)
Papildyta:

sodink ta alyva, kur desies. dar keletas vesesniu dienu, o sekmadieni -atsilimas, ir sodink. Jei tik yra galimybe, giliai perkaskite sodinimo vieta DABAR. Zmones perkasa medeliu sodinimo vietas net is rudens, nors sodina pavasari.
tik laikyk medeli pavesyje - tokia skaisti saule siomis dienomis.

cia mano svajoniu darzas, tik irgi pakoreguociau medziagas ir formas. na, bent jau pensijoj toki turbut turesiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 03 lapkričio 2009 - 13:22
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 08:24)
o rudenį parausta g.gif Ar dekoratyvi? Ar verta į labai ir nuolat matomą vietą?

rudeni neparausta schmoll.gif , pageltonuoja ir galiausiai pradeda ruduoti. Taciau butent tas dideliu lapu (isivaizduok didesniu, nei klevo) rudavimas labiausiai man ir nepatiko, kai pradejau atidziau sekti jos vegetacija. Be to, paskaitinejau, kad ja puola kirmeles - eda lapus. Na, kirmeliu as buvau prisiziurejusi ir apie ozeksnius skaitydama blush2.gif .

As dar labai kreipiu demesi, kaip atrodo medzio saku vainikas ziema. Kaip atrodo katalpa ziema, kazkaip nepastebejau.

Taip atrodo plastakiskasis klevas wub.gif .

Jei klaustum mano nuomones, tai man prabangiausiai is visu medziu atrodo bukas - Fagus sylvatica "Tricolor" arba F. sylvatica pendula purpurea:
http://www.mobot.org...4-1201061js.jpg

http://upload.wikime...ndula052005.jpg

http://lve-baumschul...ndula__8497.jpg

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 11 03, 14:17)
* va tokie paparteliai kai kada puikiausiai auga sauletose vietose. bigsmile.gif
** Tina berods si sezona rode foto paparciu su melynomis gelytemis pramaisiui - dailiai atrode.

* o kokie tų papartėlių lietuviški/ lotyniški pavadinimai?
** Tina, gal galėtum pakartoti foto?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 11 03, 14:55)

Jei klaustum mano nuomones, tai man prabangiausiai is visu medziu atrodo bukas - Fagus sylvatica "Tricolor" arba F. sylvatica pendula purpurea:

o tas bukas kazin didelis uzauga nes tikrai labai jau grazus
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 11 03, 14:24)
* o kokie tų papartėlių lietuviški/ lotyniški pavadinimai?

nezinau
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 11 03, 13:11)
As tik norejau primint koks metu laikas ir oro temperatura lauke. O jau kaip jus darysit, tai patys ir nuspresit. Nemanau, kad geras laikas augalus iskasinet, bet jei jau iskaset (ar jums iskase), tai turbut didelio skirtumo ar ryt, ar poryt ikast nebera. Numirs, apmirs arba kazkaip isgyvens.
Mieste, kiek pastebejau, sodo darbai yra daromi 'kai yra laiko'. Avietes sodina dabar, obelis pirko pries savaite, geni medzius dabar. Arba vasario menesi. Zole seja bilekada, isskyrus ta laika, kai sniego buna.

Tą alyvą mano kaimynam iškasė ir atidavė draugas miškininkas. Tik jiem buvo per didelis krūmas, todėl šie jį perleido mum. Abejoju, kad miškininkas padarytų nesąmonę g.gif
Vakar kaip tik skaičiau žurnale, kaip žmonės viduržiemį - kai jau buvo sniego ir pašalę- persodinėjo didžiulius medžius ir visi kuo puikiausiai prigijo blink.gif
Pernai girdėjau, kaip Amšiejus gruodį pasakojo, jog dabar tinkamas metas sodinti obelis.
Beje, ar ne pati sakei, kad krūmus reikia persodinti, kai nukrenta lapai g.gif Pas mane praktiškai dar visi su lapais, nukrito tik tų, kuriuos persodinau (nesulaukusi, kol jie nukris) ax.gif

Ir dar 4u.gif aš gyvenu kaime tongue.gif

QUOTE(troja3030 @ 2009 11 03, 13:14)
thumbup.gif  super va as taip galvoju daryti prieskoniu darzeli, nes tame darzo gale dabar zoles baisines o zeme pries tai buvo suvazineta ir priemolis...zodziu labai sunkiai dirbama, tai galvojau taip pasidaryti, tik gal formas kitaip pasideliociau del taupumo. o man kyla klausimas ten kur skaldele kazin po ja deta kokia plevele ar gana tik rondapu nupurksti kas karta

aš manau, kad reikėtų plėvelės 4u.gif
QUOTE(rokoko @ 2009 11 03, 13:17)
sodink ta alyva, kur desies. dar keletas vesesniu dienu, o sekmadieni -atsilimas, ir sodink. Jei tik yra galimybe, giliai perkaskite sodinimo vieta DABAR. Zmones perkasa medeliu sodinimo vietas net is rudens, nors sodina pavasari.
tik laikyk medeli pavesyje - tokia skaisti saule siomis dienomis.

Ačiū 4u.gif Tai nejuokinsiu kaimynų su vakare po darbo sodindama su prožektorium biggrin.gif palauksiu savaitgalio

QUOTE(vida777 @ 2009 11 03, 13:55)
Jei klaustum mano nuomones,

Klausiu visų nuomonės 4u.gif Labai ačiū, kas ja pasidalina 4u.gif

Aš toliau paieškose biggrin.gif pendulos nenoriu, nes jau puskiparisis svyrantis - o jie bus gretimais pasodinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 03 lapkričio 2009 - 15:16