Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVII tema

QUOTE(Otaip @ 2009 11 11, 18:23)
Lawanda  4u.gif  4u.gif  tikrai,stiprybės, kantrybės jum.
Nueikit pas gerą dermatologą - odos tyrimams. Mes Žolyno gatvėj tik kakutį vežėm (pradžioj, savo iniciatyva) pas mus augo nemažas kiekis mieliagrybio,ir kraujo tyrimą pasidarėm savo poliklinikoj. O odos mėginius - nė nežinau ar jie patys ima, dermatologo tai darbas  ax.gif ,jis  gauna atsakymus,nustato diagnozę ir skiria gydymą.
Alergenus Antakalny išsitirt galit (jei gulsitės, visi tyrimai alergenams nustatyti vienoj vietoj ir nemokami bus-kraujo, odos lopo, disbakteriozės tyrimas).
Papildyta:

biggrin.gif  na,svarbiausia,kad ne dėl ligos dingai. Jo,knygų yra daug ir įdomių, tik laiko jom skaityt trūksta.. . O netas tai taip, žvėriškai daug laiko paima,bet kai paraleliai SMui dar kažką nete veiki,tai nieko čia baisaus tokie "nukrypimai"  cool.gif

O jums gydytojas nė vienas nesakė, kad tyrimai parodo tik 10 proc. o visa kita ligos anamnezė parodo, g.gif
Paciento medicininė anamnezę sudaro: persirgtos ligos, ankstesnis gydymas ligoninėje, operacijos ir traumos, kraujo perpylimai, alerginės ligos
Ligos anamnezė (anamnesis morbi), tai - skundų chronologinė seka, jų kitimo pobūdis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 11 lapkričio 2009 - 19:22
QUOTE(kycia @ 2009 11 10, 21:43)
a, jau buvau issigandusi, kad kazkokios spec (pas mus namie irgi sintetines, na, polisterines). Niekada gyvenime nesu miegojusi zasu plunksnose, nes tik inesus i kambari tokia patalyne man kazkas darydavosi- nepamenu, ar isberdavo, ar astma prasidedavo, bet tevai neberizikavo smile.gif

as tai nesugebu atrinkti, nuo ko konkreciai beria. Vienintelis produktas, kuri dazniausiai vartoju, yra bulve bei rugine duona (kiek imanoma is parduotuves simtaprocentine; bei namuose kepta, is ruginiu miltu ir vandens). Sriubos be bulviu nu tikrai neisivaizduoju, tai neiseina be bulves bent savaite pagyvent. O ir pora dienu susilaikius, pagerejimo nepastebejau. Zodziu, zandai ir siaip veidukas tvarkoj, sakykim. Bet uzausiai, sprandas, bei viena ar kita kaktytes puse ima ir dienos begyje pablogeja, parausta, kartais visai lieka tik mazi grudeliai rausvi, o kartais (kai susyla) buna istisas raudonas plotas, - ir sitas vaizdas negereja nuo dietos. Atrodo, kad tai priklauso nuo temperaturos arba nuo vaiko fizinio darbo (kai kakoja israusta visa biggrin.gif ). Tad klausimas- ar jus, kai pradejot ivedinet po viena produkta, buvot priejusios iki tos ribos, kad vaiko ISVIS neberia? Nera laiko eksperimentuoti po viena produkta valgyti istisa savaite, nes tuoj zarnynas tiek man, tiek dukrai sustreikuoja.....

gal sakau, cia dilgeline likus?

o siaip turiu beda del tos dietos. Isitaisiau hemoroju, (juk nevalgau salotu, jogurtu, vaisiu, ypac slyvu....) kaskart kraujuoju, o jausmas, kaip 100 adatu badytu tuo metu..... kraupu. Ir vaistu negalima jokiu, isskyrus homeopatines hemorol, kurios aisku nepadeda. Prisidirbau su nuolatiniais uzkietejusiais viduriais. Net kai galedavau valgyti viska, vos vos susiderindavau maista, budavo blogai, bet niekada taip kaip dabar nebuvo. Svyra rankos del maitinimo MP. Toks jausmas, kad tenka rinktis tarp saves ir vaiko. bet juk vezio isivaryti nesinori.... sad.gif

pasidalinsiu patirtim sitoj vietoj smile.gif mano issigelbejimas panasioj labai nemalonioj situacijoj buvo virti/kepti, bet geriau virti:) obuoliukai daug obuoliuku, bent po kelis per diena blush2.gif virti nealergizuodavo visai, net pilvuko nepusdavo mazylei. dabar tai jau ir zalius pati maze grauzia, tinka, bene vienintelis skanestas.
dar isgerdavau silto vandens saziningai kiekviena ryta(tiek kiek tilpdavo, nu bet zodziu daug:) ryte pries valgi ant tuscio skrandzio-sita jau ir per nestuma darydavau nes buvo problemeliu smile.gif man padejo, tikiuosi bent kiek pagelbes ir jum 4u.gif o paskui po truputi plates racionas, atrasit kokia darzove galit, gal tiks slyvos ir tikrai viskas bus gerai thumbup.gif svarbiausia nepasiduot, as iki siol maitinu, jau greit du metukai. maze tai dar ant grieztos dietos, o as jau daug ka valgyt galiu bent jau darzoves. sunkumai didieji jau net uzsimirso smile.gif

del MP nutraukimo, man teko net is gydytoju isgirst raginima nutraukt maitinima, atseit MP kaltas del AD. pamenu nebeistveriau nupirkau aptamil pepti, pasiskolinau pientrauki galvoju ziuresiu. ir jau ta pati vakara vel grizom prie MP, nes nuo misinio is kart uzsiliepsnojo veidukas. o dabar jau ta pati gydytoja sako, gerai kad nenutrauket kad maitinat...nu zodziu smile.gif
Atsakyti
Labutis visoms mamytes mes ka tik grizem is santariskiu lygonines, vienu zodziu man nepatiko tien o vaiko bukle dar blogesne negu buvo israse namo su tokiomis bbaisiomis rankomis, toks ispudes kad apdege su karstu vandeniu, kremo pavadinumo vis pamirsu gal uriage, doh.gif na vienu zodziu antakalni gydimas man labiau patiko ir prieziura vaiko kitokia, pas mus rode kad vaikui negalma keulenos jis jau jai alergiskas o mums tik kiaulena ir duodavo nu is vis nesamone schmoll.gif
kita savaite vazuosim i sanatorija ar esat kas buve su vaiku ir kur??aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(Lince1 @ 2009 11 11, 20:20)
O jums gydytojas nė vienas nesakė, kad tyrimai parodo tik 10 proc. o visa kita ligos anamnezė  parodo,  g.gif
Paciento medicininė  anamnezę sudaro: persirgtos ligos, ankstesnis gydymas ligoninėje, operacijos ir traumos, kraujo perpylimai, alerginės ligos
Ligos anamnezė (anamnesis morbi), tai - skundų chronologinė seka, jų kitimo pobūdis.

smile.gif tai mes per tai ir dasikasėm iki grybelio- kai nepanašu į maisto ar kontaktinę ar įkvepiamų alergenų sukeliamą alergiją, AD ,viskas buvo. Pradėjau žiūrėt visus knygutėj buvusius įrašus, paekspirementavom su kordicepsu - ir tada jau ... viskas kaip iš knygos gavos. Pas dermatologą jau su "savo faktais" ėjom. Na, bet pas man dar keletas kabliukų yra (dėl mano ligų, kurios gali būt genetiškai perduotos) , tai vat,žiūrėsim kaip su dabartiniu gydymu viskas baigsis, nes mum sako,kad jau pati pradžia mūsų neteisinga buvo, kai "užsikabinom" už MB , jo tėvų, sesers,mano alerginių ligų ir pradėjom "savigydą" vos ne kad - nes, sakykim, alergologinian kreipėmės ,kai jau buvo 1,2 m,kai alerginės reakcijos pasirodė 5tam mėnesy. tada pasidarėm pirmą kraujo tyrimą ir su pediatrės (kuri buvo ir L. alergiškomano vyro pediatrė) ir alergologės nuorodom gydėm savo vaiką iškart pagal bendras atopiukų dietas, hormonų tepaliukais ( doh.gif doh.gif doh.gif ). lergologiniam paaiškėjo,kad disbakteriozė stipri, kraujo ir lopo tyrimai visai "pievas" rodė,o kaprologiniam jau grybelio šiek tiek buvo. Bet visi ėjo "viena vaga" - paveldėtas AD... . Dabar mum sakoma,kad gal jau pati pradžia buvo disbakteriozė (aš po gimdymo gimdos uždegimą turėjau stiprų, tai antibus gėriau ir maitinau), silpnesnis vaiko organizmas pasigavo grybelį,dar velniai žino ką ir dėl tai iššaukė tuos bėrimus,kuriuos gydėm "ne ta kryptim". Na, dar nieko negaliu pasakyt - žiūrėsim, kaip mum seksis. O kaip jum su detoxikit'u?
Atsakyti
"Astma ir alergijos duoda zenkla, jog organizmas prisitaike prie padidintos neurotransmiterio histamino - sensorinio vandens apytakos bei paskirstymo kune reguliatoriaus - gamybos. Pripazistama, jog astma serganciu zmoniu plauciuose yra padidejes histamino kiekis. Histaminas reguliuoja bronchu susitraukimus. Kadangi viena is vietu, kuriose praradama daug vandens, yra plauciai (del isgaravimo), histamino sukelti bronchu susitraukimai reiskia, jog kvepavimo metu isgarajuoja maziau vandens, tai paprastas bei naturalus budas issaugoti kune vandeni.
Histaminas yra veiklioji medziaga, kuri ne tik reguliuoja vandeni, bet atlieka ir daug kitu fnkciju: dalyvauja antibakterineje bei antivirusineje gynybos sistemoj, taip pat veikia pries svetimkunius (cheminius produktus ir baltymus). Kai organizmui pakanka vandens, sie procesai vyksta nepastebimai. Kai kunas dehidratuoja, imunine histamina gaminanciu lasteliu sistema islaivina didziuli kieki neurotransmiterio, kuris saugomas kitoms funkcijoms.
Bandymai su gyvunais parodo, jog histamino gamyba lastelese sumazeja padidinus kasdien suvartojamo vandens kieki. Abi ligos - astma bei alergijos - turi buti gydomos geriant daugiau vandens. Vidutiniskai pokyciai pastebimi po vienos-keturiu savaiciu tokio gydymo.
Dar vienas svarbus astmai aspektas yra druskos poveikis. Druskos trukumas turi itakos stipriems astmos priepuoliams. Druska yra naturalus antihistaminas. Alergiski zmones turi vartoti daugiau druskos - taip jie apsisaugotu nuo pernelyg dideles histamino gamybos.
Vanduo yra reikalingas plauciams, kad palaikytu dregme oro tarpuose ir neleistu jiems isdziuti orui ieinant ir iseinant. Esant dehidratacijai, oro tarpus nuo isdziuvimo saugo isskiriamos gleives. Pirmose astmos stadijose, gleives yra isskiriamos tam, kad apsaugotu audinius. Ateina laikas, kai isskirtos gleives susikaupia ir neleidzia orui normaliai praeiti pro kvepavimo takus. Natris yra naturalus gleiviu skaidytojas. Jis isskiriamas tam, kad atsikratytu gleivemis, kai gleives patenka ant liezuvio, jauciamas surus skonis.
Druskos reikia tam, kad ji suskaidytu plauciuose susikaupusias gleives, jas suskystintu ir isvestu per kvepavimo takus. Esant dehidracijai bei organizme veikiant vandens saugojimo mechanizmams, isijungia druskos saugojimo mechanizmas. Dalis sio organizmo veiklos yra neprarasti druskos, kuri skirta gleiviu skaidymui. Kunas privalo issaugoti tiek druskos, tiek ir vandens, pries atsipalaiduojant bronchams bei gleivems tampant pakankamai skystomis, kad galetu buti pasalintos. Kai vaiku plauciuose esama fibrocistozes, reikia nuolatos prisiminti apie si druskos ir vandens poveiki normaliam plauciu vystymuisi bei funkcijoms, taip pat ir gleiviu isskyrimui. Ziupsnelis druskos ant liezuvio, uzgerus vandeniu, apgauna smegenis ir privercia jas manyti, jog i organizma pateko daug druskos. Butent tada smegenys atpalaiduoja bronchus. Astma sergantys zmones turetu vartoti siek tiek daugiau druskos."

karsta.gif

Lawanda, isskirtinai tau istrauka is mano dabar skaitomos knygos "Jusu kunas saukiasi vandens" - gal rasi ka naudingo smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 11 lapkričio 2009 - 19:47
QUOTE(Otaip @ 2009 11 11, 20:39)
smile.gif  tai mes per tai ir dasikasėm iki grybelio- kai nepanašu į maisto ar kontaktinę ar įkvepiamų alergenų sukeliamą alergiją, AD ,viskas buvo. Pradėjau žiūrėt visus knygutėj buvusius įrašus, paekspirementavom su kordicepsu - ir tada jau ... viskas kaip iš knygos gavos. Pas dermatologą jau su "savo faktais" ėjom. Na, bet pas man dar keletas kabliukų yra (dėl mano ligų, kurios gali būt genetiškai perduotos) , tai vat,žiūrėsim kaip su dabartiniu gydymu viskas baigsis, nes mum sako,kad jau pati pradžia mūsų neteisinga buvo, kai "užsikabinom" už MB , jo tėvų, sesers,mano alerginių ligų ir pradėjom "savigydą" vos ne kad - nes, sakykim, alergologinian kreipėmės ,kai jau buvo 1,2 m,kai alerginės reakcijos pasirodė 5tam mėnesy. tada pasidarėm pirmą kraujo tyrimą ir su pediatrės (kuri buvo ir L. alergiškomano vyro pediatrė) ir alergologės nuorodom gydėm savo vaiką iškart pagal bendras atopiukų dietas, hormonų tepaliukais ( doh.gif  doh.gif  doh.gif ). lergologiniam paaiškėjo,kad disbakteriozė stipri, kraujo ir lopo tyrimai visai "pievas" rodė,o kaprologiniam jau grybelio šiek tiek buvo. Bet visi ėjo "viena vaga" - paveldėtas AD...  . Dabar mum sakoma,kad gal jau pati pradžia buvo disbakteriozė (aš po gimdymo gimdos uždegimą turėjau stiprų, tai antibus gėriau ir maitinau), silpnesnis vaiko organizmas pasigavo grybelį,dar velniai žino ką ir dėl tai iššaukė tuos bėrimus,kuriuos gydėm "ne ta kryptim". Na, dar nieko negaliu pasakyt - žiūrėsim, kaip mum seksis. O kaip jum su detoxikit'u?

Kaip ir gerai, baigiam visus tris buteliukus smile.gif Dabar kelis kartus prie riešiukų buvo pablogėję rankytės, kad jau teptelėjau pamaišius hormono, nes dar padraskė, tai pamačius išsigandau, nes per kelias valandas galima iki tokios būklės daeit, kad nė vienam gydytojui paskui neįrodysi, kad čia ne nuo seniai taip.
Gal didin augam,bet nebereikia taip saugot, kaip anksčiau, negalėdavai nė minutei iš akių išleisti. Dabar vienas žaidžia, užsiima kuo nors. Bijau džaiugtis, bet palyginus kelis pastaruosius mėnesius su praeitais metais, tai tikrai yra skirtumas. Nevalgom tik kiaušinio ir pieno, vis nebandau, gal tas pats būtų, o gal ir ne.
Atsakyti
QUOTE(Lince1 @ 2009 11 11, 21:23)
Kaip ir gerai, baigiam visus tris buteliukus smile.gif Dabar kelis kartus prie riešiukų buvo pablogėję rankytės, kad jau teptelėjau pamaišius hormono, nes dar padraskė, tai pamačius išsigandau, nes per kelias valandas galima iki tokios būklės daeit, kad nė vienam gydytojui paskui neįrodysi, kad čia ne nuo seniai taip.
Gal didin augam,bet nebereikia taip saugot, kaip anksčiau, negalėdavai nė minutei iš akių išleisti. Dabar vienas žaidžia, užsiima kuo nors. Bijau džaiugtis, bet palyginus kelis pastaruosius mėnesius su praeitais metais, tai tikrai  yra skirtumas. Nevalgom tik kiaušinio ir pieno, vis nebandau, gal tas pats būtų, o gal ir ne.

bigsmile.gif nagi,labai smagu. Jo,augimas duoda savo - tą pastebėjau irgi. Smagu dėl jūsų 4u.gif .Reik tikėtis,kad jau dabar tik geryn bus cool.gif .Aš tai jau senokai duodu kiaušinio trynį, ragavo plaktos kiaušinienės (labai labai nedaug,net nepastebėjau ar sureagavo - bet kad ūmiai,tai nea), pieną irgi labai atsargiai mes pradžioj pradėjom ragaut - su vandeniu skiestą,o sviestą tau jau snokai dedu į košę nebe "valytą".
Atsakyti
Sveikutes. Siandien nuvaziavom priduot kakucio i Zolyno g., tai kaip tiksliai Otaip pasake, kad nuo odos jie meginiu neima, cia ne ju darbas g.gif Tai dabar reiks pas dermatologe uzsirasyt, ar galima pas Vaiciulioniene alergologiniam paimt? ar ten neima? g.gif
Papildyta:
Lince1 kaip smagu kad pobiskiuka jum gereja thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
ausru smile.gif 4u.gif isigilinus nu taip g.gif juk drusku kambariai tarkim labai padeda kas kvepavimo takais skundzias... siaip mano dickis labai daug vandens geria, as net stebiuos, muset organizmas pats to reikalauja, o druskos tai jam maistas siuo metu irgi visad tipo be druskos isvirtas, vis jam maza, papildomai barstosi doh.gif nu tai dabar nebedrausiu jam to daryt biggrin.gif

tai merginos Zolyno g. tik kakuti tiria? odos neima del tarkim stafilokoko? neverta man tada dickio ten temptis tik kakus biggrin.gif
Papildyta:
ausru ar galima tuos pleistrus det ant issausejusiu pabertu padu?
Atsakyti
Merginos - mano mažius irgi daug geria. Visada pastatytas buteliukas su vandeniu - ir geria. O druska - skanumynas baisulinis. Pamenat - darėm mikroelementų tyrimą iš plauko - natrio pas mus buvo 5 kartus mažiau, nei norma doh.gif Tai buvo vasario mėn. - pradėjom dėti druskos į maistą tiek, kiek sau, kartais gauna ir ant šaukštelio galo palaižyti.

Bendrai situacija mūsų nebloga jau. Tikriausiai išauginėjame thumbup.gif . Net ir nuo antibiotikų (Zinnat suspensijos) nebuvo labai baisios reakcijos. Suprastėjimas buvo, bet kažkaip greitai tvarkosi. Gal todėl kad kartu ir Loratadinum gėrėm g.gif . Na, negaliu atrinkti. Maistą vis dar žiūrim, bet valgom tą patį, mes prie jo pasiderinam, ko nemėgsta - nesiūlom. Pvz. pomidorų jokiam pavidale nenori, agurkų - tik šviežius iš daržo (parduotuvinių nerizikuoju duoti), naminių raugintų nenori net ragauti. Batono nemėgsta, o ruginė duona - kaip pyragas. Jokie tortai, pyragai, mandri sausainiai nevilioja. Tinkamiausi - paprasti "Gaidelis" ir pan. Saldainiai irgi neegzistuoja, geriausiais saldainis - gabalinio cukraus gabaliukas. Sulčių su morkomis taip pat nepageidauja. Labai mėgsta vandenį su uogomis, ypač su vyšniomis, juodaisiais , baltaisiais serbentais. Mėsą mėgstą virtą greitpuodyje arba garų puode, kepta nevilioja. Sriubas dievina.

Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2009 11 12, 08:36)
Merginos - mano mažius irgi daug geria. Visada pastatytas buteliukas su vandeniu - ir geria. O druska - skanumynas baisulinis. Pamenat - darėm mikroelementų tyrimą iš plauko - natrio pas mus buvo 5 kartus mažiau, nei norma doh.gif Tai buvo vasario mėn. - pradėjom dėti druskos į maistą tiek, kiek sau, kartais gauna ir ant šaukštelio galo palaižyti.

Bendrai situacija mūsų nebloga jau. Tikriausiai išauginėjame thumbup.gif . Net ir nuo antibiotikų (Zinnat suspensijos) nebuvo labai baisios reakcijos. Suprastėjimas buvo, bet kažkaip greitai tvarkosi. Gal todėl kad kartu ir Loratadinum gėrėm g.gif . Na, negaliu atrinkti. Maistą vis dar žiūrim, bet valgom tą patį, mes prie jo pasiderinam, ko nemėgsta - nesiūlom. Pvz. pomidorų jokiam pavidale nenori, agurkų - tik šviežius iš daržo (parduotuvinių nerizikuoju duoti), naminių raugintų nenori net ragauti. Batono nemėgsta, o ruginė duona - kaip pyragas. Jokie tortai, pyragai, mandri sausainiai nevilioja. Tinkamiausi - paprasti "Gaidelis" ir pan. Saldainiai irgi neegzistuoja, geriausiais saldainis - gabalinio cukraus gabaliukas. Sulčių su morkomis taip pat nepageidauja. Labai mėgsta vandenį su uogomis, ypač su vyšniomis, juodaisiais , baltaisiais serbentais. Mėsą mėgstą virtą greitpuodyje arba garų puode, kepta nevilioja. Sriubas dievina.

Sriubas maniskis ir dievina,tavo deka mirksiukas.gif
O dar dabar sviesta viena valgo doh.gif pasiema sauksteli ir kabina. Saldainius ziauriai megsta,tai as rudo cukraus gabaliuka duodu ir patenkintas. Nu sakoma,jei vaikas kazka labai valgo(druska,sviestas ir t.t),tai vadinasi truksta organizmui :rolleyes:Cia taip mano mociute sakydavo.
Papildyta:
QUOTE(Lince1 @ 2009 11 11, 20:23)
Gal didin augam,bet nebereikia taip saugot, kaip anksčiau, negalėdavai nė minutei iš akių išleisti. Dabar vienas žaidžia, užsiima kuo nors. Bijau džaiugtis, bet palyginus kelis pastaruosius mėnesius su praeitais metais, tai tikrai  yra skirtumas. Nevalgom tik kiaušinio ir pieno, vis nebandau, gal tas pats būtų, o gal ir ne.

Vat ir as bijau dziaugtis. Na bet kaip dziaugiasi mano sirdis. Aisku dar kartais atsiranda sausu AD ploteliu,bet baika palyginus su tais praeitais metais.
Linkiu visoms to dziaugsmo sirdyje wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 12 lapkričio 2009 - 09:08
[quote=LiloSun,2009 11 11, 22:43]
Sveikutes. Siandien nuvaziavom priduot kakucio i Zolyno g., tai kaip tiksliai Otaip pasake, kad nuo odos jie meginiu neima, cia ne ju darbas g.gif Tai dabar reiks pas dermatologe uzsirasyt, ar galima pas Vaiciulioniene alergologiniam paimt? ar ten neima? g.gif

Pas Vaiciulioniene nuo odos, tai tikriausiai nieko neima.
Tu nori nuo odos paseli paimt??? M
ums tai zolyno gatvej paseli nuo odos paeme. Paziurejo, ar neauga grybas ir AS. Aziu diev, nieko nerado thumbup.gif Ten nedaug ir kainavo apie 6 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurate_k: 12 lapkričio 2009 - 11:53