Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(zmogs @ 2010 01 18, 17:39)
Sobieska, ar neklystu, tu irgi turi siūlinę tują? Rokoko jau mačiau, o tavosios nea. Gal turi foto pasirodymui?

Perziurejau savo archyvus ir kaip nekeista 2009 m.fotkese jos neturiu g.gif Kaip as cia dabar uzmirsau ja nusipaveiksluot...cia rodau 2007 kaip atrode (kur katinas judantis biggrin.gif )
user posted image
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 01 18, 17:25)
Eglunas <...> belieka tiketi teorine literatura, kuri sako, kad jis zydi visa sezona iki rudens, todel teoriskai zydejimas jo ir pukenio turetu kirstis.

pritarsiu zmogs - pas mano tėvus eglūnas irgi žydi toli gražu ne visą sezoną.

parodysiu ir aš savąją siūlinę tują.

QUOTE(zmogs @ 2010 01 18, 17:39)
tokių didesnių krūmų (2-3m) pas mane bus gal 4, tai jų labai nepakarttosi. Tą vientisumo įspūdį gal išgausiu kartodama mažesnius?

o kokio pločio tas ruožas (nuo namo iki tvoros) pas Tave?. Jei tas tarpelis neplatus (taip bent jau foto atrodo), ar nebus tokių didelių plačių krūmų eilė ne pagal mastelį? g.gif Kažkaip klaustrofobiškas jausmas gali apimti žvelgiant pro virtuvės langą, kai žvilgsnis atsimuš į krūmų sieną. Manau, kad reiktų tų stambiųjų krūmų nepadauginti. Pasodinti pora ties tom vietom, kur labaiusiai norisi prisidengti, o kitur žemesnius augalus - lai žvilgsnis nuslysta į tolį. O norimiems augalams vietos gal atsirastų vidiniame kieme.
Beje, o kokia vidinio kiemo vizija? Ar stilistiškai bus tas pats kaip ir namo priekyje?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 01 18, 11:49)
Pataisysiu siek tiek jei nesupyksi -  Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' (Lausono puskiparisis). Jautrokas salciui, gali apsalti jei nera apsaugota nuo vejo vieta..

sitas puskiparisis yra labai grazus, ypac issiskiria ryskia geltona spalva, bet auga didelis ir palyginti platus (nuo apacios).

cia galima ivairiu augaliuku paziureti:
http://images.google...p...N&start=210
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 01 18, 18:38)
o kokio pločio tas ruožas (nuo namo iki tvoros) pas Tave?. Jei tas tarpelis neplatus (taip bent jau foto atrodo), ar nebus tokių didelių plačių krūmų eilė ne pagal mastelį?  g.gif Kažkaip klaustrofobiškas jausmas gali apimti žvelgiant pro virtuvės langą, kai žvilgsnis atsimuš į krūmų sieną. Manau, kad reiktų tų stambiųjų krūmų nepadauginti. Pasodinti pora ties tom vietom, kur labaiusiai norisi prisidengti, o kitur žemesnius augalus - lai žvilgsnis nuslysta į tolį. O norimiems augalams vietos gal atsirastų vidiniame kieme.
Beje, o kokia vidinio kiemo vizija? Ar stilistiškai bus tas pats kaip ir namo priekyje?

Dabar jau tas ruožas išsiplėtė iki beveik 2m, vienam gale nusiaurėja iki 80cm. Braižau dabar tą vaizdą, bet programa pirmą kartą dirbu, tai galit įsivaizduot, kaip šauniai man einasi doh.gif Manau, nebus tos klaustrofobijos, jei ne vientisa masė, o su tarpais. Tarpuose, kaip sakai, žemesni.
Oi, apie vidinį kiemą geriau ir neklausk. Yra vienas akmenynas palei šulinį su siauralapiais žolynais. Keli vaismedžiai ir vaiskrūmiai palei perimetrą. Kažkokius dengiančius medžius reiks sodint nuo besistatančio kaimyno, bet tinka tik siaura laja - sodo sklype plati netilps smile.gif Tai šitas plotelis stovi eilėj planavimui po fasadinės dalies. Dar pora gėlynų, kuriuos tik šiemet susodinau, tai dar gerai neįsivaizduoju kaip atrodys. Visa kita veja.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 01 18, 22:58)
cia galima ivairiu augaliuku paziureti:

Uzsimaniau kedro. Skiepyti nepatinka. O kuris is neskiepytu kazin maziausias, leciausiai augantis butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 01 19, 10:24)
Uzsimaniau kedro. Skiepyti nepatinka. O kuris is neskiepytu kazin maziausias, leciausiai augantis butu  g.gif

O kuris kedras, tavo manymu, ziemoja Lietuvoje? g.gif
Atsakyti
Mano manymu tas, kur auga salia mano tevu namu, vaiku darzelyje tongue.gif Ziemai numeta spygliukus. O gal ten ne kedras tada? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 01 19, 11:18)
Mano manymu tas, kur auga salia mano tevu namu, vaiku darzelyje  tongue.gif Ziemai numeta spygliukus. O gal ten ne kedras tada?  g.gif

Tai gal maumedis ten topsecret.gif
Ar ne toks?
user posted image
Atsakyti
Aha, tas kedras nu kur maumedis lotuliukas.gif Oi prajuokinot, man irgi taip būna.

Taigi, įveikiau braižymo programą ir iškilmingai įkeliu nuorodą smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 01 19, 11:18)
Mano manymu tas, kur auga salia mano tevu namu, vaiku darzelyje  tongue.gif Ziemai numeta spygliukus. O gal ten ne kedras tada?  g.gif

Maumedis:)
Papildyta:
QUOTE(zmogs @ 2010 01 19, 11:38)
Aha, tas kedras nu kur maumedis  lotuliukas.gif Oi prajuokinot, man irgi taip būna.

Taigi, įveikiau braižymo programą ir iškilmingai įkeliu nuorodą smile.gif

Tuja ar kalnine pusis tikrai nebus mazesne uz rododendra, kad ir kokios rusies tu ji pirktum. Seivamedis vargu bau ar praaugs kalnines puseles, todel gal del spalvos jis ir sviesis, bet gali buti kad po 8-10m kalnines puseles ji uzdengs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 19 sausio 2010 - 10:51
QUOTE(smth1 @ 2010 01 19, 10:46)
Maumedis:)
Papildyta:
Tuja ar kalnine pusis tikrai nebus mazesne uz rododendra, kad ir kokios rusies tu ji pirktum. Seivamedis vargu bau ar praaugs kalnines puseles, todel gal del spalvos jis ir sviesis, bet gali buti kad po 8-10m kalnines puseles ji uzdengs.

Vot te na.. O tai kokio aukščio šeivamedis užauga? Ir pločio? Man jį vadinas persodint reikės.
O tai jei teoriškai rododendras auga iki 2m (pvz Vidos cunninghams white), o pušelės iki 1m ar 80cm, tai kaip būna iš tikrųjų? g.gif
Vat ir skaityk blyn augalų aprašymus internete.. Oi, bet kažkas gi rodė savo pažįstamų rododendrus po dideliais spygliuočiais, jie tikrai virš 2m buvo. Aš irgi tokio noriu bigsmile.gif Ar čia 100 metų, kol toks užaugs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 19 sausio 2010 - 11:10
QUOTE(zmogs @ 2010 01 19, 12:08)
Vot te na.. O tai kokio aukščio šeivamedis užauga? Ir pločio? Man jį vadinas persodint reikės.
O tai jei teoriškai rododendras auga iki 2m (pvz Vidos cunninghams white), o pušelės iki 1m ar 80cm, tai kaip būna iš tikrųjų?  g.gif
Vat ir skaityk blyn augalų aprašymus internete.. Oi, bet kažkas gi rodė savo pažįstamų rododendrus po dideliais spygliuočiais, jie tikrai virš 2m buvo. Aš irgi tokio noriu  bigsmile.gif Ar čia 100 metų, kol toks užaugs?

Na as kalbejau apie rusine pusi - Pinus mugo. Jos aukstis sieks 5m. Jei tu apie veisles - tada, zinoma, ir mazesniu yra (tik jos aisku brangesnes).
Seivamedis 2.5m, galbut gali pasiekti 5m, nors veislinis ( pas tave Sambucus nigra 'Guincho purple'?) tai truputi abejoju ar sieks 5m.
Rododendrai na nuo 1m iki 3m. Ziurint kokia rusis, salygos.
O jei tu kalbi apie Vidos rodytus rododendrus Vokietijoje, tai pati supranti kiek jiems metu:)
Atsakyti