Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Aš pasidariau ŽPV tyrimą dabar po Velyku eisiu atsakymo. unsure.gif Kaip norečiau kad greičiau ta nežinomybė baigtusi cool.gif

Visoms likimo draugėms po 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringucia @ 2009 04 10, 13:45)
Aš pasidariau ŽPV tyrimą dabar po Velyku eisiu atsakymo.  unsure.gif Kaip norečiau kad greičiau ta nežinomybė baigtusi  cool.gif

Visoms likimo draugėms po  4u.gif

.ir tau 4u.gif kad neprailgtu laukti mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mane rado zaizdele gimdos kaklelyje ir dar ta tyrima,bet man tik 20 m.o paprastai sita tyrima daro tokioms jaunoms visada ar tik tada kai kazka itaria? ar tiesiog uztenka zaizdeles ir jau reikia tikrinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(allisa @ 2009 04 10, 12:09)
merginos,man išvadose parašyta:Žymūs plokščialąstiniai intraepiteliniai pokyčiai (HSIL): vidutinė, ryški displazija, carcinoma in situ;intraepitelinė gimdos kaklelio neoplazija (CIN2,CIN3,CIS)
Kodėl tiek daug visko?Ką visa tai reiškia?

mano pap tyrimo atsakymuose tas pats buvo... dare konizacija pries nepilna menesi... po konizacijos diagnoze - cin3...
greiciausiai ir tau bus atliekama konizacija... kadangi pati visa tai neseniai isgyvenau, tai viskas taip baisiai man tada skambejo... bet kaip cia is kazkuriu merginu rase - ne viskas taip baisu, kaip baimes pilnom akim atrodo wink.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Katinas_žaliom_akim @ 2009 04 10, 13:53)
pas mane  rado zaizdele gimdos kaklelyje ir dar ta tyrima,bet man tik 20 m.o paprastai sita tyrima daro tokioms jaunoms visada ar tik tada kai kazka itaria? ar tiesiog uztenka zaizdeles ir jau reikia tikrinti  g.gif

pas mane zaizdele gimdos kaklelyje rado per pirma apsilankyma pas ginekologa, sake,kad greiciausiai igimta... is pradziu stebedavo, atlikdavo kalposkopija, o kai jau ta zaizdele lyg ir pakito, tai nuo tada kasmet ir pap atlikdavo... pirmas pap jei neklystu man buvo kokiu gal 23 metu.... dabar kokia taikoma tyrimu procedura nezinau... galbut, jau viskas pasikeite 4u.gif
Atsakyti
man kazkaip keista,kad iskat dare tyrima,nes lyg jokiu pakitimu nera . uz tyima nieko nemokejau (va cia tai idomiai) , ir po puses metu vel liepe ateiti.tai greitai trauksiu pas gine
Atsakyti
QUOTE(j7777 @ 2009 04 10, 11:19)
As balandzio 15 d. einu daryti onkocitologini ir kolkoskopija. Labai pergyvenu.

o kokia tai procedura, kazkaip negirdejau tokios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 04 10, 17:25)
o kokia tai procedura, kazkaip negirdejau tokios? g.gif

kolposkopija - tai procedura, kuri tokia pat kaip ginekologine apziura, tik dar apziuri ta zaizdele su mikroskopu... nu panasiai... tikiuosi supratot ka nors 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjauriuke @ 2009 04 10, 17:43)
kolposkopija - tai procedura, kuri tokia pat kaip ginekologine apziura, tik dar apziuri ta zaizdele su mikroskopu... nu panasiai... tikiuosi supratot ka nors  4u.gif

a, tai reiskia man ja dare, ir atipiniu lasteliu nerado, o paskui po metu vel dariausi onkocitologini ir jau rado acus-us unsure.gif gydziausi antibiotikais ir panasiai...dabar reiks vasarop vel eit darytis onkocitologini....
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 04 10, 17:47)
a, tai reiskia man ja dare, ir atipiniu lasteliu nerado, o paskui po metu vel dariausi onkocitologini ir jau rado acus-us  unsure.gif  gydziausi antibiotikais ir panasiai...dabar reiks vasarop vel eit darytis onkocitologini....

apziura su kalposkopu (kalposkopija) tai tik vizuali apziura, kurios metu ginekologas gali paimti pap tyrimui tepineli, kad butu tiksliau... kiek as supratau, tai kalposkopijos metu apziuri zaizdeles krastelius ar nekinta... ir pan... galiu klysti, bet tiek as supratau is savo gydytojos...
jei yra zaizdele, tai kalposkopija bent i metus karta turi daryti (gal ir be zaizdeles turi daryt - to nezinau)... man darydavo kas pusmeti berods...
ar yra pakitusiu lasteliu (atipiniu) gali nustatyti tik pap tyrimu... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjauriuke: 10 balandžio 2009 - 16:55
rasike,aciu uz atsakyma smile.gif

Bjauriuke,o ka reiksia cin3,o kaip dabar tu jautiesi,koki gydyma skyre po visko,ar kaip?

Visoms merginoms,stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(allisa @ 2009 04 10, 18:48)
rasike,aciu uz atsakyma smile.gif

Bjauriuke,o ka reiksia cin3,o kaip dabar tu jautiesi,koki gydyma skyre po visko,ar kaip?

Visoms merginoms,stiprybes 4u.gif

..prasom. apie cin3 ir as galiu pasakyti... tai zymus pakitimai, kaip ir Cin1 ar Cin2.. Cin3 - reiskia kad pakitimu daugiau yra... kadangi gimdos kaklelis pas amne ir taip nedidelis buvo ir po pirmos konizacijos patrumpejo, tai dabar beliko tik operacija
Atsakyti
QUOTE(rasike @ 2009 04 10, 20:24)
..prasom. apie cin3 ir as galiu pasakyti... tai zymus pakitimai, kaip ir Cin1 ar Cin2.. Cin3 - reiskia kad pakitimu daugiau yra... kadangi gimdos kaklelis pas amne ir taip nedidelis buvo ir po pirmos konizacijos patrumpejo, tai dabar beliko tik operacija

Kaip suprasti operacija? Dar labiau trumpins kakleli? Ar ji visai pasalins?
Atsakyti