Nu jo nereikia... Aišku vėžys vystosi ne pas ją. Negi gaila padaryti. Tokio žodžio "per jauna" nėra ir negali būti. Ar aš jums atrodau sena? Man iki vėžio beveik buvo likę 1 metai. Jeigu nebūtų išpjovę. Onkocitologinį dariau neseniai ir tai buvo vienintelis kartas, kai aš jį dariau gyvenime, gerai, kad nebuvo lemtingas. Taip kad, mergaitės, būkit protingos ir nustokit tikėti daktarais vien tik, o tuo labiau kokia nors 1 daktare. Vėžys renkasi tuos žmones, kurie mažiausiai eina pas gydytojus ir tai parodė dar ir mano sesers pavyzdys,kuri nė įtarti negalėjo, kad po kaklu auga didelis piktybinis auglys.
QUOTE (Rusnytė @ 2004 07 20, 12:22) |
O as rytoj einu darytis onkocitologini. Jau puse metu praejo po atliktos operacijos, tai reikia pasitikrinti. Siek tiek neramu. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai ir gydymas buvo efektyvus. Palinkekit man sekmes, mergaites! |
Linkiu Tau kuo dideliausios sekmes , laikau kumstukus visomis galunemis .
Jei ne paslaptis, kokia operacija turejaI? Gal rasei, bet as nemaciau
QUOTE (Rusnytė @ 2004 07 20, 13:03) |
Aciu, pukeli. Sausio menesi man dare konizacija - pasalino pazeistas gimdos kaklelio lasteles, nes jau buvau 1 zingsnis iki vezio. . |
Rasau ka man dare: ar cia tas pats, nes tu terminu man niekas neaiskino. Tai buvo pries penkis metus: man kaklelyje buvo zaizdele, padare biopsija, tyrimams siunte i Vilniu, parejo tyrimai labai blogi, liepe arba gimdyti, arba opertuotis. Kadangi buvau jauna, seimos nesiruosiau kurti, tai sutikau operacijai. Nusiunte i onkologini apziurai, o nkologai pakitimu kaip ir nerado. Padare operacija - sutrumpino gimdos kakleli. Po irase i kokia tai rizikos iskaita dvejiems metams. Tuo lakotarpiu reikejo kas pusmeti eiti profilaktiskai tikrintis.
Dabar gydytoja sako, kad kaklelis grazus
Na va, issipasakojau, ar Tau dare ta pati?
QUOTE (Rusnytė @ 2004 07 20, 13:03) |
Aciu, pukeli. Sausio menesi man dare konizacija - pasalino pazeistas gimdos kaklelio lasteles, nes jau buvau 1 zingsnis iki vezio. . |
Rasau ka man dare: ar cia tas pats, nes tu terminu man niekas neaiskino. Tai buvo pries penkis metus: man kaklelyje buvo zaizdele, padare biopsija, tyrimams siunte i Vilniu, parejo tyrimai labai blogi, liepe arba gimdyti, arba opertuotis. Kadangi buvau jauna, seimos nesiruosiau kurti, tai sutikau operacijai. Nusiunte i onkologini apziurai, o nkologai pakitimu kaip ir nerado. Padare operacija - sutrumpino gimdos kakleli. Po irase i kokia tai rizikos iskaita dvejiems metams. Tuo lakotarpiu reikejo kas pusmeti eiti profilaktiskai tikrintis.
Dabar gydytoja sako, kad kaklelis grazus
Na va, issipasakojau, ar Tau dare ta pati?
Papildyta @ [mergetime]1090324831[/mergetime]
Sorry, kazkodel du kartus ta pati uzrase
Taip taip, ir man ta pati dare. Ir biopsija dare. Irgi blogi buvo popieriai. Na, bet tikiuosi, kad rytoj viskas bus gerai. Tiesa, o gal tu po operacijos jau susilaukei atzaleliu? Kaip sekesi isnesioti? Man truputi del to neramu, nes kaklelis patrumpintas, tai gali gresti prieslaikinis. O gali ir negresti!
QUOTE (Rusnytė @ 2004 07 20, 14:20) |
Taip taip, ir man ta pati dare. Ir biopsija dare. Irgi blogi buvo popieriai. Na, bet tikiuosi, kad rytoj viskas bus gerai. Tiesa, o gal tu po operacijos jau susilaukei atzaleliu? Kaip sekesi isnesioti? Man truputi del to neramu, nes kaklelis patrumpintas, tai gali gresti prieslaikinis. O gali ir negresti! |
Nenoriu gasdinti, bet kita menesi metai kaip negalime susilaukti atzaleliu. Tai man labai skaudi tema, del to cia ir lankausi.
Su vyru pradejome tyrimus. Dareme tyrima del chlamidiju-neigiamas. Tepinelis geras, mano kraujo tyrimai geri, hormonu kiekis kraujyje geras, vyro spermograma-per mazas spermiju kiekis ml, ju patologija per didele, bet padetis nera labai jau bloga. Kita savate veiname - vyras pas urologa del tolimesnio gydymo, as pas endokrinologa del skydliauke. Rugpjuti guluosi ligoninen gimdos nuotraukai del kiausintakiu praeinamumo patikrinti.
Tai va, tokia mano istorija, sirdi ziauriai spaudzia, bet kazka gi reikia daryti, pradeti ieskoti priezasciu, nes jei taip toliau, tai jauciu, kad man stogas nuvaziuos....
Tik aisku, as jokiu budu nenoriu pasakyti, kad Taves laukia tas pats, nes kiek klausiau gydytojos, tai ji man tvirtina, kad ta gimdos kaklelio operacija itakos pastojimui neturi. Taigi, ieskome kitu priezasciu.
O del to prieslakinio tai Tu mane nugasdinai
Sveikos. Man irgi tu onkocitologiniu tyrimu daryta gal 5. Nes pats pirmas buvo su pakitimais. Po to dare kalposkopija, biopsija. Citologinis atsakymas-ASC-US, biopsija- cervicitas. Man tas nieko nesako, bet kiek suprantu nieko ir gero. As paprasiau gydytojos isoperuoti, bet gydytoja atsake nera reikalo, atvaziuosi pasitikrint kas 3-4 men, stebesim ir t.t., bet man labai neramu, kiekviena karta vaziuoju su baime ir taip jau pora metu. Gal atsirastu, kas gali patarti kaip elgtis ir ar gydytoja gerai daro kazko laukdama...?
Drąsiai patariu - keisk gydytoją. Aš jau visa tai praėjau. Onkkocitologinį irgi greit darysiu kartojimui.
Vilte, nenukabinkit nosies ir toliau bandykit! Tik neprarask vilties ir vyk nuo saves salin tas blogas mintis! PAmatysi, ateis laikas ir susilauksit taip ilgai laukto
O ginekologe teisi sakydama, kad gimdos kaklelio operacija pacia pastojimui itakos neturi. Juk neuzsiuvo ten. Del galimo prieslaikinio gimdymo, tai rizika yra, kadangi kaklelis nebe toks ilgas ir stiprus, koks buvo pries operacija. Bet yra visokiausiu budu (jei, zinoma, taip isvis nutiktu) ta prieslaikini sustabdyti. Lovos rezimas, silkiniais siulais apsiutas kaklelis ir pan. Taip, kad jaudintis del to, ko gali ir visai nebuti, tikrai neverta.
Iga, jei biopsija patvirtino, kad tau yra cervicitas, tai neturi super dideliu problemu. Juk tai tik gimdos kaklelio uzdegimas. O del to operaciju nepuola niekas daryti. Be to, konizacija daro tik tais atvejais, kai yra didelio laipsnio displazija arba carcinoma in situ. ASCUS tai dar toli nuo tokios diagnozes. Tik, zinoma, reikia pastoviai darytis tuos tyrimus.
O ginekologe teisi sakydama, kad gimdos kaklelio operacija pacia pastojimui itakos neturi. Juk neuzsiuvo ten. Del galimo prieslaikinio gimdymo, tai rizika yra, kadangi kaklelis nebe toks ilgas ir stiprus, koks buvo pries operacija. Bet yra visokiausiu budu (jei, zinoma, taip isvis nutiktu) ta prieslaikini sustabdyti. Lovos rezimas, silkiniais siulais apsiutas kaklelis ir pan. Taip, kad jaudintis del to, ko gali ir visai nebuti, tikrai neverta.
Iga, jei biopsija patvirtino, kad tau yra cervicitas, tai neturi super dideliu problemu. Juk tai tik gimdos kaklelio uzdegimas. O del to operaciju nepuola niekas daryti. Be to, konizacija daro tik tais atvejais, kai yra didelio laipsnio displazija arba carcinoma in situ. ASCUS tai dar toli nuo tokios diagnozes. Tik, zinoma, reikia pastoviai darytis tuos tyrimus.