Sveikos svočiutės.
Man taip pat teko garbė būti svočiute.Visą informaciją rinkau iš jūsų temų.Vestuvės jau įvyko.Jos buvo gruodžio 31d.
Vestuvių santrauka būtų tokia:
Ryte varau į kirpyklą,grįžus šoku prie veidrodžio maliavotis,persirengti ir į mašiną su visa savo vyrų chebra.Skrandis spazmuoja.Tai pykina,tai šaltis krečia.Tik nuvykus pas tėvus,puolu skirstyti tašes,kol vyras mažąjį veža pas uošvius.Jaunieji matosi,kad nerimauja.Aš dar labiau.Paprašau tėvo,kad įpiltų brendžio.Tėvas įpila stikliuką,aš jį susipilu,bet man per mažai
,tai gi griebiu puodelį ir pusę jo prisikliuginu.Iškart sušylu ir atsipalaiduoju.
Kol laukiam atvykstančio vairuotojo su mašiniuku,susiorganizuojam foto sesiją:Piršlys išsitraukia rogutes ir po kiemą valkioją svočiutę.Jaunieji įsitempę ir pasifotkint ant rogučių nesirįžta,o be reikalo.
Sulaukiam mašiniuko.Susėdam,nulekiam pasiimti pabrolio su pamerge.Namuos jokio atsisveikinimo nebuvo,nes visi vykom iš vienų namų,o ir jaunosios tėvų nebuvo.
Taigi nudardam į bažnyčią,ten viskas vyksta sklandžiai.Išskyrus tai ,kad einant į bažnyčia pabiro jaunikio kostiumo sagos,tai išsegėm vainikėlį iš jaunosios ir su vainikėlio žiogeliu susegėm jaunikio švarką.Aš taip pat pamečiau iš puokštės vieną burbuliuką
Lekiam į civilinę metrikaciją.Atlekiam pusvalandžiu anksčiau.Sugriūnam pro duris,mus pasitinka darbuotoja ir klausia kas tokie,o musų atsakymas:kur rasti tualetą.
Nulekiam atlikti reikaliukus.Kailinius nutrenkiam ant palangės,jaunają šiaip netaip pasodinam.Aš ir pamergė laikom užverstą suknelę,o jaunoji skundžiasi:aš noriu,bet negaliu,kai į mane žiūri.Mes atsakom,kad užsimergsim
Žodžiu susitvarkom,tada nueinam į salytę ir jaunuosius labai greitai sutuokia.
Po ceremonijos lieka 3 val laisvo laiko.Lekiam į dvarą.Pakeliui užsukam į mažą parduotuvytę,kur jauniesiems duodu po maišiuką centų(10litų kiekvienam) ir liepiam nusipirkti būtiniausių daiktų,maisto gyvenimo pradžiai.Pirkiniai buvo pademonstruoti ir atiduoti jauniesiems išleidimo miegoti metu.
Jaunikis nusipirko:druskos poką, varškės, kūčiukų, degtukų, čiupą, šlapiankos, sauskelnes
Jaunoji:miltų poką,tualetinio poką,druskos ir dar kažką.Pardavėjoms už paslaugas duodam po 500 piršlio litų.Būtumėt pamatę jų reakciją
,tik po to pamatė,kad netikri
Toliau lekiam iki dvaro.Stabtelim ties tiltuku.Jaunikis neša jaunąją,ties viduriu sustoja ir iš akmenukų sudarinėja laimingos šeimos receptą.Jaunieji taip įsijautę skaitė,kad net pavyko užfiksuoti akimirką,kai jaunoji net iškišus liežuvio galiuką skaito užrašus ant akmenukų.
Papildyta:Pasiekiam dvarą,prisifotkinam.
Grįžtam atgal,bet kadangi laiko sočiai,dar nulekiam ant ežero nusifotkint,tada į fotoatelje.Iš ten bėgam per kelią nusitraukti prie eglutės.Jaunikis sušlampa kojas,tai visa govėda supuola į maximą pirkti jaunikiui kojinių.
Laiko vis dar marios,o lauke šalta,tai nusprendžiam aplankyti močiutę.
Galų gale pasiekiam kavinę.
Visi alkani kaip vilkai.O čia dar muzikantas su savo jaunųjų išbandymo programa: kala vinį į lentą,pjausto kopūstus kopūstienei,suguldo ant kėdžių.
O dar ir stalas užsėstas
Būtų užtekę jau vien stalo užsėdimo.Žodžiu viskas užsitesė kokią valandą.Jau maniau jaunoji tuoj nukris.
Taigi stalo išpirkimui,kaip žmonės kilę nuo kaimo pasiūlėm lašinių paltį(gabaliukas lašinių su pagaliuku ,šniūru,kaip priklauso),sūrį(džiovintas mažas),pyrago kepalą(keksiukas),alaus statinę(skardinė),silkių kibirą(konserva) ir naminių dešrelių,o prie jų ir užsigerti:
Išsipirkom stalą.Tada susėdom ir įteikėm dokumentus.Tada sudainavom jauniesiems ilgiausių metų.Tuo metu turėjo atnešti karštą,bet uždelsė.
Tai tada išsirinkom stalo komendantus ir įteikėm jiems darbo leidimus
Tada uždegėm šeimos židinį
Tada tarėm,kad kiekvienas atvykęs į šią šventę atsinešė dalelę savo namų šilumos,kruopelytę rūpestingumo.O kad ta šiluma neišblėstų po šventės,pasiūlėm pasižadėti ką nors nuveikti jaunųjų labui.
Išdalinom pažadų tortą.
Svečiai turėjo prisistatyti,pasakyti kas jie jauniesiems ir pasižadėti.Viduj gabalėlio buvo piršlio pinigai,ateinančių metų simbolis ir pasižadėjimas jauniesiems:
Pagerbėm tėvelius ir jiems padovanojom po varpelį,kad jų skambėjimas primintų vaikų juoką:
O kad greičiau namai prisipildytų tikro vaikiško juoko,padėjom išrinkti vardus.Jauniesiems,kad nenuobodžiautų įteikėme butelį
Paskui sekė šokiai.Po jų jaunųjų išbandymai:jaunieji kopūstuose ieškojo lapelių su vaiko lytim,bet aišku nerado,tai nusprendėm ,kad kol kas abu vienodo naivumo,jei ieško vaikų kopūstuose.O kaip įnirtingai mano brolis tą kopūstą drąskė
Tada rinkom iždininką.Tai jaunoji pirmoji iškrapštė centus iš taupyklės,bet finansus tvarkyt pavedėm jaunajam,kadangi jis ne taip greit išleis.
Paskui jaunoji (smaigstė į obuolį smeigtukus)vardino ką gamins vyrui iš bulvių,o jaunasis gavęs tą obuolį turėjo vardinti meilius žodelius ,kuriais vadins savo žmoną.Tai brolis labai džiaugėsi,kad jaunoji ne daug prismaigstė tų smeigtukų.
Grįžom prie stalo.Atnešė laišką ir siuntinį su būtiniausiais daiktais nuo būsimojo kūdikio.Tai kad ,kai atsiranda trečias šeimos narys, neatsirastų nereikalingų ginčų dėl namų ūkio darbų ,jaunieji dalinosi namų ūkio darbus:
Čia ir buvo geras sutapimas,mat jaunoji išsitraukė lapelį"elektros lemputę pakeisiu aš,o varvantį čiaupą tvarkysi tu".Pasirodo jaunoji kaip tik prieš savaitę keitė namuos lemputę,o varvantis čiaupas vis dar nesutvarkytas.
Toliau žaidėm įvairius žaidimus:
Papildyta:Vyriausios sutuoktinių poros mokino kaip reik ramint vaikus(moterims buvo pririštos pjaustymo lentelės,o vyriškiams plaktukai).Vyriškiai daužė į lenteles,o moteriškės dainavo lopšines.
Jaunos susituokę poros demonstravo kaip reik pasitikti vyrą iš darbo.Vyrai su lūpdažiais dažė savo partnerėm lūpas,o jos stengėsi kuo daugiau išbučiuot vyrą.
Pabrolys su pamerge perskaitė netyčia rastus piršlio ir svočios pamokymus jauniesiems.
Aš juos sugėdinau ir pasakiau,kad ruošiaus jiems įteikt dovaną,o dabar negaus ir pasiunčiau per rankas dovanėlę.Dovanėlė buvo įvyniota į daug sluoksnių popieriaus.Kiekvienam sluoksnį nurodyta kam perduot dovanėlė.Pvz., perduok plaukuočiausių kojų savininkui,trumpiausio sijono savininkei,didžiausiam dalyviui ir t.t ,kol galų gale dovana vistiek pasiekė vienintelę pulko porą.Tada pasakiau,kad greičiausiai sekančias vestuves teks jiems kelt,tad dovanėlė bus tikrai reikalinga.O ten buvo šokoladinė kreditinė kortelė.
Karti karti buvo suorganizuota muzikantų.Per rankas siuntėm širdelę,ties kuo sustodavo,tie ir mokindavo.
Ėjom į lauką leist fejerverkus.Grįžę atsisveikinom su jaunųjų atributika:puokšte ir keleraiščiu.
Kad būtumėt matę jaunosios veidą,kai jaunikis iš po sijono ištraukė ne keleraištį,o stringus.Paskui ji pasakojo:sėdžiu taip sau patogiai ir niekaip nesuvokiu kaip jis taip sugebėjo padaryti,kad aš nepajutau kaip numovė
o kad ten net ne toki triusikėliai jai net į galvą nešovė.Tada ,kad taip negražiai pasielgė su jaunąja,užrišom jaunikiui akis ir neliečiant rankomis teko nutraukinėt tą keleraištį.Bet vietoj jaunosios, pakišom jų draugą su moteriška kojine ir neriniuota plaukų gumyte ant kojos.Jaunikis čiut neatsigules su nosim pradėjo kilti draugo koją.Visi lūžo iš juoko.O jau ,kai buvo likę vos centimetras iki tariamo keliaraiščio,jaunikis atsistojo ir pareiškė:čia ne mano žmonos koja.
Žodžiu pasilinksminom neblogai.tada jauniesiems įteikėme paklodę,kad naktį skambėtų meilės simfonija:
Taip pat kad tepimas būtų geras įteikėme medaus
ir erotiškus naktinukus,kuriuos turėjo atidaryti tik kai liks vieni.
Paskutinis žaidimas,tai prizų dalybos.Visi išsitraukė prizus.Stojo po vieną,gavo prizą,o tada visi stojosi išgert už jį.Žodžiu,liaudis gavo doze,gal kokia 15 k, iš eilės išgerti.O prizai įvairūs nuo burnos žaisliuko paįvairinti seksualinį gyvenimą(morka) iki kaupiamosios sąskaitos banke(kojinės,kuri sėkmingai buvo panaudota vėliau-buvo surinktas pradinis įnašas jauniesiems).Kiek gardaus juoko buvo.
Kai vestuvės buvo baigtos,tai mane galutinai pribaigė kojų skausmas ir tas stalo likučių tvarkymas.Namo grįžom tik apie 4 val.
Viskas būtų buvę šaunu,tik nelabai sutarėm su muzikantais.Jie mums tik trukdė.Prašom pauzės-negaunam,arba staiga nutyla ir sako:žodis svočiai,o kad pas ją burnoj salotos tai jiems neįdomu
Šiaip muzikantai tiktų gimtadieniui ar vestuvėse,kuriose nėra vedėjo,liaudies linksmintojo.
Per visą vakarą net trijų taurių vyno neišgėriau,bet už tad patvarkiau aplink mane sustatytus mineralinius buteliukus.Vis paslapčiom pyliaus į stikliuką.O kad būtmėt matę mano mamos reakciją,kai aš pilnais stikliukais maukiau "dektinę".
Žodžiu vestuvės ėjo ne taip kaip buvo sumanyta,bet vis tiek manau,kad neblogai.
Jaunieji namuos mūsų laukė,jau pripūtę mums čiužinį.tai kai visus suguldėm ,su jaunaisiais atsinešėm šampano butelį ir sumuštinių.Pavalgėm,atsigėrėm(nes prie stalo tai tik salotų spėjau užkąst
) ir ėjom miegot.Prieš tai jaunieji išsipakavo naktinius,o ten braškių skonio kūno dažai