Ačiū,
Styga, Rokoko, Vida777, už atsiliepimą
QUOTE(styga @ 2009 11 17, 17:37)
Ir dar aš kokį nors krūmą pasodinčiau gale gėlyno, kad atrodytų jog gėlynas remiasi į jį. Pvz. šeivamedį (sambucus nigra Black Lace).
gėlynas remsis į kalninių pušelių eilutę - jos susodintos ant tiesiojo gėlyno krašto (mažos, nelabai matosi). Už pušelių sidabrinių eglių eilė nuo šiaurės vėjų. O kol jos suaugs ir bus toks kaip aš sakau "eksperimentinis", be fono...
QUOTE(vida777 @ 2009 11 17, 20:34)
1 - man ji ir atskirai, ir bendrai paemus labai grazi ir labai tinka - gelynas nuo jos tiesiog svyti
.
2 - Nzn kokio tu aukscio planuoji ta sala daryti - ar tuos zemesniuosius kaip kilima aukstesniems medeliams, ar ivairiu auksciu? Man atrodo ten ir spalvoti nana raugerskiukai tiktu, dar kazkaip prie tu spygliuociu didziaziedes margutes isivaizduoju
...
1 - nuraminai
2 - tai dabar atrodo kaip sala, po kokių 5-10 metų bus kalninių pušelių "pasienis". Vizija tokia: pagrindas medeliai, krūmeliai. Papildymui daugiametės gėlės, varpiniai augalai. Dažniausiai bus žiūrima iš toliau, tad nenoriu nusismulkinti iki miniatiūrinių alpinariumų augalų. Galvoju, kad reiktų gausiau žydinčių ir spalvota lapija daugiamečių mikso, kad matytųsi spalvotos persiliejančios "dėmės". Aukštesnius sodinsiu į pakraštį prie pušelių, žemesnius priekyje palei vingiuotą kraštą. Planuojamas spalvų derinys: mėlyna/violetinė + geltona + pilka/balta. O tarp spygliuočių sodinau nemažai lelijų - kitąmet turėčiau sulaukt pirmųjų pavienių jų žiedų.
Va, kažkada jau rodžiau, bet pasikartosiu - bandžiau pasipaišyt viziją su jau dabar pasodintais sumedėjusiais ir pamėtyt "žiedų":
Jei pavyks "suvaldyt" gėles pagal savo norus, žiedų bus pakankamai, o jei nepavyks per tuos metus iki foninės pušelės įgis svorio, teks daryt mažiau žydintį, bet "tvarkingesnį" variantą.
Tikriausiai ne man vienai taip, sunkiau grupuot gėles nei sumedėjusius...