QUOTE(Ragany @ 2009 02 05, 11:40)
.
.. O kas man baisiausia, tai, kad vakar po lytiniu santykiu neaisku is kur ant serveteles liko kraujo taskelis
as jau baigiu isprotet..
Ragany,kad po lytiniu santykiu radai laseli kraujo,tai dar nieko nereiskia blogo.Nusiraminki.Kraujo laselis gali buti is tos kaklelio pakitimo vietos,jai yra trapios kraujagysles.Apsauginis sluoksnis mazas,po tyrimu jis pasidirgino ir gal del to,po lytiniu santykiu pakraujavo.Dar sis pakraujavimas gali sutapti su ovuliacija.Aisku,gali buti ir kitaip,bet geriau mastyti apie gera.
Man niekados gyvenime po lytiniu santykiu nebudavo jokiu pakraujavimu.Po triju onkocitologiniu tyrimu,kurie kartojosi kas menesi,man i antra diena,po lytiniu santykiu,atsirado pakraujavimai,bet ne lasas,o taip,lyg atrode prasideda menesines.Sekancia diena viskas praeidavo.As taip pat labai sunerimau del tokio dalyko,nes nieko panasaus nebuvo niekados gyvenime.Perskaiciau daug medicinines literaturos ir prisideliojau galvoje visokiausiu minciu.Taciau pasikonsultavus su keliais gydytojais,nusiraminau.Juolab,kad dabar jau antras menuo,kai gimdos kaklelis nejudinamas gydytoju ir po lytiniu santykiu pakraujavimu neliko.
Na,o mano treciasis onkocitologinis tyrimas kolposkopo pagalba,dave atsakyma,kad yra lengvo laipsnio pakitimai LSIL,CIN 1.Kadangi,as labai noreciau susilaukti dar vieno vaikelio 2metu begyje,tai gydytoja pasiule pasidaryti biopsija,kad tas laukimas butu ramus visiems.Jai biopsija bus gera,lauksiu ir reguliariai tirsiuosi kakleli,jai tyrimo atsakymas bus nepalankus,teks daryti konizacija,nes savo gyvybe rizikuoti nesinoretu.
Na,o ar po konizacijos galima sekmingai susilaukti ir paciai pagimdyti vaikeli,tai cia jau labai asmeninis reikalas,nes vienom konizacija palieka tik randeli gimdos kaklelyje,kuris beja jom netrukdo sekmingai isnesioti ir pagimdyti vaikeli,o kitoms deja,padetis buna ir ne tokia palanki.Konizacijos pedsakas-randas(kuris beja yra kietas).Gimdymo metu,gimdos kaklelis atsidarinedamas tempiasi,o randas arba tempiasi,arba ne.Vat jai jusu randas jau bus suminkstejas,tai gimdymo eigai nieko netrukdys,taip buvo mano mielai sesutei,ji po gimdos kaklelio konizacijos,sekmingai isnesiojo ir pati pagimde puiku suneli,na,o jai kaklelis atsidarys,o kietas randas stoves vietoje(nes jai jis kietas-jis nesitempia),tai paciai pagimdyti kudikelio greiciausiai nepavyks.Tokiu atveju yra daromas cezario pjuvis.
Taip,kad cia labai viskas priklauso nuo pacios moters organizmo.Gydytojas ginekologas,kuris priziuri nesciaja ir gimdyve,zino kokia yra kaklelio situacija ir buna budriai pasiruoses kelis gimdymo sprendimus
.
Papildyta:
@zemuoge@, tai kaip ta biopsija praejo? Ar skaudejo?
Koks jausmas? Jai ne paslaptis,koks atsakymas,nes ziuriu domiesi konizacija
.Vienu zodziu,kaip viskas?