Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Meian @ 2009 11 02, 17:04)
* * * * * * * * *

O čia gal bus įdomu „bezo aukoms“... Kadangi sirupas, virtas su gliukozės milteliais yra daug labiau „surištas“ bei turi nepalyginamai mažesnį potraukį kristalizuotis, išbandžiau tokiu būdu išvirtą sirupą panaudot bezė kremui. Gliukozės miltelių dėjau tiek pat, kiek būčiau dėjusi cukraus (TŪRIO prasme), o vandens proporcija ir virimo principas buvo tokie patys, kaip aprašyta aukščiau. Bezas gavosi super. Net kilo mintis, kad kažin, ar naudojant šį sirupą įmanoma padaryt taip, kad kažkas nesigautų, tad jei nesiseka su cukraus sirupu, siūlau išmėgint.



Siandien tada ir pabandysiu sita dalykeli padaryti o kad beza reikia dazyti ar dazyti ta sirupa ar bendra mase
Zinot dar paklausiu visur raso kad reikia sirupa pilti plakant ten i ta grioveli o pas mane virtuvinis kombainas ir jis veikia tik uzdarius dangti ir uzfiksavus tai as galiu tik visa ta sirupa supilti ir plakti tai gal man su tokiu mikseriu nieko nesigaus gal neverta net bandyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angel1203: 02 lapkričio 2009 - 15:58
Kokia naudinga informacija 4u.gif ačiū labai Meian 4u.gif
Atsakyti
angel 1203 labai geras klausimas pas mane ir toks kombainas, nes jei as atidarysiu nebeveiks, tai tik su paprastu daryt??

nu isbandysiu ir as su gliukoze dengimo mase smile.gif man reik baltos mases tevam reiks tortuka padaryt. tikiuosi gausis, nes zelatinos bijau kaip velnio...
Atsakyti
Aciu Meian uz nauja mases receptuka...butinai isbandysiu,nes turiu ketvirtadieniui jaunosios torta,tai manau isbandysiu tavajy recepta....anksciau esu darius su cukraus sirupu,tai irgi patiko,nes elastinga ir puiki mase buvo,o jei sakai ,kad sita dar geresne,tai butinasi isbandysiu......
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2009 11 02, 16:49)
Siandien tada ir pabandysiu sita dalykeli padaryti o kad beza reikia dazyti ar dazyti ta sirupa ar bendra mase
Zinot dar paklausiu visur raso kad reikia sirupa pilti plakant ten i ta grioveli o pas mane virtuvinis kombainas ir jis veikia tik uzdarius dangti ir uzfiksavus tai as galiu tik visa ta sirupa supilti ir plakti tai gal man su tokiu mikseriu nieko nesigaus gal neverta net bandyti  g.gif

Beza reikia dazyti kaip "bendra mase". Pirmiausia, todel, kad neaisku, kokie dazai -- ne visus galima i verdanti sirupa det, o antra, tai juk daznai buna, kad ne visa beze krema norisi dazyt viena spalva -- tada ji galima isskirstyt dalimis ir nusidazyt, kiek kuri reikia.

O del to "griovelio" -- beze skaitosi plikytas kremas, todel ir sirupas pilamas karstas ir pamazu. Jeigu toks kombainas, tai gal siulyciau sirupa pabandyt supilti dalimis (per kokius 4 kartus), kaskart intensyviai plakant sakute ar sluotele ir taikyt sirupa ipilti butent taip, kad kuo greiciau ji isskirstyt po visa mase. Rankomis isskirscius, kist i kombaina, dar gerai paplakt ir imtis kitos sirupo dozes.

Bet gal dar Cipciukas tures kokiu minciu del to plakimo kombaine -- ji gi ko tik nebandzius, o juo labiau su bezu ax.gif


QUOTE(*monikute* @ 2009 11 02, 17:34)
Kokia naudinga informacija  4u.gif  ačiū labai Meian  4u.gif

Dziaugiuosi, kad pasirode pravartu 4u.gif

QUOTE(zuliaska @ 2009 11 02, 17:35)
angel 1203  labai geras klausimas pas mane ir toks kombainas, nes jei as atidarysiu nebeveiks, tai tik su paprastu daryt??

nu isbandysiu ir as su gliukoze dengimo mase smile.gif man reik baltos mases tevam reiks tortuka padaryt.  tikiuosi gausis, nes zelatinos bijau kaip velnio...

Nera ko ten bijot. Svarbu zelatinos granules uzpylus duot joms pakankamai laiko pastovet ir isbrinkt (bent 5 minutes), tada karstyje tvarkingai issilydys ir nepaliks jokiu "kruopeliu". Esu visiskai tikra, kad viskas gausis kuo puikiausiai.
Papildyta:
QUOTE(kirbe @ 2009 11 02, 17:54)
Aciu Meian uz nauja mases receptuka...butinai isbandysiu,nes turiu ketvirtadieniui jaunosios torta,tai manau isbandysiu tavajy recepta....anksciau esu darius su cukraus sirupu,tai irgi patiko,nes elastinga ir puiki mase buvo,o jei sakai ,kad sita dar geresne,tai butinasi isbandysiu......

Bus labai idomu isgirst atsiliepimus 4u.gif
Atsakyti
dar kalusimas o kaip sia mase galima laikyt ir kiek??
nes noriu koki treciadieni pasidaryt, man penktadieni torta reik dengti. tai kaip man ja laikyti. nes is karto neiseina, kai su vaikais bunu, nespeju visko is kart.
aciu
Papildyta:
o zelatina DR.oetker tiks?? ar ieskot kokia jus naudojat?
Atsakyti
QUOTE(zuliaska @ 2009 11 02, 18:15)
dar kalusimas o kaip sia mase galima laikyt ir kiek??
nes noriu koki treciadieni pasidaryt, man penktadieni torta reik dengti. tai kaip man ja laikyti. nes is karto neiseina, kai su vaikais bunu, nespeju visko is kart.
aciu
Papildyta:
o zelatina DR.oetker tiks?? ar ieskot kokia jus naudojat?

Man sita zelatina pati geriausia, jeigu ji tokiam melynam maisely (nes buna tokie mazi geltoni, tai jie man nepatinka)
Atsakyti
jo melynam, nu tada bandysiu labai drasiai smile.gif parasysiu po poros dienu kas gavosi.
Atsakyti
As dar tik mokinuosi ikelti nuotraukas,tad jeigu kas nepavyko labai atsiprasau.cia tortukas drauges gimtadieniui SNIKERSAS IR RAFAELO DENGTAS PASTILIAZU
Papildyta:
NA IR VEL KAZKAS NEPAVYKO EINU MOKINTIS verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jav @ 2009 11 02, 19:01)
As dar tik mokinuosi ikelti nuotraukas,tad jeigu kas nepavyko labai atsiprasau.cia tortukas drauges gimtadieniui SNIKERSAS IR RAFAELO DENGTAS PASTILIAZU
Papildyta:
NA IR VEL KAZKAS NEPAVYKO EINU MOKINTIS  verysad.gif

matosi, kad grazus tortukas, bet laaabai jau maza foto lens.gif
gal butu galima didesne isvysti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jav @ 2009 11 02, 18:01)
As dar tik mokinuosi ikelti nuotraukas,tad jeigu kas nepavyko labai atsiprasau.cia tortukas drauges gimtadieniui SNIKERSAS IR RAFAELO DENGTAS PASTILIAZU
Papildyta:
NA IR VEL KAZKAS NEPAVYKO EINU MOKINTIS  verysad.gif

kelk per www.radikal.ru, nukopijuok 2 kodą ir įklijuok čia 4u.gif
Atsakyti
tai ar man patars kas kaip laikyti ta mase?? kambary ar salde?? noriu pasidaryt, bet kad nezinosiu kur laikyt sad.gif
Atsakyti