Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(eglejk @ 2009 11 02, 11:39)
man viena kart a pavyko visai neblogai apdengti sonukus trupiniais  smile.gif
dariau meduti, tai tortuko sonus islyginau su grietinele, kai ji apstengo aptepiau trupinukais su peiliu. tada padejau vel torta i saldytuva, tai tie trupinukai sudreko, tai as dar karteli aptepiau trupinukais, tai visai puikiai atrode  ax.gif
dirbau su paprastu peiliu, tiesiog semiau trupinukus su peiliu ir is apacios i virsu, kartais pastrizai tepiau trupinukus.
nezinau ar as cia aiskiai parasiau  blush2.gif


Aiškiai 4u.gif ačiū 4u.gif bandysim kada nors dar kartą mėginti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 02 lapkričio 2009 - 10:50
MIGLE, nu grazus tavo tas "paprastas tortas" wub.gif . Iskilo man toks klausimas, o kurios kriaukles yra mazytes? Ir taip ir anaip ziurejau, na nematau skirtumo tarp padarytu formeleje ir rankomis schmoll.gif rolleyes.gif
JAV, ir as neprizlebiu tavo grozio mirksiukas.gif , matau, kad grazu, bet noretusi truputeli didesnes foto ax.gif
Atsakyti
Aciu uz grazius komentarus mano "tasems", o taip pat ir uz visus ikeltus grazuolius akiu paganymui... wub.gif

QUOTE(Asseni @ 2009 10 31, 16:58)
Labai tikroviska, Meian, tik but gerai su paaiskinimais. Kas viduje, is ko padaryta

Tai kad ka komentuoti? Viskas kaip ir visada -- naudoju savo apdengimo mase, o sm receptais nesinaudoju, tai kiek naudos is to parasymo, kas viduje g.gif

Siaip ar taip, cia buvo vaisinis jogurto / maskarpones tortas su bananais, avietemis ir melynemis.

QUOTE(naitas @ 2009 10 31, 17:33)
grįžai ar ..išeini?  unsure.gif

Vis laiks nuo laiko uzsuku, nors temu ir nebeseku, kaip anksciau... va dabar ir sugalvojau, kad gal kokia nuotraukyte reiketu mestelet. Tad galima sakyt, nei griztu, nei iseinu blush2.gif
Atsakyti
Labas saulytės ....prižadu peržiūrėti tortukus vėliau , tik va įmetu eilinė " mačelką " doh.gif ...ir turiu ją nuvežti , kam priklauso ......pamiršau gėlę įjungti doh.gif ....

Medutis , pastilažas .....iki megrytės , vakare susitiksim .... biggrin.gif


user posted image



Atsakyti
koks fainas kempiniukas,labai wub.gif
Atsakyti
JOLKA999, sveika sugrįžus, jau pasiilgau Tavo tortukų ax.gif 4u.gif

Cipciukai, labai fainus kempinius, toks nuotaikingas thumbup.gif
Atsakyti
Koks fainas kempinukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 02, 14:39)
Labas saulytės ....prižadu peržiūrėti tortukus vėliau , tik va įmetu eilinė " mačelką "  doh.gif ...ir turiu ją nuvežti , kam priklauso ....


"Macelka" lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atvirai tariant, cia tikriausiai pats nuostabiausias mano kada nors matytas kempiniukas wub.gif KLASE wub.gif Toooks jau mielas veidukas, tokios akytes grazios ir isvis viskas taip suderinta -- nors nesu "machelkos" gerbeja, bet sitam neimanoma atsispirt. Beje, nepakartojama ideja apvesti veiduka virvute -- tikrai atrodo, tarsi tikros kempines krastai thumbup.gif


Va tik vienas dalykas... man jis atrodo toks biski kojas issisukes... kulnais i prieki g.gif Bet cia gal tiesiog toks fotografavimo kampas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meian: 02 lapkričio 2009 - 14:08
[quote=padima,2009 11 02, 08:36]
labas rytas,noriu paklausti ,daraiu vakar aisinga,bet dejau truputi rugsteles,ir dejau pudros kol mase tokia tasi gavosi,puosesi su ja super,bet pastovejus kiek labai sukietejo,ne siaip sukietejo bet labai sukietejo kaip saldainiai patapo,ka padariau negerai,gal pudros perdaug g.gif

tai del ko ji tokia,pasakykit jei kas susidure,nesnori kad sveciai dantis isilauzytu doh.gif
Atsakyti
[quote=padima,2009 11 02, 14:21]
[quote=padima,2009 11 02, 08:36]
labas rytas,noriu paklausti ,daraiu vakar aisinga,bet dejau truputi rugsteles,ir dejau pudros kol mase tokia tasi gavosi,puosesi su ja super,bet pastovejus kiek labai sukietejo,ne siaip sukietejo bet labai sukietejo kaip saldainiai patapo,ka padariau negerai,gal pudros perdaug g.gif

tai del ko ji tokia,pasakykit jei kas susidure,nesnori kad sveciai dantis isilauzytu doh.gif
[/quote]
man jis gaunasi trapiai kietas kai sustingsta, nenusilauš tie žmogiukai dantų, dar ne tokius fintus žmonija suvalgo ax.gif gal ir cp daugoka, bet aš visada dedu tol, kol man dzibai gaunasi gražūs, neimu į galvą schmoll.gif dar niekas nesiskundė ir odontologo paslaugų neliepė apmokėt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 11 02, 15:24)
man jis gaunasi trapiai kietas kai sustingsta, nenusilauš tie žmogiukai dantų, dar ne tokius fintus žmonija suvalgo  ax.gif gal ir cp daugoka, bet aš visada dedu tol, kol man dzibai gaunasi gražūs, neimu į galvą  schmoll.gif dar niekas nesiskundė ir odontologo paslaugų neliepė apmokėt  unsure.gif

lotuliukas.gif aciu
Atsakyti
Merginos, dar vieną mintį noriu pas jus atnešt... buvau kažkada minėjusi, kad mėgstu paaksperimentuot su visokiais „invertuoto cukraus“ variantais (sirupai, karamelės ir t.t.). Tai gal kam bus įdomu dėl apdengimo masės... Pastaruoju metu ją gaminu ne su kristalinio cukraus sirupu, o išsiverdu iš gliukozės miltelių. Naudoju va tokius:
user posted image

Jų būna praktiškai visose parduotuvėse, cukraus skyriuje, ir yra jie GEROKAI pigesni, nei pardavinėjami pvz. vaistinėse.

Apdengimo masę dažniausiai darausi iš dvigubos produktų normos, tad naudojant gliukozės miltelius, proporcijos atrodo taip:
½ st. Gliukozės miltelių (t.y., lygiai tas pats tūris, kiek pagal pirmą recepto variantą reikėtų imti cukraus sirupo virimui)
Vandens (3-4 v.š. sirupui, ir dar kokie 3-4 v.š. želatinai brinkyti)
1 v.š. želatinos granulių (naudoju „Klingai“).
~1 kg cukraus pudros "Dan Sukker".
2 v.š. 100% riebumo šalto spaudimo alyvuogių ar riešutų aliejaus.
1 v.š. glicerino


Žodžiu, receptas iš esmės toks pat, tik sirupui naudoju žymiai mažiau vandens, nes gliukozė neturi polinkio taip kristalizuotis, kaip cukrus, o ir virimas jos visai kitas. Sirupą šiuo atveju verdu taip:
* Visą gliukozę suberiu į nedidelį indą ir statau ant kaitlentės (naudoju tą kavai virti skirtą puodeliuką).
* Užpilu ant gliukozės 2 v.š. vandens ir pradedu intensyviai maišyti. Indas kaista, gliukozė nesilydo, tik sugeria užpiltą drėgmę – bet taip ir turi būti.
* Kai indas įkaista, įpilu dar vieną šaukštą vandens kažkurioje vietoje. Ten tuojau pat pradeda darytis balkšva „gliukozės balutė“: ji tirpsta įpiltame vandenyje. Intensyviai maišau būtent tą „balutę“, po truputį leisdama „balutei“ plėstis, kol galiausiai visas indelio turinys virsta kunkuliuojančia balute. Jei vieno šaukšto neužteko padaryt balutei, galima supilt ir du.
* Mažinu ugnį, leidžiu sirupu virti, kol jo spalva iš balkšvos tampa visiškai skaidri, ir tada dar paverdu kokį porą minutėlių, kad nugaruotų daugiau vandens ir kad sirupas geriau „susirištų“ dėl to „cukraus invertavimosi“.

Kadangi želatinos granules pastatau brinkti prieš pradėdama virti sirupa, tai kai jį išverdu, želatina jau būna pilnai paruošta lydyti. Todėl tiesiog supilu sirupą ant želatinos, gerai pamaišau (granulės nuo karščio kaip mat išsileidžia), supilu aliejų ir gliceriną, ir visa tai gerai išmaišiusi išlieju į dubenį su trečdaliu išsijotos cukraus pudros. Gerai išmaišius dedu dar cukraus pudros, galiausiai išminkau ir leidžiu kiek „pailsėti“ maistinėje plėvelėje.

PORA PASTEBĖJIMŲ:
* Masė su gliukozės milteliais daug elastingesnė, nei su cukraus granulių sirupu, daug lėčiau džiūna ir praktiškai netrūkinėja. Kita vertus, neturi savybės taip šlapiuoti, kaip kad būna naudojant dirbtinį medų ar kt. pakaitalus. Žodžiu, šita masė pasidarė mano favoritė nuo pat pirmo karto, kai pabandžiau ją taip gaminti.
* Pastebėjau, kad ruošiant masę šitokiu būdu, nėra būtina duot jai pastovėt per naktį – galima drąsiai imt ir dengt iš karto. Priešingai, nei naudojant cukraus sirupą, pastovėjimas daro mažesnę įtaką kokybei.

* * * * * * * * *

O čia gal bus įdomu „bezo aukoms“... Kadangi sirupas, virtas su gliukozės milteliais yra daug labiau „surištas“ bei turi nepalyginamai mažesnį potraukį kristalizuotis, išbandžiau tokiu būdu išvirtą sirupą panaudot bezė kremui. Gliukozės miltelių dėjau tiek pat, kiek būčiau dėjusi cukraus (TŪRIO prasme), o vandens proporcija ir virimo principas buvo tokie patys, kaip aprašyta aukščiau. Bezas gavosi super. Net kilo mintis, kad kažin, ar naudojant šį sirupą įmanoma padaryt taip, kad kažkas nesigautų, tad jei nesiseka su cukraus sirupu, siūlau išmėgint.

Na, tai tiek...


P.S.: reklamos „pavarysiu“, gal neužpyksit labai unsure.gif Šią sav. Maximose vyksta akcija - 20 proc. nuolaida uogienėms ir džemams. Paprastai uogienes verduosi pati, betgi yra vienas „vertas grieko“ pirktinis džemas – „Gerovės“ abrikosų, ant kurio būna prierašas „tinka kepiniams“. Jis puikaus skonio, su švelniu ciberžolės prieskoniu, idealios tvirtos konsistencijos, su pektinais, be jokių sintetinių priedų išskyrus vieną nepiktybinį dažiklį. Labai rekomenduoju pasinaudot proga ir išmėgint – jis tikrai labai tinka tortams, bandelių ar keksų įdarams, ar netgi įmaišyt į šviesių biskvitų tešlą, kad ji būtų aromatingesnė ir „sultingesnė“.

Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 11 02, 15:24)
man jis gaunasi trapiai kietas kai sustingsta, nenusilauš tie žmogiukai dantų, dar ne tokius fintus žmonija suvalgo  ax.gif gal ir cp daugoka, bet aš visada dedu tol, kol man dzibai gaunasi gražūs, neimu į galvą  schmoll.gif dar niekas nesiskundė ir odontologo paslaugų neliepė apmokėt  unsure.gif


Labai taikliai pastebejo Olesta - jis tikrai gaunasi "trapiai kietas"... dantu nelauzo...

Padima, o ar negali but, kad ir tau viskas gavosi taip, kaip ir turi but, tik tiesiog tikejaisi kazko panasesnio i "minksta" beze? mirksiukas.gif
Atsakyti