QUOTE(*monikute* @ 2009 11 05, 12:44)
Ačiū už info
Pas mane puodas maždaug kokių 15 - 16 cm skersmens
Tai šitą sirupą galima maišyti

?
O aš kaip kvaiša valdausi stovėdama prie to puodo, rankos niešti pamaišyti ir kenčiu, nemaišau, nes sirupo virimo apraše parašyta, kad jokiais būdais negalima maišyti

dabar jau visai susibalamutinau
Olesta tikra išdykėlė
Faktas toks: tikrai visada galima (kai kuriais atvejais -- net butina!) maisyti sirupa iki tol, kol pradeda kunkuliuoti. Nuo sito momento rekomenduojama jo nebeliesti, BET net ir cia yra isimciu... (kai kuriais atvejais sirupas neisvengiamai kristalizuosis, jei teptuku neperbrauksi puodo krastu ir t.t.).
Bet kokiu atveju, pridursiu toki dalyka -- cukraus sirupas NEPALYGINAMAI labiau stengiasi kristalizuotis, nei verdant gliukoze. Jei norisi, gliukoze gali retkarciais pamaisyt ramia sazine. O va su cukraus sirupu jau reikia zinoti, "kurioje jis stadijoj"
... sivakar uzbaiginesiu viena torteliuka is paprastu kepinuku serijos; dar nesu galutinai apsisprendus, ar puosiu ji trupiniais, ar bezu, ar kaip nors kitaip... bet jei nuspresiu imtis bezo, tai butinai isvirsiu su gliukozes milteliais ir surasysiu, kas kaip, gal bus aiskiau...
Beje, as verdu indelyje, kuris skirtas kavai plikyti. Patogu ne tik del to, kad ypac mazas diametras ir yra patogi rankena -- jis dar be to ir pagamintas is storo, kokybisko metalo, yra nepridegantis, miela malonu dirbt...