o Jums pavydas bambą graužia kaip man nuskilo su toookiu gražuoliu
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 05, 12:44)
Ačiū už info
Pas mane puodas maždaug kokių 15 - 16 cm skersmens
Tai šitą sirupą galima maišyti ?
O aš kaip kvaiša valdausi stovėdama prie to puodo, rankos niešti pamaišyti ir kenčiu, nemaišau, nes sirupo virimo apraše parašyta, kad jokiais būdais negalima maišyti dabar jau visai susibalamutinau
Olesta tikra išdykėlė
Pas mane puodas maždaug kokių 15 - 16 cm skersmens
Tai šitą sirupą galima maišyti ?
O aš kaip kvaiša valdausi stovėdama prie to puodo, rankos niešti pamaišyti ir kenčiu, nemaišau, nes sirupo virimo apraše parašyta, kad jokiais būdais negalima maišyti dabar jau visai susibalamutinau
Olesta tikra išdykėlė
Faktas toks: tikrai visada galima (kai kuriais atvejais -- net butina!) maisyti sirupa iki tol, kol pradeda kunkuliuoti. Nuo sito momento rekomenduojama jo nebeliesti, BET net ir cia yra isimciu... (kai kuriais atvejais sirupas neisvengiamai kristalizuosis, jei teptuku neperbrauksi puodo krastu ir t.t.).
Bet kokiu atveju, pridursiu toki dalyka -- cukraus sirupas NEPALYGINAMAI labiau stengiasi kristalizuotis, nei verdant gliukoze. Jei norisi, gliukoze gali retkarciais pamaisyt ramia sazine. O va su cukraus sirupu jau reikia zinoti, "kurioje jis stadijoj"
... sivakar uzbaiginesiu viena torteliuka is paprastu kepinuku serijos; dar nesu galutinai apsisprendus, ar puosiu ji trupiniais, ar bezu, ar kaip nors kitaip... bet jei nuspresiu imtis bezo, tai butinai isvirsiu su gliukozes milteliais ir surasysiu, kas kaip, gal bus aiskiau...
Beje, as verdu indelyje, kuris skirtas kavai plikyti. Patogu ne tik del to, kad ypac mazas diametras ir yra patogi rankena -- jis dar be to ir pagamintas is storo, kokybisko metalo, yra nepridegantis, miela malonu dirbt...
Cipciuk,labai labai grazus tortas su staltiese ir vazele,o gelytes ten su koteliais?
Asseni,kaip visada-tobulai nulipde masiniuka!!!!
Asseni,kaip visada-tobulai nulipde masiniuka!!!!
QUOTE(Meian @ 2009 11 05, 13:10)
Faktas toks: tikrai visada galima (kai kuriais atvejais -- net butina!) maisyti sirupa iki tol, kol pradeda kunkuliuoti. Nuo sito momento rekomenduojama jo nebeliesti, BET net ir cia yra isimciu... (kai kuriais atvejais sirupas neisvengiamai kristalizuosis, jei teptuku neperbrauksi puodo krastu ir t.t.).
Bet kokiu atveju, pridursiu toki dalyka -- cukraus sirupas NEPALYGINAMAI labiau stengiasi kristalizuotis, nei verdant gliukoze. Jei norisi, gliukoze gali retkarciais pamaisyt ramia sazine. O va su cukraus sirupu jau reikia zinoti, "kurioje jis stadijoj"
... sivakar uzbaiginesiu viena torteliuka is paprastu kepinuku serijos; dar nesu galutinai apsisprendus, ar puosiu ji trupiniais, ar bezu, ar kaip nors kitaip... bet jei nuspresiu imtis bezo, tai butinai isvirsiu su gliukozes milteliais ir surasysiu, kas kaip, gal bus aiskiau...
Beje, as verdu indelyje, kuris skirtas kavai plikyti. Patogu ne tik del to, kad ypac mazas diametras ir yra patogi rankena -- jis dar be to ir pagamintas is storo, kokybisko metalo, yra nepridegantis, miela malonu dirbt...
Bet kokiu atveju, pridursiu toki dalyka -- cukraus sirupas NEPALYGINAMAI labiau stengiasi kristalizuotis, nei verdant gliukoze. Jei norisi, gliukoze gali retkarciais pamaisyt ramia sazine. O va su cukraus sirupu jau reikia zinoti, "kurioje jis stadijoj"
... sivakar uzbaiginesiu viena torteliuka is paprastu kepinuku serijos; dar nesu galutinai apsisprendus, ar puosiu ji trupiniais, ar bezu, ar kaip nors kitaip... bet jei nuspresiu imtis bezo, tai butinai isvirsiu su gliukozes milteliais ir surasysiu, kas kaip, gal bus aiskiau...
Beje, as verdu indelyje, kuris skirtas kavai plikyti. Patogu ne tik del to, kad ypac mazas diametras ir yra patogi rankena -- jis dar be to ir pagamintas is storo, kokybisko metalo, yra nepridegantis, miela malonu dirbt...
Oj tikiuosi jums šaus į galvą daryti bezą
O kaip čia atrodo tie kavos puodeliai niekad nesu tokio turėjusi jų (būtent kokybiškų) galima gauti visose indų parduotuvėse ?
Buvau per pietus grįžusi namo, tai bezas vis dar stovi
Asseni, mašiniukas TOBULAS taip idealiai iki smulkmenų viską atidirbai prisipažįstu iškart, kad nusikopinau nes gruodžio pradžioj imiuos pirmosios gyvenime mašinos, prašau leidimo plagijuot taviškę nes bais patiko nebent dar kas nors galvą iki to laiko susuktų
Džiaugiuos dėl tavęs, kad bezas vietoj. Man lygiai taip pat buvo kaip ir tau - viena porcija ir per platus puodas - čia ir bėda todėl ir gelst greičiau pradėjo iš vienos pusės, po šitos patirties iš vienos normos nebeverdu daugiau iš 2-jų ar 3-jų - tuomet liuks gaunasi, kad ir platokas puodas
Šitos kalbos dėl puodo ojjjjj kaip seniai laukiau reiks leistis per pardes į kažko panašaus paieškas Cipciuk ir Meian ačiūūūūū už visokeriopą info dėl bezo ir puodų virškinu naujienas
Meian, plyyyyyyz puošk su bezu ir fotkink
Olesta, galvojau iš juoko apsis... kai pamačiau Cipciuko paraše ką išdirbinėji
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 05, 09:46)
Šiandien ryte tik pramerkusi akis lėkiau žiūrėti ar bezas vietoj
Džiaugiuos dėl tavęs, kad bezas vietoj. Man lygiai taip pat buvo kaip ir tau - viena porcija ir per platus puodas - čia ir bėda todėl ir gelst greičiau pradėjo iš vienos pusės, po šitos patirties iš vienos normos nebeverdu daugiau iš 2-jų ar 3-jų - tuomet liuks gaunasi, kad ir platokas puodas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 05, 11:55)
....puodas bais platus , aš verdu " bliūduke " metaliniam , ten tik puse litro vandens telpa .....apačioje skersmuo 5 cm.....
" Olesta " ištvirkauja su mano zuikiu
" Olesta " ištvirkauja su mano zuikiu
Šitos kalbos dėl puodo ojjjjj kaip seniai laukiau reiks leistis per pardes į kažko panašaus paieškas Cipciuk ir Meian ačiūūūūū už visokeriopą info dėl bezo ir puodų virškinu naujienas
Meian, plyyyyyyz puošk su bezu ir fotkink
Olesta, galvojau iš juoko apsis... kai pamačiau Cipciuko paraše ką išdirbinėji
Nu vsio, einat plaut rankas, ir šiaip praustis, puoštis... Pristatau MALAGAS tortus
Puoštas juodais serbentais yra pagamintas iš plikytos tešlos, plaktos grietinėlės ir pjaustytų braškių.
Turiu patarimą, dėl torto iš plikytos tešlos. Kiek esu mačiusi visur daromi vientisi blynai. Todėl tortai išsiklaipo. Tešlą visos mokate daryti, tik blynams tešlą sudėkite į konditerini maišeli uždekite antgaliuką. Na, tokį kur darote dzibukus ir spauskite tešlą spirale paliekant tarpelius apie 1 cm. Tam kad visi blynai būtų vienodi aš ant blogos sviestinio popieriaus pusės nusibraižau koks bus mano blynas ir suku. Pradedu nuo vidurio ir suku iki pažymėtos vietos. Kai iškepa sutepu plakta grietinėle pridedu vaisių pagal sezoną. Įspūdingiausias, aišku, su braškėmis. Šį tortą kepu jau daug metu ir tik vieniem žmonėm jis nepatiko, o kai sezonas braškių negaliu atsiginti prašančių jį iškepti.
Jei kils daugiau klausimu rašykite, stengsiuos atsakyti.
snikersas. Biskvitas iškepė su kupra tai kažkaip reikėjo išeiti iš padėties, todėl tokią formą padariau.
Margarita buvo skirtas vestuvėms. Gyvai atrodė geriau, pasirodo ir tortai būna nefotogeniški
Skrynutė Cipciuko medutis. Puoštas šokoladiniu ganašu
Tai buvo MALAGAS tortai
Puoštas juodais serbentais yra pagamintas iš plikytos tešlos, plaktos grietinėlės ir pjaustytų braškių.
Turiu patarimą, dėl torto iš plikytos tešlos. Kiek esu mačiusi visur daromi vientisi blynai. Todėl tortai išsiklaipo. Tešlą visos mokate daryti, tik blynams tešlą sudėkite į konditerini maišeli uždekite antgaliuką. Na, tokį kur darote dzibukus ir spauskite tešlą spirale paliekant tarpelius apie 1 cm. Tam kad visi blynai būtų vienodi aš ant blogos sviestinio popieriaus pusės nusibraižau koks bus mano blynas ir suku. Pradedu nuo vidurio ir suku iki pažymėtos vietos. Kai iškepa sutepu plakta grietinėle pridedu vaisių pagal sezoną. Įspūdingiausias, aišku, su braškėmis. Šį tortą kepu jau daug metu ir tik vieniem žmonėm jis nepatiko, o kai sezonas braškių negaliu atsiginti prašančių jį iškepti.
Jei kils daugiau klausimu rašykite, stengsiuos atsakyti.
snikersas. Biskvitas iškepė su kupra tai kažkaip reikėjo išeiti iš padėties, todėl tokią formą padariau.
Margarita buvo skirtas vestuvėms. Gyvai atrodė geriau, pasirodo ir tortai būna nefotogeniški
Skrynutė Cipciuko medutis. Puoštas šokoladiniu ganašu
Tai buvo MALAGAS tortai
Naitai, o kodel malagas pati nepasirodo? Negi su mazu kiekiu zinuciu negalima per Radikal ikelt
Fantastiški tortai man paskutinysis paliko didžiausią įspūdį
Ale kaip ten tas gėlytes po skrynios dangčiu paslėpti
Ale kaip ten tas gėlytes po skrynios dangčiu paslėpti
O lia lia, malačius MALAGAS, tas medutis tai superiškai atrodo, eina sau
Šis 3 aukštų yra Margarita, Snikersas ir Napoleonas. Receptas tešlos panašus kaip ir forume tik kremą aš darau kitokį iš kaitintos grietinėlės su cukrumi ir kiaušiniais paskui maišau šią masę su sviestu Jei ką nors domins parašysiu. Figūrėlės norėjo jaunieji.
Su balto šokolado kriaukle ir žiedais tortas skirtas sidabrinėm vestuvėm. Viduje Snikersas
Cipciuko skruzdėlynas. PAGALIAU pavyko .
toliau "Juodas miškas". Šis tortas susilaukė išskirtinio dėmesio jis buvo pavadintas TORTŲ TORTU
Širdelė taip pat Juodasis miškas.
Tortas su avytėmis skirtas mergaitės gimtadieniui. Aplink damų piršteliai. Viduje ananasinis biskvitas perteptas jogurto-separuotos varškės-grietinėlės kremu želatina. Dėtos šviežios avietės. Biskvitas sulaistytas citrinos sulčių, cukraus, vandens mišinuku. Avytės kūnas darytas iš saldainių masės, o kailiukas iš beze. Žolė-tai dažyta grietinėlė
IIa. skirtas 50- mečio proga. Tai Snikersas ir Juodasis miškas. Šiuo tortu likau patenkinta, padariau beveik taip kaip norėjau.
Geltonų gerberų tortas Rafaelo svajonė. Kai dar kartą dariau šį tortą biskvitą dėjau tokį kaip Margaritoje. Pagal originalą man nepatiko, labai jau daug kepimo miltelių, man buvo per aitrus.Puošiau kokoso drožlėmis.
A le skrybėlaitė, Napoleonas skirtas draugės jubiliejui.
Tai buvo MALAGAS tortai
malagas tortai tai labai grazus,kai mesteles kruvele...