Tikrai taip jau barbes grazumas, klostes idealios
O sarlotes kremu susizavejau, ne skiek matosi nuotraukose tai puikiai eina su juo dzibuoti ir visa kita, labai gerai forma laiko, ar as klystu?
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 08, 17:14)
Tikrai taip jau barbes grazumas, klostes idealios
O sarlotes kremu susizavejau, ne skiek matosi nuotraukose tai puikiai eina su juo dzibuoti ir visa kita, labai gerai forma laiko, ar as klystu?
O sarlotes kremu susizavejau, ne skiek matosi nuotraukose tai puikiai eina su juo dzibuoti ir visa kita, labai gerai forma laiko, ar as klystu?
tai cia nuotarukoj tai nelabai matosi bet siaip tai tas kremas nuostabus kas liecia vaizda o su skoniu tai labai skanus bet bent jau as tai galiu viena dzibuka suvalgyt as nukrapstau ji man per riebus ir vaikai nrvalge jo kazi ar yra koks kitoks kremas kuris butu toks tvirtas be ne sviestinis neskaitant bezo as jo bijau
Angel1203 labai graži barbė , labai gražiai suknutė "sudėliota", klostės, suknutės priekis labai gražu
Kokia grazi barbe . ir boruzele laaaabai miela.
O as bandziau susikurti albuma www.radikal.ru, bet be sansu, nes rusiskai neskaitau, o atspeti kur ka irasyti nepavyko
O as bandziau susikurti albuma www.radikal.ru, bet be sansu, nes rusiskai neskaitau, o atspeti kur ka irasyti nepavyko
QUOTE(Tangiuke @ 2009 11 08, 17:35)
Kokia grazi barbe . ir boruzele laaaabai miela.
O as bandziau susikurti albuma www.radikal.ru, bet be sansu, nes rusiskai neskaitau, o atspeti kur ka irasyti nepavyko
O as bandziau susikurti albuma www.radikal.ru, bet be sansu, nes rusiskai neskaitau, o atspeti kur ka irasyti nepavyko
tai susikurk tada www.fotki.com beveik viskas lietuviskai
Beja aciu labai visom uz pagyras
Na, bandau dar karteli kelti foto
Papildyta:
Yra kalideliu, bet gal labai nepeiksit . Viduje biskvitas perteptas grietinele+pudingu+zele. Laistyt neleisciau tik sutepiau vysniu ogiene
Papildyta:
Yra kalideliu, bet gal labai nepeiksit . Viduje biskvitas perteptas grietinele+pudingu+zele. Laistyt neleisciau tik sutepiau vysniu ogiene
QUOTE(Angel1203 @ 2009 11 08, 16:18)
tai cia nuotarukoj tai nelabai matosi bet siaip tai tas kremas nuostabus kas liecia vaizda o su skoniu tai labai skanus bet bent jau as tai galiu viena dzibuka suvalgyt as nukrapstau ji man per riebus ir vaikai nrvalge jo kazi ar yra koks kitoks kremas kuris butu toks tvirtas be ne sviestinis neskaitant bezo as jo bijau
kokia miela boruzele, viena sau nusisypsojau ja pamacius
o barbes suknia tai pasakiska, tik man tas kaspinas reikala gadina, noretusi siek tiek kuklesnio, bet cia tik mano nuomone, nesupyk
o del kremo, jei neskanus sviestiniai ir bijai bezo, drasiai gali dziubuoti su aisingu (kiausinio baltymas+citrinos rukstele+cukraus pudra, as viska maisau su sakute )
QUOTE(eglejk @ 2009 11 08, 18:41)
kokia miela boruzele, viena sau nusisypsojau ja pamacius
o barbes suknia tai pasakiska, tik man tas kaspinas reikala gadina, noretusi siek tiek kuklesnio, bet cia tik mano nuomone, nesupyk
o del kremo, jei neskanus sviestiniai ir bijai bezo, drasiai gali dziubuoti su aisingu (kiausinio baltymas+citrinos rukstele+cukraus pudra, as viska maisau su sakute )
o barbes suknia tai pasakiska, tik man tas kaspinas reikala gadina, noretusi siek tiek kuklesnio, bet cia tik mano nuomone, nesupyk
o del kremo, jei neskanus sviestiniai ir bijai bezo, drasiai gali dziubuoti su aisingu (kiausinio baltymas+citrinos rukstele+cukraus pudra, as viska maisau su sakute )
aciu reiks bandyti aisinga tada o tas kaspinas tai brokui paslepti is seip is manes modeliuotoja ne kokia
Tangiuke dailus masiniukas o su kuos jis apdzibuotas
boružėlė labai miela ir man tas kaspinas labai netgi patiko o vat sviestinis man nesigavo, per anksti matyt įdėjau citrinos rūgštelę, kitą kartą dėsiu vėliau, bet tikrai dėsiu, nes skonis man patiko to kremo....
Barbei tik subtilaus trapučio šilkinio nuometo ir stačiai prie altoriaus, nu va antroji man po Cipciuko geltonosios barbės tokia labai įstringanti į atmintį bus šita
Barbei tik subtilaus trapučio šilkinio nuometo ir stačiai prie altoriaus, nu va antroji man po Cipciuko geltonosios barbės tokia labai įstringanti į atmintį bus šita
QUOTE(kersiene @ 2009 11 08, 15:00)
sveikutes,
labai senai jau buvau,tik perziuriu tortu ir vel dingstu,turiu jau savo kelis parodyt bet gal ryt ar veliau.As su prasymu pagelbet patarkit kaip galima papuost torta mociutei audejai 90metu proga? broliene,sako,gal kokia juosta,bet kaip ja padaryt labai busiu dekinga uz patarimus
labai senai jau buvau,tik perziuriu tortu ir vel dingstu,turiu jau savo kelis parodyt bet gal ryt ar veliau.As su prasymu pagelbet patarkit kaip galima papuost torta mociutei audejai 90metu proga? broliene,sako,gal kokia juosta,bet kaip ja padaryt labai busiu dekinga uz patarimus
man sitas labai grazus
QUOTE(Angel1203 @ 2009 11 08, 16:18)
tai cia nuotarukoj tai nelabai matosi bet siaip tai tas kremas nuostabus kas liecia vaizda o su skoniu tai labai skanus bet bent jau as tai galiu viena dzibuka suvalgyt as nukrapstau ji man per riebus ir vaikai nrvalge jo kazi ar yra koks kitoks kremas kuris butu toks tvirtas be ne sviestinis neskaitant bezo as jo bijau
Vietoj sviestinio ir saldžiu įvairių "aisingų", galima daryt kremą su grietinėlės sūriu (vadinamuoju "cream cheese", esu parašiusi savo mėgstamą čia, antras receptas). Ne per saldu, ne per riebu -- tikrai skanu, betgi išeina tikrai brangus šitas malonumas
~~~~~~~~~~~~~~~~
Gerai...
Kaip ir žadėjau anksčiau, rašau apie daugiaaukščių tortų formavimą, t.y., apie jų "dizaino" gaires (apie pačių konstrukcijų formavimą, sutvirtinimus ir kt. esu rašiusi anksčiau štai čia). Yra tam tikros "kertinės taisyklės", kurių galbūt nėra būtina visiškai laikytis, tačiau į jas būtų bent jau sveika atsižvelgti - tai pagrindai, kurių dėka tortai atrodys subalansuoti, apgalvoti ir tvarkingi. Priešingu atveju, būna, žiūri į daugiaaukštį tortą, ir kažkodėl atrodo, kad jam kažkas ne taip...
Pagrindinė taisyklė: bet kokio torto, o ypač, jei jis - daugiaaukštis, didžioji "masės" dalis turi būti apačioje, o į viršų jis turi "lengvėti". Taigi, planuojant kelių aukštų tortą, svarbu apgalvoti kelis klausimus:
1. Aukštų dydžiai bei jų proporcijos;
2. Atstumai tarp aukštų;
3. Dekoracijų dydžiai ant skirtingų torto aukštų.
1. Aukštų dydžiai bei jų proporcijos. Kaip minėjau, tvarkingas daugiaaukštis tortas turėtų į viršų vis "lengvėti" - t.y., vizualiai sunkiausias aukštas turi būti apačioje, o kiekvienas aukštesnis -- vis mažėti. Pvz., triaukštis tortas gali būti formuojamas iš 26 cm, 18 cm ir 13 cm tortų. Proporcijos, žinoma nebūtinai turi būti tokios. Kuo mažiau aukštų turi tortas, tuo didesnius skirtumus tarp tortų skersmens galima sau leisti (jei reikia 5 aukštu, kažin, ar būtų labai paprasta įgyvendinti sumanymą mažinti aukštus po 7-8 cm kiekvieną -- tačiau tai kur kas lengviau padaryti, jei tortas turi tik du aukštus). Kita vertus, pernelyg didelis skirtumas tarp aukštų atrodys keistai (pvz., 17 cm tortukas, uždėtas ant 33 cm, atrodys taip, tarsi kažkas būtų "pavogęs" vidurinįjį aukštą, buvusį tarp šių dviejų...). Čia vėlgi -- didelis skirtumas tarp aukštų skersmens gali būtų "pateisintas" viršutiniojo aukšto šoninėmis dekoracijomis, aplinkui besiraizgančiomis gėlėmis ir pan. Trumpai tariant, pasirenkant aukštų dydžius, reikia vadovautis intuicija, tačiau bent jau mano galva nesugeba sugalvoti varianto, kada galėtų gerai atrodyti du vienodo dydžio tortai vienas virš kito, arba didesnio skersmens tortas ant mažesniojo. Proporcijos gali būti įvairios, tačiau bent jau aš manau, kad "lengvėjimas" į viršų yra auksinė taisyklė.
2. Jei nusprendėte tortus sukrauti ne tiesiai vieną ant kito, bet paliekant tarpus, reikėtų apgalvoti atstumus tarp aukštų. Pirmiausia reikia turėti omenyje, kad kremais (bezė, sviestiniu ar kt.) gausiai apipuošti, įvairiais raštais išraityti tortai dažnai atrodo labiau apkrauti. Tradiciškai rekomenduojama tarp tokio tipo tortų palikti apie 5 cm atstumą, o jei aukštų daugiau, nei du -- varijuoti atstumus. Kiekvienas aukštesnis tortas mažėja, atitinkamai, kiekvienas aukščiau esantis tarpas tarp tortų trumpėja. Pvz., jei darytume triaukštį tortą, kurio aukštai, tarkim, 26, 18 ir 13 cm, tai tarpai tarp tortų pagal "idealias" proporcijas būtų 7-8 cm tarp 1-2 a., ir 6-7 cm tarp 2-3 aukštų.
Jei tortas apdengtas mase arba jei puoštas kremais, bet nėra labai apkrautas įvairiomis detalėmis, atstumus tarp kiekvieno aukšto galima palikti vienodus (pvz., 7 cm ir tarp apatinių, ir tarp aukščiau esančių tortų).
Neabejotinai išimtys šiai taisyklei yra tie atvejai, kai torto aukštas pakeliamas tam, kad po juo būtų įtaisytą gėlių puokštė, altorėlis, figūrėlės ir kt. -- tuo atveju atstumas turėtų būti didesnis, kad tilptų dekoracijos. Jei tokio pat tipo dekoracijos dedamos kiekvienam aukštui, atstumai nors ir išlaikomi didesni, tačiau idealiu atveju turėtų vis trumpėti su kiekvienu aukštesniu tarpu tarp tortų.
Kartais viršutinysis aukštas gali būti kur kas labiau pakeliamas nuo kitų aukštų, tačiau tokiai konstrukcijai būtinas "pateisinimas", antraip pernelyg aukštai iškeltas viršus atrodys visiškai nesusijęs su žemiau esančiuaisiais tortais ir sprendimas neatrodys sėkmingas. "Pateisinama priežastis" gali būti, jei, pvz., viršutinis aukštas yra tarsi altorius jaunųjų figūrėlėms (ir tai aiškiai iliustruota dekoracijomis), "debesis", pakibęs virš žemesniųjų tortų, arba jei iškeltąjį viršų su likusiu tortu sieja proporcingai krintanti gėlių kaskada... čia jau svarbi intuicija, tačiau reikia nepamiršti, kad viršus neturėtų būti iškeltas per aukštai be tikslo.
Nemažai priklauso ir nuo to, kokios kolonos naudojamos atskirti aukštams (jei jos labai dekoratyvios, galbūt atskyrimas vien jau dėl to turėtų būti kokiais 2 cm didesnis, nei naudojant lygius "vamzdelius"?), kokios atskiriančios lėkštelės (galbūt jos yra stilizuotos arba atskirai apipuoštos ir sudaro "masės"?).
Beje, apie lėkšteles... Paprastai čia turėtų būti "vienas iš dviejų": arba lėkštelė, ant kurios dedamas tortas, yra tokio pat skersmens, kaip ir torto aukštas (taigi lėkštelės visiškai nesimato), arba ji yra dedama didesnė -- tokiu atveju jos skersmuo turėtų būti lygus žemiau esančiam tortui. Vėlgi imkim pavyzdį triaukščio torto, kur aukštai 26, 18 ir 13 cm; tuo atveju 13-os cm skersmens tortas stovi ant 18 cm skersmens lėkštelės; 18 cm tortas -- ant 26 cm lėkštelės, o apatinysis aukštas statomas ant pagrindo, proporcingai didesnio už visą konstrukciją. Taip išlaikoma harmonija.
3. Galiausiai -- dekoracijos. Čia galioja ta pati taisyklė, kaip ir su pačiais torto aukštais: kuo aukščiau, tuo lengviau (dažniausiai tai reiškia -- kuo mažiau).
Jei puošiate gėlių žiedais (tarkime, vien rožėmis) -- nesvarbu, ar jie lipdyti iš cukraus masės, ar suformuoti kremu -- žiedai turi būti didžiausi apačioje ir mažiausi viršuje. Deja, daugelis galvoja priešingai: torto viršus -- "laisva erdvė", kurią reikia kuo labiau apkrauti... tą galima padaryti (ypač, jei konstrukcija su vielutėmis ir kiek nuožulni, arba besistiebianti į viršų, arba yra apverstos "V" formos). Tačiau daugeliu atveju tiesiog sugadinsite visą torto proporcingumą, jei pačius didžiausius rožių žiedus gausiai sukrausite viršuje, o į apačią juos vis mažinsite. Geriausia daryti atvirkščiai: "masė" apačioje, o į viršų žiedų apimtis vis mažėja, kol galiausiai baigiasi išdidžiai pasistiebusiais pumpurais. Tortas atrodo išlaikęs ne tik visas proporcijas, bet ir atitinkantis visus gamtos dėsnius -- juk žiedstiebiai ir šakos stiebiasi į saulę (t.y., aukštyn), pirmiausia pražysta apatiniai pumpurai, vėliau skleidžiasi aukštesnieji -- tad vizualiai ši konstrukcija irgi atrodo masyviausia apačioje ir "smailėjanti" į viršų...