Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(Audrike @ 2009 03 10, 14:27)
As dariausi klinikoje Motina ir vaikas,Kaune.

kaip tavo atsakymai po Tninprep Pap tyrimo? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(valentuk @ 2009 03 15, 21:18)
kaip tavo atsakymai po Tninprep Pap tyrimo? verysad.gif

Aciu,kad domiesi,siaip geras atejo,be pakitimu 4u.gif visada ateje kiti su pakitimais,o sis be,tai cia man labai keistai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Audrike: 15 kovo 2009 - 21:17
as taip pat neseniai dariausi antra onkocitologini tepineli, kadangi turiu igimta zaizdele, pirmajame,pries gerus metus bvuo tik daug leukocitu, uzdegimas...gyde ginekologe, dare mikroskopini dar tyrima, esme atipiniu lasteliu nebuvo....buvo insktu uzdegimas, tai gydytojai liepe vel butinai nueti pas ginekologe, vel pasidariau si tyrima, ir jau rodo ASC-US, sugeriau antibiotiku, trichomon...sakykit mergytes kokia cia stadija, suprantu, kad nera vezys, bet ginekologe i mano klausimus nelabai verziasi sklandziai atsakinet,
ir dar sakykit, juk onkocitologinis tyrimas nerodo ZPV? kaip nustato, kad 16 ar 18 tipas....nors itarimas kad jis pas mane yra, tai faktas, kadangi turiu pora karpuciu...
Atsakyti
ASC-US, LSIL,HSIL,CIM po to eina CIM2 ir CIM3 iki CIM manoma kad tavo organizmas gali susidoroti pats,po CIM eina CIM2cia jau yra vezys,patariu tau dazniau pasidaryti ta tyrima,nes man gruodzio menesi rado LSIL,po to vasari rado HSIL,ir dabar dariausi vel daktare sake kad jau lipa i CIM,gavau atsakyma tik penktadieni.labai bijau labai greit progresuoja ir ryt vel einu pas daktare klausinetis ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 03 16, 00:15)
as taip pat neseniai dariausi antra onkocitologini tepineli, kadangi turiu igimta zaizdele, pirmajame,pries gerus metus bvuo tik daug leukocitu, uzdegimas...gyde ginekologe, dare mikroskopini dar tyrima, esme atipiniu lasteliu nebuvo....buvo insktu uzdegimas, tai gydytojai liepe vel butinai nueti pas ginekologe, vel pasidariau si tyrima, ir jau rodo ASC-US, sugeriau antibiotiku, trichomon...sakykit mergytes kokia cia stadija, suprantu, kad nera vezys, bet ginekologe i mano klausimus nelabai verziasi sklandziai atsakinet,
ir dar sakykit, juk onkocitologinis tyrimas nerodo ZPV? kaip nustato, kad 16 ar 18 tipas....nors itarimas kad jis pas mane yra, tai faktas, kadangi turiu pora karpuciu...

mano irgi du pries tai tyrimai buvo ASC - US, dabar jau LSIL yra, kaip issireiske gydytoja, tai umione reakcija i virusa. o karputes sukelia 6 ir 11 viruso tipai, tad dar nepergyvenk, kad turi pavojingiausius tipus, nes tai reikia tirti. mane buvo pasiunte tu tyrimu darytis i kauno visuomenes sveikatos centra, paima panasiai kaip ir onkocitologini. rado tai, ko nenorejau niekada isgirsti, na bet ka jau. pradejau stiprint organizma, dabar pastebiu, kad tos pora turetu karpuciu eme ir isnyko, tikiuosi organizmas pradeda kovot su sitais negerumais visais.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2009 03 16, 10:54)
mano irgi du pries tai tyrimai buvo ASC - US, dabar jau LSIL yra, kaip issireiske gydytoja, tai umine reakcija i virusa. o karputes sukelia 6 ir 11 viruso tipai, tad dar nepergyvenk, kad turi pavojingiausius tipus, nes tai reikia tirti. mane buvo pasiunte tu tyrimu darytis i kauno visuomenes sveikatos centra, paima panasiai kaip ir onkocitologini. rado tai, ko nenorejau niekada isgirsti, na bet ka jau. pradejau stiprint organizma, dabar pastebiu, kad tos pora turetu karpuciu eme ir isnyko, tikiuosi organizmas pradeda kovot su sitais negerumais visais.

o tai tau rado 16 ir 18 ? unsure.gif ir karpuciu taipogi turejai? na man kol kas liepia imuniteta stiprint, o kadangi gydziausi antibiotikais, sake onko ateit po pusmecio.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 03 16, 11:24)
o tai tau rado 16 ir 18 ?  unsure.gif  ir karpuciu taipogi turejai? na man kol kas liepia imuniteta stiprint, o kadangi gydziausi antibiotikais, sake onko ateit po pusmecio.... unsure.gif

taip, rado dideles rizikos tipus, o karpuciu irgi turejau. nuo ju viskas ir prasidejo, tada rado zaizdele, tikriausiai igimta irgi buvo, nors ne viena gydytoja pries tai nebuvo man sakiusi, kad turiu toki dalyka, bet per menesi juk ji neatsiranda, kaip tik toks laikas buvo praejes tarp vizitu pas skirtingas gydytojas, nes neistveriau nesiskaitymo ir atsainaus gydymo. tada seke tyrimai, gydymas visokiom zvakute, nes uzdegimu buvo rade, o dabar sake po puses metu ateinu pasirodyt. jei atsakymas bus toks pats, tuomet sius pas onkoginekologus tirtis detaliau. siaip zinant kad nuo ASC-US iki LSIL praejo metai laiko, o ir mano jaunas amzius, kadangi tik 22 metus turiu, tai gydytoja kol kas nesiima kazkokiu skubiu veiksmu.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2009 03 16, 11:39)
taip, rado dideles rizikos tipus, o karpuciu irgi turejau. nuo ju viskas ir prasidejo, tada rado zaizdele, tikriausiai igimta irgi buvo, nors ne viena gydytoja pries tai nebuvo man sakiusi, kad turiu toki dalyka, bet per menesi juk ji neatsiranda, kaip tik toks laikas buvo praejes tarp vizitu pas skirtingas gydytojas, nes neistveriau nesiskaitymo ir atsainaus gydymo. tada seke tyrimai, gydymas visokiom zvakute, nes uzdegimu buvo rade, o dabar sake po puses metu ateinu pasirodyt. jei atsakymas bus toks pats, tuomet sius pas onkoginekologus tirtis detaliau. siaip zinant kad nuo ASC-US iki LSIL praejo metai laiko, o ir mano jaunas amzius, kadangi tik 22 metus turiu, tai gydytoja kol kas nesiima kazkokiu skubiu veiksmu.

skaitau lyg apie save...tik man dar ne LSIL, bet butetn manes i visuomenes sveikatos centra nesiunte tirtis, as vis klausiu ginekologes gal reikia, jinai - tai tu daryk kaip nori, cia tau paciai sprest, cia ir taip aisku, kad cia ZPV, susisneket padoriai neina....ir amzinai kartoj, tokia jauna o tokios ligos jau.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 03 16, 12:08)
skaitau lyg apie save...tik man dar ne  LSIL, bet butetn manes i visuomenes sveikatos centra nesiunte tirtis, as vis klausiu ginekologes gal reikia, jinai - tai tu daryk kaip nori, cia tau paciai sprest, cia ir taip aisku, kad cia ZPV, susisneket padoriai neina....ir amzinai kartoj, tokia jauna o tokios ligos jau.... doh.gif

man buve dar baisiau, kai pradejo moralus skaityt, kad ziureciau su kuo guluosi doh.gif neva nevalyva merga esu, tik viena man galvoj ir prisigaudau visokiu zarazu paskui doh.gif bet sita dalyka ir nuo vieno vienintelio partnerio gaut galima. ir dar ta pati gydytoja salino man karputes elektros kilpute, bet be jokio nuskausminimo doh.gif o juk skauda nezmoniskai, kai i tokia vietele elektra paleidzia doh.gif ir dar liepe nerekti. po to karto persirasiau pas kita gydytoja, iskart visokie tyrimai prasidejo, normalus paaiskinimai ,jokiu moralu ir pan. zodziu, jei gydytoja normaliai nieko nepaaiskina, jei sako, kad ai, daryk kaip nori ir pan., eiciau pas kita, geriau jau ir kita nuomone isgirsti, nebutu nezinios.
Atsakyti
QUOTE(Audrike @ 2009 03 15, 22:16)
Aciu,kad domiesi,siaip geras atejo,be pakitimu  4u.gif visada ateje kiti su pakitimais,o sis be,tai cia man labai keistai  g.gif

Na ir ka toliau ruosiesi daryti? Ar nurimsi kolkas kuriam laikui? g.gif As tai laukiu MM,po to iskart ruosiuosi pasidaryti irgi.Suzinojau kad silainiu poliklinikoj daro.
Papildyta:
[quote=Tanite,2009 03 16, 12:23]
man buve dar baisiau, kai pradejo moralus skaityt, kad ziureciau su kuo guluosi doh.gif neva nevalyva merga esu, tik viena man galvoj ir prisigaudau visokiu zarazu paskui doh.gif

Skaiciau as kitose skyreliuose rase mergina,kad ji yra dar mergaite,O ZPV turi. doh.gif Tai kaip tada sita suprasti verysad.gif Pati skaiciau nemazai literaturos,kad ZPV nebutinai buna ir persiduoda litiniu santykiu.Yra taip kad nusilpes imunitetas.Taip kad ta ginekologe tikrai buciau ;;pasiuntus,, ir niekada pas ja neiciau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valentuk: 16 kovo 2009 - 12:25
[quote=valentuk,2009 03 16, 13:31]
Na ir ka toliau ruosiesi daryti? Ar nurimsi kolkas kuriam laikui? g.gif As tai laukiu MM,po to iskart ruosiuosi pasidaryti irgi.Suzinojau kad silainiu poliklinikoj daro.
Papildyta:
[quote=Tanite,2009 03 16, 12:23]
man buve dar baisiau, kai pradejo moralus skaityt, kad ziureciau su kuo guluosi doh.gif neva nevalyva merga esu, tik viena man galvoj ir prisigaudau visokiu zarazu paskui doh.gif
Skaiciau as kitose skyreliuose rase mergina,kad ji yra dar mergaite,O ZPV turi. doh.gif Tai kaip tada sita suprasti verysad.gif Pati skaiciau nemazai literaturos,kad ZPV nebutinai buna ir persiduoda litiniu santykiu.Yra taip kad nusilpes imunitetas.Taip kad ta ginekologe tikrai buciau ;;pasiuntus,, ir niekada pas ja neiciau schmoll.gif
[/quote]
gal tada tai mergaitei gimdymo metu mama perdave. siaip as irgi visko skaiciau, bet daugumoj literaturos minima, kad lytiniu keliu plinta g.gif
Atsakyti
QUOTE(valentuk @ 2009 03 16, 13:31)

na ir man minejo, oi cia tik nuo partnerio, tik lytiniu keliu, tai ir MB pasitikrino, bet pas ji viskas ok. Tai nuvariau i kmuk sumokejau, ir ka, profesore isaiskino, kad tai galima net buitiniu keliu uzsikresti, atsisedus ant to pacio tualeto, kur pries tai sedejo moteris su ZPV, taip kad ramiai....ir israse mums abiems vaistu, bet toliau onko eisiu daryt vel pas tave kvaistelejusia gine...

Tanite, o kut tu dabar lankaisi?
Atsakyti