[quote=Amica,2009 11 10, 16:19]
Pirma - sauskelnės tikrai nesukelia AD, gali tik alergija būti nuo sauskelnių. Antra - kas jums nustatė AD? Gydytojai ar patys čia diagnozavote?
Gydytojas patvirtino mūsų nuogąstavimus, laukiam alergologinių tyrimų rezultatų...
QUOTE(dautan @ 2009 11 10, 16:17)
Pirkau ekologišką
Supratau, ačiū tau už info
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 10, 18:00)
Jusu vietoj turbut ieskociau keliu kaip i siltuosius krastus vykt gyvent
idomu su tuo tyrimu i plauko turbut pas mus tai net neverta ieskoti. bet siaip reiktu paieskoti informacijos..
idomu su tuo tyrimu i plauko turbut pas mus tai net neverta ieskoti. bet siaip reiktu paieskoti informacijos..
Na, šiltieji kraštai rudenius ir žiemas taip turi . Mes juk šiltuose kraštuose gyvenam, o va rudeniui atėjus AD vėl lenda
Man irgi įdomu su tuo plaukų tyrimu . Rimasita, gal galima būtų plačiau apie tai temoje?
Aliira, parašykite kokie bus tyrimų rezultatai. O sauskelnes tai keiskite, nes matyt šios jums netinka.
Ir man idomu apie ta plauku tyrima Pas mus tai tik nuo 2 m.daro pie 300 alergenu.
QUOTE(dautan @ 2009 11 10, 17:30)
O kur Jūs matėte nuotraukas? Kol kas dar tame darželyje yra ir nealergiškų vaikų grupių, nuo kitų metų visas darželis bus skirtas alergiškiems vaikams. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad lopšelio grupės ten nėra. Mūsų grupėje jokių kilimų, patalynė antialerginė. Meniu kiekvienam vaikui individualiai. Kaina iki 200 Lt. Kol buvo lengvata, tai AD sergantiems vaikučiams buvo 25 proc. nuolaida, bet nuo lapkričio 1 d. jos nebeliko
ju internetineje svetaineje.
o kas yra antialergine patalyne?
jaunesnius nei 3 m priims berods nuo kitu metu, o mum tik 2011 arba 2012 rugseji prireiks .... ;]
QUOTE(kycia @ 2009 11 10, 19:46)
ju internetineje svetaineje.
jaunesnius nei 3 m priims berods nuo kitu metu, o mum tik 2011 arba 2012 rugseji prireiks .... ;]
Svetainėje gana senos nuotraukos Mažiausių yra Zuikučių grupė, mes ką ir lankom. Parketas grupėje jau sutvarkytas, langai irgi pakeisti.
Sintetinės pagalvės ir anklodės, periodiškai skalbiamos ir dar kažkas ten joms daroma
QUOTE(dautan @ 2009 11 10, 20:18)
Svetainėje gana senos nuotraukos Mažiausių yra Zuikučių grupė, mes ką ir lankom. Parketas grupėje jau sutvarkytas, langai irgi pakeisti.
Sintetinės pagalvės ir anklodės, periodiškai skalbiamos ir dar kažkas ten joms daroma
a, jau buvau issigandusi, kad kazkokios spec (pas mus namie irgi sintetines, na, polisterines). Niekada gyvenime nesu miegojusi zasu plunksnose, nes tik inesus i kambari tokia patalyne man kazkas darydavosi- nepamenu, ar isberdavo, ar astma prasidedavo, bet tevai neberizikavo
as tai nesugebu atrinkti, nuo ko konkreciai beria. Vienintelis produktas, kuri dazniausiai vartoju, yra bulve bei rugine duona (kiek imanoma is parduotuves simtaprocentine; bei namuose kepta, is ruginiu miltu ir vandens). Sriubos be bulviu nu tikrai neisivaizduoju, tai neiseina be bulves bent savaite pagyvent. O ir pora dienu susilaikius, pagerejimo nepastebejau. Zodziu, zandai ir siaip veidukas tvarkoj, sakykim. Bet uzausiai, sprandas, bei viena ar kita kaktytes puse ima ir dienos begyje pablogeja, parausta, kartais visai lieka tik mazi grudeliai rausvi, o kartais (kai susyla) buna istisas raudonas plotas, - ir sitas vaizdas negereja nuo dietos. Atrodo, kad tai priklauso nuo temperaturos arba nuo vaiko fizinio darbo (kai kakoja israusta visa ). Tad klausimas- ar jus, kai pradejot ivedinet po viena produkta, buvot priejusios iki tos ribos, kad vaiko ISVIS neberia? Nera laiko eksperimentuoti po viena produkta valgyti istisa savaite, nes tuoj zarnynas tiek man, tiek dukrai sustreikuoja.....
gal sakau, cia dilgeline likus?
o siaip turiu beda del tos dietos. Isitaisiau hemoroju, (juk nevalgau salotu, jogurtu, vaisiu, ypac slyvu....) kaskart kraujuoju, o jausmas, kaip 100 adatu badytu tuo metu..... kraupu. Ir vaistu negalima jokiu, isskyrus homeopatines hemorol, kurios aisku nepadeda. Prisidirbau su nuolatiniais uzkietejusiais viduriais. Net kai galedavau valgyti viska, vos vos susiderindavau maista, budavo blogai, bet niekada taip kaip dabar nebuvo. Svyra rankos del maitinimo MP. Toks jausmas, kad tenka rinktis tarp saves ir vaiko. bet juk vezio isivaryti nesinori....
Kycia,pabandk pagerti vandens stikline kv. ryta,dar guledama lovoj,negalima atsistot Man taip viena daktare pasiule,tipo tvarko zarnyna
QUOTE(Otaip @ 2009 11 10, 09:13)
Oi,man tai superinės šios trys: "7 nuodėmės ir 12 ligų", "Kiek sveria siela" ,"9/10 laimės " - gali pastarąją pirmąpabandyt skaityt,nors,man tai jos visos
jo, man jos filosofija patinka, labai primena mano bobutės , bet.. tik perskaičius Taunytės knygas pradėjau "atgamint"ir įtraukinėt į savo gyvenimą tai, ką jau seniai žinojau,buvau mokinta, tik kaip "nepopuliarius" dalykus buvau išbraukus . O kaip mažutytė auga - ką jau ragavot? Kaip broliai - nuniurkyta tarp vyrų panelė ?
jo, man jos filosofija patinka, labai primena mano bobutės , bet.. tik perskaičius Taunytės knygas pradėjau "atgamint"ir įtraukinėt į savo gyvenimą tai, ką jau seniai žinojau,buvau mokinta, tik kaip "nepopuliarius" dalykus buvau išbraukus . O kaip mažutytė auga - ką jau ragavot? Kaip broliai - nuniurkyta tarp vyrų panelė ?
Amica as skaiciau tik 9/10 laimes, gal tu nuo jos pradek irgi dabar pradejau kiek sveria siela, tik vat neuzbaigiu vis
Otaip yra dau geru senu pamirstu dalyku, gerai kad surandi kas primena ypac dabar krizes metu man visai patinka vadovautis jos pamokymais
o maziuke liuks auga pagrinde dar MP geriam, o valgom moliuga, cukinija, bulve, morka, versiena, ragavom sparagu, kopustu, kalafijora ale biskeli pilvukui neitiko is kruopu - ryziai, avizos, grikiai, kukuruzai, bet kruopu nevalgo ir neaisku man kol kas del grikiu ir kukuruzu, kazkaip lyg vos sureagavo oda, bet nesu dar isitikinus...na ir obuoliai, bananai, kriauses
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 11 10, 09:59)
Ir idomu,kaip lawandos vidurinelis sese prieme,nes manau su dickiais tai problemu nera.
Laiskriste1 su dickiu tikrai jokiu bedu, padeda jis man labai ir sese paziuri o su viduriuku tai turejom bedos, sunku jam buvo dali demesio prarasti, na bet dabar jau labai myli sese, o ir tai broliu reikia, jetus kaip ji krykstauja kai pareina vienas is darzelio kitas is mokyklos, o viduriukus parejes iskart puola ieskot kur sese, o iseidamas visad visa isbuciuoja
QUOTE(kycia @ 2009 11 10, 17:19)
mano vaikas tai JOKIO skiepo nera gyvenime gaves, tik vitamina K suleido, bet tai ne skiepas. Dar pries gimdyma zinojau, kad skiepai paastrina, ir siaip esu pries skiepus, o dar kai seimoje turim visus beveik dermatitinius asmenis tai itariau, kad gali buti paveldima. Pasitvirtino...
Nu matai, pas jus gal paveldimas...bet as klausiau ir mamos ir anytos, nu ner pas mus nei vieno, kuris vaikystej butu problemu tokiu turejes su oda .
Papildyta:
QUOTE(kycia @ 2009 11 10, 20:43)
Tad klausimas- ar jus, kai pradejot ivedinet po viena produkta, buvot priejusios iki tos ribos, kad vaiko ISVIS neberia?
niekada taip nebuvo, kad isvis nebertu, net kai gerem vien tik neocate mus vistiek tai daugiau, tai maziau bere
velnias mano dickiui vel pablogejimas, vakar buvo gimtadieny , visos pabalusios vietos uzraudo, issausejo, papildomai pabere, krenkst vel pradejo, nu nebegaliu, pavargau kasdien kartot kad reikia teptis tepalais, nevalgyt to ano, kontroliuot save, nuplaut prakaita ir t.t. i nevilti varo milijonas nesutampanciu gydytoju nuomoniu ir "gydymu", o ir laiko, galimybiu neturiu po medikus tampytis, reikia jauciu vel tyrimus darytis, ir vel kruva pinigu
QUOTE(lawanda @ 2009 11 10, 22:43)
Otaip yra dau geru senu pamirstu dalyku, gerai kad surandi kas primena ypac dabar krizes metu man visai patinka vadovautis jos pamokymais
o maziuke liuks auga pagrinde dar MP geriam, o valgom moliuga, cukinija, bulve, morka, versiena, ragavom sparagu, kopustu, kalafijora ale biskeli pilvukui neitiko is kruopu - ryziai, avizos, grikiai, kukuruzai, bet kruopu nevalgo ir neaisku man kol kas del grikiu ir kukuruzu, kazkaip lyg vos sureagavo oda, bet nesu dar isitikinus...na ir obuoliai, bananai, kriauses
Jo,krizė mus palietė irgi.. čia tikrai Taunytė gera "parama" su savo išgyvenimo planais .Mano mama perskaitė visas knygas,išskyrus, regis,naująją, o sesuo tai sako - šovinistė, nacionalistė ir t.t. F.Taunytė - na,ką, "motera su kiau----" tegaliu pasakyt, prirašius ji ten visko
Smagu,kad mažiukė tiek daug ragavus ir tiko . Ir - daug stiprybės tau su dičkiu.. ech,aišku sunku jam kitaip gyvent,nei draugai.. bet tai blyn - jam gi "žolynų metas" pavojingiausias, įtari į ką taip sureagavo jis tam gimtadieny?
kycia .. kamuojatės jūs abi su dukruže. Aš, su savo patirtim ir žiniom, esant tokiai situacijai,kaip pas jus,kai nerandat priežaščių ir pati nebegali susitvarkyt su savo ligom - pereičiau prie mišinio, nors ir prie "natūralisčių" save priskiriu ir abu vaikus planavau iki kokių 3 metų matint (ir nusišvilpt,ką kiti galvoja apie tai ). BEt nesigavo - su pirmąja, prisiklausius gydytojų patarimų dėl AD mečiau ir perėjom prie mišinio 9 tam mėnesy(ko gailiuosi,nes mum nelabai ką pagelbėjo tai, o dieta labai skurdi buvo ir vaiką nukamavau labai), o su antra baigiau 1,1 m - pačiai užleistą sveikatą teko taisyt. Tavo sveikata LABAI svarbi mažylei ,žiūrėk kaip abiem geriau būt . Ausru yra apie MP pacitavus tokia visai kitokią,nei tradicinė, nuomonę. Pasiskaitai visas puses, pasiklausk kokio tau kompetetingo žmogaus, juk tavo sveikata ne ką mažiau svarbi,nei vaiko
Labas rytas,
Kas siuntėtės iš Akomos nuo svorio nepriklauso siuntimas? Galvoju nemažai siustis , gausis keli kg, kažin neprisidės už siuntimą?
Kas siuntėtės iš Akomos nuo svorio nepriklauso siuntimas? Galvoju nemažai siustis , gausis keli kg, kažin neprisidės už siuntimą?