Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2010 01 10, 02:28)
Rokoko, o daugiamečių linų ir skaistenių sėklų turėsit? Pernai daviausi daviausi, ieškojau ieškojau, bet niekur neradau, nors agrofirmos internetiniame puslapyje buvo.

Tuo pačiu užvežčiau Tau ir tigrenių svognėlius - kaip akmuo man jos ant dūšios jau sėdi... blush2.gif

Pažiūrėsiu, pranešiu 4u.gif
Skaistenių tikrai buvo.

QUOTE(zmogs @ 2010 01 10, 21:58)
Bet užtat kiek kitokių gerų dalykų.. Rokoko, jūs rimtai turit visą asortimentą? Nu įtariu važiuosiu apsipirkt  bigsmile.gif

"Duoduosi" dabar, kad būtų, stengsiuos užkaišiot visas spragas - sėklų gi šimtai rūšių..
prašom prašom 4u.gif

QUOTE(jolaxus @ 2010 01 10, 22:54)
šuninė cimžieda (coleus canina arba plectranthus canina). Turėjau užsiveisusi, tačiau tvoras apsitvėrėm ir nebesaugojau, nes lauke ji nežiemoja.
Taip ji pristatoma interneto platybėse

čia lietuviškai: http://www.rojaussod.../tema.php?s=304

Aš pati šį augaliuką sėkmingai naudojau vienmečių kompozicijose - keturkojai nekėlė kojų prie tų vazonų smile.gif
Na, ne tik dėl keturkojų... Ta gaivi prislopinta mėtinė spalva gerai ''praskiedė'' gausią margą kompaniją ir ''atmušė'' ryškią sprigių spalvą.
Man graži ta cimžieda smile.gif.

user posted image

tuo pačiu pasirodysiu tą vazoną detaliau blush2.gif nes rodžiausi tik pasodinusi berods:
Bliūdas išbujojo iki metro skermens thumbup.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 11 sausio 2010 - 00:20
Kad jau prabilot apie antišuninius augalus, tai paklausiu tuo pačiu. Pas mus katinai labai lenda. Bet dievaži nesugebėsiu kiekvieną pavasarį vėl apsodint atbaidančiais augalais. Gal žinot kokių daugiamečių, kurių katės nemėgsta? Lyg ir kažkada apie tai buvo rašyta, bet neįsidėmėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 01 11, 01:12)

tuo pačiu pasirodysiu tą vazoną detaliau  blush2.gif nes rodžiausi tik pasodinusi berods:
Bliūdas išbujojo iki metro skermens  thumbup.gif  wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

nu bet grozis to jusus bliudo wub.gif tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 01 10, 22:54)
šuninė cimžieda (coleus canina arba plectranthus canina). Turėjau užsiveisusi, tačiau tvoras apsitvėrėm ir nebesaugojau, nes lauke ji nežiemoja.
Taip ji pristatoma interneto platybėse

dar vat idomu kaip jo poveikis. Mes turim vieną gražuolį šitoj tvoros pusėj... tai sakau man tik užtektų, kad jis negulėtų/nesisiotų tam tikrose vietose... bet visai nenorėčiau, kad jam galvą skaudėtų visoj teritorijoj...

O sėklų šitų augalėlių būna pirkti? arba gal kuri turi parduoti?

rokoko, bliudai gražūs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 01 11, 00:12)

wub.gif wub.gif

QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2010 01 11, 14:07)
nu bet grozis to jusus bliudo wub.gif tikrai  thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif man visos jos kompozicijos buvo thumbup.gif thumbup.gif šiemet tikiuosi irgi bus neprasčiau bigsmile.gif
Atsakyti
Va kas mano kiemą šiandien papuošė thumbup.gif bigsmile.gif user posted imageuser posted image,o čia ožys(stirninas) numetes ragus bigsmile.gif user posted image
Atsakyti
Perskaiciau "numete ragus" ir issididinus nuotrauka, kad ieskau, kad ieskau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 01 11, 00:12)
tuo pačiu pasirodysiu tą vazoną detaliau  blush2.gif nes rodžiausi tik pasodinusi berods:
Bliūdas išbujojo iki metro skermens  thumbup.gif  wub.gif

nenustoju žavėtis tavo subegėjimais iš daugybės augalų padaryti puikias kompozijas wub.gif ne mišraines smile.gif
QUOTE(Tina* @ 2010 01 11, 21:54)
Perskaiciau "numete ragus" ir issididinus nuotrauka, kad ieskau, kad ieskau  doh.gif  lotuliukas.gif

aha ir aš pasididinau biggrin.gif
plateliai, kaip faina pas jus thumbup.gif
Atsakyti
IR dabar yra bigsmile.gif 3 stirnaitės pusryčiauja,bet ožio nėra g.gif ,matyt mano bavaras vakar pabaidė,tai dabar atsargesnis doh.gif g.gif
Atsakyti
Prašau patarimo, esu visai žalia gėlių auginime ir kadangi jau šiemet noriu kiemą papuošt, gal galit patarti nuo ko pradėti. Taigi jei kas galėsit atsakykit tongue.gif :

Kokios nelepios gelės tiktų? Norėčiau šiemet turėti tik vienmetes gėlytes ir susodinti jas į mažesnius ir didesnius bliudus, taip pat vazonose ant palangių. Pas mane didžioji kiemo dalis yra pietūs, na ant palangių norėčiau ir kitose pusėse.

Be to norėčiau iš sėklų užsiauginti daigelius, ar tai labai sudėtinga? Kokių priemonių reikia?

Gal patartumėt kokioj parduotuvėj galėčiau išsamią info gaut?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
kaip smagu, kad pagaliau ir ši tema atgyja thumbup.gif Pavasaris ne už kalnų mirksiukas.gif

O aš turėčiau didžiulį prašymą dėl tvoros - taip jau atsitiko, kad sodyboj per šventes kelininkai iškirto 12 senų medžių (4 beržus ir 8 liepas ) verysad.gif , mat mūsų vienkiemis buvo šalia vieškelio, o savivaldybė gavo ES paramą ir ten dabar ties asfaltuotą kelią. O tie medžiai buvo mūsų sodybos puošmena, tačiau trukdė tiesti kelią... Dabar toks plynas laukas liko... praeitą pavasarį nuo kelio pusės pasodinome geltonų pūslenių gyvatvorę (neaišku, kiek jos liks po kelio tiesimo, nes ant jos dabar nukirsti medžiai suversti...). Dabar, kai didelių medžių nebeliko, norėtume apsitverti tvora. Tačiau iškilo klausimas - nuo ko pradėti ir kokia tvora tiktų? Pūsleniams užaugti dar prireiks keleto metų... gal ką galėtumėte pasiūlyti ir patarti?
Būtų didelis dėkui iš anksto.

Atsakyti
Saule97, keletas patarimų: pirmiausia dėl vazonų, vazonus naudoju tik ten, kur negaliu į žemę sodinti gėlių ar žemės nėra. Prie durų, laiptų ir t.t. Reikia žinoti, kad loveliuose ir vazonuose, ypač įsaulyje labai greit perdžiūva žemė.Va, todėl aš ir nelabai mėgstu juos. Bet palangė su žydinčiom gėlėm atrodo išties žavingai. Jeigu pas jus nevėjuota, galite rinktis surfinijas. Jei vėjas - blogai, nes gėlytės - trapios,labiau tiks svyrančios pelargonijos. Arba daryti kompozicijas iš svyrančių lobelijų ar gipsofilių su sprigėm, pelargonijom. Keletą metų sodinau į apvalų "bliūdą" gėles: viduryje bordinės sprigės, kraštuose svyrančios lobelijos, o dar tarpe tokios svyrančios pilkos gėlytės(užmiršau pavadinimą). Man patinka auginti svyrančias pelargonijas, nereikalauja daug priežiūros, o tik trąšų. Sėkmės smile.gif
Atsakyti