Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(Tina* @ 2009 11 16, 20:58)
Maniskes lauke, paaugo kazkiek. Nezinau is tiesu ar tuos daigelius atsalus orui dengti  unsure.gif Gal Knifofija tars savo protinga zodi?

Man irgi aktualu, ką daryti su budlėjomis, sėjau šį pavasarį. Ar dengti, kada dengti, kuo? Paprotinkit išmanančios blush2.gif
Atsakyti
Satanele, Tina, o kokio dydžio jūsų budlėjos? kada sėtos? Aš sėjau pavasarį tiesiai į dirvą ten, kur augs. Pirmaujantis daigelis apie 5cm dabar. Ar ne per mažas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 17 lapkričio 2009 - 12:47
QUOTE(satanele @ 2009 11 16, 20:45)
Tina*, kaip laikosi tavo sėtos budlėjos, pas mane jau nemažos, bet ar jau dengi jas  rolleyes.gif

Budlėjas dengti būtina, kai pašals.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 11 16, 21:07)
Nukirpti reikia, dengti ne.

O kiek mazdaug cm palikti virs zemes?
Atsakyti
auginu bitkrėslę, kuri atskirai paėmus graži:
user posted image user posted image
bet pradedu matyti, kad įliet į kontekstą bus sunku, nes spalva labai ryški ir švyti iš toli. Iliustracijai mano eksperimentinio augalyno foto, kuriame auga ši bitkrėslė:
Gal jums kils kokių minčių, su kuo ją reiktų derinti?
Atsakyti
Man dar ,atrodo, reiktų keletą akmenų įmest į tą grožį. Ir dar aš kokį nors krūmą pasodinčiau gale gėlyno, kad atrodytų jog gėlynas remiasi į jį. Pvz. šeivamedį (sambucus nigra Black Lace).
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 11 17, 15:35)
O kiek mazdaug cm palikti virs zemes?

2-3. Aš kerpu kuo žemiau, kad pavasarį nestyrotų stagarai ir vaizdo negadintų.
Atsakyti
S/smiltele,
aš irgi tą patį išgyvenau, ir atidaviau pilkąją bitkrėslę į ''geras rankas'' - kad galėčiau atgal ''paimti'', jeigu ką... blush2.gif

Dabar mažai laiko turiu, tai permetusi akimis apie pilką sp. knygiūkštėje, greitosiomis radau 3 sprendimus derinant pilkalapius, kad ''gesintų'':
su žalsvalapiais [šilagėlė, kryžminė glažutė],
su melsvalapiais,
su baltai margais lapais.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 11 17, 16:15)
auginu bitkrėslę, kuri atskirai paėmus graži:
user posted image  user posted image
bet pradedu matyti, kad įliet į kontekstą bus sunku, nes spalva labai ryški ir švyti iš toli. Iliustracijai mano eksperimentinio augalyno foto, kuriame auga ši bitkrėslė:
user posted image  user posted image
Gal jums kils kokių minčių, su kuo ją reiktų derinti?

man ji ir atskirai, ir bendrai paemus labai grazi ir labai tinka - gelynas nuo jos tiesiog svyti wub.gif . Jai i kompanija sodinciau siloku (kad ir tu, kur Nuk norejo i lovelius sodinti), ten, kur maziau geltonos sp. galima "Angelina" - rudeni nusidazo rausvai geltona spalva, pavasari violetiniu ir geltonu kroku, pilkojo eraicino arba aviziuoles, kur galima ka nors aukstesnio ir pabaigai - ka nors rausvo, bordinio, bet kad niekas apart aluniu i galva neateina ax.gif . Nzn kokio tu aukscio planuoji ta sala daryti - ar tuos zemesniuosius kaip kilima aukstesniems medeliams, ar ivairiu auksciu? Man atrodo ten ir spalvoti nana raugerskiukai tiktu, dar kazkaip prie tu spygliuociu didziaziedes margutes isivaizduoju wink.gif ...
Atsakyti
Ačiū, Styga, Rokoko, Vida777, už atsiliepimą 4u.gif
QUOTE(styga @ 2009 11 17, 17:37)
Ir dar aš kokį nors krūmą pasodinčiau gale gėlyno, kad atrodytų jog gėlynas remiasi į jį. Pvz. šeivamedį (sambucus nigra Black Lace).

gėlynas remsis į kalninių pušelių eilutę - jos susodintos ant tiesiojo gėlyno krašto (mažos, nelabai matosi). Už pušelių sidabrinių eglių eilė nuo šiaurės vėjų. O kol jos suaugs ir bus toks kaip aš sakau "eksperimentinis", be fono...
QUOTE(vida777 @ 2009 11 17, 20:34)
1 - man ji ir atskirai, ir bendrai paemus labai grazi ir labai tinka - gelynas nuo jos tiesiog svyti  wub.gif .
2 - Nzn kokio tu aukscio planuoji ta sala daryti - ar tuos zemesniuosius kaip kilima aukstesniems medeliams, ar ivairiu auksciu? Man atrodo ten ir spalvoti nana raugerskiukai tiktu, dar kazkaip prie tu spygliuociu didziaziedes margutes isivaizduoju  wink.gif ...

1 - nuraminai smile.gif
2 - tai dabar atrodo kaip sala, po kokių 5-10 metų bus kalninių pušelių "pasienis". Vizija tokia: pagrindas medeliai, krūmeliai. Papildymui daugiametės gėlės, varpiniai augalai. Dažniausiai bus žiūrima iš toliau, tad nenoriu nusismulkinti iki miniatiūrinių alpinariumų augalų. Galvoju, kad reiktų gausiau žydinčių ir spalvota lapija daugiamečių mikso, kad matytųsi spalvotos persiliejančios "dėmės". Aukštesnius sodinsiu į pakraštį prie pušelių, žemesnius priekyje palei vingiuotą kraštą. Planuojamas spalvų derinys: mėlyna/violetinė + geltona + pilka/balta. O tarp spygliuočių sodinau nemažai lelijų - kitąmet turėčiau sulaukt pirmųjų pavienių jų žiedų.
Va, kažkada jau rodžiau, bet pasikartosiu - bandžiau pasipaišyt viziją su jau dabar pasodintais sumedėjusiais ir pamėtyt "žiedų":
Jei pavyks "suvaldyt" gėles pagal savo norus, žiedų bus pakankamai, o jei nepavyks per tuos metus iki foninės pušelės įgis svorio, teks daryt mažiau žydintį, bet "tvarkingesnį" variantą.
Tikriausiai ne man vienai taip, sunkiau grupuot gėles nei sumedėjusius... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 17 lapkričio 2009 - 21:01
Ir dar: tą dalį, kur yra tarp kairėje esančios geltonos tujos ir maždaug per vidurį esančios tokių pat tujų porelės, vis galvoju kad gal būtų neblogai pakelt su atramine sienute, nes yra šioks toks žemėjimas. Ir būtų toks kaip architektūrinis elementas-akcentas. Bet jei nuspręsčiau, tai jau reiktų per maximum ateinančius pora sezonų susisukt - nes ir žemių reiktų pildyt ir augalus kol jauni persodint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 17 lapkričio 2009 - 21:05
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 11 17, 20:40)
Dažniausiai bus žiūrima iš toliau, tad nenoriu nusismulkinti iki miniatiūrinių alpinariumų augalų.

dabar, kai pamaciau tavo gelyna per visa platuma, jau aisku, kad ten vidutinio aukscio augalu pakankamai. Nusismulkinti tikrai nereiketu, bet siaip pagal mano skoni tas gelynas atrodo labai steriliai (zeme-augalas-zeme). Man asmeniskai labiau noretusi kilimais bent jau kur ne kur uzkloti (pvz. sliauzianciu siloku, ciobreliu). Cia kaip ir kambaryje - kilimelis visada suteikia jaukumo biggrin.gif .
Bet jei tave tenkina tokia sterili aplinka, tada kita kalba.

Be to, kol stambieji augalai dar nedideli, o jie per metus ir neuzaugs, tai kad ju grozio neuzgozti, as per daug ir nesistengciau prisodinti planuojamu greitai auganciu zoliniu, o tiesiog kuri laika uzleisciau kiliminiais tas tuscias vietas (tik ne visas zinoma).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 lapkričio 2009 - 21:17