Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Oi merginos, visam pasaulyje gimdos kaklelio vėžio sergamumas labai sumažėjo būtent dėl reguliariai atliekamo onkocitologinio tepinėlio (PAP). O pas mus - vieni didžiausių sergamumo rodiklių sad.gif O mūsų sveikatos ministras ir visi kiti ten aukštai nemano, kad mums moteriškėms jį reikia daryti, nes nėra skirta tam pinigų. Poliklinikose šio tepinėlio ir nesiūlo daryti, nes neturi kaip jo apmokėti (dabar kažkaip reikalai pradėjo taisytis).

Ištikrųju, tai koks gydytojas ima tepinėlį nesvarbu (aišku, jis turi mokėti tai daryti). Svarbu tai, kad tas tepinėlis būtų siunčiamas į patologinės anatomijos centrą, nes tik ten patys geriausi patologai dirba. jeigu tiria pati poliklinika, nėra gerai.

Gimdos kaklelio vėžys ištikrųjų vystosi lėtai per 5 metus ir ilgiau, tačiau atliekant tyrimą gali pražiopsoti, užtat ir rekomenduojama tirtis kas puse metų. Sako, kad vėžio tikimybė didėja, jei moteris turi daug lytinių partnerių, taip pat jei aptinkamas žmogaus papilomos virusai 16 ir 18.

Taigi, kviečiu visas moteriškes žygiuoti pas ginekologą ir tirtis biggrin.gif (kam virš 20)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migluze: 30 birželio 2004 - 18:56
Mergaites noriu pasigirti. Buvau Normedoj ir paprasiau onkoc.tepinelio ir isivaizduojat man NEMOKAMAI padare kolposkopija (cia gimdos kaklelio toks video istyrimas ir nuotrauka). Nu niekaip patiketi negalejau, kad privaciai galima kazka NEMOKAMAI gauti biggrin.gif thumbup.gif biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slyvute: 01 liepos 2004 - 08:00
QUOTE (Slyvute @ 2004 07 01, 07:25)
Mergaites noriu pasigirti. Buvau Normedoj ir paprasiau onkoc.tepinelio ir isivaizduojat man NEMOKAMAI padare kolposkopija (cia gimdos kaklelio toks video istyrimas ir nuotrauka). Nu niekaip patiketi negalejau, kad privaciai galima kazka NEMOKAMAI gauti biggrin.gif thumbup.gif biggrin.gif.

na, Slyvute, aš apakusi biggrin.gif , kad Narmedoj kažką darytų už dyką. Kuri gydytoja darė? Kada? Gal ir aš nulėkčiau?
Atsakyti
QUOTE (viltis @ 2004 07 01, 08:22)
na, Slyvute, aš apakusi biggrin.gif , kad Narmedoj kažką darytų už dyką. Kuri gydytoja darė? Kada? Gal ir aš nulėkčiau?

Mano gydytoja dare (ta pati pas kuria ir tu vaikstai). As pati tos kolposkopijos neprasiau, prasiau tik onk.tepinelio, bet man pasiule ja. Gal del to, kad nauja aparata isigijo, nu tipo bandomuoju triusiu pabuvau, bet vis tiek faina, kad va taip uz dyka biggrin.gif.
Atsakyti
o as šitos gydytojos ne kartą klausiau, ar nereikėtų man pasidaryti onkocitologinio tyrimo, tai sako, kad nėra reikalo. Taip nė karto man ir nedarytas. O gal reikėtų? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (viltis @ 2004 07 01, 09:21)
o as šitos gydytojos ne kartą klausiau, ar nereikėtų man pasidaryti onkocitologinio tyrimo, tai sako, kad nėra reikalo. Taip nė karto man ir nedarytas. O gal reikėtų? wink.gif

Nu ir as jos vis prasau to tepinelio. Tai va praeita karta padare kolposkopija, pasake, kad ten lyg ir galima butu kazka itarti, bet siaip viskas gerai. Tai taip ir nesupratau, ar reikia man to onkoc. ar ne, bet man jo taip ir nepadare. Matyt irgi reikalo tame nemato smile.gif.
Atsakyti
QUOTE (viltis @ 2004 07 01, 10:21)

nu, labas rytas... čia tai jau ir aš nustebau blink.gif kaip tai nėra reikalo???

pala, merginos.... o gal ta jūsų daktarė su tokiu geru jumoro jausmu, tipo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimanta: 01 liepos 2004 - 09:25
nu taip ji ,,prie bajerio", bet šiuo atveju primetė kiek man metų, kokios ligos ir priėjo prie išvados, kad anksti wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Slyvute @ 2004 07 01, 09:24)
Nu ir as jos vis prasau to tepinelio. Tai va praeita karta padare kolposkopija, pasake, kad ten lyg ir galima butu kazka itarti, bet siaip viskas gerai. Tai taip ir nesupratau, ar reikia man to onkoc. ar ne, bet man jo taip ir nepadare. Matyt irgi reikalo tame nemato smile.gif.

jaučiu, Slyvute, kad jau reikėtų mums keisti šitą gydytoją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (viltis @ 2004 07 01, 10:33)
nu taip ji ,,prie bajerio", bet šiuo atveju primetė kiek man metų, kokios ligos ir priėjo prie išvados, kad anksti wink.gif

na žinai, panašu į tai, kai mane 25 metų visos medikės choru įtikinėjo, kad aš nėščia, o mano liga mano metams yra tiesiog per anksti, apie 10čia metelių wink.gif
Atsakyti
Nelabai suprantu kaip ten del to onkocitologinio, reikia ar nereikia ir ka gydytoja ten mato apziurinedama ta kakleli, bet siaip man mano gydytoja patinka. Nu kol kas negaliu skustis wink.gif.
Atsakyti
Jeigu yra kazkokiu pakitimu,neaiskumu,zaizdele(ektopija) ant kaklelio,tai keista,kad nedaro onkocitologinio tepinelio(jis tuo atveju butinas),bet jei nieko nera,tai dauguma gydytoju nemato reikalo daryti ta tepineli
Atsakyti