Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVII tema

QUOTE(Lince1 @ 2009 11 09, 18:56)
BEt ar yra nustatytas laikas nuo kada duoda? Mums be jokio kraujo tyrimo nustatė balus smile.gif Bent jau antrais metais

nezinau nuo kada jie duoda, mum dave, kai gulejom ligoninei ir padare kraujo tyrima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 11 09, 19:25)
Ar su homeoptaės "leidimu" nebeduodat? Aš kažkaip,jei imuos jau ko,tai bandau kaip įmanoma "švariau" nurodymų laikytis - skambinu ir klausinėju homeopatės iki "pažaliavimo" kiek ir kaip pablogėt turi, kiek laukt galim, gal ką keist galim. Pati nusipirkau keletą homeopatinių knygų, pasiskaičiau nete. Keitėm žirniukus į spiritinius ir atvirkščiai,bandėm įvairiai... bet dičkei nepadeda,o ir homeopatė paskutiniu metu kažkaip, mano nuomone "per ilgai"  dvejojo, skirdama žirniukus, nuo kurių nei geriau nei blogiau buvo ... o po to dar išvažiavo į atostogas, pasitart nėr su kuo, ir dar tokion gydymo duobėn "smigom"..  rolleyes.gif  na, nepulsiu labai rekomenduot homeopatų aš, nors labai geros patirties ir turim su jais, ir dėl vienos iš dukrų ir dėl mano pačios ligų.
Papildyta:

mirksiukas.gif  aišku,bandykit - tų kelių ne tiek ir daug. Prie hormonų, antibijotikų ir pan. gydymo,manau, visad galima labai greit gryžt,jei kas.Tik nedaleist reik blogesnės būklės,nei pradžioj gydymo - ko,nemanau,kad su homeopatiniais galėtumėt sulaukt,jei homeopatas rimtas, o ne kokius "homeopatinius kursus "pabaigęs žmogelis. Tie "pablogėjimai" - ilgai nesitęsia, iš savo patirties galėčiau pasakyt, o esant stipriam pablogėjimui, VISAD homeopatas ieško išeities - tikrai niekas neleidžia vaikui ilgai kankintis. Mes po kiekvieno naujo preparato naudojimo pradžios praėjus keliom dienom jau ir skambindavom homeopatei,jei kas negerai, o jei gerai - tai po poros savaičių -  ax.gif  visad "su ryšiu" buvom. Per daug man neaiški homeopatija, kad "iš galvos" gydyčiau vaiką,kai pati ne medikė esu,o dar tokios specifinės medicinos krypties.

Na, as pati nutraukiau davima, bet man ir dabar paskambinus homeopate liepe neduot tu ziniuku. Ji kazkaip keistai cia mn siandien susake, toks itarimas, kad sumaise kokius vaistus duot, kaip mums pirma kart pablogejo g.gif
Atsakyti
cia gal nealergiukams bet siaip pravers ax.gif

1) Išbandžiau ir padėjo kosulį pažaboti, atsikosėti, tokį marmalą
1 arb. š. šalavijo džiovinto,
1 arb.š. čiobrelių,
250ml. vandens,
100g. svogūno smulkiai pjaustyto,
100g. rudo kristalizuoto cukraus, viską pavirti kol cukrus ištirps, perkošti ir duoti 3 kartus po 1-2 arb. š. Laikyti šaldytuve

2)bulvių kompresai - išverdi (jei vaikui) kažkur tris normalaus dydžio neskustas bulves, geriau ilgiau pavirt kad geriau trupėtų. sudedi į medžiaginį maišelį, išminkai kad būtų patogu uždėti ant krutinės, dar suvinioji į keletą sluoksnių raknšluosčių iki norimo šiltumo ir duodi palaikyt ant krutinės. kuo ilgiau tuo geriau, bet 10-15 minučių laikymo jau duoda efektą. padeda ne vien šiluma bet ir bulvių garai, kurie suskystina karkalus.

3) varškės kompresas - reįkia liesos varškės. ją galima biški pašildyt, pvz. palaikyt ant radiatoriaus, bet normaliai sušildyt neišeis, net su lygintuvu. sudėti į medžiaginį maišelį arba suvinioti į vieno sluoksnio medvilnę arba liną, dėti ant krutinės. ant viršaus uždėt labai daug vilnos - geriausia pvz. gerą storą gabalą nesuveltos vilnos, būtinai kad dengtų visą varškę ir su likučiu, ir dar užvinioti vilnone skara. po kiek laiko varškė sušils nuo kuno temperatūros, nors pradžiai bus nemaloniai šalta. laikyt reik ilgai, bent tris valandas, geriausiai 8 (būtų galima eit miegot, jei per miegus nesivartai, kitaip ta varškė labai nesilaiko). Man šis labai padėjo,ir šiaip labai daug gerų atsiliepimų girdėjau, bet Agnei negaliu uždėt - kai nemiega ramiai nepasėdi, kai miega vartosi.

4) Reikia isskobti juodaji ridika ir i jo vidu ideti medaus.Ta sunka,kuri vis issiskirs gerti po sauksta

5) Valgomas šaukštas šilto medaus ir ¼ šaukšto cinamono kasdien 3 dienas. Išgydo daugumą chroniškų peršalimų, slogų ir išvalo sinusus.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 11 09, 17:48)
Aš kartas nuo karto naudoju makadamijos aliejų - jis man labai skanus salotose  tongue.gif . Okur jūs dar naudojat?

Aš tai apie odą galvojau biggrin.gif , norėjau sau ir mamai pabandyti iš akomos, o apie salotas tai nei minties nebuvo biggrin.gif . Mano mamos labai sausa oda, gerai tiko kokosų aliejus, tai va galvoju ką dar gero paimti pabandymui g.gif

QUOTE(Lince1 @ 2009 11 09, 18:47)
Aš skaičiau Taunytės knygas, ir bandžaiu mažiau mėsos duot, kaip ir pasiteisino. Visai atsisakyt bijau, nes mažas dar.
O kalbėjau su 30-mečio vyro mama, tai sakė , jis neišaugo AD, bet kai paūmėja tepasi hormonais, o šiaip beveik vegetaras, ne grynai , bet sakė jam vienintelė išeitis.

O pasiteisino tai ta prasme, kad pagerėjimas buvo mažiau mėsos duodant? Tai kiek kartų savaitėje tada duodavai? Keista čia man g.gif

QUOTE(Mortele @ 2009 11 09, 19:44)
cia gal nealergiukams bet siaip pravers  ax.gif

Reikės išsisaugoti bigsmile.gif . Tik jau su ta varške tai chlapatas doh.gif , čia turi tada lovoje gulėti. O aplamai tai mums išvis nevalia sirgti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 11 09, 19:44)
2)bulvių kompresai - išverdi (jei vaikui) kažkur tris normalaus dydžio neskustas bulves, geriau ilgiau pavirt kad geriau trupėtų. sudedi į medžiaginį maišelį, išminkai kad būtų patogu uždėti ant krutinės, dar suvinioji į keletą sluoksnių raknšluosčių iki norimo šiltumo ir duodi palaikyt ant krutinės. kuo ilgiau tuo geriau, bet 10-15 minučių laikymo jau duoda efektą. padeda ne vien šiluma bet ir bulvių garai, kurie suskystina karkalus

Sita,tai as savo dickiui visada darau. Mums tai jis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Tik atsargiai bulves karstos,nenuplikykit krutines,geriau pirma uzsidekit sau ant krutines ir palaikykit,kad pamatytumet ar neperkarsta.
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 11 09, 15:53)
ei, del alergiuku darzelio KAUNE.
Matau, kad parasiusi mamyte gyvena vilijampoleje (mes irgi ne per toliausiai). Gal galetumet parasyti, koks tiksliai tas darzelis? siuo metu uzrase i rasytes gatveje viena esanti.

Darželis "Klevelis", Griunvaldo 26A, Akropolio kieme mirksiukas.gif

QUOTE(Otaip @ 2009 11 09, 17:12)
O kad žinutė būt ne off topic , paklasuiu - ar kas daugiau skaitėt F.Taunytės knygas ? Mum, kaip matau vegetarinė mityba labai padeda kovoj su AD - kas prieštarautų visiem mūsų gydytojams. Net kraujas gerėja  bigsmile.gif Taunytė ją siūlo AD vaikam, rašo, kad net vos ne vienintelis išsigelbėjimas kai kuriais atvejais ji būt. Ankščiau aš beveik kasdien ar net kasdien duodavau saviškei mėsos. Gal kas turi su tuo pastebėjimų?

Mama mano skaitė, ir man apie tai pasakojo. Bet nebandžiau, nes vaikas net dreba, kaip nori virtų šonkaulių arba rūkytų lašinukų doh.gif

Gavau ir aš siuntinuką iš Akomos. Parsisiunčiau ekologiško glicerino, žiūrėsiu, kaip jis tinka sausai odai ax.gif
Atsakyti
niu kad jau pavariau info tai dar viena imesiu... darbe skaiciau, taip sakant pertraukele dariau hihihi.gif

labai idomiu buitiniu dalykeliu radau http://www.ekogyvenimas.info/
pvz jei apie Neutral sampuna paskaitysit, tai ten yra imestas linkas kur pasitikrinti sudeti ir kas ta komponenta naudoja ax.gif

niu siandienai pakaks... einu ruostis liulio, tiksliau vaiku migdyt ir tada jau pati, o tai kad maziukas vakar iki 6 ryto ismiegojo, visiskai nereiskia, kad tokia pat naktele siandien laukia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2009 11 09, 21:29)
Gavau ir aš siuntinuką iš Akomos. Parsisiunčiau ekologiško glicerino, žiūrėsiu, kaip jis tinka sausai odai ax.gif

Va ir man labai įdomu bigsmile.gif , parašyk kaip tau, nes kaip tik ruošiuosi iš akomos užsisakinėti.

QUOTE(Mortele @ 2009 11 09, 21:46)
niu kad jau pavariau info tai dar viena imesiu... darbe skaiciau, taip sakant pertraukele dariau  hihihi.gif

pvz jei apie Neutral sampuna paskaitysit, tai ten yra imestas linkas kur pasitikrinti sudeti ir kas ta komponenta naudoja  ax.gif

niu siandienai pakaks... einu ruostis liulio, tiksliau vaiku migdyt ir tada jau pati, o tai kad maziukas vakar iki 6 ryto ismiegojo, visiskai  nereiskia, kad tokia pat naktele siandien laukia  schmoll.gif

Ale tu visur viską suspėji 4u.gif . Ačiū tau smile.gif
Atsakyti
otaip, skaiciau Taunytes viena knyga, dar dvi eiles laukia blush2.gif Bet kol kas negaliu dickiui pritaikyt, priesinasi jis ir pabadavimui ir mesos nevalgymui doh.gif bet tikrai priversiu organizma pravalyt, tada ziuresim biggrin.gif As nemazai Taunytes filosofija remiuosi dukryte augindama nuo pat gimimo, kaip ji sako vadovaujuosi "paziurekim kaip gyvunai savo vaikus augina" ir man siaip patiko jos poziuris ir patarimai del iv.ligu, bandau ir as taip biggrin.gif Daviau tevui paskkaityt, reik susigrazint ir dar perverst, primirsau jau...
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 11 09, 21:52)
Ale tu visur viską suspėji  4u.gif . Ačiū tau  smile.gif

hihihi.gif nespeju, buciau anksciau tuos receptelius imetus, nes pries kiek laiko surinkau ir i failiuka isimeciau, ale gi nebuvo laiko jums permest doh.gif o dabar ir MB ispjauna i komandiruote iki penktadienio, tai kukuosiu viena su dviem doh.gif paskaityti da pavyks, bet parasyt, tai abejoju g.gif biggrin.gif

kazi kaip Medai sekasi g.gif kaip pati tvarkosi, kaip broliski santykiai, ar kiek pagerejo g.gif pas mus tai atvirksciai, mazasis dabar pavyda rodo, pamato, kad sese ant keliu ir paleidzia dudas doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 11 09, 21:46)
niu kad jau pavariau info tai dar viena imesiu... darbe skaiciau, taip sakant pertraukele dariau  hihihi.gif

pvz jei apie Neutral sampuna paskaitysit, tai ten yra imestas linkas kur pasitikrinti sudeti ir kas ta komponenta naudoja  ax.gif

niu siandienai pakaks... einu ruostis liulio, tiksliau vaiku migdyt ir tada jau pati, o tai kad maziukas vakar iki 6 ryto ismiegojo, visiskai  nereiskia, kad tokia pat naktele siandien laukia  schmoll.gif

na superinis daiktas, net is to susidomejimo paalizavau Neutral baby "bad" (i vonia). Tai zinokit dar puse velnio ta jo sudetis. Tik nezalingi arba vidutinio kenksmingumo ingridientai. Bet vistiek vienas is ju alergizuoja, kitas gali buti su vezio rizika, gal veliau ikelsiu visa aprasyma kai pataisysiu ir jei kam idomu bus smile.gif
o seba medo sampuno neradau sudeties isvis g.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2009 11 09, 22:11)
otaip, skaiciau Taunytes viena knyga, dar dvi eiles laukia  blush2.gif  Bet kol kas negaliu dickiui pritaikyt, priesinasi jis ir pabadavimui ir mesos nevalgymui  doh.gif  bet tikrai priversiu organizma pravalyt, tada ziuresim  biggrin.gif As nemazai Taunytes filosofija remiuosi dukryte augindama nuo pat gimimo, kaip ji sako vadovaujuosi "paziurekim kaip gyvunai savo vaikus augina"  ir man siaip patiko jos poziuris ir patarimai del iv.ligu, bandau ir as taip biggrin.gif Daviau tevui paskkaityt, reik susigrazint ir dar perverst, primirsau jau...

Gal galima būtų pavadinimus tų knygų, kurias labiausiai verta paskaityti? 4u.gif
Otaip, kurias tu rekomenduotum? 4u.gif

QUOTE(Mortele @ 2009 11 09, 22:36)
hihihi.gif nespeju, buciau anksciau tuos receptelius imetus, nes pries kiek laiko surinkau ir i failiuka isimeciau, ale gi nebuvo laiko jums permest  doh.gif o dabar ir MB ispjauna i komandiruote iki penktadienio, tai kukuosiu viena su dviem  doh.gif paskaityti da pavyks, bet parasyt, tai abejoju  g.gif  biggrin.gif

kazi kaip Medai sekasi  g.gif kaip pati tvarkosi, kaip broliski santykiai, ar kiek pagerejo  g.gif pas mus tai atvirksciai, mazasis dabar pavyda rodo, pamato, kad sese ant keliu ir paleidzia dudas  doh.gif  lotuliukas.gif

Na, bent jau žinosim, kad skaitai biggrin.gif

Su Meda retai, bet žodeliu kitu per skype persimetam. Sukasi kaip voverė, sūnus sesės nenori doh.gif , žodžiu...

QUOTE(LiloSun @ 2009 11 10, 00:54)
o seba medo sampuno neradau sudeties isvis  g.gif

Mes naudojam Sebamed muiliuką ir dušo želė. Reikės prie progos sudėtį pažiūrėti, gal ką rasiu. Aš niekaip nespėju visko aprėpti doh.gif , o nervas imaaaaaa......
Atsakyti