Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

http://www.delfi.lt/....php?id=4124990

čia rašoma apie citologinius pakitimus

Atsakyti
Sveikutes visos! Saunuoles, kad kalbat sita tema, nes tai is tiesu yra labai labai svarbu. PAsidalinsiu su jumis savo patirtim. smartass.gif Jau nuo 19 m. zinojau, kad pas mane yra zaizdele ir gana nemaza, bent jau taip sake gydytoja, bet niekada niekada nesiule man pasidaryti to onkocitologinio tepinelio. Ir stai, praejusi rudeni nuvykau pas kita ginekologe profilaktiskai pasitikrinti. Visi tyrimai buvo labai geri, todel rupesciu kaip ir neturejo buti, tik po keliu savaiciu patare atvaziuoti pasidaryti ta onkocitologini tryima. Del visa ko. wink.gif Tyrimo metu visiskai nieko nejutau, kaip ir per paprasta apziura. Buvau visiskai rami, kad jokiu pakitimu ten buti negali, todel po 10 d. (tada ateina atsakymas) paskambinau savo gydytojai pasiteirauti kaip ten reikalai su tuo tepineliu. Va, cia ir viskas prasidejo! sad.gif Baisiausiai ji mane nugasdino. Teisingiau ne ji, bet as pati paniskai issigandau, nes ji pasake, kad ataskymas nera toks geras kokio tikejosi irkita diena pasiule atvaziuoti pasidaryti biopsija. ohmy.gif Manau, visos zinot kas tai yra. Taigi, po dienos nuvykau darytis tos biopsijos. Baisu buvo nerealiai!!!Tai va, pagulde mane ant to operacinio stalo, suleido nedideli kieki migdomuju, kad be reikalo neiskankinciau ir nervuku sau negadinciau. wink.gif Uzmigus visiskai nebuvau, lyg ir jauciau kazka, kazkokia siluma, nes ta biopsija dare su elektrine kilpute. Pati operacija vyko kelias minutes, todel man pilnos narkozes ir nedave. Neskaude visiskai. Po to pagulejau pora h palatoj, kol atsigavau ir isleido namo. O tada prasidejo 4 itemptos laukimo deinos! doh.gif Taigi, atejo ta diena, kai jau turejo gauti atsakymus, tai as drebancia sirdim skambinau gydytojai.MAno laimei,atsakymas atejo ne pats blogiausias.Ne vezys! clap_1.gif Bet CIN 3 - tai paskutine priesvezine stadija!!! sad.gif Bet ta akimirka buvau laiminga, kad laiku spejom viska atrasti. Ir gydytoja lengviau atsikvepe, nes po onkocitologinio tepinelio atsakymai buvo labai prasti - adenokarcinoma.PO to seke ilgas kaklelio gyjimo po biopsijos periodas. Apie 6 sav.Bet viskas sugijo ideliai!!! clap_1.gif O po tu 6 sav. man rekomedavo daryti kita operacija - konizacija. Esant tokiai diagnozei kaip pas mane - CIN 3, tai buvo tik laiko klausimas kada tai peraugs i vezi. Todel nedvejojau. SAusio men. man atliko ta operacija. Buvo visai nebaisu. wink.gif Mane uzmigde ir atsubudau jau palatoj. Jokiu skausmu, nieko! PO paros isleido namo. Atsakymai po tos operacijos atejo labai geri. Jokiu pakitusiu lasteliu neberasta. clap.gif Dabar birzelio men vel eisiu darytis onkocitologinio, bet tikimybe, kad bus kas negerai praktiskai isnyko!!!. Esu be galo dekinga savo gydytojai,kad laiku pastebejo ir isgyde! thumbup.gif Laai ja pasitikiu!
Ir jums visoms patariu periodiskai darytis tuos tyrimus!

JEi reiketu kokios issamesnes info, butinai klauskit, mielai pasidalinsiu!!! smartass.gif
Atsakyti
Na va, pagaliau suzinojau lietuviskus terminus visom shitom blogybem rolleyes.gif Lietuvoj (kai jauna buvau laugh.gif ) niekada neturejau jokiu problemu, tepineliai visada buvo puikus. Kai istekejau ir pagimdziau dukra, vizito po gimdymo metu padarytas tepinelis nebebuvo toks geras kaip visuomet sad.gif Padare onkocitologini tepineli - nieko neskaudejo, na, gal truputi tokie kaip badymai jautesi smile.gif Sio tepinelio atsakymas tikrai patvirtino, kad turiu priesveziniu kaklelio lasteliu sad.gif Dare biopsija - suleido nuskausminamuju i kakleli, trys minutes ir viskas baigta thumbup.gif Jokio skausmo, tik po to jauciau tarsi menesiniu skausmus. Bet svarbiausiai, kad mano kaklelio lasteles buvo isgydytos thumbup.gif Per mazdaug 6savaites viskas sugijo ir buvo galima daryti viska viska smileysex.gif

Labai greitai po tos operacijos vel pastojau, todel pakartotinis patikrinimas po biopsijos bus daromas tik dabar, po gimdymo smile.gif Eisiu shiandien pas gydytoja - kaip bijau sad.gif Labai tikiuosi, kad tepinelio atsakymas bus teigiamas, nors kazkas man kuzda, kad taip nebus sad.gif

Palinkekit man sekmes! biggrin.gif
Atsakyti
Merginos kas tas onkocitologinis tepinelis, ir kada jis daromas, ar cia reikia imtis iniciatyvos paciai ir prasyti, kad gydytojas ji padarytu ar pats gydytojas turi matyti, kad ji reikia padaryti ?

nes pas mane buvo zaizdele, ja tiesiog nudegino ir viskas unsure.gif

o to tepinelio man niekada nedare unsure.gif
Papildyta @ [mergetime]1083940526[/mergetime]
mama 2 - dideliausios tau sekmes rolleyes.gif
Atsakyti
Dėmesio Šiaulietės.Pas mus onkologinėje ligoninėje toks tepinėlis atliekamas nemokamai moterims nuo 30 iki 60 metų..Reikia registratūroje pasakyti, kad nori profilaktiškai pasitikrinti.Nors mokėti nereikia, bet visai maloniai priima.Kiek žinau iš aplinkinių rajonų taip pat priima.
Atsakyti
As kasmet darausi sita tyrima savo seimos klinikoje,kainuoja apie 16 lt.kadangi man buvo zaizdele,o kai padare tyrima,rado 2-3 laipsnio displazija,tai nebeturiu puses gimdos kaklelio,teko ispjauti.Dabar tyrimai jau 6 metai kaip geri ,tfu tfu tfu...
Atsakyti
Man tuos tepinėlius daro kas pusmetį, maždaug.
Mat prieš 5 m. turėjau gimdos kaklelio operaciją, truputį sumažino, nes buvo priaugę polipų (diagnozė- leukoplekija). Po to vėl ataugo, tada iškenčiau nedidelę operaciją poliklinikoj.

Tai jau 5 metus- švaru.

Man mano gydytoja aiškino, kad kiekviena moteris turi teisę pareikalauti, kad jai padarytų tokį tepinėlį bent 1x per metus.
Atsakyti
QUOTE (Rusnytė @ 2004 05 07, 12:31)
Sveikutes visos! Saunuoles, kad kalbat sita tema, nes tai is tiesu yra labai labai svarbu. PAsidalinsiu su jumis savo patirtim. smartass.gif Jau nuo 19 m. zinojau, kad pas mane yra zaizdele ir gana nemaza, bent jau taip sake gydytoja, bet niekada niekada nesiule man pasidaryti to onkocitologinio tepinelio. Ir stai, praejusi rudeni nuvykau pas kita ginekologe profilaktiskai pasitikrinti. Visi tyrimai buvo labai geri, todel rupesciu kaip ir neturejo buti, tik po keliu savaiciu patare atvaziuoti pasidaryti ta onkocitologini tryima. Del visa ko. wink.gif Tyrimo metu visiskai nieko nejutau, kaip ir per paprasta apziura. Buvau visiskai rami, kad jokiu pakitimu ten buti negali, todel po 10 d. (tada ateina atsakymas) paskambinau savo gydytojai pasiteirauti kaip ten reikalai su tuo tepineliu. Va, cia ir viskas prasidejo! sad.gif Baisiausiai ji mane nugasdino. Teisingiau ne ji, bet as pati paniskai issigandau, nes ji pasake, kad ataskymas nera toks geras kokio tikejosi irkita diena pasiule atvaziuoti pasidaryti biopsija. ohmy.gif Manau, visos zinot kas tai yra. Taigi, po dienos nuvykau darytis tos biopsijos. Baisu buvo nerealiai!!!Tai va, pagulde mane ant to operacinio stalo, suleido nedideli kieki migdomuju, kad be reikalo neiskankinciau ir nervuku sau negadinciau. wink.gif Uzmigus visiskai nebuvau, lyg ir jauciau kazka, kazkokia siluma, nes ta biopsija dare su elektrine kilpute. Pati operacija vyko kelias minutes, todel man pilnos narkozes ir nedave. Neskaude visiskai. Po to pagulejau pora h palatoj, kol atsigavau ir isleido namo. O tada prasidejo 4 itemptos laukimo deinos! doh.gif Taigi, atejo ta diena, kai jau turejo gauti atsakymus, tai as drebancia sirdim skambinau gydytojai.MAno laimei,atsakymas atejo ne pats blogiausias.Ne vezys! clap_1.gif Bet CIN 3 - tai paskutine priesvezine stadija!!! sad.gif Bet ta akimirka buvau laiminga, kad laiku spejom viska atrasti. Ir gydytoja lengviau atsikvepe, nes po onkocitologinio tepinelio atsakymai buvo labai prasti - adenokarcinoma.PO to seke ilgas kaklelio gyjimo po biopsijos periodas. Apie 6 sav.Bet viskas sugijo ideliai!!! clap_1.gif O po tu 6 sav. man rekomedavo daryti kita operacija - konizacija. Esant tokiai diagnozei kaip pas mane - CIN 3, tai buvo tik laiko klausimas kada tai peraugs i vezi. Todel nedvejojau. SAusio men. man atliko ta operacija. Buvo visai nebaisu. wink.gif Mane uzmigde ir atsubudau jau palatoj. Jokiu skausmu, nieko! PO paros isleido namo. Atsakymai po tos operacijos atejo labai geri. Jokiu pakitusiu lasteliu neberasta. clap.gif Dabar birzelio men vel eisiu darytis onkocitologinio, bet tikimybe, kad bus kas negerai praktiskai isnyko!!!. Esu be galo dekinga savo gydytojai,kad laiku pastebejo ir isgyde! thumbup.gif Laai ja pasitikiu!
Ir jums visoms patariu periodiskai darytis tuos tyrimus!

JEi reiketu kokios issamesnes info, butinai klauskit, mielai pasidalinsiu!!! smartass.gif

Mano istorija lygiai tokia pati, bet aš vietoj biopsijos iškart pasirinkau operaciją ir buvo taip pat 3 cin. Todėl išvengiau vieno vargo ir nesigailiu, nes gydytoja Meškauskienė iš Vaisingumo klinikos iškart pasakė, kad nieko gero nebus, todėl vietoj biopsijos iškart konizacija ir tada išsiuntė tirti.
Atsakyti
Merginos, as tikrai lankausi pas ginekologus pakankamai dzania, ypatingai dabar kai negalime susilaukti 2.gif , dar pries tai profilaktiskai vaiksciojau pas Alisauska i Medicinos DIagnoistikos centra (kaklelyje sugyde zaizdele) - taciau nei vienas dataras, nei vienas man nepasiule pasidaryti onkocitologinio tepinelio, o kadangi as pati apie ji nieko nezinojau, tai pati inciatyvos nesiemiau.

g.gif g.gif g.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (busima mamyte @ 2004 05 12, 17:28)
Merginos, as tikrai lankausi pas ginekologus pakankamai dzania, ypatingai dabar kai negalime susilaukti 2.gif , dar pries tai profilaktiskai vaiksciojau pas Alisauska i Medicinos DIagnoistikos centra (kaklelyje sugyde zaizdele) - taciau nei vienas dataras, nei vienas man nepasiule pasidaryti onkocitologinio tepinelio, o kadangi as pati apie ji nieko nezinojau, tai pati inciatyvos nesiemiau.

g.gif g.gif g.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif

As irgi vaiksciojau pas Alisuaska, tai jis man is kart padare, gal todel, kad pas mane yra buvusi zaizdele, bet uzsaldyta, tai gal todel skyre...
Atsakyti
As manau, kad atidus gydytojas isoriskai mato, kokia ta gleivine. Jei ji atrodo nepriekaistingai, tai ir neskiria to onkocitologinio tepinelio. Busima mamyte, matyt tu ir esi butent toks atvejis wink.gif
Atsakyti
Centro poliklinikoje ir Karoliniskiu polikilinikoje kita savaite onkocitologiniai tyrimai bus atliekami nemokamai.
Atsakyti