QUOTE(smth1 @ 2010 01 19, 14:19)
As tik noriu prasklaidyt mitus ir padet sugriaut isivaizduojamas problemas. Del sliauziancio spygliuocio - juk tos sliauziancios sakos neisleidzia saknu, kurias norint patraukti sakas reiketu israuti. Jei jau kada reiketu i ta sulini list, pakeltum tas sakas, palaikytum, ar prie ismeigto kuolelio laikinai paristum. Ir kokia tikimybe/kiek daznai tektu i ta sulini list?
Medine siena del salia augancios tujos nuo dregmes nenukentes. Cia ne vijoklis, kuris siurbtukais i medi isitvirtinta.
Man tai tik tos angos atrodo baugiai - as pazistamo suvirintojo paprasyciau, kad groteles pagamintu, tada iskelciau uzdavini vyr. giminei jas pritvirtint. Bet gal is brezinio/nuotraukos tik nesimato viso reikalo sudetingumo?
Medine siena del salia augancios tujos nuo dregmes nenukentes. Cia ne vijoklis, kuris siurbtukais i medi isitvirtinta.
Man tai tik tos angos atrodo baugiai - as pazistamo suvirintojo paprasyciau, kad groteles pagamintu, tada iskelciau uzdavini vyr. giminei jas pritvirtint. Bet gal is brezinio/nuotraukos tik nesimato viso reikalo sudetingumo?
Nu gal ir nėr tokios didelės problemos, tik porą kartų per metus ten lendam. Bet šlaiužiakas vis tiek pilnai neuždengs, gal verčiau ką nora aukštesnio palei apvalią kraštinę sodint? Arba porą šliaužiančių. Tiesa, dar gi vieną šliužuką turiu - tai rožytė Knirp's.
Angos neturėtų būti sunkiai uždengiamos, tuo labiau kai grotos sunkios būna, vaikams nepakeliama, tai galimas jas uždėt ant viršaus ir kaištukus įtaisyt iš vidinės pusės, kad nepasislinktų.
Dar apšvieskit mane, ar galiu pūkenį sodint priešais eglūną, koks jis realiai užauga ir kokiu greičiu? Nes eglūnas per 5-6 metus virš 2m turėtų, jei pagal mano patirtį. Ir kaip ten su tuo šeivamedžiu tamsialapiu, koks jis bus?
Dėl vijoklio, jei sodinti, tai sienai nekas, ar ne? O ką, jeigu toje vietoje kaip vertikalus akcentas miskantas būtų? Ar jis stilistiškai čia tiktų, ar pakaktų aukščio?
Dar viena dilema - ką sodinti prie sienelės. Planuota buvo parko rožės, nes akmenų fone turėtų gražiai žiūrėtis. Bet jei tas aukštas tujas arba šiaip kažką ten sodinti, tai šviesos gali pritrūkt. Nes dabar pietinės saulės ne tai kad visai negauna, bet apribota, gauna rytinės ir vakarinės. Gal turėsit kokių pastebėjimų?
O, idėja šovė - o jeigu prie sienelės pora- trejetas rododendrų, a?