kokie grazus Jav torciukai...is sako ,kad pirm,a karte denge mase..... netikiu.......
meian, dėkui už patarimus dėl masės, šiandien bus išmėginta, kaip tik dengsiu tortuka tavaja mase
as jau vakar pasigaminau MEIAN mase, siaip turbut kazka ne taip padariau, nes pudros nesunaudojau kiek rase, gal tik kokius 700g. turbuts kazkas blogai bus, nes dengti dar nebandziau, padejau ir guli. ji sukietejo, bet manau ikisus keliom sekundem i mikruske viskas bus gerai. bent taip tikiuosi, nes saldainiu mase tai moku, bet sitos nebandzius, tai bijau ir kist. bet siaip man labai patiko nes balta kaip sniekas spalva. bandysiu kopint asseni viena torta, skirta perliniu vestuviu metinem. tik aisku nemanau kad gausis
QUOTE(zuliaska @ 2009 11 03, 13:42)
as jau vakar pasigaminau MEIAN mase, siaip turbut kazka ne taip padariau, nes pudros nesunaudojau kiek rase, gal tik kokius 700g. turbuts kazkas blogai bus, nes dengti dar nebandziau, padejau ir guli. ji sukietejo, bet manau ikisus keliom sekundem i mikruske viskas bus gerai. bent taip tikiuosi, nes saldainiu mase tai moku, bet sitos nebandzius, tai bijau ir kist. bet siaip man labai patiko nes balta kaip sniekas spalva. bandysiu kopint asseni viena torta, skirta perliniu vestuviu metinem. tik aisku nemanau kad gausis
as kai dariau ta Meian mase tortam dengti, man irgi pudros sueidavo mziau manau cia priklauso nuo sirupo isvirimo. Mn taip pat ji sukietedavo pastovejus para, taciau as jos nekisdavau i mikre, paminkydavau rankomis ir ji suminksteja ir tada kociojau gausiai stala pasibarscius cukraus pudra
kazkada kazkur maciau gyvos rozes su cukrumi ten kadaryta kazkaip ,atrodo kaip valgomos,gal zinot kur
QUOTE(neramuole @ 2009 11 03, 10:30)
meian, dėkui už patarimus dėl masės, šiandien bus išmėginta, kaip tik dengsiu tortuka tavaja mase
Labai idomu bus ne tik isgirst atsiliepimus, bet ir sulaukt naujo grozio nuotraukeles
QUOTE(zuliaska @ 2009 11 03, 13:42)
Taip, mikrobangej vos vos pasildzius mase atsileidzia. Eglejk dar labai teisingai patare, ka ir kaip ten daryt -- belieka tik pridurt, kad jei mase butu dazyta tamsia spalva, ja kocioti geriau ne pabarscius cukraus pudra, o patepus kociojimo pagrinda, rankas bei kocela aliejumi.
Linkiu sekmes dengiant
QUOTE(padima @ 2009 11 03, 15:49)
kazkada kazkur maciau gyvos rozes su cukrumi ten kadaryta kazkaip ,atrodo kaip valgomos,gal zinot kur
Atrodo, kaip valgomos, bet is tiesu tokios nera ziedai nasturciu, naslaiciu valgomi, jei isauginti savam sode ir saugiai -- o va pirktines ant torto atsargiai reiketu deti...
Ar tik Meduolyte nebuvo rasiusi apie ta cukravima? (ji su gyvomis gelemis gana nemazai dirba). Dar kazkodel man atrodo, kad RiMami apie tai kazka snekejo, bet galbut klystu.
MERGINOS, KELIOS IDOMIOS NAUJIENOS:
1 - pamaciau siandien, kad Maximoje vyksta akcija tiems gliukozes milteliams, kuriu nuotrauka buvau idejusi. Kazkur apie 17-20% nuolaida. Kam aktualu...
2 - Dar vienas, si karta netgi idomesnis, atradimas. Kai dariau bendrus uzsakymus is Surbitono, kelios merginos uzsisakinejo tokius zvilgancius dalykelius barstymui, ana va tokius is serijos sparkles, glitter flakes ir pan.
ES keliami reikalavimai maistiniams dazams ir ivairiems priedams tokie, kad kai kuriuos galima registruoti kaip "edible" ("valgomi" - siai kategorijai priskiriami ypac saugus produktai, kurie nedaro zalos zmogaus organizmui)(gerai, gerai, i saugumo peripetijas ir kai kuriu "E" poveikius nesigilinkim ), o kai kuriuos -- tik kaip "non-toxic" ("netoksiski" - gali kontaktuoti su maistu, sudetines medziagos nekenksmingos patekusios i organizma, bet nerekomenduojama valgyti). Tai va, sitie visi "glitteriai" ir "sparkles" yra klasifikuojami kaip "nevalgomi" non-toxikai.
Visiskai identiskus dalykus saugumo prastme gamina imones, tiekiancios prekes vaikams zaisti, kai yra tikimybe, kad vaikas tai suvalgys. Todel kone identiski non-toxic glitteriai yra gaminami tu firmu, kurios tiekia dazus kunui. Viena tokia firma sitokiais daiktais prekiauja ir Lietuvoje (cia raso prekybvietes). Atitinkamai, galbut jums yra teke matyti tokiu pasiulymu, kad geliu ziedu padailinimui, seseliu ar tonu perejimo sukurimui galima naudoti vaikiskas kreideles, tik jos butinai privalo tureti uzrasa "non-toxic" - jomis stipriai reiketu pabruzinti i siurkstesni pavirsiu, kad prisidarytu dulkeliu, ir tomis dulkelemis piesti ant geliu. Rimtas ir patikimas vaikisku kreideliu gamintojas yra Faber Castell, bet, be abejo, yra ir daugiau.
Aisku, reiketu nepamirsti, kad tai vis delto neprilygsta sertifikuotiems maistiniams dazams, todel tokius dalykus naudojant, reiketu pasirupinti, kad pagrazintos detales verciau jau nebutu suvalgytos...
Na, nezinau, kiek jums tai bus idomu -- aisku, jokia kreidele neprilygs kokybiskiems Sugarflair ar CK sausiems dazams, kurie, beje, dar ir "edible". Bet is tiesu visa tai rasau pirmiausia todel, kad jei naudojates tokiais "glitteriais", pirkti Lietuvoje juos butu pigiau ir patogiau.
~~~~
Oi... ten, kur idejau nuoroda i Surbitona, yra valgomi glitteriai (pagaminti is kukuruzu krakmolo ir maistiniu dazu), non-toxikai buvo kitame psl., tuoj rasiu... Stai cia Atsiprasau uz supainiojima.
QUOTE(kirbe @ 2009 11 03, 00:29)
kokie grazus Jav torciukai...is sako ,kad pirm,a karte denge mase..... netikiu.......
jo jo,tas zalias buvo pirmas kuri dengiau.pati bijojau,bet man labai patinka taip dengti tortai.tortu gaminime tai neesu naujoke.kai buvau ,,jaunesne" tai tortus gamindavau sventem tik aisku be tokiu papuosimu.
QUOTE(padima @ 2009 11 03, 14:49)
Meian, bet tavo pastabumas Aha Rimami buvo davus nuorodą padima, žiūrėk čia pati nebandžius, tad nieko negaliu daugiau pakomentuot, tiesiog radau įdomiai su žėle ir cukrumi apdorotą rožę ir pasidalinau nuorodėle Jei mėginsi būtinai pasidalink įspūdžiais kaip sekėsi
Meian, labai ačiū už įdomią ir laaabai naudingą info tai tas mūsų pamėgtas perlamutrinis ar aukso spalvos purškalas matyt irgi bus non-toxic, bet geriau nevalgyt jo, ane o tai tau o taip gražu
Meian tikra teisybė aš vakar pirkau ta gliukozę ir ji kainavo 3 litai su centais ir čia skaitėsi atpiginta prekė
kainavo 3.78 as ir pirkau
QUOTE(Asseni @ 2009 10 31, 13:21)
Ir vel mokausi puosti kremu. Geliu ekspromtas.
Ojej koks grazuolis, labai jau grazu tos kremines gelytes
QUOTE(Vaidosee @ 2009 10 31, 13:39)
Ir rodau savo darbeli,draugei gimtadienio proga,pirmasis mano uzsakymas
Noreciau tokios dovaneles
QUOTE(Meian @ 2009 10 31, 14:31)
Ikelsiu ir as viena...
OHO, atrodo kaip nevalgomas Sunku ir pasakyt, kad tortas, suuper
QUOTE(neli @ 2009 10 31, 14:59)
Atnešu ir savo torčiuką, puoštą jau su gautais dažais, klaidelių pilna, bet ko norėti iš penkto puošiamo torto. Dėkui, merginos, mokausi iš jūsų.
Oba !! Gerulis
QUOTE(eglejk @ 2009 10 31, 15:09)
o cia mano praktiskai vakar ir siandienos darbeliai (neskaitant to, kad meduti treciadieni suteepiau)
Visi trys labai grazus, bet jau tas geltoonas
+2009 10 31, 16:40-->
QUOTE(spanguolia @ 2009 10 31, 16:40)
Atnešu ir aš parodyt savo tortuką.
Fainulka Nusikopinau, bet tokio turbut niekada nenulipinsiu :
QUOTE(naitas @ 2009 10 31, 18:19)
o lialia
Labai grazios gelytes ir ta pusiau uzmesta staltiesele labai jau ten tinka, gera ideja
QUOTE(skristyn @ 2009 11 01, 11:04)
Kunigaikstis, bezas, plikytos teslos lapeliai ir cukrine geliu mase pagal cipciuka
O jau geliu kompozicija ir pacios geles, nieko sau padirbejai, super grazu
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 02, 12:39)
Labas saulytės ....prižadu peržiūrėti tortukus vėliau , tik va įmetu eilinė " mačelką "
Koks fainuolis, labai linksmas, nuotaikingas, o spalvu grozis
QUOTE(jav @ 2009 11 02, 21:13)
na gal jau pavyko,kaip minejau snikersas ir rafaelo ,dengtas pastiliazu.gelytes taip pat is pastiliazo:
, ypac tas raudonas
Papildyta:
Cia du praeitos savaites tortukai
Medutis, puostas grietinele:
Rafaelo svajone, puosta sviestiniu kremu, gelytes ir drugeliai is pastilazo:
Meian, aciu uz mases recepta su gliukozes milteliais, bus rytoj isbandyta
o kurioje vietoje merginso renkasi uzsakymui is uzsienio neradau jokios temos