Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVII tema

QUOTE(ausru @ 2009 11 14, 21:51)
Mortele, laikykites  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Lince, o tu gal kokios trucyznos, o ne druskos uzdavei?  hihihi.gif

O mes irgi "nuotyki" su alergijom siandien apturejom - nuvaziuojam i turgeli pirkti vaikui kombinzenzono (cia mes taip vadinam  hihihi.gif ), ogi ziuriu dilgeline ant kaktos. Nu galvoju bobuciu visokiu parfumuotu aplinkui pilna, tai ko gero nuo ju. Nusipirkom kombinzenzona, griztam patenkinti laimingi, rankas trinam - geras pirkinys, o vakare nusprendziam dar syki prisimieruoti. Ir ka jus manot? Vel dilgeline issoka!  blink.gif Tai ka, po pirkinio - teks grazint  doh.gif ir vel is naujo ieskot  doh.gif . Nesuprantu tik kas alergizuoja - ar medziaga, ar dazai, nes tamsiai melynas, o gal siaip kuo nors apdirbtas, kaip naujas?  g.gif . Nu zodziu, kiek jau galima?!!! scare.gif

Baisiai cia jum blink.gif Gal tikrai kazkuo apipurkstas jei ant kaktytes sureagavo, jei i medziaga tai butu kur su medziaga kontaktuoja g.gif
O jus paieskokit supermamose kombinezono, gal ten nebus toks toksiskas.
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 11 14, 23:18)
as zinau, kad gamta visagale wink.gif bet nezinau kaip geriau elgtis- ar duoti kruti dazniau, tarkim kas valanda, net jei ji neverkia, ir spjauna ja lauk? Arba ji megsta diena pamiegoti nuo 14-18 val, jau igauna ritma. Tai as ir nezadinu, nes po lauko super gerai miega sau....
o kaip atrodo ta dilgeline, gal kokia foto turit, i az ar kur atsiustumet bent fragmenta. Nes  manau, kad gal as maisau su AD, kai kuriose vietose tai atsiranda, tai isnyksta, ir sakyciau per viena diena keiciasi vaizdas  g.gif

Vaizdas toks kaip isidilginus - parausta ir issoka tokios puslytes, per kokia valanda praeina.
As tai duodavau net kai neverkia.
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 15, 00:34)
Baisiai cia jum  blink.gif Gal tikrai kazkuo apipurkstas jei ant kaktytes sureagavo, jei i medziaga tai butu kur su medziaga kontaktuoja  g.gif
O jus paieskokit supermamose kombinezono, gal ten nebus toks toksiskas.

Matai, sureagavo ta vieta, kuri tiesiog neuzdengta - tebuvo rankytes ir veidukas atidengtas, kai matavomes. Nors, is tiesu, ir nuo ikvepiamu alergenu, pas mus vis ant veiduko issoka. Jei kuom apipurkstas, tai ne beda - isskalbciau ir viskas, bet va cia http://www.alergija....age=114&rpid=44 skaitau, kad galejo ir medziaga sualergizuoti ir dazai. Bijau rizikuot, bandysiu grazint - jei nepriims, tada teliks skalbti.
Bet man sita alergija zinokit tokia fobija ir paranoja ivare, kad jus neissivaizduojat doh.gif . Uzbega vakar pas mus vakare trumpam pazistamas, stovi jis tarpdury, snekuciuojasi su mb, o mano snerves jau pagauna nuo jo atidvelkianti kvepalu aromata! Ir jus man pasakykit, kaip maloniai sypsotis zmogui, jeigu galvoj tik viena mintis, kad vel tuoj soks dilgeline?
Kas keisciausia, kad atejo zmogus, kurio seimoje 2 alergiski astmatikai vaikai blink.gif . Tai dabar ir galvoju kaip jis namo grizta? Ar nusirengia tuos prikvepintus drabuzius kur garaze, palenda po dusu ir tik tada i nama g.gif ? Zmoniu nesamoningumas tiesiog pribloskiantis blink.gif

Po tokiu sveciu isvedink, kad gudras - 2 valandas vedinau ir vistiek nebuvau tikra, kad visi tie kvapu daltonai ar deltonai (anot Astrauskaites) issivedino! O po visu dienos nuotykiu, po visu dilgeliniu ir kvapu, sureagavo ir ad - vakare buvo visas raudonas, kaip vezys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 15 lapkričio 2009 - 06:17
QUOTE(ausru @ 2009 11 15, 06:02)
Vaizdas toks kaip isidilginus - parausta ir issoka tokios puslytes, per kokia valanda praeina.
As tai duodavau net kai neverkia.
Papildyta:

Matai, sureagavo ta vieta, kuri tiesiog neuzdengta - tebuvo rankytes ir veidukas atidengtas, kai matavomes. Nors, is tiesu, ir nuo ikvepiamu alergenu, pas mus vis ant veiduko issoka. Jei kuom apipurkstas, tai ne beda - isskalbciau ir viskas, bet va cia http://www.alergija....age=114&rpid=44 skaitau, kad galejo ir medziaga sualergizuoti ir dazai. Bijau rizikuot, bandysiu grazint - jei nepriims, tada teliks skalbti.
Bet man sita alergija zinokit tokia fobija ir paranoja ivare, kad jus neissivaizduojat  doh.gif . Uzbega vakar pas mus vakare trumpam pazistamas, stovi jis tarpdury, snekuciuojasi su mb, o mano snerves jau pagauna nuo jo atidvelkianti kvepalu aromata! Ir jus man pasakykit, kaip maloniai sypsotis zmogui, jeigu galvoj tik viena mintis, kad vel tuoj soks dilgeline?
Kas keisciausia, kad atejo zmogus, kurio seimoje 2 alergiski astmatikai vaikai  blink.gif . Tai dabar ir galvoju kaip jis namo grizta? Ar nusirengia tuos prikvepintus drabuzius kur garaze, palenda po dusu ir tik tada i nama  g.gif ? Zmoniu nesamoningumas tiesiog pribloskiantis  blink.gif

Po tokiu sveciu isvedink, kad gudras - 2 valandas vedinau ir vistiek nebuvau tikra, kad visi tie kvapu daltonai ar deltonai (anot Astrauskaites) issivedino! O po visu dienos nuotykiu, po visu dilgeliniu ir kvapu, sureagavo ir ad - vakare buvo visas raudonas, kaip vezys.

blink.gif na bet pas jus tai tikrai tragiska doh.gif Dar ir dilgeline issoka vos is namu isejus.
Tai isivaizduoju kaip jauties, jei toks "menkniekis" kaip kvepalai isaukia tokias reakcijas. As turbut pasakyciau ax.gif
Pas mus nuolat laiptinej prikvepinta doh.gif tai sakau negi zmones nezino etiketo, kad kvepalai turi jaustis tik per rankos atstuma, o ne per 50 m nuo zmogaus. Na bet is kitos puses, su tuo nesusidure net negalvoja kad kazka ne taip daro.
Atsakyti
Aciu visoms labai uz patarimus!
QUOTE(ausru @ 2009 11 14, 19:04)
hihihi.gif Nu yra, ir ne viena  biggrin.gif . Pvz, kad ir as - jau beveik pusantru metu ant dietos ir vis dar maitinu  ax.gif

o ka valgot? nu pvz. pusryciai? koses? pietus tai man aisku - mesa troskinta ir darzoves. o vakarienei? vel koses?

As labai tikiuosi kad cia sokine reakcija naujo zmogucio i aplinka ir kad viskas aprims...
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 14, 20:44)
O mus ne tik bere nuo Clemastino,

as pirma nusiunciau vyra pirkt, paskui sudaviau vaikui, o paskui gi atejo i galva, kad visi skysti vaistai gi yra toks brudas, su visokiois zemuogiu, bananu, citrinu, avieciu paskaninimais. Vat tik klausimelis - kodel tavegilis? gi yra ir xyzalis, aerus... kodel paskiria senosios kartos vaistus?

QUOTE(kycia @ 2009 11 14, 22:02)
mano labai panasi alergija kaip TAVO, ir mano mergytei panasiai kaip tavo vaikui.

neverk. kad ir kaip ten butu, bet mamos pienas sako vistiek sveikiau nei chemija. ir kiek paskaiciau, tai ne visiems ir tie prabangus misiniai tinka... is tiesu tai net nezinau kaip paguosti, nes nesvarbu kokia liga, bet atrodo pati perimtum ir atsirgtum, kad tik ne tas mazas zmogelis. bet... apsiginkluojam, apsisarvuojam, ir toliau - labai smagu kad yra saunios mamos kurios pataria ir pasidalina savo nueitu keliu ir atrastais budais kovot su sita zaraza. mirksiukas.gif

QUOTE(ausru @ 2009 11 14, 23:21)
Tik jau del pieno tai tikrai nepergyvenk - atsistatys, niekur nedings.

zinau zinau... bet vakar stogas vaziavo... ir save itikinti buna sunku, kad nesuvalgius pakelio varskes pienas niekur nedingsta. matyt psihologinis nusiteikimas. bet atradau, kaip itikinti, kad ne pasaulio pabaiga - visos tulcinos ir kiti naturalistai gi piemiausia piena ir grudus nuima, tai as dabar ne tik leliukui bet ir sau nauda darau.

o del nauju rubu, tai visus skalbiu - ar savo ar dukros - nes kai pasiziuri kokius reportazus kur juos laiko ir kaip aplamai siuvo, kur medziagos gulejo, tai pasiurpti gali... per viena rusu kanala rode kaip naujagimiu drabuzelius siuva ir turguose visoje placioje rusijoje pardavineja...... bet aisku - isskalbsi, ir jei vistiek netiks, tai jau negrazinsi... doh.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Vis paskaitau, bet parašyt neprisiruošiu. Laikykitės visos 4u.gif

QUOTE(LiloSun @ 2009 11 15, 07:20)
tai sakau negi zmones nezino etiketo, kad kvepalai turi jaustis tik per rankos atstuma, o ne per 50 m nuo zmogaus. Na bet is kitos puses, su tuo nesusidure net negalvoja kad kazka ne taip daro.

Aš manau, kad aplamai kvepalai turi dvelkti tik arti prie žmogaus priėjus. Įsivaizduoju kelias drauges besišnekučiuojančias prie kavos puodelio. Kiekviena skirtingais kvepalais pasikvėpinus. Tai koks bendras kvapas aplink staliuką gaunas ir kaip jį ištverti? doh.gif . Man pats geriausias kvapas - švaros. Man net skalbiniai neturi niekuo kvepėti, tik švara.

Turiu klausimą. Jei vaikui duodi 1-2k per savaitę žuvies (kartais baltos, kartais raudonos), tai ar reikia dar žuvų taukų duoti?
Atsakyti
[quote=ausru,2009 11 14, 22:51]
Mortele, laikykites 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Lince, o tu gal kokios trucyznos, o ne druskos uzdavei? hihihi.gif

Daviau druską, kurią visur dedu ir visada, iš vaikas mano valgo sudytą maistą.O vakar tragiška situacija , gal tik sutapo, bet visą dieną davėsi, o šiandien nebesikaso. smile.gif Jei jūsiškiai negauna su maistu druskos, tai tada gal ir reikia, bet maniškis ko gero užtektinai su maistu gauna. Daugiau tokio eksperimento nebedarysiu, nes gaila vaiko.
Atsakyti
Mortele, stiprybes jums 4u.gif
Labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys pas jus artimiausiom dienom.
Ausru jums irgi 4u.gif
O del kvepalu...mano vyras kvepinasi, bet nepastebejau jokiu AD pokyciu pas mergyte g.gif
O kaip kitos mamos, ar jusu seimose kvepinasi kas nors?? Galvoju, gal vyrui uzdrausti kvepintis biggrin.gif
Atsakyti
Aciu mamytes 4u.gif

pasmus nieko gero verysad.gif po piet jau turbut kai vaistai baige veikt dukryte vel visa israudo, po pietu miegelio atsikele bordiniais zandais... tokia shee nuotaika, jauciuosi tokia bejege verysad.gif et.... brolis siuo metu zyyymiai grazesnis, o tas gudruolis dar atsisake vakarienes, nu tiesiog vos is kedes neissoko sukdamasis nuo sauksto, kai koses paprastai po 350 ml suvalgo blink.gif kazkaip neturiu jegu as po sio savaitgalio, kuris ale buvo poilsis pries nauja darbbo savaite doh.gif unsure.gif
Atsakyti
velnias mano dickiui tempa 39 doh.gif kaip maziukus apsaugot verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 11 15, 15:09)
Mortele, stiprybes jums 4u.gif
Labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys pas jus artimiausiom dienom.
Ausru jums irgi 4u.gif
O del kvepalu...mano vyras kvepinasi, bet nepastebejau jokiu AD  pokyciu pas mergyte g.gif
O kaip kitos mamos, ar jusu seimose kvepinasi kas nors?? Galvoju, gal vyrui uzdrausti kvepintis biggrin.gif

Mes tai laaabai retai ax.gif nebet kokia ypatinga proga i svecius zygiuojam tai biskiuka. O taip tai ne. Ir taip po gimdymo man nera "skaniu" kvepalu, ir vyro visi seni erzina doh.gif neatradau dar savo aromato.

O del skalbimo milteliu, tai pvz., visada zinau kada mano kaimynai issiskalbe, vos praverus langa nuo ju balkono "dvelkia kalnu oru" ar kaip ten reklamoj lotuliukas.gif
O mes tai seniai pripratom prie neutralaus neutralo.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti