[quote=vida777,2009 10 31, 20:42]
aciu uz nauja pastoge !
jo joo, privatumo... siandien vos viena moteriske isprasiau is savo kiemo. As jai aiskinu: "ko jus norit, cia juk privatus sklypas?", o ji man - "na tai kas, taigi dar nebaigtas!" .
Vos nenumiriau is juoko
Ale kartu prisiminiau savus kaimynus
Jie suni musu sklypo gale sikino Tiksliau kaimyne
O kiek tolimesni kaimynai, supyke, kad mes isigijome zeme, per kuria jie savavaliskai buvo kelia pasidare - vazinejo tiesiai man po langais. Va tokie stai kaimynai Pagiriuose O kai papraseme laiutis niokoti musu nuosavybe, oho, koks karas isiliepsnojo Del sios priezasties, teko atsisakyti minties apie gyvatvore ir pradeti isirengineti normalia tvora..
Papildyta:
Merginos, o gal kas nors is Jusu turi nebrangius aplinkos planuotojus?
Jau metus bandau nuspresti kaip sudelioti musu sklypa, bet, deja, niekaip... Nes pas mus sklypas netaisyklingos formos - apverstos L raides formos - tas apatinis L raides bruksnelis stacias jame yra namas... o va ilgoji dalis - visiskai tuscia... nera fantazijos Gal kas pazystat kokius gabius studentus?
QUOTE(elitarai @ 2009 11 01, 14:29)
na ir grazuolis,kazin Lietuvoje toks auga,ir saknu ilgis ydomu ,nes galiu trumpasaknius tik sodinti.
Papildyta:
grazuolis.
Papildyta:
grazuolis.
o as net nepazinau, kad cia pukenis .
as irgi negaliu ilgasakniu augalu namo priekyje ir palei garazo siena sodinti , tai nusprendziau sodinti rododendru (rytine puse) gyvatvore palei garaza.
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 11 02, 09:37)
apie daržo ir sodo paplanavimą pas jus galiu klausti patarimo ar ieškoti kitos temos ...
na, nebent darzas ir sodas ne prie namo ...
man tai nereikia nei darzo, nei sodo , arba tada reiketu ieskoti obels, kuri uzaugintu 2 obuolius per metus.
Vakar ziurejau laida apie Amerikos apzeldintojus - stogu, parku, miniatiuriniu kiemu apzeldinimas.
Jau kaip patiko vieno architekto ideja - tiesiog labai labai originali . Visame plote suformuoti labai taisyklingos formos sodai su medziais, gelynai, vejos, takeliai... o esme tame, kad tuose taisyklinguose geometriniuose plotuose auga tiek kulturiniai augalai, tiek piktzoles, o veja tiesiog nepjaunama . Toks grynas laukinis sodas tarp Niujorko dangoraiziu.
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 11 02, 10:37)
ačius už balionėlius,bet nereikia
apie daržo ir sodo paplanavimą pas jus galiu klausti patarimo ar ieškoti kitos temos turiu plotą tam skirtą,bet neįsivaizduoju kiek kam skirti vietos 4asmenų šeimai,kad nebūtų per daug
apie daržo ir sodo paplanavimą pas jus galiu klausti patarimo ar ieškoti kitos temos turiu plotą tam skirtą,bet neįsivaizduoju kiek kam skirti vietos 4asmenų šeimai,kad nebūtų per daug
labas darbstuoles, vis uzklystu cia pas jumis. ana karta klausiau kuo atskirti darza dabar sugalvojau: o jei as ji atskirciau ligustru pasidaryciau iki 1,5 m aukscio ir nesimatytu ir saule neustotu o ir gulint kubile nebutu matyti darzo
as turiu darza ir soda. pas mane taip pat 4 asmenu seima, bet tu pati turi zinoti savo poreikius ir kas tau ta darza priziures. as kai megstanti zemes darbus tai turiu normalaus dydzio darza, kuriame siemet ir bulviu 2 vagas turejau o iskaitant su busimu prieskoniu darszeliu mano darzas yra 19 metru ant 8 man per akis, jame telpa ir siltnamis
QUOTE(vida777 @ 2009 11 02, 10:53)
na, nebent darzas ir sodas ne prie namo ...
man tai nereikia nei darzo, nei sodo , arba tada reiketu ieskoti obels, kuri uzaugintu 2 obuolius per metus.
Jau kaip patiko vieno architekto ideja -
Jau kaip patiko vieno architekto ideja -
kieme kieme namo daržas bus
ogo kokia tu nereikli
QUOTE(troja3030 @ 2009 11 02, 11:02)
tu pati turi zinoti savo poreikius ir kas tau ta darza priziures.
pati aš jį prižiūrėsiu ir *SIM*SIAUS* pagalbos lauksiu
oi bus juoko iš manęs pirmais metais jau dabar burna šiepias
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 11 02, 09:37)
manau čia tinka
Mano daržas 5mx2m Nedidelis, mes kol kas dviese, bet turbūt didesnio ir nedaryčiau. Auginu lysvelę braškių su žemuogėm, apie 15 pomidorų, agurkų ir pora cukinijų Pavasarį visą apmulčiuoju pjauta žole, kad ravėti nereikėtų
QUOTE(vida777 @ 2009 11 02, 10:53)
Jau kaip patiko vieno architekto ideja - tiesiog labai labai originali . Visame plote suformuoti labai taisyklingos formos sodai su medziais, gelynai, vejos, takeliai... o esme tame, kad tuose taisyklinguose geometriniuose plotuose auga tiek kulturiniai augalai, tiek piktzoles, o veja tiesiog nepjaunama . Toks grynas laukinis sodas tarp Niujorko dangoraiziu.
Yra gi koloninių obelų - kurios šakų neaugina, o vaisius veda ant kamieno. Tai daug neužaugina
Man toks sodas tai tik pažiūrėti gražu būtų, pati nenorėčiau. Kaip galima kokias usnis palikti augti
Papildyta:
Rudeninės spalvos mano sode
Čia prieš porą savaičių, kai šalna buvo
Labai gražiai medlieva nuraudonavo Pradedu gailėtis, kad nelabai matomoj vietoj pasodinau
QUOTE(Nuk @ 2009 11 02, 12:57)
Labai gražiai medlieva nuraudonavo Pradedu gailėtis, kad nelabai matomoj vietoj pasodinau
palauk pavasario, paziurek kai zydes, pagalvok ar dar vis nori matomoj vietoj, o jei nori, tai kur, ir pasisodink dar viena.
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 11 02, 12:26)
na pirmi metai ir pas mane buvo juokingi, ir siltnami teko is kaimyno parsitemti ir oi daug visko...
*SIM*SIAUS* pagalbos lauksiu o cia kieno pagalba nes labai panasi i manaja pavarde
QUOTE(Nuk @ 2009 11 02, 13:57)
manau čia tinka
Mano daržas 5mx2m Nedidelis, mes kol kas dviese, bet turbūt didesnio ir nedaryčiau. Auginu lysvelę braškių su žemuogėm, apie 15 pomidorų, agurkų ir pora cukinijų Pavasarį visą apmulčiuoju pjauta žole, kad ravėti nereikėtų
Yra gi koloninių obelų - kurios šakų neaugina, o vaisius veda ant kamieno. Tai daug neužaugina
o as pirma karta kai paseju ir susodinu viska tai raviu jau tada kai per zoles nesimato augalu o paskui tik kas savaite pasimegaudama praeinu visas lysves, israunu kas isdygo ir supurenu zeme. si pavasari atvaziavo pas mus sveciu tai anyta nuleke i darza man tipo padeti bulves apkaupti, aisku ji pradejo tas 2 lysveles kaupti kaip kaupdama visus 2 hetarus....jokiu zoliu nerove o apkaupinejo ir jas paliko. tai atejusi jos sesuo ir sako: tu tik mauk is to darzo nes kai ateis tavo marti tai gera nepasirodys, sako tu paziurek koks jos darzas pavyzdinis, vagutes lygios su smailais krastais, viskas idealu o tu sako jai zoliu nerauni is bulviu daugiau niekas pas mane darze nesikuicia jis pAS MANE TIKRAI BUNA PAVYZDINIS
o klausykit ligustras ar platus buna
Melsvės, viendienės, paparčiai laikomi gerais kaimynais pavasarinėms svogūninėms gėlėms, mat vėliau sulapoja. O kaip kaštonlapė rodžersija? Ar ji tinka tam reikalui? Ar jai reik būtinai visiško pavėsio, ar gali augti ir pusiau pavėsyje? Ar pakanti saulės vonioms?
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 11 02, 12:26)
ir *SIM*SIAUS* pagalbos lauksiu
na padesiu jei gera busi nors ir as nelabai nusimanau , bet gal biski daugiau nei tu apie ta reikala
Papildyta:
[quote=Nuk,2009 11 02, 13:57]
/s2manau čia tinka
Mano daržas 5mx2m Nedidelis, mes kol kas dviese, bet turbūt didesnio ir nedaryčiau. Auginu lysvelę braškių su žemuogėm, apie 15 pomidorų, agurkų ir pora cukinijų Pavasarį visą apmulčiuoju pjauta žole, kad ravėti nereikėtų noreciau paklausti apie ta mulciavima? o tai paskui ten nesusidaro kaip meslas ,einant kojos neslidineja ,
QUOTE(vida777 @ 2009 11 02, 13:26)
palauk pavasario, paziurek kai zydes, pagalvok ar dar vis nori matomoj vietoj, o jei nori, tai kur, ir pasisodink dar viena.
jau žydėjo šį pavasarį gražiai Nežinau ar antrai vietos atrasiu
Esu numačiusi vietelę katalpai. Beje, būtų įdomu, jei kas nors pasirodytų, kaip dabar atrodo katalpa
Be to, savaitagalį kaimynai atidavė didžiuuulę alyvą
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 11 02, 14:33)
Melsvės, viendienės, paparčiai laikomi gerais kaimynais pavasarinėms svogūninėms gėlėms, mat vėliau sulapoja. O kaip kaštonlapė rodžersija? Ar ji tinka tam reikalui? Ar jai reik būtinai visiško pavėsio, ar gali augti ir pusiau pavėsyje? Ar pakanti saulės vonioms?
melsvės, kiek pamenu iš merginų diskusijų, netinkamos šalia svogūninių, nes jų šaknynas 'suvalgo' svogūnėlius. Viendienių šaknys taip pat nemenkos
Papildyta:
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2009 11 02, 15:30)
noreciau paklausti apie ta mulciavima? o tai paskui ten nesusidaro kaip meslas ,einant kojos neslidineja ,
Nea, neslidinėja Žolė greitai sudžiūsta ir tampa panašiau į šieną nei į mėšlą.
Nea, neslidinėja Žolė greitai sudžiūsta ir tampa panašiau į šieną nei į mėšlą.
[/quote]
o jus tik viena kart mulciuojat ?ar pastoviai kai jau sudziusta ir vel mulciuojat?
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2009 11 02, 15:47)
o jus tik viena kart mulciuojat ?ar pastoviai kai jau sudziusta ir vel mulciuojat?
Reikėtų kelis kart pamulčiuoti, nes kai uždedi šlapią žolę - atrodo jos daug, o kai išdžiūna - sluoksnis sumažėja. Bet pirmą kartą labai storai dėti negalima - iššus augalai.
Po kiek laiko reikia pakartoti, bet aš šiemet neatradau daugiau laiko