Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(rjv @ 2009 03 23, 23:21)
O man kilo klausimas...
Jeigu jau buvo ikivezine stadija, atlikta konizacija, daromi PAP, ar yra prasme daryti ZPV tyrima?
Jeigu jis ir yra, vistiek tai nieko nepakeis... Ar jis pagydomas? (turiu omenyj 16 ir 18)

nezinau..... gydytoja sake, kad vistiek reiketu zinot ar pas mane yr ZVP ar ne.. kad sudaryt veiksmu seka.... nu kazka tokio..
man toks klausimas o ZVP tie 16 ir 18 tipai ka jie sukelia (be to, kad buna pagrindiniais g.k. vezio sukelejais) - nu kokie pozymiai gal buna ar pan?... zinau, kad kazkurie te tipai karputes buna... o sitie kaip?
Atsakyti
Man rodos kad tie pavojingiausi tipai būna besimptomiai mirksiukas.gif Bent jau kažką pnašaus ginė minėjo unsure.gif
Atsakyti
sveikutės, gal kas iš Jūsų galėtų padėti iššifruoti ši ginekologo atsakymą K+I+II+12.5 J(-). Būčiau labai dėkinga? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2009 03 23, 15:19)
CIN reiskia vezines lasteles toje vietoje, t.y. niekur neplinta.
Is visu veziu stadiju CIN yra geriausia gydymo efektyvumo prasme
Aisku geriausia is vis kad to CIN nebutu  smile.gif
[

CIN jokiu budu nereiskia veziniu lasteliu, tai yra intraepiteline neoplazija, t.y. ikivezniai pakitimai, neoplazija gali buti nezymi CIN1, vidutine CIN2 ir zymi CIN3.
Atsakyti
sveikos. man taip pat ira paimta onkocitologinis tepinelis. Turejau po pms darytis biopsija, bet susirgau gripu, ir vel viska atidejo po sekancio sirgimo... Gal galit kas pakomentuot, kas yra svarbiau ir tiksliau? onkocitologinis, ar biopsija? klausiu del to, nes kazkaip biaju tu atsakymu isgirsti, ir jei vistiek kita menesi darys biopsija, ar verta gilintis ir sau papildoma nerima uzsikraut del onkocitologinio?? 4u.gif jei nesunku, atsakykit, aciū 4u.gif
Atsakyti
sveikos likimo drauges mirksiukas.gif
nemazai musu turim bedeliu su GK,bet ar zinot priezastis?kaip ŽPV isventi,va radau koki straipsniuka:Kaip plinta virusas?
ŽPV yra itin paplitęs ir gali būti lengvai perduotas jums. Jis plinta lytinio akto metu, o kartais užtenka tik intymaus genitalijų odos susilietimo. Taigi kiekviena lytiškai aktyvi moteris rizikuoja užsikrėsti ŽPV. Nors prezervatyvai gali sumažinti infekcijos riziką, visiškos apsaugos jie negarantuoja. Taip yra todėl, kad virusas randamas ir odoje aplink genitalijas.

Iki 80% lytiškai aktyvių moterų kada nors gyvenime užsikrės bent viena iš ŽPV rūšių. Gera žinia yra ta, kad organizmo imuninė sistema nugali daugelį ŽPV infekcijų, todėl žmogus net nesuvokia, kad jo organizme jos buvo. Tačiau kartais dėl įvairių priežasčių rizikingosios viruso rūšys lieka gimdos kaklelyje ir laikui bėgant gali sukelti gimdos kaklelio vėžį.

taip iseina,kad kalti vyrai ar draugai,kurie mus uzkrecia arba mes pacios turedamos kelis partnerius?
Atsakyti
QUOTE(brenda mama @ 2009 03 25, 17:55)
sveikos likimo drauges  mirksiukas.gif
nemazai musu turim bedeliu su GK,bet ar zinot priezastis?kaip ŽPV isventi,va radau koki straipsniuka:Kaip plinta virusas?
ŽPV yra itin paplitęs ir gali būti lengvai perduotas jums. Jis plinta lytinio akto metu, o kartais užtenka tik intymaus genitalijų odos susilietimo. Taigi kiekviena lytiškai aktyvi moteris rizikuoja užsikrėsti ŽPV. Nors prezervatyvai gali sumažinti infekcijos riziką, visiškos apsaugos jie negarantuoja. Taip yra todėl, kad virusas randamas ir odoje aplink genitalijas.

Iki 80% lytiškai aktyvių moterų kada nors gyvenime užsikrės bent viena iš ŽPV rūšių. Gera žinia yra ta, kad organizmo imuninė sistema nugali daugelį ŽPV infekcijų, todėl žmogus net nesuvokia, kad jo organizme jos buvo. Tačiau kartais dėl įvairių priežasčių rizikingosios viruso rūšys lieka gimdos kaklelyje ir laikui bėgant gali sukelti gimdos kaklelio vėžį.

taip iseina,kad kalti vyrai ar draugai,kurie mus uzkrecia arba mes pacios turedamos kelis partnerius?

Paskaitykite keliais puslapiais atgal - apie kaltus ir nekaltus labai daug diskutuota 4u.gif
Atsakyti
Taip brenda mama būtent gimdos kaklelio vėžio rizikos veiksniai yra ankstyvas lytinis gyvenimas, daug lytinių partnerių arba lytinis partneris turėjes ar turintis daug lytinių partnerių mirksiukas.gif bet iš kitos pusės juk neturėjus lytinių partnerių neišsirinksi tinkamo vyro, galų gale neturėsi vaikų, nežinau ar verta ieškot čia kaltų...

Kobryte1414 kažkaip įdomiai tau daro biopsija be onkocitologinio atsakymo g.gif Kažin kodėl? Nes dažniausiai siunčia biopsijai kai kažką parodo onkocitologinis tyrimas... Ar aš čia kažko nesuprantu unsure.gif Ai tikriausiai dėl to kad tau rado tuos ŽVP 16 ir 18 unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringucia: 25 kovo 2009 - 17:05
Kobryte1414 kažkaip įdomiai tau daro biopsija be onkocitologinio atsakymo g.gif Kažin kodėl? Nes dažniausiai siunčia biopsijai kai kažką parodo onkocitologinis tyrimas... Ar aš čia kažko nesuprantu unsure.gif Ai tikriausiai dėl to kad tau rado tuos ŽVP 16 ir 18 unsure.gif
[/quote]

sveikos.. stai as suzinojau onkocitologinio atsakyma, savais zodziais tariant 1 laipsnio pakitimai. kaip gydytoja aiskino, kad cia pats silpiausias pakitimas. tai labai apsidziaugiau... bet vistiek darys biopsija ir tikriausiai kad del tu 16, 18 tipu. Nu dabar busiu ramesne, nes iki siol labai pergyvenau.. teks laukti biopsijos, o tada viskas bus matyt.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte1414: 25 kovo 2009 - 19:26
QUOTE(brenda mama @ 2009 03 25, 16:55)
sveikos likimo drauges  mirksiukas.gif

As bent galiu papriestarauti,apie kokius partnerius kalba jeigu viena mergina,budama dar mergaite ir turi ZPV 16??? Cia netik lytiniu keliu plintama,jau buvo kalbeta anksciau. g.gif Taip kad cia dar klausimas,ar kalti musu partneriai g.gif
Atsakyti
QUOTE(valentuk @ 2009 03 07, 15:22)
Labukas visoms,priimkit ir mane su tom paciom problemom verysad.gif Ir as baisiai nerimauju,negaliu kaip sakant ramiai gyventi,Man ir daryti trys citologiniai tyrimai,ir vis su kazkokiais pakeitimais,LSIL,HSIL..Veliau liepe pasidaryt ZPV tyrima,aciu dievui jokio ZPV nerado thumbup.gif Jau apsidziaugiau..Bet sako cia dar ne pabaiga.Darysim 4 karta citologoni,jeigu pasikartos vel su pakitimais,darys konizacija.Nezinau durna nuojauta,tikrai nenoriu gultis po peiliu schmoll.gif Tai va,sake ateit kovo menesi,Jau kovas prasidejo,o as delsiu doh.gif

As siandien susiduriau su LSIL.tik nesuprantu kaip gali buti LSIL jei nera ZPV?
paaiskinkit man-naujokei smile.gif
Atsakyti
Nustatant citologiškai LSIL, dažniausia hiperdiagnostikos
priežastimi yra gimdos kaklelio uždegimas ir gleivines
atrofija.

Ir dar rusiskame saite perskaiciau:
Pokyciu priezastys:
trichomonos, ZPV, kandidoze, nestumas, cheminiai medikamentai, vaginitas, spirale (kontraceptine priemone)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rjv: 26 kovo 2009 - 21:03