Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(Nuk @ 2009 11 02, 17:14)
Reikėtų kelis kart pamulčiuoti, nes kai uždedi šlapią žolę - atrodo jos daug, o kai išdžiūna - sluoksnis sumažėja. Bet pirmą kartą labai storai dėti negalima - iššus augalai.
Po kiek laiko reikia pakartoti, bet aš šiemet neatradau daugiau laiko blush2.gif

aciu uz patarimus 4u.gif pavasari bandysiu ir as taip daryti , liks daugiau laiko nebereiks darzo raveti thumbup.gif o ir bus kur zole supilti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2009 11 02, 13:34)
*SIM*SIAUS* pagalbos lauksiu  o cia kieno pagalba  g.gif  nes labai panasi i manaja pavarde  g.gif 

naujas mūsų temos narys,mano giminaitė mirksiukas.gif
Atsakyti
...
Papildyta:
Padejau daugtaski, kad naujai parasytos zinutesatsirastu. Kartais pas mane kazkas nusimusa ir ju nerodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 02 lapkričio 2009 - 18:14
QUOTE(Nuk @ 2009 11 02, 15:38)
Esu numačiusi vietelę katalpai. Beje, būtų įdomu, jei kas nors pasirodytų, kaip dabar atrodo katalpa ax.gif

Dabar tai medis plikom šakom ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 11 02, 14:33)
Melsvės, viendienės, paparčiai laikomi gerais kaimynais pavasarinėms svogūninėms gėlėms, mat vėliau sulapoja. O kaip kaštonlapė rodžersija? Ar ji tinka tam reikalui? Ar jai reik būtinai visiško pavėsio, ar gali augti ir pusiau pavėsyje? Ar pakanti saulės vonioms?

rodzersija tam reikalui tinka dar labiau nei bet kas, kaip ir astilbe pvz. Abi velai zelia, ypac rodzersija, nebutinas jai visiskas pavesis. pusdienis saules - -nieko tokio, tik geriau ne per vidurdieni. rodzersija po zeme - sakniastiebiai stori, panasiai kaip bergenijos, tik neina gilyn - tuno lygiagreciai zemes pavirsuje. aplink ta saknu gumula ir sodinu/vingiuoju - as kazkodel visada sachm. margutes. kai jos zydi, rodzersija dar ziemos miegu tebemiega.
apskritai man rodzersijos - reprezentaciniai augalai thumbup.gif . tik nuo salnu zelimo metu reik pasaugot.
Jei nori kaimynes labai ankstyvoms svoguninems - baltasakne liuks. paskui ji labai tinka vasara zydincioms kaimynems. Jei rodzersijai reik nemenko ploto lapu vainikui paskleist, tai daugiaziedes baltasaknes stiebams reik tik vertikalaus kuklaus turio, lapija iki salnu ir ilgiau dekoratyvi.
ankstyvosios viendienes ypac anksti zelia - jei silta ziema, tai suzelia gruodi dar.

QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2009 11 02, 15:47)
o jus tik viena kart mulciuojat ?ar pastoviai kai jau sudziusta ir vel mulciuojat? g.gif

pridesiu prie pasakyto: jei mulciuojat zalia ka tik nupjauta zole - tai plonai, kitaip ima susti, o ne dziuti.
as padziovinu zole para, ir tada beriu darzan, jau storeliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 02 lapkričio 2009 - 20:12
ryškiai ne čia pataikiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 02 lapkričio 2009 - 20:59
QUOTE(rokoko @ 2009 11 02, 21:09)
Jei nori kaimynes labai ankstyvoms svoguninems - baltasakne liuks.

Baltasakne saules nemegsta. schmoll.gif Net ir vakarines.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 02 lapkričio 2009 - 21:15
QUOTE(smth1 @ 2009 11 02, 21:14)
Baltasakne saules nemegsta.  schmoll.gif Net ir vakarines.

zinau 4u.gif
bet pas mane baltasakne gauna saules nuo 14 val ir gyvena puikiai. beje, ji yra apsupty kitu kerojanciu augalu - bijunu, astru ir kt., t.y. ne atvirai auga.
pas kamyne visas miskas baltasakniu irgi pries popietine saule karstoje vietoje, siek tiek uzstojamos sparagu - bujoja virs metro.

daug kas nuo konkrecios vietos ir salygu priklauso juk, o bendros zinios - ne dogmos.
Atsakyti
Knifofijos astras zydi smile.gif
[attachmentid=187447]
Atsakyti
Ačiū, Nuk, Rokoko, Smth1, už atsiliepimą į klausimą 4u.gif
Nors ir linkstu prie kaštonlapės rodžersijos, ramybės neduoda matyta foto:
user posted image
Kaži, ar yra paparčių, toleruojančių pusiau šešėlį?
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2009 11 02, 16:53)
aciu uz patarimus 4u.gif  pavasari bandysiu ir as taip daryti , liks daugiau laiko nebereiks darzo raveti thumbup.gif o ir bus kur zole supilti thumbup.gif

kad tik 'mačytų' biggrin.gif

QUOTE(išdykėlė @ 2009 11 02, 20:03)
Dabar tai medis plikom šakom ir tiek.

o rudenį parausta g.gif Ar dekoratyvi? Ar verta į labai ir nuolat matomą vietą?

QUOTE(rokoko @ 2009 11 02, 20:09)
pridesiu prie pasakyto: jei mulciuojat zalia ka tik nupjauta zole - tai plonai, kitaip ima susti, o ne dziuti.
as padziovinu zole para, ir tada beriu darzan, jau storeliau.

Aš ir vėl iš tingumo blush2.gif beriu tik nupjautą, todėl plonai, o vėliau reikia pakartoti.

QUOTE(Tina* @ 2009 11 02, 22:41)
Knifofijos astras zydi smile.gif

koks įdomus bigsmile.gif parodyk, kaip visas atrodo.

Vis pamirštu paklausti ax.gif Kas čia per išmislas medžių vainikus apgaubti tinklu blink.gif Kad lapų nereikėtų grėbti ar yra dar kokia gudrybė?

Ir dar 4u.gif minėjau, kad gavom alyvą - didžiulis poros metrų aukščio krūmas. Savaitgalį nespėjom pasodinti. Ar sušals, jei palauksim savaitgalio ir tada sodinsim? Augalas ne plikom šaknim - su žemių gumulu, bet stovi lauke, ar neperšals ir nebus amen jam g.gif Gal reikia vakare su prožektorium sodinti kuo greičiau? nes bus gaila, jei sušaldysim unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 03 lapkričio 2009 - 08:25
QUOTE(Nuk @ 2009 11 03, 08:24)
koks įdomus bigsmile.gif parodyk, kaip visas atrodo.

http://public.fotki....ter-divari.html 4u.gif
Atsakyti