QUOTE(smth1 @ 2009 11 03, 13:11)
As tik norejau primint koks metu laikas ir oro temperatura lauke. O jau kaip jus darysit, tai patys ir nuspresit. Nemanau, kad geras laikas augalus iskasinet, bet jei jau iskaset (ar jums iskase), tai turbut didelio skirtumo ar ryt, ar poryt ikast nebera. Numirs, apmirs arba kazkaip isgyvens.
Mieste, kiek pastebejau, sodo darbai yra daromi 'kai yra laiko'. Avietes sodina dabar, obelis pirko pries savaite, geni medzius dabar. Arba vasario menesi. Zole seja bilekada, isskyrus ta laika, kai sniego buna.
Tą alyvą mano kaimynam iškasė ir atidavė draugas miškininkas. Tik jiem buvo per didelis krūmas, todėl šie jį perleido mum. Abejoju, kad miškininkas padarytų nesąmonę
Vakar kaip tik skaičiau žurnale, kaip žmonės viduržiemį -
kai jau buvo sniego ir pašalę- persodinėjo didžiulius medžius ir visi kuo puikiausiai prigijo
Pernai girdėjau, kaip Amšiejus gruodį pasakojo, jog dabar tinkamas metas sodinti obelis.
Beje, ar ne pati sakei, kad krūmus reikia persodinti, kai nukrenta lapai
Pas mane praktiškai dar visi su lapais, nukrito tik tų, kuriuos persodinau (nesulaukusi, kol jie nukris)
Ir dar
aš gyvenu kaime
QUOTE(troja3030 @ 2009 11 03, 13:14)
super va as taip galvoju daryti prieskoniu darzeli, nes tame darzo gale dabar zoles baisines o zeme pries tai buvo suvazineta ir priemolis...zodziu labai sunkiai dirbama, tai galvojau taip pasidaryti, tik gal formas kitaip pasideliociau del taupumo. o man kyla klausimas ten kur skaldele kazin po ja deta kokia plevele ar gana tik rondapu nupurksti kas karta
aš manau, kad reikėtų plėvelės
QUOTE(rokoko @ 2009 11 03, 13:17)
sodink ta alyva, kur desies. dar keletas vesesniu dienu, o
sekmadieni -atsilimas, ir sodink. Jei tik yra galimybe, giliai perkaskite sodinimo vieta DABAR. Zmones perkasa medeliu sodinimo vietas net is rudens, nors sodina pavasari.
tik laikyk medeli pavesyje - tokia skaisti saule siomis dienomis.
Ačiū
Tai nejuokinsiu kaimynų su vakare po darbo sodindama su prožektorium
palauksiu savaitgalio
QUOTE(vida777 @ 2009 11 03, 13:55)
Jei klaustum mano nuomones,
Klausiu visų nuomonės
Labai ačiū, kas ja pasidalina
Aš toliau paieškose
pendulos nenoriu, nes jau puskiparisis svyrantis - o jie bus gretimais pasodinti