Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(kobryte1414 @ 2009 03 17, 16:22)
matot as is tos panikos gal neviska aiskiai pasakiau,as apslilankiau pas gydytoja, tiesiog kad isitikinciau ar galiu pastoti, nes pries metus laiko turejau persileidima. man visu pirma atliko tyrimus zpv, xlamidijas, toxiplazmopze, ir jie visi blogi. ZPV 16,18 tipai, kai pamaciau tyrimus isigandau, nulekiau pas gine, jinai mane apziurejo mikroskopu, parode zaizdele ir aplink ja matosi pakitimai, paeme onkocitologini, jo rezultato as dar nezinau. siaip gydytoja neugazdino, po sorgimo lekiu darytis biopsijos, bet jinai sake kad reiks operuot. tai vat ir gazdinuosi, bijau del onkcitolioginio, del biopsijos, vis mintys apie vezi  verysad.gif  labai aciu uz palaikyma ir nuosirdu bendravima, man tai tikrai padeda. tai  vat as kaip ir nusiteikusi kaklelio operacijai, tik bijau pasekmiu ir del pastojimo ir del vezio verysad.gif

na man irgi buvo neramu, kai suzinojau, jog turiu pavojingiausius tipus. tada dar pamenu MB pasieme mane, paverkiau masinoj, kaip nesava buvau. bet tai nera nuosprendis. ir neisitikink saves, kad tau vezys. jis gali issivystyt, jei ilgai vengsi tikrintis. laiku viska pastebejus tikrai igydoma, svarbu rupintis savim, nuolat tikrintis, jei netenkina viena nuomone, verta ir pas kita gydytoja nueiti. tikek, kad viskas issispres mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 03 15, 23:15)
as taip pat neseniai dariausi antra onkocitologini tepineli, kadangi turiu igimta zaizdele, pirmajame,pries gerus metus bvuo tik daug leukocitu, uzdegimas...gyde ginekologe, dare mikroskopini dar tyrima, esme atipiniu lasteliu nebuvo....buvo insktu uzdegimas, tai gydytojai liepe vel butinai nueti pas ginekologe, vel pasidariau si tyrima, ir jau rodo ASC-US, sugeriau antibiotiku, trichomon...sakykit mergytes kokia cia stadija, suprantu, kad nera vezys, bet ginekologe i mano klausimus nelabai verziasi sklandziai atsakinet,
ir dar sakykit, juk onkocitologinis tyrimas nerodo ZPV? kaip nustato, kad 16 ar 18 tipas....nors itarimas kad jis pas mane yra, tai faktas, kadangi turiu pora karpuciu...

o as kaip tik skaiciau, kad jei turi karpuciu- tai zpv virusas pats nepavojingiausias g.gif
Atsakyti
QUOTE(Soft @ 2009 03 17, 23:34)
o as kaip tik skaiciau, kad jei turi karpuciu- tai zpv virusas pats nepavojingiausias  g.gif

na turbut butu geriausia isitirti kuriuos tipus turi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2009 03 17, 17:49)
na man irgi buvo neramu, kai suzinojau, jog turiu pavojingiausius tipus. tada dar pamenu MB pasieme mane, paverkiau masinoj, kaip nesava buvau. bet tai nera nuosprendis. ir neisitikink saves, kad tau vezys. jis gali issivystyt, jei ilgai vengsi tikrintis. laiku viska pastebejus tikrai igydoma, svarbu rupintis savim, nuolat tikrintis, jei netenkina viena nuomone, verta ir pas kita gydytoja nueiti. tikek, kad viskas issispres  mirksiukas.gif

Sutinku su viskuo kas pasakyta smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(kobryte1414 @ 2009 03 17, 16:22)
.... tai  vat as kaip ir nusiteikusi kaklelio operacijai, tik bijau pasekmiu ir del pastojimo ir del vezio verysad.gif

Dabar viskas aisku.Na,o del to,kad ar reikes tau g.k. operacijos,tai parodys biopsija.Toliau,jai ir reiketu konizacijos,tai dar nera pabaiga,nes nezinau ar skaitei mano ankstesne zinutes,bet is asmenines patirties(sesutei buvo daryta g.k. konizacija) galiu pasakyti,kad kudiki pagimdyti tai nebutinai gali trukdyti.Sesuo po g.k. konizacijos,praejus nedaug laiko,pastojo ir kuo puikiausiai isnesiojo,bei naturaliai pagimde sunu.Jokiu problemu nekele kaklelio randelis.Dabar kiek ji tikrinasi onkocitologiniu tyrimu,viskas tvarkoje.Jokiu pakitimu.Taip,kad cia viskas priklauso nuo moters organizmo.
Del g.k. vezio,nemeluosiu,juk pagalvojau ir as taip pat apie save,kai pamaciau pakitimus tyrimuose.Bet kuri musu nepagalvojo apie tai,kai suzinojo apie zaizdeles pakitimus.Taciau tikrai neverta baimintis,nes tu juk tam ir tiriesi,prisiziuri save.Taip,kad ineski i savo siela daugiau ramybes ir tikeki geriu.
Pati laukiu atsakymo po biopsijos,bet nezinau kodel,nejauciu jokio nerimo,nes viena karta kai laukiau onkocitologinio tyrimo atsakymu,pajutau ka reiskia BAIME ir NERIMAS is didziuju raidziu. Sis jausmas gali suesti tave visa.Tampi minciu ir baimes vergu.Daugiau to nebenoriu patirti. Kai tai patyriau,kiek galedama rinkausi literaturos,konsultavausi ne su vienu ginkologu ir tas nerimas su zinoimis isnyko.Susigyvenau su tuo,ka turiu ir zinau,kad viskas bus GERAI.Tikiu tuo ka sakau,darau ir jauciu,kad man tai yra labai svarbu.Ir apskritai,dabar visa tai man atrodo ne taip baisu,po tos dienos,kai dariausi biopsija.Susiduriau ta diena su ziauria realybe akis i aki.Atejau darytis biopsijos,o priemime lauke gal 5 jaunos moterys darytis isvalymus.Viskas ejo,kaip konvejeris.Kol laukiau savo proceduros,patyriau soka,kaip zudoma gyvybe.Pries procedura sedejau jau prie operacines ir isveze moteri po isvalymo.Jos skruostais tekejo asaros ir veidas buvo pilnas skausmo.Man norejosi verkti kartu su ja.Po savo proceduros,kuri is tiesu man buvo skausminga,parejusi i palata,pajutau,kad man rieda asaros.Bet verkiau ne del to,kad man skaudejo ir teko tyliai viska iskenteti,bet del to,kad po manes turejo vezti kita,mano metu,moteri isvalymui.Viespatie,ziurejau i ja ir galvojau,tu eini juk zudyti savo kudikio,o jis dar spurda tavo pilvelyje.Nesmerkiu nei vienos is ju,nes tai ju gyvenimai ir kas zino kokiu problemu pilnas ju vidus.Bet tegu man viespats atleidzia,nemaciau ju nei vienos sviesiu veidu.Manau,kad tos kudikiu paklydusios sielos,po to amziams klaidzioje nezinioje ir nemeileje.O tu mamu sielos manau lieka labai skaudzios.Va cia as supratau,kad mano bedos mazos.Mes rupinames savimi ir ziurime,kad musu busimiems kudikiams butu silta ir gera pas mus,o kitur yra kitaip...
Todel,tegul neisizeidzia nei viena,kuri gal but yra patekusi i tokia situacija,bet sakau jums reikia myleti save ir ta musu,is tiesu dar maza,problemele paversti tiesiog zinojimu,ir is tiesu nelaukti dar baisesniu ziniu,tegu ne mes apie jas suzinome,o jos-apie mus.SEKMES VISOMS JUMS IR STIPRYBES!!!Nusisluostykime baimes asaras ir ziurekime i save laimes zvilgsniu,juk esame puikios ir dar tiek daug nuveiksime del saves,del kitu,ir del to apie ka dabar tik svajojame. smile.gif
Atsakyti
Rykliuke, tu tikrai saunuole, tikra psichologe drinks_cheers.gif
Atsakyti
Rykliuke, uz tavo proto ir sielos ramybe 4u.gif
Atsakyti
Na baikit,merginos, irnesakyk.gif .Kazkaip visa tai tiesiog liejasi is vidaus.Ir norisi sneketi,kai matai,kad kazkam taip sunku,kaip kazkada buvo paciai.
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2009 03 18, 16:47)
Atejau darytis biopsijos,o priemime lauke gal 5 jaunos moterys darytis isvalymus.Viskas ejo,kaip konvejeris.Kol laukiau savo proceduros,patyriau soka,kaip zudoma gyvybe.

laba vakara, mergaites 4u.gif
pirmadieni man atliko g.k. konizacija vilniaus gimdymo namuose (tyzenhauzu g.).. labai saunus personalas thumbup.gif is ligonines paleido tik vakar.. po operacijos visa diena labai sunkiai gaivelejausi po narkozes - galva plyso, pykino, visai vakare teko sesutei ir su lasalinem aplink mane sokinet. tiek gydytojas, tiek sesutes sake, kad man taip blogai tik del per stiprios narkozes.. visa ta diena man buvo lovos rezimas.. vakar ryte jau leido lipt is lovos, gydytojas apziurejo, dar suleido pakartotinai antibiotikus, atsake i mano klausimus, prisake saugot ir save mylet ir israse namo... histologinio tyrimo atsakymai bus po 7-10 dienu, bet sesute sake jau penktadieni pamegint pasiskambint... parvaziavau su masiniuku i namus pati... o sudetingiausia buvo uzlipt i namus i 4 auksta, tai su pasiilsejimais lipau, namus kol pasiekiau visa slapia buvau... savijauta nebloga, tik jauciu bendra organizmo silpnuma. pilva maude po operacijos ta diena, dabar neskauda...
siandien buvau pas savo ginekologe, nedarbinguma pratese iki pirmadienio, sake kad greiciausiai ir visa kita savaite teks namuose atbut.. bandziau sakyt, kad truks plis turiu kita savaite vistiek darbe but, tai jinai trumpai ir aiskiai pasake - ziuresim pirmadieni kaip jausies...

Rykliuke
del to abortu konvejerio.. as irgi labai buvau sukresta... laukdama kol man ligoninej popierius sutvarkys, gal 3 paneles prieme del abortu... siaubas.. cia stengiuosi stengiuosi ir neiseina, o cia tiek gyvybiu nuzudoma blink.gif schmoll.gif verysad.gif

Beje, aciu labai labai ir nuosirdziai visoms palaikiusioms ir atsakiusios i klausimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjauriuke: 18 kovo 2009 - 19:53
Rykliuke, nuosirdziausias Tau ACIU uz siltus zodzius ir uz begalini palaikyma, tavo zodziai tiesiog vercia labai giliai susimastyti ir pradeti galvoti kitaip. Mane tarsi pakelei ant sparnu 4u.gif atrodo tiek nedaug tereikia, tik nuosirdziu palaikanciu zodziu. Tai vat, dabar sau ramiai negalvodama lauksiu kol visiskai baiksis PMS ir skambinuosi gydytojai smile.gif o jau visa kita bus kaip bus doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, siand pasiimaiu tyrimu atsakymus ir ka gi _ zpv 16. Baisiai bijau, asaros krenta, nors stengiuosi tvardytis ir islikti rami. Pas daktare su atsakymais eisiu tik pirmad, todel tas laukimas pjauna mane. Taip noreciau jau siand viska issiaiskinti. Kaip kas bus, reikes operacijos , ar uzteks tik vaistu? Negaliu labai baisu....
Skaiciau as jusu pasakojimus ir galvoju, kad gerai jog man ji pastebejo, gal dar ne viskas taip blogai, pasigydysiu ir gal tas nelemtasis g.k. vezys visgi neprisiklijuos. Oj... niekada negalvojau, kad taip gali nutikti....
Atsakyti
QUOTE(Bjauriuke @ 2009 03 18, 20:51)
cia stengiuosi stengiuosi ir neiseina, o cia tiek gyvybiu nuzudoma  blink.gif  schmoll.gif  verysad.gif

Jo,nera pasaulyje teisybes.Vieniems duota daug ir nemokama vertinti,o is kitu viskas atimta,nors taip brangu. unsure.gif
Sveikatos stiprejant tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(kobryte1414 @ 2009 03 19, 09:56)
Rykliuke, nuosirdziausias Tau ACIU uz siltus zodzius ir uz begalini palaikyma, tavo zodziai tiesiog vercia labai giliai susimastyti ir pradeti galvoti kitaip. Mane tarsi pakelei ant sparnu 4u.gif atrodo tiek nedaug tereikia, tik nuosirdziu palaikanciu zodziu.Tai vat, dabar sau ramiai negalvodama lauksiu kol visiskai baiksis PMS ir skambinuosi gydytojai smile.gif  o jau visa kita bus kaip bus doh.gif  mirksiukas.gif

Na va,dabar kita kalba biggrin.gif .SEKMES! bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(jurggyte @ 2009 03 19, 15:31)
... gal dar ne viskas taip blogai, pasigydysiu ir gal tas nelemtasis g.k. vezys visgi neprisiklijuos. Oj... niekada negalvojau, kad taip gali nutikti....

Matysi viskas bus gerai.STIPRYBES!!! mirksiukas.gif
Atsakyti