Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(wiwi @ 2009 10 30, 20:57)
Na tortas 30mt,tai jei jau su ta mase dengiai pirma karta, tai jau ir neaiskinsiu,nes su praktika paciai geriau iseis. O to torto papuosimas visai grazus, tik 30ties nuliukas truputi paslinkes ir tu drugeliu nebuciau dejusiu.



aha...tikrai reiks dar padirbeti su ta mase.....truksta ygudziu man su ja...... ax.gif
Atsakyti
didziosios kepejos 4u.gif ,

nukreipkit tinkama linkme, ieskau receptuku sausainukams, kad butu gal per mesmale arba svirkstu daryti, perziurejau sausainuku tema, bet niekas neuzkabino, gal kokiu turit isbandytu skanestu eceptuku, arba kur paziuret, aciu.
Atsakyti
Mielos Olesta,norejau paklausti dar simta desimtą karta dėl grietinėlės. Kadangi mano mama nemegsta cukrinės masės sako(jog reikia dar kilograma cukraus suvalgyt) Tai dar karta noreciau jusu pajklausti, Kaip Jus standinat greitinele, kadangi ji jums ideali gaunas . bigsmile.gif thumbup.gif 4u.gif

p.s rasau viesaj, kad ir kitos, ne profes matytu unsure.gif rolleyes.gif

Beto dart butu is suzinoti ar i 36% grietinele Oleste dedate, dar standiklio? Nes as standiklio nepirkau, darau su zelatina, bet man nesigauna niekad idelai greitinele, kai pridedi zelatinos unsure.gif Bet gali tia but mano klaida,, gal geriau naudoti standikli g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domi95: 30 spalio 2009 - 23:35
QUOTE(Domi95 @ 2009 10 31, 00:15)
Mielos Olesta,norejau paklausti dar simta desimtą karta dėl grietinėlės. Kadangi mano mama nemegsta cukrinės masės  sako(jog reikia dar kilograma cukraus suvalgyt) Tai dar karta  noreciau jusu pajklausti, Kaip Jus standinat greitinele, kadangi ji jums ideali gaunas .  bigsmile.gif  thumbup.gif  4u.gif

p.s rasau viesaj, kad ir kitos, ne profes matytu  unsure.gif  rolleyes.gif


As ne OLESTA, bet kiek apie grietineles gaminima cia skaicia tai ji darosi taip:
1/4 grietineles svorio cukraus ir 0,5 a.s citrinos rugsteles(galima ir maziau), o tada jau plaki, jei su dazais, tai dar reikia pakelio grietineles standiklio.
Sekmes! As tai galiu skaityti kaip ji darosi per naktis, bet vis vien man ji nesigauna lotuliukas.gif , arba as jos nedaplaku, arba jau kai isplaku tai iki sviesto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wiwi @ 2009 10 30, 23:30)
As ne OLESTA, bet kiek apie grietineles gaminima cia skaicia tai ji darosi taip:
1/4 grietineles svorio cukraus ir 0,5 a.s citrinos rugsteles(galima ir maziau), o tada jau plaki, jei su dazais, tai dar reikia pakelio grietineles standiklio.
Sekmes! As tai galiu skaityti kaip ji darosi per naktis, bet vis vien man ji nesigauna lotuliukas.gif , arba as jos nedaplaku, arba jau kai isplaku tai iki sviesto doh.gif

Tikrai taip, tik citrinos rūgštelės čia reiktų apie 0,5 a. š. ant 400-450 ml grietinėlės. jei mažiau, tai ir rūgštelės atitinkamai mirksiukas.gif
Kad gerai išsiplaktų galima:
1. Gerai atšaldyti grietinėlę (būtina), jei reikia - prieš plakimą neilgam įdėti atšalti į šaldiklį mirksiukas.gif
2. Cukrų grietinėlės plakimui laikyti šaldiklyje, sandariame indelyje thumbup.gif
3. Dėti grietinėlės standiklio (jei jau neišsiplaka unsure.gif )
4. Pagal kažkieno patarimą kartą pamėginau įdėti krakmolo, jau pradėjus tirštėti, apie 0,5-1 arb. š. unsure.gif Veikia liuksiškai thumbup.gif ypač jei namie nėra standiklio lotuliukas.gif
Atsakyti

blush2.gif Mano siandien darbas...Tortas vadinasi "Kol masineles miega, vyksta boruzeliu lenktynes" lotuliukas.gif 9 -eriu metuku proga.
Pirma kart zole daryta...kremas Sarlot, o tortas Pasaka, visa kita pastilazas.
Aisku cia nevykusi Migles tortuko kopija blush2.gif biggrin.gif Is tikro privargau su ta zole, kimsosi man antgalis, matyt cukrus nebuvo istirpes gerai g.gif Biskeli gal per margas..?

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2009 10 31, 00:54)
blush2.gif Mano siandien darbas...Tortas vadinasi "Kol masineles miega, vyksta boruzeliu lenktynes"  lotuliukas.gif 9 -eriu metuku proga.
Pirma kart zole daryta...kremas Sarlot, o tortas Pasaka, visa kita pastilazas.
Aisku cia nevykusi Migles tortuko kopija blush2.gif  biggrin.gif Is tikro privargau su ta zole, kimsosi man antgalis, matyt cukrus nebuvo istirpes gerai g.gif Biskeli gal per margas..?


Cia zole is sarlot kremo? blink.gif Jei taip, tai as nezinojau,kad dar ir taip galima. Man tai viskas gerai su ta zolyte,bet boruzem galetum nors mazus taskucius vietoj akyciu padaryti,butu truputi linksmesnes ax.gif . Na cia mano tokia mintis mirksiukas.gif
Atsakyti
O kad priplepėjot doh.gif vėl čiut pasivijau karsta.gif kokia gausybė tortų bigsmile.gif

pumpica, gražutis tortukas thumbup.gif žolytė wub.gif

Cipciuk, labai toks elegantiškas, šiltas ir pasakiškai gražus tortas wub.gif gal galit papasakot kaip drugelius nudažėt tokiais pereinančiais atspalviais nu taip gražu taip gražu wub.gif Aš turiu baltų prisipaudus drugelių, bet ant baltų gal taip numargint neišeitų rolleyes.gif blush2.gif

Olesta, nu ir pavarei bigsmile.gif visi šaunūs tortukai, bet žuviukė ir mašiniukas man patys pačiausi wub.gif

gitule, fainuoliukai visi tortukai wub.gif barbė, maišiukas, gėlytė - šaunuolė, pasistengei tikrai mirksiukas.gif

kirbe, nu jau rožių gražumas wub.gif

eglejk. laaaabai dailus tavo tortas - man laaabai mielas wub.gif

wiwi, gražūs tortai thumbup.gif ypač tas dviaukštis ir labai gražios gėlės ant jo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 31 spalio 2009 - 02:23
parau patarimo,darysiu torta dengsiu saldainiu mase,jis bus ruzavas,ir galvoju kuo cai ji dar puosti ar is tos pacios mases ka nors geliu kokiu,jauciu zaliu lapeliu neverta daryti pjausis labai spalvos gal,nu bent man taip atrodo kai mase dengta tai tie lapeliai nelabai ten isipaisys,tiesa virsus bus tipo teleloto bilietas,tai ir galvoju kaip cia ji pateikt graziau,sonsu galvoju gal aisingu orenamentuosiu,o ka dar galima butu uzdet,kad atrodytu ne toks rimtas tortas smile.gif
[/quote]
PATARKIT KA NORS,NEZINAU TIKRAI KO GRIEBTIS blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2009 10 30, 16:32)
Stiklo sukes, puosta grietinele


Man labai patinka Tavo lėlė wub.gif Jos proporcijos labai geros - sijono ilgis ir plotis gerai atrodo, rankos savo vietoj. Žodžiu, kopijuoju blush2.gif

QUOTE(Cipciukas @ 2009 10 30, 19:00)
Štai paskutinis iš įdomesnių šią savaitę  blush2.gif .....paliko papuošimą mano nuožiūrai ......nu va ....padariau  blush2.gif ....

bobune, Tu nuostabi
Laukiau kol pasakysi - tą medį Lenkijoj pirkau . o va matai, pati pasidarei ir sukūrei ne tortą, o meno kūrinį. wub.gif

QUOTE(pumpica @ 2009 10 31, 01:54)
blush2.gif Mano siandien darbas...Tortas vadinasi "Kol masineles miega, vyksta boruzeliu lenktynes" 

Man tai labai simpatiškas ir net ne per margas. Čia gi vaikiškas nuostabus tortas. Daug detalių, jos žaismingos. Vaikams nebūna nieko per marga. Na beveik nebūna.
Dariau ir aš žolę su beze, ir man labai kimšosi. Tada dariau iš plaktos grietinėlės. Dariau irgi tokią "aukštą" žolę, man ji labai gražiai žiūrėjosi... bet... buvo labai riebu ją valgyti.

Prisiminiau čia kažkurios rodytą tortuką su daug daug kaspinų. Visada galvoju apie santykį tarp "valgoma" ir "gražu". Tai kartais "gražu" nurungia "valgoma". O man atrodo, tortas turi laimėti santykyje "valgoma". unsure.gif

QUOTE(RiMami @ 2009 10 31, 04:14)
Aš turiu baltų prisipaudus drugelių, bet ant baltų gal taip numargint neišeitų  rolleyes.gif  blush2.gif 

Kažkada ir aš buvau prisispaudus baltų drugelių, t.y. natūralios spalvos. Ir jie man prastai dažėsi kitomis spalvomis. Visgi geriausias variantas yra toks: žinoti, kokios pagrindinės spalvos bus drugelis, tuomet nusidažyti reikiamą masės gabaliuką, atsispausti ir dažyti artima pagrindinei spalvai spalva.

Tikiuos vakare pristatyti ir aš savo du tortus.
Atsakyti
labas rytas, mergaitės prašau patarkit kaip papuošt torta krepšeli, reikia kad butų su klevo lapais ir gal dar no nors idėt? reikia idėju, aciū
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2009 10 31, 00:41)

Kad gerai išsiplaktų galima:
1. Gerai atšaldyti grietinėlę (būtina), jei reikia - prieš plakimą neilgam įdėti atšalti į šaldiklį mirksiukas.gif
2. Cukrų grietinėlės plakimui laikyti šaldiklyje, sandariame indelyje thumbup.gif
3. Dėti grietinėlės standiklio (jei jau neišsiplaka unsure.gif )
4. Pagal kažkieno patarimą kartą pamėginau įdėti krakmolo, jau pradėjus tirštėti, apie 0,5-1 arb. š. unsure.gif Veikia liuksiškai thumbup.gif ypač jei namie nėra standiklio lotuliukas.gif


na jus cia duodat....... doh.gif pirma karta girdziu ,kad cukru reikia laikyti saldytuve,o apie krakmolo dejima tai isvis net nesapnavus esu.....na bet gal ir tinka ,jei zmones taip sako....
as plaku visada 35 proc grietinele ir dar nebuvo taip ,kad neissiplaktu.....paciam pertepimui galima deti zelatinos,bet jeigu norit puosimui daryti,tai tada jau reikia deti standiklio ir viskas......
Atsakyti