Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

Sveikos, palietėte labai aktualią man temą - elegantišką/ miestietišką daržiuką smile.gif Aš taip pat svajoju apie tokį... Kol kad tik renku paveikslėlius įkvėpimui. Atsiprašau, jei kartoju kieno nors ...

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 13, 23:12)
Tina, žinai ko dar trūksta tavo prieskonių darželiui? Ogi lipijos arba stevijos. Abi šios žolės yra saldesnės už cukrų. tongue.gif Ir gali būti naudojamos kaip cukraus pakaitalas.

Stevija turejau poernai, nesuzavejo kotai. Ir palikau lauke nustipt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 01 14, 00:27)
Pasistengsiu sužinoti, kuriame ''taške'' yra tau reikalingų linų. Jei įmanoma, gausiu. ar bent jau pasakysiu, kur yra. 4u.gif

užteks, jei pasakysi, kur yra smile.gif Būsiu laaaaabai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 01 14, 09:53)
užteks, jei pasakysi, kur yra smile.gif  Būsiu laaaaabai dėkinga  4u.gif

Ir aš būčiau dėkinga.. t.y., ir man reikia ax.gif
O kodėl dabar jau leliumai? Gerai, kad avataras toks įsimintinas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2010 01 14, 10:25)
Sveikos, palietėte labai aktualią man temą - elegantišką/ miestietišką daržiuką smile.gif Aš taip pat svajoju apie tokį... Kol kad tik renku paveikslėlius įkvėpimui.

man pažiūrėti gražu, tačiau, kai pradedu galvoti apie tokio daržiuko funkcionalumą, tai tuoj pagaunu save svarstant, kad pusės tų grožių nelabai ir vartočiau savo virtuvėje ax.gif gal mano virtuvė labai klasikinė ir tradicinė, tačiau daugelis tų margumynų į lėkštę greičiausiai taip ir nenukeliautų blush2.gif o tokiu atveju tiesiog grįžtu prie seno savo įsitikinimo, kad viskam turi būti sava vieta: daržovėms - darže, gėlėms - gėlynuose smile.gif
Atsakyti
Jau porą metų tyliai svajoju apie tokį a la 'Jamie Oliver' daržą wub.gif
user posted image
(tik niekur geresnės kokybės nuotraukos dabar nerandu, bet maždaug aišku apie ką kalba) Na,kad butų tokis ir pakankamai ūkiško dydžio, talpinantis daugiau nei tris morkas, ir apiformintas kažkiek kultūringiau nei dabartinis dirvono plotas pievoj ax.gif . Nepretenduoju į daržą-gėlyną, bet ir tvarkos kažkaip ten daugiau norisi. Tik vis tos rankos per trumpos smile.gif .
Priežiūrą tai aš kažkaip įsivaizduoju kaip nelabai sudėtingą, nežinau kaip būtų iš tikrųjų, bet man atrodo turėtų būti gana patogu. Panašias aprėmintas lysves MB padarė šiltnamyj, tai man labai patinka - ir takelis neželia (po žvyriuku patiesėm geotekstilę), ir mulčiuojasi tvarkingai. Tik lauke, su pastarųjų metų polinkiu į sausras, ko gero tektų pakankamai dažnai tokį daržą laistyt g.gif , nes tos pakeltos lysvės tikriausiai greičiau perdžiūsta.
O dėl to nuderėjusių lysvių dekoratyvumo - tai man tokioj tvarkingoj lysvėj ir tie patys nudžiūvę svogūnai gražiau atrodytų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 14 sausio 2010 - 19:33
QUOTE(Tina* @ 2010 01 13, 23:35)
As beveik irgi. Nusipirkau tik blakines kalendros ir krūminės perilės savo prieskonių daržiukai. Ir sėsiu ko gero tiesiai į dirvą. Dar žinau, kad kaip kasmet pirksiu smulkiųjų serenčiukų, nes jie mane pavergę. ir jokių daiginimų namie  schmoll.gif

Aš šįmet taip pat planuoju atnaujinti savo prieskonių daržiuką. Bet kažkodėl norėčiau tik daugiamečių prieskonių... ax.gif
O kur Jūs planuojate panaudoti užaugintus šiuos prieskonius? Ar jau teko kada ragauti?
Ir dar. Gal aks esat auginę ir gali pasidalinti patirtimi apie žemuoginius špinatus?

QUOTE(bitule @ 2010 01 14, 20:31)
Jau porą metų tyliai svajoju apie tokį a la 'Jamie Oliver' daržą  wub.gif

Kokiomis priemonėmis sutvirtinote lysvių kraštus?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 01 14, 17:43)
man pažiūrėti gražu, tačiau, kai pradedu galvoti apie tokio daržiuko funkcionalumą, tai tuoj pagaunu save svarstant, kad pusės tų grožių nelabai ir vartočiau savo virtuvėje ax.gif gal mano virtuvė labai klasikinė ir tradicinė, tačiau daugelis tų margumynų į lėkštę greičiausiai taip ir nenukeliautų blush2.gif o tokiu atveju tiesiog grįžtu prie seno savo įsitikinimo, kad viskam turi būti sava vieta: daržovėms - darže, gėlėms - gėlynuose smile.gif

Aš daržui nekeliu tiek daug reikalavimų - kad būtų gražus visą sezoną. O norėčiau tiesiog gražiai sutvarkyti lysves - jas kažkaip įrėminti, o tarplysvius irgi kokiu nors būdu ar tai mulčiuoti, ar trinkelėm iškloti. Na, kad nereikėtų botų mautis, kai nori pomidorą nusiskinti po lietaus blush2.gif

QUOTE(bitule @ 2010 01 14, 19:31)
Priežiūrą tai aš kažkaip įsivaizduoju kaip nelabai sudėtingą, nežinau kaip būtų iš tikrųjų, bet man atrodo turėtų būti gana patogu. Panašias aprėmintas lysves MB padarė šiltnamyj, tai man labai patinka - ir takelis neželia (po žvyriuku patiesėm geotekstilę), ir mulčiuojasi tvarkingai. Tik lauke, su pastarųjų metų polinkiu į sausras, ko gero tektų pakankamai dažnai tokį daržą laistyt  g.gif , nes tos pakeltos lysvės tikriausiai greičiau perdžiūsta.

Nagi labai įdomu, kaip padarėte lysvių aprėminimą šiltnamyje bigsmile.gif Gal ir fotografijų turi?
Kiek žiūriu paveikslėlių, tai man gražiausia su lentomis pakeltos lysvės. Bet labai įdomu apie jų tarnavimo laiką. Gal kas iš praktikos galėtų pasidalinti g.gif Nes jei MB pavyktų įkalbėti tokias lysves man padaryti, tai tikrai tik vieną kartą. Paskui jau nebeperdarinėtų po kokių trijų metų doh.gif Tai man labai reikia ilgaamžiško varianto.
O dėl perdžiūvimo nematau problemos. Juk ir dabar lysvės darže pakeltos. O drėgmei palaikyti yra labai geras būdas - mulčiavimas thumbup.gif Ir ravėti mažiau reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiek aš skaičiau, geriausiai naudoti maumedžio lentas. Jos ten kažkaip labai gerai "perneša" drėgmę ir laikui bėgant tik geresnės darosi (gal dėl to jas rekomenduoja terasoms?)
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 01 15, 10:12)
Aš daržui nekeliu tiek daug reikalavimų - kad būtų gražus visą sezoną. O norėčiau tiesiog gražiai sutvarkyti lysves - jas kažkaip įrėminti, o tarplysvius irgi kokiu nors būdu ar tai mulčiuoti, ar trinkelėm iškloti. Na, kad nereikėtų botų mautis, kai nori pomidorą nusiskinti po lietaus blush2.gif
-   Nagi labai įdomu, kaip padarėte lysvių aprėminimą šiltnamyje bigsmile.gif Gal ir fotografijų turi?
--   Bet labai įdomu apie jų tarnavimo laiką. Gal kas iš praktikos galėtų pasidalinti g.gif
---   O dėl perdžiūvimo nematau problemos. Juk ir dabar lysvės darže pakeltos. O drėgmei palaikyti yra labai geras būdas - mulčiavimas thumbup.gif Ir ravėti mažiau reikia mirksiukas.gif

Nuk drinks_cheers.gif
- Oi nieko ten mandro, ir verto fotografuoti nepridarem blush2.gif. Tiesiog abipus takelio itvirtinom lentinius bortelius ir tiek. Man atrodo daug kas taip daro.
-- Jei pasirinkti gera mediena, ir ja pertepti impregnantu, man atrodo tikrai kokiam desetkui metu butu. Tik svarbu rinktis ne plonas lentas, bet rimtesnius balkius, na kad ir gegnems skirta mediena, tokie tikrai ilgiau laikys, o ir atrodo rimciau. Maumedis cia tikrai labai tiktu, nu bet jau gaunasi labai probangus darzas biggrin.gif, na nebent reikia tik poros lysviu. Del medzio borteliu patikimumo turiu tik tokia patirti: pries pora metu darem mediena apreminta smelio deze vaikui, tai kol kas kaip nauja (impregnuota pusis). MB juokiasi is manes - sako vaikui smelio deze jau padarem, dabar tau kokias 15 diiiiiideliu smelio deziu - ir ramu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
---Tai jei lysve pakelti tiek pat kiek paprasta, tai tikrai nedzius daugiau nei iprastai, bet daugumoj tu uzsieniniu nuotrauku lysves pakeltos gerokai auksciau, jauciu taip raveti patogiau. Bet tada jau ta lysve gaunasi kaip didziulis vazonas ir manau papildomo laistymo neisvengt. Ai, nu bet man tikrai uztektu ir nedideliu borteliu pakrasciais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 15 sausio 2010 - 10:18
QUOTE(Nuk @ 2010 01 15, 10:12)
norėčiau tiesiog gražiai sutvarkyti lysves - jas kažkaip įrėminti, o tarplysvius irgi kokiu nors būdu ar tai mulčiuoti, ar trinkelėm iškloti. Na, kad nereikėtų botų mautis, kai nori pomidorą nusiskinti po lietaus blush2.gif

gal aš per daug pragmatiška, tačiau toks keletui metų nepajudinamas lysvių įrėminimas man šiek tiek abejonių kelia dėl kasmetinio jų įdirbimo, sėjomainos ir pan. Man tokios lysvės nebent daugiamečiams prieskoniniams augalams būtų tinkamas sprendimas, o klasikinio daržo vietą bent jau mes kiekvieną sezoną pilnai su visais tarplysviais perkasam, pasistumdo ir lysvių vietos, kitur vietoj kelių lysvių pasidaro koks didesnis plotelis tarkim šviežioms bulvytėms ir pan.

QUOTE(bitule @ 2010 01 15, 11:12)
MB juokiasi is manes - sako vaikui smelio deze jau padarem, dabar tau kokias 15 diiiiiideliu smelio deziu - ir ramu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

thumbup.gif va čia tai teisingai išmastė lotuliukas.gif susodins visą šeimą į smėliadėžes ir eis su chebra alaus gert, kol šeima netrukdo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2010 01 15, 09:26)
Kiek aš skaičiau, geriausiai naudoti maumedžio lentas. Jos ten kažkaip labai gerai "perneša" drėgmę ir laikui bėgant tik geresnės darosi (gal dėl to jas rekomenduoja terasoms?)

O kokia maumedžio kaina? Kad nebūtų tas daržas auksinis, paskui dar signalizaciją statyt prireiks, kad lentų nenuknistų lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2010 01 15, 10:12)
-- Jei pasirinkti gera mediena, ir ja pertepti impregnantu, man atrodo tikrai kokiam desetkui metu butu. Tik svarbu rinktis ne plonas lentas, bet rimtesnius balkius, na kad ir gegnems skirta mediena, tokie tikrai ilgiau laikys, o ir atrodo rimciau. Maumedis cia tikrai labai tiktu, nu bet jau gaunasi labai probangus darzas  biggrin.gif, na nebent reikia tik poros lysviu. Del medzio borteliu patikimumo turiu tik tokia patirti: pries pora metu darem mediena apreminta smelio deze vaikui, tai kol kas kaip nauja (impregnuota pusis). MB juokiasi is manes - sako vaikui smelio deze jau padarem, dabar tau kokias 15 diiiiiideliu smelio deziu - ir ramu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Vat dėl šito tai klausimas, kaip tas impregnantas dera su ekologija. Juk jis gal į dirvą išskiria kažkokias medžiagas? Ar čia jau nusišneku?
Atsakyti