Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVII tema

Sveikutes, 4u.gif

As cia ne i tema, bet pagalvojau, kad naujai prisijungusioms mamoms (o gal ir senbuvems) praverstu patarimas, kaip taupiai naudoti hormoninius tepalus (aisku, ne pinigu taupymo sumetimais, o vaiku sveikatos - kuo maziau hormonu sunaudosite kol isaugsit ad, tuo geriau). Taivat geriau naudoti pati silpniausia hormonini tepaliuka, nei kad stipru (pvz Cutivate) skiesta su emolientu (nes vaistinej maiso tik su sintetiniais emolientais) ir tepti ji ant slapios odos - tuomet mazo zirniuko tepalo uzteks dideliam plotui padengti. O kad oda butu slapia, nebutina kiekviena syki kisti vaika po dusu, uztenka su slapia ranka papleksnoti per oda (sorry, kad kartojuosi, bet cia naujoms mamos). Tada ant odos paskirstyti trupuciuka silpniausio hormono (Hidrokortizonas 1% kremas) ir tada jau tepti emolienta (geriau naturalu - taukmedi arba emu taukus ar dar kazka).
Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2009 10 30, 10:56)
Ar galetum atsiusti ir emu oil nuoroda, nerandu as sito aliejuko.  doh.gif  Matyt, ne visis diena mato lotuliukas.gif  Paziurejau, kiek as permokejus esu uz TS pirkdama kvepu namuose, kad siaubas doh.gif

http://www.emustore...._oil_eczema.php

Mes gavom siandien savo litra smile.gif Nes pries tai coral club pirkom pameginti, tai irgi labai brangiai mokejom. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 10 30, 12:35)
Sveikutes,  4u.gif

As cia ne i tema, bet pagalvojau, kad naujai prisijungusioms mamoms (o gal ir senbuvems) praverstu patarimas, kaip taupiai naudoti hormoninius tepalus (aisku, ne pinigu taupymo sumetimais, o vaiku sveikatos - kuo maziau hormonu sunaudosite kol isaugsit ad, tuo geriau). Taivat geriau naudoti pati silpniausia hormonini tepaliuka, nei kad stipru (pvz Cutivate) skiesta su emolientu (nes vaistinej maiso tik su sintetiniais emolientais) ir tepti ji ant slapios odos - tuomet mazo zirniuko tepalo uzteks dideliam plotui padengti. O kad oda butu slapia, nebutina kiekviena syki kisti vaika po dusu, uztenka su slapia ranka papleksnoti per oda (sorry, kad kartojuosi, bet cia naujoms mamos). Tada ant odos paskirstyti trupuciuka silpniausio hormono (Hidrokortizonas 1% kremas) ir tada jau tepti emolienta (geriau naturalu - taukmedi arba emu taukus ar dar kazka).

thumbup.gif geras patarimas
Atsakyti
Otaip, o kokius tu probiotikus duodi? Tianshi konsultante sako, kad galim gerti kokias norim bakterijas, jos kaip ieina taip iseina, nes kaip ji sako "be namuciu". O sako, kad tame ju Digest'e bakterijos jau butent su tais "namuciais", todel lengvai uzsiseja. Bet maniskiui tas Digestas netinka, nes i sudeti ieina obuoliu pektinas, o obuoliui pas mus 2-3kl alergija. Bet gal sakau jums tiktu? Jis ne tik bakterijom papildo, bet ir reguliuoja virskinima ir salinima. Ta konsultante sako, kad kaip tik prie grybelio sitas Digestas labai tiktu. Aisku, gal kiekvienas giria savo produkta, bet manau del tu "namuciu" tiesos yra. Ir as pati ji isbandzius - man tai labai tinka.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 10 30, 14:05)
Otaip, o kokius tu probiotikus duodi? Tianshi konsultante sako, kad galim gerti kokias norim bakterijas, jos kaip ieina taip iseina, nes kaip ji sako "be namuciu". O sako, kad tame ju Digest'e bakterijos jau butent su tais "namuciais", todel lengvai uzsiseja. Bet maniskiui tas Digestas netinka, nes i sudeti ieina obuoliu pektinas, o obuoliui pas mus 2-3kl alergija. Bet gal sakau jums tiktu? Jis ne tik bakterijom papildo, bet ir reguliuoja virskinima ir salinima. Ta konsultante sako, kad kaip tik prie grybelio sitas Digestas labai tiktu. Aisku, gal kiekvienas giria savo produkta, bet manau del tu "namuciu" tiesos yra. Ir as pati ji isbandzius - man tai labai tinka.

Na, digesto mum nerekomendavo tokiam mažam vaikui kažkodėl.
O geriam dabr dar kitokias, kažkada esu įdėjus temon keleto rūšių bakterijų palyginimus - visos mum kokio didesnio įspudžio nepadrė.. kažkas vis ne taip gal, ar ne laiku, ar per mažai ar dar kas. tai dabar bandausi iš platinamų firmų, nerašysiu pavadinimo,bet sudėtį:
Lactobacilus acidophilus
Bifidobacterium longum
Bifidobacterium lactis
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus bulgaricus
(rašo taip reklamoj : Lactobacilus acidophilus – slopina nepageidaujamus mikroorganizmus ir padeda užkirsti kelią jų dauginimuisi.
Bifidobacterium longum – išstumia blogąsias bakterijas ir mažina virškinimo sutrikimų tikimybę.
Bifidobacterium lactis – padeda sumažinti organizmo pH ir neleidžia daugintis patogeninėms bakterijoms.
Lactobacillus rhamnosus – padeda apsaugoti virškinamąjį traktą nuo nepageidaujamų mikroorganizmų.
Lactobacillus bulgaricus – padeda išlaikyti plonąsias žarnas švarias ir subalansuoja jų veiklą.
Lactobacillus plantarum – išsaugo svarbiausias maistingąsias medžiagas ir taip padeda neutralizuoti toksinus.
)

Esu gėrus: Linex, Bifolax, Floracare, Gefilus, Yogurt, VEGA ACIDOPHILUS BIFIDUS . Vaikam daviau - Bifolax, Floracare, Gefilus. Dabar visi geriam, tas,kurias aprašiau. palyginimus bakterijų,kurias gėrėm , pamečiau,kai kompas buvo užlūžęs - laiko dabar nėr viską vėl susivedinėt. Na, eksperimentuoju toliau aš. Gydytojjai siūlo dažniausiai kažkodėl yogurt ir bifolax. Aš, taip "apčiuopiamiau" geriau jaučiaus po Linex ir Floracare kursų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 30 spalio 2009 - 13:36
[quote=LiloSun,2009 10 30, 13:44]

Mes gavom siandien savo litra smile.gif Nes pries tai coral club pirkom pameginti, tai irgi labai brangiai mokejom. doh.gif
Papildyta:

Cia coral club parduotuve? kur ji yra? mums pradziai ir gal pabandyti cia nusipirkt, ar tinka? Siandien mano leliaus kaklas vel slapiuot pradejo, pries tai gerem homeopatinius vaistukus ir nuo kitos savaites vel turetum pradet test kursa. Tai nezinau, ar patept hormoniniu tepaliuku??? sako, kad negalima, kai geriami homeopatiniai, nu, bet su tokiu kaklu ir negalima but... doh.gif Kaip jus manot??

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurate_k: 30 spalio 2009 - 15:09
[quote=jurate_k,2009 10 30, 15:07]
[quote=LiloSun,2009 10 30, 13:44]

Papildyta:

Cia coral club parduotuve? kur ji yra? mums pradziai ir gal pabandyti cia nusipirkt, ar tinka? Siandien mano leliaus kaklas vel slapiuot pradejo, pries tai gerem homeopatinius vaistukus ir nuo kitos savaites vel turetum pradet test kursa. Tai nezinau, ar patept hormoniniu tepaliuku??? sako, kad negalima, kai geriami homeopatiniai, nu, bet su tokiu kaklu ir negalima but... doh.gif Kaip jus manot??
[/quote]
pasitarkite su gydancia homeopate, nes nemanau kad i gera hormonai, bet slapiavimas irgi nieko gero. O jum slapiavimams melis nepadeda apdziovint?

Atstovybe yra "Coral Club" imones taip supratau g.gif Nei parduotuvei nei ka, vyras vos rado. Mes pirkom 30 ml uz 35 Lt doh.gif Vyras juokesi, kad tai kas iseina, kad litras pas juos 1000 Lt kainuoja ??? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiloSun: 30 spalio 2009 - 15:17
QUOTE(Otaip @ 2009 10 30, 13:34)

O tai koks tas jusu mazumas? Jei gerai pamenu, tai jau visi trys metai, ar ne? Mes buvom tikrai mazi, kai mums ji rekomendavo - tada mums buvo tik metukai. Aisku doze kaip tokiam mazuliui tebuvo viena ketvirtoji tabletes. Bandziau duoti, bet del obuolio jis mums netiko - sualergizavo. O jei butu tikes - tikrai buciau davus. As tai pasitikiu musu Tianshi kabinetu, nes vis tik jis randasi ne bilekur, o konsultacinej poliklininkoj, daktaru, kuriu dauguma praktikuoja sita produkcija, apsupty. Dar kelis kartus perklausiau ar tikrai galima - uztikrino, kad dar ne tokiems maziukams duoda.
Kai pagalvoji, mums Cerniauskas skyre Fenkaroli (antihistamininis), o anotacijoj rasoma, kad tik nuo 12 metu galima, tai sitas Digestas nekaltas avinelis pries tokius vaistus.
Bet, as, aisku, nepersu, tik patariu.

Nezinau kur tu situos papildus perki, bet pas mus tai jie ardo pakuotes ir parduoda tiek, kiek zmogus nori. Pries kelias dienas nusipirkau pabandymui kelias kapsules Spirulinos - sakau jei netiks, tai busiu be reikalo neismetusi pinigu visai pakuotei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 30 spalio 2009 - 15:30
QUOTE(Otaip @ 2009 10 30, 14:34)

O mum tai labai ikyriai,sakyciau, rekomenduoja, jau kuria diena skambina ir klausia kada gi uzsakysiu g.gif
Ausru, o tu ne su Marija bendrauji uzsakydama tianshi produktus?
Man is tianshi atsiunte siek tiek medziagos apie ju produktus, bet, tiesa, rusu kalba, jei kam idomu rasykite, atsiusiu
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 10 30, 15:40)
O mum tai labai ikyriai,sakyciau, rekomenduoja, jau kuria diena skambina ir klausia kada gi uzsakysiu g.gif

Musu konsultantes vardas kiek pamenu lyg ir Zita. Bet tai mes tikrai ne is tos pacios vietos perkam, nes mus juk 150 km skiria. Musiske tai neikyri - kai pati paskambinu paklausiu, tai pataria, o ji tai tikrai neskambineja.
Papildyta:
Man is tianshi atsiunte siek tiek medziagos apie ju produktus, bet, tiesa, rusu kalba, jei kam idomu rasykite, atsiusiu

As anasyk sitame psl idomios medziagos radau - http://www.tianshi.mums.lt/ - ne tiek apie ju produktus, kiek siaip idomios info apie zmogaus organizma. Ir apie alergija straipsnis yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 30 spalio 2009 - 15:53

Atsiuskit man pasiskaitymui smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2009 10 30, 13:34)
O geriam dabr dar kitokias, kažkada esu įdėjus temon keleto rūšių bakterijų palyginimus - visos mum kokio didesnio įspudžio nepadrė.. kažkas vis ne taip gal, ar ne laiku, ar per mažai ar dar kas. tai dabar bandausi iš platinamų firmų, nerašysiu pavadinimo,bet sudėtį:
Lactobacilus acidophilus 
Bifidobacterium longum
Bifidobacterium lactis 
Lactobacillus rhamnosus 
Lactobacillus bulgaricus
(rašo taip reklamoj : Lactobacilus acidophilus – slopina nepageidaujamus mikroorganizmus ir padeda užkirsti kelią jų dauginimuisi.
Bifidobacterium longum – išstumia blogąsias bakterijas ir mažina virškinimo sutrikimų tikimybę.
Bifidobacterium lactis – padeda sumažinti organizmo pH ir neleidžia daugintis patogeninėms bakterijoms.
Lactobacillus rhamnosus – padeda apsaugoti virškinamąjį traktą nuo nepageidaujamų mikroorganizmų.
Lactobacillus bulgaricus – padeda išlaikyti plonąsias žarnas švarias ir subalansuoja jų veiklą.
Lactobacillus plantarum – išsaugo svarbiausias maistingąsias medžiagas ir taip padeda neutralizuoti toksinus.
)

Esu gėrus: Linex, Bifolax, Floracare, Gefilus, Yogurt, VEGA ACIDOPHILUS BIFIDUS . Vaikam daviau - Bifolax, Floracare, Gefilus. Dabar visi geriam, tas,kurias aprašiau.  palyginimus bakterijų,kurias gėrėm , pamečiau,kai kompas buvo užlūžęs - laiko dabar nėr viską vėl susivedinėt. Na, eksperimentuoju toliau aš. Gydytojjai siūlo dažniausiai kažkodėl yogurt ir bifolax. Aš, taip "apčiuopiamiau" geriau jaučiaus po Linex ir Floracare kursų.

Mes tai dabar Mega Acidophylus geriam, net nezinau, turbut tinka mums.
O kaip jus atskiriat ar padeda to bakterijos?

KAzkaip itariu kad mum Koralu kalcis netinka. NEs kai padarem pertrauka su juo, o visa kita gerem kaip nurodyta, tai jokiu nauju berimu neatsirasdavo kaip pirma buvo. Ir net gerejo, dar kai tepem su Ts. O dabar vel isgerem viena vakara Koralu kalcio vel ir vel ant kojiciu biski daugiau berimu atsirado. g.gif
Atsakyti
LiloSun, man tianshi konsultante sake, kad koralu kalcis negerai vaikuciu inkstukams, per stiprus jis, as irgi nusipirkau maziukei koralu kalcio, bet nedaviau, pati geriu smile.gif
Atsakyti
Čia anos temos gale kažkas rašė, kad Balmandol aliejukas netiko. Sakyčiau neskubėkit taip vertinti, pabandykit po kurio laiko savaitės ar mėnesio.
Kai mums pirmą kartą pediatrė (dar prieš alergologą) sakė tept Excipial, po dviejų tepimų nusprendžiau, kad mums netinka, nes tos vietelės raudonavo daugiau, pradėjo pleiskanoti ir niežėti. O iš tiesų (dabar taip manau), kad tai buvo tiesiog sutapimas, nes mums tiesiog viskas progresavo į blogą pusę. Kai alergologė vėl rekomendavo Excipial'į, tai buvo praėję daugiau kaip savaitė, gal dvi, tiesa, jau buvom per tris dienas apsigydę hormoniniu tepaliuku Elocon, tai tepant Excipial pablogėjimo tikrai nebuvo, tiesiog viskas labai panašiai laikėsi, gal vos vos laikui bėgant gijo (arba čia sutapo, kad laikiausi dietos). Bet kai suvalgiau vieną savaitgalį šokoladinio kremo ant 1 riekelės, kivį ir porc. ledų, vaikiuką vėl išbėrė ir taip labai smarkiai naujosiose vietose prie kauliukų ant kojyčių ir nugarytėj didelis plėmas bei ant petuko. Vyras sako, čia tas balmandol turbūt musm netinka. Bet kai kelias dienas tik blogėjo, vėl patepiau Elocon 3 d. tuos 4 plotelius, o pagerėjo visam kūneliui, supratau, kad vis tik Balmandol mums ne kenkė, o padėjo, nes kelias dienas netepiau niekuo kitu (maudžiau su Balmandol, 4 lopinėlius tepiau Elocon) o pranyko (ar beveik pranyko) visi paraudimai.
Atsakyti