Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Šia tema kaip tik ir diskutuojame aukščiau minėtoje nuorodoje smile.gif
Atsakyti
to tynkaMP:
zodziu pagal tavo atsakymo rezultata, tau dare onkocitologini tepineli ir rado vadinamus nedidelio laipsnio ploksciojo epitelio pakitimus(LGSIL arba LSIL-Low Grade Squamous Intraepitheliel Lesion), tai reiskia, kad tavo gimdos kaklelyje yra lasteliu pakitimai, taciau jie yra dar nedidedli. nustacius LGSIL turi buti atliekama bipsija ir ziuri, ar randa CIN (gimdos kaklelio neoplazija). CIN gali buti 1,2 ir 3. jei 1, tai dar gali gydyti lazeriu, jei CIN 2,3- tada operacija, pjauna dalele kaklelio.kad po biopsijos rastu CIN2,3 yra apie 15-30 procentu pacienciu, kitoms neranda pakitimu arba randa CIN1. tai jei tau neras jokio CIN, nieko ir neturetu daryti, paprasciausiai ateisi pakartoti onkocitologini tyrima po keliu menesiu ir ziures ka randa. na o jei ras tuos CIN , tai jau teks paoperuoti.
o del ZPV tai gal padare koki tyrima, nes akimis pamatyt tai negalejo kad yra.
o tie CIN tai cia dar ne vezys.
nzn ar aiskiai parasiau. jei ka dar klausk.
Atsakyti
Ačiū, sponkute 4u.gif Jau aiškiau. Tik tie 15-30 % gan bauginamai skamba verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tYnkaMP: 26 spalio 2007 - 23:28
O as taip ir nepasidariau sito tepinelio pries isvaziuodama doh.gif Nebespejau unsure.gif
Gal zinot kaip UK sita sistema veikia? Gal galima tiesiog nueit pas GP ir paprasyt? g.gif Ale maniske tokia uzsiraukus pikciurna, kazin kaip sureaguos g.gif doh.gif
Atsakyti
na nereikia is anksto nerimauti. daug didesniai daliai nieko neranda arba randa tik CIN. labai dar priklauso ar teisingai eme tepineli. ji imant geriausiai kad butu 10-20 dienu po menesiniu, nevartojus i maksti jokiu preparatu, tamponu, 48val vengti lyt santykiu, neplauti maksties. gal siaip turejai kokia infekcija, ir inai iskreipe rezultatus. nes daznai labai lytiniu taku infekcijos buna besimptomes, tai gal net nepajutai. tai va. tikiuos viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 10 26, 23:07)
O as taip ir nepasidariau sito tepinelio pries isvaziuodama  doh.gif Nebespejau unsure.gif
Gal zinot kaip UK sita sistema veikia? Gal galima tiesiog nueit pas GP ir paprasyt?  g.gif Ale maniske tokia uzsiraukus pikciurna, kazin kaip sureaguos  g.gif  doh.gif

Veikia paprastai,nuo 25 metu daro nemokamai tavo Gp ,kurioje esi prisiregistravus.Ar registravaisi kurioj nors?Jie atsiuncia laiskus,patys kviecia darytis.Gali pati pasiskambint,paprasyt,jie negali atsakyt,na nebent tau 25 nera.
Jei kas del GP neaisku,rasyk i az.
As va neseniai dariausi ,rado kazkokiu pakitimu nedideliu,kazkokia dyskaryosis.Kiek radau info internete,nieko rimto ,praeina savaime.Uz puses metu pakartotinis,ziuresim,nelabai norisi be laiko nervuotis.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2005 11 02, 09:44)
Merginos, kas galit pasakyt kurią ciklo dieną geriausiai imti tepinėlį?
Gydytoja man minėjo, bet va protas  doh.gif  užmiršau (ar apie ciklo vidurį?)

man liepe nuo 10 iki 20 pasirodyt.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2007 11 01, 01:26)
Veikia paprastai,nuo 25 metu daro nemokamai tavo Gp ,kurioje esi prisiregistravus.Ar registravaisi kurioj nors?Jie atsiuncia laiskus,patys kviecia darytis.Gali pati pasiskambint,paprasyt,jie negali atsakyt,na nebent tau 25 nera.
Jei kas del GP neaisku,rasyk i az.

4u.gif
Pas GP as uzsiregistravus, bet 25 dar nera.. ax.gif Tik, kiek suprantu, faktas kad vartoju KT turetu kazka keist.. g.gif Bent jau mano lietuves ginekologes nuomone (nors iki siol nesuprantu kodel ji pati negalejo iskart to tepinelio padaryt? g.gif ).
Atsakyti
klausykit, mergaitės, man paskambino nuo gydytojos ir taip pasakė- biopsijos ats toks koks ir tikėjomės - neparodė nieko daugiau nei pap, taigi dabar nieko nereikia daryti, o tik po pusės metų ateiti vėl pasitikrinti. Aš tada paklausiau- tai nėra jokio CIN? Ne, sako, yra CIN1. Bet mano pap rodė LGSIL. Tai jie gali būti kartu? Aš maniau, kad tai yra kaip ir skirtingos stadijos. Gal kas galėtų man paaiškinti? O be to aš maniau, kad kai yra CIN1, tai jau reikia gydyti kažkaip, argi ne? g.gif
Atsakyti
Dar kartą permąsčiau ir supratau, kad CIN1 ir LGSIL nėra skirtingi vienos grandinės etapai. Neaiški lieka tik ta dalis, kad turint CIN1 nereikia nieko daryti. Juk sponkute rašė, kad jau reikia gydyti lazeriu g.gif
Atsakyti
as rasiau, kad gali gydyti lazeriu(ta prasme kad dar nereikia operuoti)bet siaip uztenka stebeti jei yra CIN1. reikia dazniau pas ginekologa darytis onkocitologini.kiek tas dazniau tai pasako gydytojas.o kai yra CIN 1 kiek skaiciau tai gydo tas, kurios nesutinka dazniau daryti onkocitologini. tai va smile.gif
Atsakyti
man idomu, per kiek laiko poliklinikoj padaro citologini tyrima? nes man padare per kelias dienas, nors gydytoja sake, kad per kokias tris savaites turetu padaryti. labai nustebau, kai atejusi del kito tyrimo suzinojau, kad citologinis jau padarytas. nezinau, kaip dabar galvoti-ar kad sumaise mano tyrima, ar kad pasiskubino padaryti?
beje, man kai eme, tai siaubingai skaudejo, o po to dar ir siek tiek kraujavau pusantros paros. gal kam taip buvo?
Atsakyti