Neramuole, tortas tikraja to zodzio prasme verciantis is koto. Nerealiai grazu taip lygu, dailu viskas
Savo vakaryksti tortuka visgi puosiau trupiniais ir sokoladu, ne bezu (tortas skirtas kompanijai, pernelyg saldziai nemegstanciai, tai...). BET as jusu nepamirsau ir beza visgi pabandziau isplakti (kaip tik turejau viena atliekama baltyma). Tik va, sove man i galva eilini karta paeksperimentuoti ir vel kazka kitaip padaryt svarsciau, svarsciau, kodel Monikutei bezas buvo linkes patezti, ir pamaniau, ar tai negaletu buti del pacios gliukozes savybiu (ji juk leciau dziuna, tai gal tame ir saknys). Tad si karta sirupa viriau silpnesni, dejau maziau gliukozes, o vietoj jos jau i isplakta beza sugalvojau idet cukraus pudros.
Turiu pasakyt, si mintis pasirode is principo neverta demesio.

Cukraus pudra tik gadina jo vientisuma, o del per skysto sirupo bezas vis tiek linkes teketi (nebent, jei detum ja dar verdant sirupa kitaip ne). Kita vertus, i dali bezo (to tikrai per skysto) nieko nedejau (kad negadint produktu...), ir palikau uztepus per nakti padziut. Stovejo is pradziu kaip bala, taciau ryte jau buvo tiek apdziuves, kad puikiausiai laike forma. Taigi net ir su gliukoze tikrai viskas dziuna tvarkingai, jei sudetum visko reikiamas proporcijas.
Praeita karta pabandzius beza su gliukoze, naudojau ji papaisymams ant apdengimo mases. Ejosi labai graziai, tikrai buvo super. Ir isdziuvo gerai, forma laikesi -- nors pavirsius ir nepasidare tiek "traskus", kiek naudojant cukraus sirupa. Po Monikutes komentaro, sudvejojau kazi, kaip butu stoveje is jo padaryti dzibukai, gal tikrai sirupas vien is gliukozes bezui nera idealu

. Siaip ar taip, takart sirupo viriau daugiau lyginant su baltymo kiekiu, va tik del proporciju dabar nepasakysiu konkreciai suejo gal trecdalis to pakelio gliukozes (ten telpa 500g, tai sudejau kokius 170g gal), uzpyliau 2 saukstais vandens, na, o baltyma tada plakiau viena (tiesa, plakdama baltyma bezui, visada iberiu 1 a.s. kukuruzu krakmolo, kol dar baltymas nera labai standus, ir plaku toliau, kaip iprasta), isplakus iberiau citrinos rugsteles...
Padariau vakar bet kokiu atveju pora nuotraukyciu, gal kazka idesiu veliau, jei bus verta Jusu demesio. Taip pat butinai kada prisiruosiu tiksliai proporcijas suziuret del tos gliukozes ir parasysiu konkreciai. Labai jau uzrupo ir paciai "davest" sita klausima iki galo, kaip ten visgi yra...
Del daugiaauksciu, kaip ir zadejau, taip pat parasysiu... tik tam reikia istaikyt kiek didesni laiko tarpeli.
Iki