Panos paaiskinkit, kuri tikrai zinot, ar PAP testas ir tas onkocitologinis tyrimas, tas pats? kokiu testu galima issitirti butent kokius ZPV tipus turi, ir ar jie sukelia vezi? nes niekaip nesurandu info nete, kad viesuomenes sveikatos centras darytu...
Kad turiu g.k. žaizdelę sužinojau prieš kokia 10 m. Gydytoja nuramino ir pasiūlė PAP tyrimą. Taigi, onkocitologinį tyrimą kartoju gal jau penktą kartą. Iš pradžių dariau kas 2 metus, nes pakitimų nerasdavo. Tačiau yra radę (prieš metus) uždegimą, kurį gydžiausi antibiotikais. Vyras irgi gavo antibiotikų dozę. Po šio gydymo ėmė tepinėlį ir uždegimo neberado. Tačiau pačio onkocitologinio tuo metu nekartojo.
Praėjus metams vėl kartoju onkocitologinį tyrimą ir pirmąsyk išgistu atsakymą -LSIL. Dabartinė gydytoja ramina ir sako, kol kas nieko nedaryti, tik už pusmečio vėl kartoti onkoc.
Bet žinot, neramu... Ir aišku daugybė klausimų... Gal žinot, ar gali rodyti LSIL tik dėl uždegimo (misliju, kad gal man vėl uždegimas pasikartojo)? Ar pats PAP tyrimas apskritai rodo uždegimą? Matot, mano gydytoja telefonu apie uždegimą neužsiminė. Bet aš vėl galvoju, gal uždegimas jai pasirodė nesvarbus lyginant su LSIL ir dėl to nieko nesakė? O gal tyrimo atsakyme paprastai nerašo apie uždegimus nes jų nenustatinėja? Tada man reiktų prašyti imti tepinėlį uždegimo nustatymui?
Praėjus metams vėl kartoju onkocitologinį tyrimą ir pirmąsyk išgistu atsakymą -LSIL. Dabartinė gydytoja ramina ir sako, kol kas nieko nedaryti, tik už pusmečio vėl kartoti onkoc.
Bet žinot, neramu... Ir aišku daugybė klausimų... Gal žinot, ar gali rodyti LSIL tik dėl uždegimo (misliju, kad gal man vėl uždegimas pasikartojo)? Ar pats PAP tyrimas apskritai rodo uždegimą? Matot, mano gydytoja telefonu apie uždegimą neužsiminė. Bet aš vėl galvoju, gal uždegimas jai pasirodė nesvarbus lyginant su LSIL ir dėl to nieko nesakė? O gal tyrimo atsakyme paprastai nerašo apie uždegimus nes jų nenustatinėja? Tada man reiktų prašyti imti tepinėlį uždegimo nustatymui?
QUOTE(krikstole @ 2009 03 19, 19:09)
Panos paaiskinkit, kuri tikrai zinot, ar PAP testas ir tas onkocitologinis tyrimas, tas pats? kokiu testu galima issitirti butent kokius ZPV tipus turi, ir ar jie sukelia vezi? nes niekaip nesurandu info nete, kad viesuomenes sveikatos centras darytu...
Onkocitologinis, citologinis, PAP, dar sako kaklelio lasteliu tyrimas. Sita mes darome nustatyti, ar yra pakitimu. O ZPV tyrima daro atskirai, jis pernai kainavo 60 Lt, dabar nezinau, ar keitesi kainos. Geriausia turbut eiti i privacia klinika, ten per viena "atsigulima" padarytu ir PAP ir ZPV Nes man paprastoj poliklinikoj ZPV nedare.
QUOTE(rjv @ 2009 03 19, 19:36)
Onkocitologinis, citologinis, PAP, dar sako kaklelio lasteliu tyrimas. Sita mes darome nustatyti, ar yra pakitimu. O ZPV tyrima daro atskirai, jis pernai kainavo 60 Lt, dabar nezinau, ar keitesi kainos. Geriausia turbut eiti i privacia klinika, ten per viena "atsigulima" padarytu ir PAP ir ZPV Nes man paprastoj poliklinikoj ZPV nedare.
ŽPV yra brangus tyrimas ir, man atrodo, ligonių kasos jo neapmoka. Dar... jei PAP be pokyčių, kam tirtis dėl ŽPV?
QUOTE(kerzaka @ 2009 03 19, 20:17)
Gal žinot, ar gali rodyti LSIL tik dėl uždegimo (misliju, kad gal man vėl uždegimas pasikartojo)? Ar pats PAP tyrimas apskritai rodo uždegimą?
Onkocitologinis tyrimas nerodo tiksliu pakitimu,jai yra g.k. uzdegimas.Jis butent ir rodo gimdos kaklelio uzdegima.
Papildyta:
QUOTE(trudeme @ 2009 03 19, 20:40)
ŽPV yra brangus tyrimas ir, man atrodo, ligonių kasos jo neapmoka. Dar... jei PAP be pokyčių, kam tirtis dėl ŽPV?
Ligoniu kasos ZPV neapmoka.Jis kainuoja mazdaug apie 70Lt.(Kiek privacioje klinikoje kainuoja,nezinau).
mano seimos klinikoje ginekologe mokama, tai ejau su siuntimu i antakalnio poliklinika del kitu bedu ir ten ginekologe sake kad yra kazkokia programa ir turi seimos klinikoje (ginekologas arba tas pirminio lygio gydytojas) nemokamai paimti pap tepineli, kaip cia yra? visus raso kad 30-60 metu, o man 26 ir mane uztikrino kad tikrai privalo
QUOTE(krikstole @ 2009 03 19, 20:09)
ZPV tyrima as dariausi pries 3 menesius visuomenes sveikatos centre,dave siuntima mano ginekologe,mokejau 85 litus. Dabar nemazai skaiciau,kad naujas Thinprep Pap tyrimas parodo daugiau ir tiksliau,kad net ir ZPV. Bet ji ne visur daro,Kaune pvz. ,,Motina ir vaikas,, kaina 180 lt, Silainiu poliklinikoje laboratorijoje 140lt. As irgi jau pasidariau 3 citologinius,visi su pakitimais.ZPV nerasta.Bet mano gine sake jeigu 4 karta pasikartos citologinis su pakitimais sius konizacijai. Bet as dar nutariau pasidaryti sita naujesni tyrima,siuntimo nereikia,tik mokek.Gal jis parodis ka kitka? gal kuriuos bandet darytis?
Na man tai is pradziu ginekologe pasiule pasidaryti gimdos kaklelio tyrima (jis yra nemokamas ir rekomenduojamas moterims nuo 25m), taigi ji pasidarius rasti pakitimai ir nusiunte mane i endemik klinika, kad istirti koks tiksliai tas ZPV, t.y. kokios rusies. Endemike tyrimas kainavo 196Lt. (jei nori maziau ZPV rusiu issitirti kazkur apie 140Lt, bet kad jau tiriesi tai iki galo, buvo nebuvo tue 50Lt) Siuo tyrimu atsakymas ZPV 16, kiek skaiciau internete - yra ikivezines lasteles, kurios negydant ir nestebint gali supiktybeti.
Pirmadieni eisiu pas daktare, paziuresim ka ji pasakys.
Baisu... Nesinori jokiu ligu... Bet ka padarysi... Svarbu, kad tik laiku butu pastebeta...
Pirmadieni eisiu pas daktare, paziuresim ka ji pasakys.
Baisu... Nesinori jokiu ligu... Bet ka padarysi... Svarbu, kad tik laiku butu pastebeta...
Sveikos,
Po gimdymo nuėjau pasitikrinti ir man padarė onkocitologinį tyrimą. Paskambino kad negeras atsakymas, nuėjau pas ginę ji pasakė kad yra man dar grybelis todėl gali būti netikslus tyrimo atsakymas, paskyrė žvakučių ir dėl visa ko pasiūlė kai baigsiu kursą pasidaryti kalposkopija. Padarė sakė nieko blogo nemato kaklelis švarus ir pakartojo dar karta onkocitologini. Ar gali taip būti kad aš neturiu žaizdelės jokios ir man onkocitologinis blogas? Niekada man nieks nesakė apie jokią žaizdelę. Pirmadienį einu pas ginę nes antras tyrimas vėl blogas. Dabar jį turiu atsakymas ASC-H, gali būti HSIL tikslinga kolposkopija ir biopsija. Kadangi kalposkopija man daryta ir ji nieko blogo nerodė, tai įtariu dabar siųs biopsijai Jaučiuosi tokia pasimetus ir nieko nežinanti, tuo labiau kad gyvenime neturėjau problemų su moteriškom ligom. Va sesė turi g.k. žaizdelę bet jos onkocitologinis visada geras būna...
Po gimdymo nuėjau pasitikrinti ir man padarė onkocitologinį tyrimą. Paskambino kad negeras atsakymas, nuėjau pas ginę ji pasakė kad yra man dar grybelis todėl gali būti netikslus tyrimo atsakymas, paskyrė žvakučių ir dėl visa ko pasiūlė kai baigsiu kursą pasidaryti kalposkopija. Padarė sakė nieko blogo nemato kaklelis švarus ir pakartojo dar karta onkocitologini. Ar gali taip būti kad aš neturiu žaizdelės jokios ir man onkocitologinis blogas? Niekada man nieks nesakė apie jokią žaizdelę. Pirmadienį einu pas ginę nes antras tyrimas vėl blogas. Dabar jį turiu atsakymas ASC-H, gali būti HSIL tikslinga kolposkopija ir biopsija. Kadangi kalposkopija man daryta ir ji nieko blogo nerodė, tai įtariu dabar siųs biopsijai Jaučiuosi tokia pasimetus ir nieko nežinanti, tuo labiau kad gyvenime neturėjau problemų su moteriškom ligom. Va sesė turi g.k. žaizdelę bet jos onkocitologinis visada geras būna...
QUOTE(Rykliuke @ 2009 03 19, 22:23)
Ligoniu kasos ZPV neapmoka.Jis kainuoja mazdaug apie 70Lt.(Kiek privacioje klinikoje kainuoja,nezinau).
Endemike pries daugiau bei metus dariausi, kainavo 120lt
QUOTE(Neringucia @ 2009 03 20, 15:07)
Sveikos,
Nenorit surizikuoti ir pasidaryti naujoviska PAP? pamirsau pavadinima, aisku kainuoja apie 200, bet jis tikslingesnis, negu PAP. http://www.medcentra...jienos/,nid.281 cia aprasytas tyrimas. Gal net ir biopsijos nereikes.
Papildyta:
Kas sake, kad Pap nemokamas?
Pap daro nemokamai pagal programa nuo 25 metu viena karta per 3 metus.
O kam reikia dazniau (pvz. kasmet), valstyb. poliklinikoj reikia moketi apie 20 Lt