Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Ačiū rjv 4u.gif Būtinai pasidomėsiu. O aš pakartotiną tyrimą nemokamai dariau, bet pirmąjį dariau privačiai, o antrą poliklinikoj gal todėl g.gif Tiesa ant siuntimo kalposkopijai radau pirmo onkocitologinio atsakymas gines uzrasytas ASCUS Tai taip iseina man čia pablogėjo dabar ar kaip g.gif Nelabai aš čia ką suprantu... verysad.gif
Atsakyti
Tyrimo rezultatai galimi (onkocitologinio) :
Nėra intraepitelinių pakitimų ir piktybinio naviko“ - tai normalūs ir/ar reaktyvūs epitelio ląstelių pakitimai.

„ASC-US“ - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės – tai reiškia, kad jūs turite nedaug pakitusių ląstelių ir jums reikia tolimesnių tyrimų, t.y. išsiaiškinti pakitimus. Rekomenduojamas būdas - citologinio tyrimo kartojimas ir ŽPV nustatymas. Geriausia tai atlikti ThinPrep® PAP metodu. Tuomet jūs vienu metu gausite ir citologinio tyrimo, ir ŽPV tyrimo rezultatus. ThinPrep® PAP metodas yra patikimesnis nei paprastas tepinėlis. Šiuo metodu jūs išsiaiškinsite pakitimus, o pagal gautus tyrimo rezultatus gydytojas jums paskirs gydymą.

„ASC-H“ - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, gali būti žymūs plokščialąsteliniai inatraepiteliniai pakitimai, reiškia kad ląstelių pakitimai įtartini dėl III laipsnio ikivėžinių ląstelių pakitimų ir jums reikia atlikti biopsiją, t.y. - paimti gimdos kaklelio audinio gabaliuką tikslesniam diagnozės nustatymui.

„LSIL“ - nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pakitimai (LSIL) - I laipsnio displazija. Statistiškai 50 proc. šių displazijų išnyksta savaime ir tik 10 proc. vystosi į didesnio laipsnio pakitimus. Rekomenduojama atlikti ŽPV tyrimą. Jeigu tyrimo rezultatas parodo didelės rizikos ŽPV tipus, tuomet jums reikia paimti gimdos kaklelio audinio gabalėlį ir įsitikinti ar pakitimas tikrai yra toks, kokį nustatė citologinis tyrimas, t.y. LSIL. Jeigu tyrimo rezultatas parodė mažos rizikos ŽPV, tuomet jūs galite saugiai kartoti citologinį tyrimą, t.y. vykdyti sekimą.

„HSIL“ - žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pakitimai - jūs turite ikivėžinių ląstelių ir jums kuo skubiau reikia jas pašalinti, t.y. - gydyti. Vienintelis būdas tai padaryti – chirurginiu būdu pašalinti gimdos kaklelio audinius. Statistiškai tik 1 proc. šių ikivėžinių pakitimų savaime išnyksta, visa kitą vystosi į vėžį.

„Plokščialąstelinė karcinoma“ – reiškia, kad jūs sergate vėžiu ir jums reikia kreiptis į gydytoją

As nesuprantu, kodel manes gine nesiuncia isitirti del zpv nors ir yra ASC-US unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krikstole: 20 kovo 2009 - 21:55
Kaip graziai parasyta.
Man citologinis rode HSIL, o per konizacija atsakymas CIN 3 (carcinoma in situ).
Tai jau buvo vezys? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rjv @ 2009 03 20, 23:08)
Kaip graziai parasyta.
Man citologinis rode HSIL, o per konizacija atsakymas CIN 3 (carcinoma in situ).
Tai jau buvo vezys? verysad.gif

O tai kaip dabar po konizacijos? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2009 03 21, 22:46)
O tai kaip dabar po konizacijos? blink.gif

Jau 3 metai praejo, PAP geras buvo visa si laika. Pries 2 menesius vel dariausi PAP, tai tikiuosi sia savaite jau turesiu atsakyma. Kazkaip man neramu. Parasysiu, kai gausiu.
Atsakyti
QUOTE(rjv @ 2009 03 22, 13:23)
Jau 3 metai praejo, PAP geras buvo visa si laika. Pries 2 menesius vel dariausi PAP, tai tikiuosi sia savaite jau turesiu atsakyma. Kazkaip man neramu. Parasysiu, kai gausiu.

Aisku,lauksime geru atsakymu,tiesa? mirksiukas.gif
Atsakyti
pasikartosiu ir sitoj temelej... jau suzinojau ir savo atsakymus... kaip gydytojas sake - viska ispjovem thumbup.gif bandziau iskaityt ka iskaityt ka gydytojas i israsa perrase is tyr.atsakymu - gimdos kaklelyje zymus inter.... (neperskaitau) lasteliu pakitimai - CIN 3. Operacijos pjuvio vietoje CIN 3 nerasta. Operaves gydytojas sake, kad reikalinga tik kontrole - kasmet pap tyrimas. Mano ginekologe sako, kad pap pakartosim kai tik po konizacijos g.k. sugis. Dar treciadieni eisiu pas savo gine uzbaigt nedarbingumo ir ketvirtadieni darban...
jetuz kokia as laiminga, kad viskas gerai.. apskambinau visus brangiausius zmogucius - MB, broli, mama... noriu ir vat su jumis kartu pasidziaugt... dar karteli - visoms palaikiusioms aciu aciu aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
toks man klausimas... dabar jau kai man darys pap tyrima, as turesiu uz ji moketi? nes sausio men. man ta nemokama dare.. nedaug ten, bet tik zinot noreciau...
Atsakyti
CIN reiskia vezines lasteles toje vietoje, t.y. niekur neplinta.
Is visu veziu stadiju CIN yra geriausia gydymo efektyvumo prasme
Aisku geriausia is vis kad to CIN nebutu smile.gif
Papildyta:
Ka neperskaitei - interepiteliniai pakitimai , t.y. virsutiniame lasteliu sluoksnyje
4u.gif
Atsakyti
Bjauriuke smagu girdeti,kad viskas dabar taip puiku clap.gif .Labai dziaugiuosi uz tave.Na,o as laukiu savo biopsijos atsakymo.
Atsakyti
Bjauriuke džiaugiuosi kad tau viskas gerai clap.gif: 4u.gif 4u.gif

O aš šiandien gavau siuntipą išsitrti dėl ŽVP. Prasideda paieškos verysad.gif
Atsakyti
aciu mergaites 4u.gif
kadangi as del ZPV tyrimo iki konizacijos nespejau pasidaryt, tai gine sake, kai jau viskas sugis, tada sius mane del to tirtis ir vel pap darys...
galvokime pozityviai - tai irgi daug duoda wink.gif
persiprasau - as siaudien skraidau... bent mintyse drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
O man kilo klausimas...
Jeigu jau buvo ikivezine stadija, atlikta konizacija, daromi PAP, ar yra prasme daryti ZPV tyrima?
Jeigu jis ir yra, vistiek tai nieko nepakeis... Ar jis pagydomas? (turiu omenyj 16 ir 18)
Atsakyti