Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVII tema

QUOTE(LiloSun @ 2009 11 04, 23:48)
Kodel nuo metu tik tyrimai normalus? Mum dare 6 men. Ir nuo tada paskirtas neocate. Na jei ketinat maitint iki 3 metu tai ir nereiks misinuko  drinks_cheers.gif , o jei ne, tai nuo metuku beveik neimanoma gaut jo.
O gyd nesiulo misinio, nes jis baisiai brangus ir jie gaili jo  blink.gif Kitose temose snekejom apie tai. Mes tai jau be misinuko busim, o kai pieno produktu negauna tai biski problemele turim  g.gif
Pagalvokit, kol yra laiko smile.gif juk nepakenks jei turesit kazkiek to misinio. Mum tai zymiai pagerejo, kai nustojau maitint ir neocate pradejo gert, nes nebegavo visu tu alergenu, o  po to jau remiantis tyrimu planavom primaitinima. Dabar zinoma kitaip daryciau ir maitinciau MP iki 3 metuku  ax.gif  biggrin.gif
O del figuros teisi  drinks_cheers.gif  viska numeciau ka priaugau, o nustojus maitint biski priaugau, tai dabar sunkiai sekasi numest  blush2.gif

reikes man pasidomet tuo misinuku, gal iki triju tai nemaitinsiu, bet iki pusantru dvieju tai tada tikrai. reikia mus gal tada vel vaziuot pas ta gydytoja ir prasyt, kad pakartotu tyrima ir tavo rekomendacijom del to pieno pasneket. kaip sakoma atsarga gedos nedaro. kiek jus kartu daret ta kraujo tyrima? ir ar labai keites kiekviena karta jie? Mano dabar viltis ta homeopate. Ir visgi manau, kad visa reikala mums sugadino tas nelemtas AS, tikriausiai namie reikia gimdyt, nes visos musu ligonines uzkrestos.
Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2009 11 04, 23:06)
reikes man pasidomet tuo misinuku, gal iki triju tai nemaitinsiu, bet iki pusantru dvieju tai tada tikrai. reikia mus gal tada vel vaziuot pas ta gydytoja ir prasyt, kad pakartotu tyrima ir tavo rekomendacijom del to pieno pasneket. kaip sakoma atsarga gedos nedaro. kiek jus kartu daret ta kraujo tyrima? ir ar labai keites kiekviena karta jie? Mano dabar viltis ta homeopate. Ir visgi manau, kad visa reikala mums sugadino tas nelemtas AS, tikriausiai namie reikia gimdyt, nes visos musu ligonines uzkrestos.

Mum dare 6 men dvi paletes, viena isoriniams o kita maisto bet kazkodel nepilana (ligoninei), tada kai grizom dar veina padarem jau savo saskaita pilanai maisto paleitei. Kartojom metuku, tai patys didziausi liko alergenai, kai kurie dingo, nes ju ir nevalge niekad (pvz. zuvis) kitiem atsirado (avizoms ir ryziams), tai va taip. Tai nusprendem su alergologe visu kruopu po biskiuka duot kad neisialergizuotu labai. Vedu dienorasti, kad lengviau butu atsekt i ka reaguoja. Valgom kiekviena diena skirtinga kose, ir mesu kiauliena, triusiena matyt netinka, ir agurocius seneles, obuoli banana, stai ir visas valgiarastis.
Tai taip As sake musu ligoniu liga. As irgi dedu viltis i homeopate drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 05, 00:12)
Mum dare 6 men dvi paletes, viena isoriniams o kita maisto bet kazkodel nepilana (ligoninei), tada kai grizom dar veina padarem jau savo saskaita pilanai maisto paleitei. Kartojom metuku, tai patys didziausi liko alergenai, kai kurie dingo, nes ju ir nevalge niekad (pvz. zuvis) kitiem atsirado (avizoms ir ryziams), tai va taip. Tai nusprendem su alergologe visu kruopu po biskiuka duot kad neisialergizuotu labai. Vedu dienorasti, kad lengviau butu atsekt i ka reaguoja. Valgom kiekviena diena skirtinga kose, ir mesu kiauliena, triusiena matyt netinka, ir agurocius seneles, obuoli banana, stai ir visas valgiarastis.
Tai taip As sake musu ligoniu liga. As irgi dedu viltis i homeopate  drinks_cheers.gif

labuks. sianakt i ryta vel mano zuikis kasytis norejo verysad.gif Nei velnio tos tabetkos nepadeda. g.gif Siandien rieks su homeopate vel pasikonsutuot.
O del paletes, tai matyt, mums jos dar irgi nedarys. Nes mes penkiu menesiu daremes, tai nedaug laiko cia ir praejo. O del triusiuko zinok ir man itarimas kilo g.gif , nes pries koki gera menesi daviau, visas veidelis nupleiskanojo. Pirmeadieni daviau ir vel tas pats. Matyt, jis mums netinka. Na, o valgyt, tai mes valgom koses, milupa darzoviu tyreles, t.y. spinatai, moliugas, brokoliai. Taip pat obuoliu tyrele.\, obuoliai, bananai, kriause. O uzsigeriam Hipp obuoliu sultim skiestom su vandeniu, Duonos dar daviau savo leliui. Niu kazkaip nesinoretu, kad tie alergenai taip pasieistu. O ideja gera, kad reikia rasyt dienorasti. Bet esme, kad reikia, man tada savo ir vaiko maista rasyti. Tad is daugybes maisto rusiu, kaip cia atrinksi g.gif
O del AS, tai del sios zarazos dauguma vaiku ir turi atopni dermatita.
Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2009 11 05, 08:56)
labuks. sianakt i ryta vel mano zuikis kasytis norejo verysad.gif  Nei velnio tos tabetkos nepadeda. g.gif  Siandien rieks su homeopate vel pasikonsutuot.
O del paletes, tai matyt, mums jos dar irgi nedarys. Nes mes penkiu menesiu daremes, tai nedaug laiko cia ir praejo. O del triusiuko zinok ir man itarimas kilo g.gif , nes pries koki gera menesi daviau, visas veidelis nupleiskanojo. Pirmeadieni daviau ir vel tas pats. Matyt, jis mums netinka. Na, o valgyt, tai mes valgom koses, milupa darzoviu tyreles, t.y. spinatai, moliugas, brokoliai. Taip pat obuoliu tyrele.\, obuoliai, bananai, kriause. O uzsigeriam Hipp obuoliu sultim skiestom su vandeniu, Duonos dar daviau savo leliui. Niu kazkaip nesinoretu, kad tie alergenai taip pasieistu. O ideja gera, kad reikia rasyt dienorasti. Bet esme, kad reikia, man tada savo ir vaiko maista rasyti. Tad is daugybes maisto rusiu, kaip cia atrinksi g.gif
O del AS, tai del sios zarazos dauguma vaiku ir turi atopni dermatita.

na jau pakankamai daug valgot smile.gif Tai maitinant sunku atsirinkti kas ten alergizuoja. Gal paprasciau butu, jei ta diena kartu kazka valgytumet, pvz., pirmadieni ryziai su obuoliais, ir kiauliena; antradieni dar kazkuriuos 2-3 prod. Na cia tik pasvarstymai.
O del niezulio ir vaistu, tai jokie nenuima visiskai, nesikaso tada kai apmazeja AD (ir tai tik diena), bet manau augant bus lengviau jum. Man tai sunkaiusia iki 6men buvo, po to kai po biskuti mazejo niezulys tai ir man lengviau pasidare, nes nereikia kiekviena akimirka rankyciu laikyt doh.gif
Papildyta:
Su pirmu sniegu visas biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 05, 10:06)
na jau pakankamai daug valgot smile.gif Tai maitinant sunku atsirinkti kas ten alergizuoja. Gal paprasciau butu, jei ta diena kartu kazka valgytumet, pvz., pirmadieni ryziai su obuoliais, ir kiauliena; antradieni dar kazkuriuos 2-3 prod. Na cia tik pasvarstymai.
O del niezulio ir vaistu, tai jokie nenuima visiskai, nesikaso tada kai apmazeja AD (ir tai tik diena), bet manau augant bus lengviau jum. Man tai sunkaiusia iki 6men buvo, po to kai po biskuti mazejo niezulys tai ir man lengviau pasidare, nes nereikia kiekviena akimirka rankyciu laikyt  doh.gif
Papildyta:
Su pirmu sniegu visas  biggrin.gif  biggrin.gif

Na reikes man isbandyti taip kaip patari. Bet matai, mes dar maziukai, kad kazka labai galetum valgyt, kaip as. Kazkaip nelabai as jam noriu kialienos duot. reiks gal siandien versiuko isvirt. Skaiciau, kad kurie alergiski vaikuciau kiausiniams geriau galviju mesyte duot.
Zinok, o del kasymosi, tai jis cia pas mane koki tik menesi kasosi. Anksciau neturejau as del to problemu. Nei jis kases, nei ka. Ir odele zymiai graziau dabar atrodo, o kasosi daugiau ir tik nakti:hm
Sakyk, o kokias kruopas duodi savo dukruzei?
Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2009 11 05, 09:23)
Na reikes man isbandyti taip kaip patari. Bet matai, mes dar maziukai, kad kazka labai galetum valgyt, kaip as. Kazkaip nelabai as jam noriu kialienos duot. reiks gal siandien versiuko isvirt. Skaiciau, kad kurie alergiski vaikuciau kiausiniams geriau galviju mesyte duot.
Zinok, o del kasymosi, tai jis cia pas mane koki tik menesi kasosi. Anksciau neturejau as del to problemu. Nei jis kases, nei ka. Ir odele zymiai graziau dabar atrodo, o kasosi daugiau ir tik nakti:hm
Sakyk, o kokias kruopas duodi savo dukruzei?

tai kad Vaiciulioniene nepatare versiuko, nes ten gali buti pieno baltymo blink.gif
Mes tai tik kiauliena ir valgom ,nes neutrali tokia mesa. Na jei tik atsirado, tada ir priezastis turbut tuo paciu atsirado, gal kai pradejot primaitint pradejai tada atsirado niezulys?
Papildyta:
Dazniausiai ryzius, po karta i savaite :grikiu, kukuruzu, miezine, avizine, soru.
Bet plinta mum berimai , matyt kazkas alergizuoja, arba viskas, jei tiketi tyrimu g.gif
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 05, 10:06)
Su pirmu sniegu visas   biggrin.gif   biggrin.gif

drinks_cheers.gif jo - su pirmu tokiu gražiu biggrin.gif

Jo,kai skurdus racionas man irgi lengviau atrast priežastis buvo,bet vaiką taip iki mažakraujystės davaryt galima sad.gif

Mano dietos pastebėjimai būt (matau,kad daug kas laaaabai jau skurdžiai, kaip ir aš kažkada, maitinas) - rauginti ir marinuoti agurkai mum tiko (jų kitokia struktūra tampa, ir skaičiau,kad galima drąsiau juos bandyt savo racione),kepti orkaitėj obuoliai (ne žali tik kad būt,kept,virti su kruopom tarkuoti), brokoliai ir špinatai mum tiko į košes (tiek sau, tiek vaikui gardindavau jais košes), rūgpienis ir natūralus jogurtas 1-2 kart savaitėj man,ne dažniau, bulvių patiekalai (virtos bulvės, keptos bulvės orkaitėj su kmynais ir trupučiu alyvuogių aliejaus , tik kad vidus minkštas tapt, neapskrudinant labai; bulviniai blynai tik iš bulvių tarkių ir druskos) beja , apie kepimą be riebalų gerais būdais pasidalino ausru dėl nepridegančios keptuvės ir orkaitėj ant folijos kepimas lawandos įdėja bulviniams blynams. As troškindavau bulves su morkom dar - neretai alergija morkom būna susijus su alergija karotinui - mes perkam baltas morkas (šiemet net du maišus turiu biggrin.gif ,nors ir neturim tam alergijos,bet taip gavos - skanios jos man tampa,žiūriu tongue.gif ), morkas šiek tiek apkeptas ant alyvuogių aliejaus pildavai į košes prieš uždarant puodą brinkint kruopas. Makaronai mum tiko. Blynai - lietiniai,kepami be aliejaus irgi (ten tešlai eina miltai, kiaušinis, vanduo ir šaukštelis alyvuogių aliejaus), miltus duonai ir batonui naudojau tik rupaus malimo - kažkaip,mano pastebėjimu, jie geriau mum tiko. Taip gaudavosi 1-2 kaiušiniai savaitei (mum tiek rekomendavo, dėl alergijo kiaušiniui) - tai būdavo į lietinius, arba sausainukus. Viriau kiaulieną, jautieną, triušieną. Mes nesibaiminom sūdytų lašinukų.Košę kukurūzų ir rugių kruopų dažnai darydavau - labiausiai tiko,nes dauguma alergizavo ...nebent kartą savaitėj duot (čia jau vėliau taip pradėjau įvedinėt,kai vis bandžiausi ar "jau tinka?" smile.gif ). Iš uogų tiko slyvos, mėlynės,bruknės - jas į verdamas košes dėdavau. Bananai kai kurie tiko (buvau radus savo "pirkimo vietas" biggrin.gif , kažkodėl iš prekybcentrių netiko - įtarimas, kad ten papildomai juos papurškia ilgaamžiškumui lotuliukas.gif ).
Pirkom duoniukus ruginius,ryžių, kviečių maca - tiko.
Miežinė košė , sorų košė . Čia buvo minėti receptai su Sinlac koše - mum Sinlac tiko,bet nebuvau sugalvojus receptų doh.gif .Cukinija, moliugas (jei ne iš stipriai oranžinių) - tai irgi neturėt alergizuot g.gif , aš jų nedaug naudojau - biškutį tarkavau į košes. Tokią "gryną daržovienę" tik su bulvėm dariau - bulvių/brokolių , bulvių/kalafijorų, bulvių/cukinijos, bulvių/špinatų košės,kur dominuoja bulvė (mum reakcija bulvėm dingo, kai pradėjom pirkt ekologiškas bulves). Ryžiam pas mus buvo stipri alergija,bet ne Milupos ryžių košei skirtiems - tokias košes galėjau daryt. rolleyes.gif na,tiek prisiminiau. Gal kam pravers kas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 05 lapkričio 2009 - 09:58
QUOTE(kycia @ 2009 11 04, 22:24)
http://www.akomaskin...c_and_fairtrade

va dar ka radau akomoj. Is to uzsidegimo rasti ir kuo naturalesni muila (dabar prausiuosi visa kuna su sebamed vaikisku muiliuku, nes nu kitu labai sauseja oda, ir siaip, po prausimosi atrodo, kad chemijos lieka biggrin.gif )

ka manot? ar cia naturalus?

laba dienelė

aš esu tokį muilą pirkus... na įdomus.. prausiu juo mažaja koki kartą į savaitę. Labai gerai putoja, labai mažai jo reikia, bet jis toks minkštas ir kaip ir visi sviestai palaikius rankose težta
Atsakyti
Otaip , neblogas jusu racionas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ufe @ 2009 11 04, 11:42)
Pas mus zarnyne stafilokokas bet nedaug jo sake yra

Ufe, koks stafilokokas rastas, auksinis ar epiderminis? Jei auksinis, tai tikrai nieko nelauk, ir naiviai nesitikek, kad isaugs. Buna tokiu stebuklu, bet.......... Na galu gale galima ir per 10 dienu gun_bandana.gif AS, o ne kankintis kelis metus.
Antibiotiku irgi jokiu budu negerkit, kol visu kitu priemoniu neisbandet, nes neaisku koks ten pas jus stafilokoko stamas. Jei MRSA, tai antibiotikai tik sustiprins stafilokoka. O antibiotikai turi daaaaaaaaaaaaaaug salutiniu poveikiu, priesingai nuo bakteriofago, kuris n metu jau naudojamas ir kol kas nenustatyta jokiu salutiniu poveikiu. Na o ir vaikucius gydziusios mamytes nieko nepastebejo, isskyrus tai, kad jis tikrai pakankamai neskanus ir galima sakyti net slykstus. Na bet kol kas, mano ziniomis, is tu kurie gere bakteriofaga, AS sunaikino visiems thumbup.gif . Nors anotacijoj raso, kad sunaikina tik 90 proc. stafilokoku rusiu. Beda tik ta, kad jis ES neregistruotas ir su isigijimu siek tiek kyla problemu.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 05, 10:37)
tai kad Vaiciulioniene nepatare versiuko, nes ten gali buti pieno baltymo  blink.gif
Mes tai tik kiauliena ir valgom ,nes neutrali tokia mesa. Na jei tik atsirado, tada ir priezastis turbut tuo paciu atsirado, gal kai pradejot primaitint pradejai tada atsirado niezulys?
Papildyta:
Dazniausiai ryzius, po karta i savaite :grikiu, kukuruzu, miezine, avizine, soru.
Bet plinta mum berimai , matyt kazkas alergizuoja, arba viskas, jei tiketi tyrimu  g.gif

Matai, kai mes tipo, jam nealergiski (pien baltymui), tai ji man liepe duot. Niu ziuresiu, kas cia geriau. Kai ta palete darem, tai pas mus prie kiaulienos 7 skaicius buvo, o prie versiuko 2. nu, bet gal todel, kad jo nebuvo gaves. Gal tada kalakutienos duot reikia.

Kazkaip neatkreipiau demesio zinok, del niezulio. bet esme tokia, kad kai buvo labiau isbertas - nesikase. Kaip maziau - kasosi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2009 11 05, 10:13)
Matai, kai mes tipo, jam nealergiski (pien baltymui), tai ji man liepe duot. Niu ziuresiu, kas cia geriau. Kai ta palete darem, tai pas mus prie kiaulienos 7 skaicius buvo, o prie versiuko 2. nu, bet gal todel, kad jo nebuvo gaves. Gal tada kalakutienos duot reikia.

Kazkaip neatkreipiau demesio zinok, del niezulio. bet esme tokia, kad kai buvo labiau isbertas - nesikase. Kaip maziau - kasosi verysad.gif

Kalakutienos gal neskubek, geriau jau tada versiena. Matai kaip visiems skirtingai, uztat tik mama ir gali atrinkt kas jos vaikui geriausia. O dienorasti galima ir gyd parodyt, jei zymesi kada blogeja kada gereja, ir jai bus aiskiau, pades jum dieta nustatyt smile.gif
Atsakyti