Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Man sausio pradžioje darė onkocitologinį tyrimą. Viskas buvo gerai, be pakitimų. Dabar nuėjau pas gydytoją, nes įsimetė kažkokia infekcija, ir gydytoja pastebėjo gimdos kaklelio pakitimus, paburkęs kaklelis. Ir sakė, kad kartais imant onkocitologinį mėginį nepaliečia pažeistos vietos (tarkim mėgini ima prastos kvalifikacijos personalas) ir tyrimas būna geras. O iš tikrūjų būna pakitimų. Šiais metais jau kokius du tris kartus buvau pas ginekologą ir nebuvo jokių pakitimų matomų plika akimi. O vakar - pastebėjo. Kitą savaitę darysiu kažką iš K raidė. Nepamenu, kaip vadinasi. Labai nerimauju. Gal kam teko susidurti? Ar gali atsirasti kokie pakitimai nuo spiralės (nešiojau tris metus, vakar išsiėmiau)? Man darosi baisu.... verysad.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif tai kolposkopija. Per mikroskopa ziuri gimdos kakleli, ziuri kokios lasteles, kaip issidesciusios...Nieko ten baisaus...man jau du kartus dare, pernai ir siemet, nes po gimdymo liko zaizdele gimdos kaklely, todel reikia kas matus tikrintis..Ima onkocitologini tepineli ir kolposkopija daro. Viskas bus gerai... mirksiukas.gif
Atsakyti

o as nelauksiu kitos vakcinos, vasara ketinu pasiskiepyti ta, kuri jau Lietuvoje yra ax.gif . cia, zinoma, kiekvienos asmeninis reikalas, bet kalbejau su ginekologe, tai sake, kad dabartine vakcina pranasesne uz ta, kuria atves nes ji apsaugo dar nuo karpu ant lytiniu organu, nes cia tas pats nieksas virusas jas sukelia, o ta kita tokio poveikio netures.. o zinokit, brangiosios, tos karpos tai baisiau nebuna, nors jos yra ir nekenksmingos sveikatai (na, ne vezys, nenumirsi nuo to), bet taip nemalonu sad.gif , mano draugei buvo - tai ten kalafioro formos tokie dariniai, vargse ilgai kankinos, paslijo lytinis gyvenimas su vyru, nu zodziu ziaurus diskomfortas.. tai ji man sako: skiepykis tik tu, kad ir tau panasiai nebutu smile.gif

QUOTE(So Lucky @ 2007 05 01, 21:13)
apie skiepus yra kita tema...as nesu visiskai pries skiepus, tik galvoju pasiskiepyti veliau, kai i Lietuva atves kita vakcina  mirksiukas.gif

Atsakyti
Tikrai esu is tu, kurios lankosi pas ginekologa reguliariai. Ir onkocitologini esu dariusi ir anksciau - viskas buvo tvarkoj.

O as siandien suzinojau savo pries savaite daryto tyrimo rezultatus. Ir si karta buvo pabraukta eilute:
ASC-US – nenustatytos reikšmės atipinės plokščio epitelio ląstelės; ir nepamenu ar buvo ir ASC-H pabrauktas...

Nepasizymi mano ginekologe iskalba...bande aiskinti, kas kaip...kad nenusigasciau ir t.t. kad tai gali buti tik siaip, kazkoks lasteliu pazeidimas...gal pakeiciau partneri (nepakeiciau), gal tyrima dariausi svieziai po lyt. santykiu (tikrai ne)...tad priezastis man taip ir liko neaiski. Tai nelabai supratau, prisipazistu unsure.gif

Gavau nurodyma ateiti po menesio ar dvieju pakartotiniam tyrimui. Jei nieko neberas, tai valio...o jei ras, tai tikriausiai papilomos virusa... Tai ka, man ta menesi taip ir sedeti rankas sudejus???

Nors pirmiausia puole raminti, kad tai nieko bloga, vis vien liko man daug neaiskumu, ar laukti ta menesi, ar eiti pas kt gydytoja dar viena tyrima darytis?
Atsakyti
as tai tavo vietoj nueiciau i privatu kabinete ir dar karta pasidaryciau ta onkocitologini tepineli ir paziureciau ka kita gydytoja pakomentuos
Atsakyti
QUOTE(irrren @ 2007 06 08, 12:34)
as tai tavo vietoj nueiciau i privatu kabinete ir dar karta pasidaryciau ta onkocitologini tepineli ir paziureciau ka kita gydytoja pakomentuos

Kad as ir buvau privaciame... g.gif
Bet turbut teisybe... kad ramiau butu, reiktu ir kito gydytojo nuomones g.gif kokius keturis metus pas sita vaiksciojau, tai gal praziurejo ka nors... doh.gif
Atsakyti
g.gif Hmm... pasidariau dar viena tyrima...ir ka...o gi nieko isvis nerado - jokiu atipiniu lasteliu!
Aisku, dziaugiuosi thumbup.gif bet niekaip nesuprantu, kaip vienakart kazka rodo, o po poros savaiciu neber... blink.gif
Tai gal po menesio pasidarius vel bus koks siurprizas...?! mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2007 06 18, 14:25)
g.gif Hmm... pasidariau dar viena tyrima...ir ka...o gi nieko isvis nerado - jokiu atipiniu lasteliu!
Aisku, dziaugiuosi  thumbup.gif  bet niekaip nesuprantu, kaip vienakart kazka rodo, o po poros savaiciu neber... blink.gif 
Tai gal po menesio pasidarius vel bus koks siurprizas...?!  mastau.gif

Galėjo būti uždegimas pirmą kartą koks nors.
Arba šį kart paėmė ne iš tos pačios vietos, o biški kitoj, o toje vietoje pakitimų nėra. Šiaip tiksliai priežastį tik gydytojas gali pasakyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2007 06 18, 21:36)
Galėjo būti uždegimas pirmą kartą koks nors.
Arba šį kart paėmė ne iš tos pačios vietos, o biški kitoj, o toje vietoje pakitimų nėra. Šiaip tiksliai priežastį tik gydytojas gali pasakyt smile.gif

nu cia jo, gali visko buti
a man nekartojo to tepinelio po men., nes kai rado ale pakitimu (ir daugiau neaiskino) tik liepe del zpv pasitikrint, ta padariau o dabar dar toliau del kitu tikrintis ir taip tikrintis tirtis kol ras kokia nors baktarija o ta da ziuresim kaip ja gydyti doh.gif
Atsakyti
Jau kaip man fui tos visos ginekologinės bėdos ir ligos, net šlykštu pagalvot schmoll.gif
Aš apskritai su ginekologais minimaliai reikalų turėjus. Bet kai dariausi vizą į JAV reikėjo praeiti med. apžiūrą. Ginekologas nebuvo privaloma, bet patarė nueiti, PAP pasidaryt profilaktiškai. Tai aš ir nuėjau (į Karoliniškių pol.). Ir spėkit ką, iš manęs išsišaipė, tipo, tau gi dar tik 22 metai, nieks tau nieko čia nedarys, per jauna ir taškas. Nu ne tai ne.. Padarė paprastą tepinėlį, viskas okej.
Po keletos mėnesių, jau būdama JAV nuėjau pas ginekologę dėl visai kitos priežasties, ir ji manęs iškart paklausė, kada paskutinįkart dariausi PAP. Tai aš jai ir sakau, pas mus Lietuvoj tik vyresnėms jį daro . Daktarei akys ant kaktos išsprogo iš nuostabos, seselė irgi kvykaut ėmė doh.gif Žodžiu, tikras skandalas lotuliukas.gif Galiausiai paėmė jos man tą tepinėlį ir pasakė, kad jei nepaskambins, vadinasi, viskas gerai, o jei per 2 sav paskambins, tai jau vadinasi nieko gero.
Lyg ir praėjo tos 2 savaitės, spėjom ir medaus mėnesio išvažiuoti, ir grįžti, ir niekas neskambino man. Tik va ką pamiršom, tai paštą patikrint. Šiandien pagaliau patikrinom. O ten laiškas nuo tos ginekologės, ir rašo jame, kad bandė susisiekti su manim telefonu, bet nepavyko, todėl turiu pati jiems paskambinti.
Mjooo..... Apšalau aš. Durna ta mano galva, bet perskaičius tą laišką man visas gyvenimas prabėgo pro akis, jau vsio, paskutinioji.. Šiaip ne taip prisiverčiau paskambint. Iš to susijaudinimo išgirdau tik tiek, kad tyrimas išėjo 'abnormal, but it's a common thing, body might deal with it itself, it's not cancer" , nu kaip supratau tai kažkokia priešvėžinė stadija , reiks dar kažkokį pakartotinį tyrimą daryt, jau paskyrė datą, eisiu po savaitės. Pasiskaičius šitą temą aišku apsiraminau. Bet vistiek kažkaip.... lieva. Man išvis toks stresas nusirengt prieš kitus žmones, nesvarbu kas jie bebūtų. O dar nežinia kas čia vyksta su manim.
O labiausiai tai pikta prisiminus, kaip ta Karoliniškių ginekologė juokėsi, kai apie PAP užsiminiau bash.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tYnkaMP: 18 spalio 2007 - 22:28
Dar užeik į šią temą: http://www.supermama...howtopic=141934 , ten rasi nemažai naudingos info ir mūsų patirties smile.gif
Atsakyti
Bet man apie jokias žaizdeles gydytoja nieko nesakė. Kas iš viso tai yra? Ar jos visada "eina kartu" su teigiamu pap? na gal cia nelogiskai klausima sukonstravau, bet kad as nelabai gaudausi. Šiandien man darė tą klplpllsooskopiją kažkokią ir biopsiją. Nieko niekas nenuskausmino, bet kad ir neveik neskaudėjo g.gif Ale kaip negerai, kai ne gimtąją kalba gauni paaiškinimus kas su tavim vyksta. Aš išsiklausinėjau daug, bet aišku kai visa info žodinė, tai beveik viską ir pamiršau. Kiek atsimenu , tai tik nuotrupos., kad tipo iki vėžio tai dar toli, dabar yra antra stadija -LGSIL. Nesuprantu aš tų stadijų,bet tai jau kaip suprantu yra pakankamai rimta .. Be to man ji iškart pasakė, kad turiu HPV. O aš iš to, kiek čia skaičiausi, supratau, kad dėl HPV tai turi būti atskiras tyrimas g.gif Žodžiu,viskas labai painu. Taip nervas ima, kodėl negali paprasčiausiai surašyt visko juodu ant balto. Ir pvz dabar kur tyrimą padarė, tai ką ten tiria , taip ir nesupratau iki galo. PO vizito gavau tik lapą, kur parašyta diagnozė- LGSIL ir kad darė kalposkopiją ar kaip ji ten. Ir dabar kažkokių atsakymų reikia laukt. OI, vargas.
klausykit, o čia kas nors dar diskutuoja? Aš vis kasdien užsuku patikrint, bet niekas nieko naujo neparašo.. Čia vienintelė vieta kur galiu išsikalbėt, nes apie savo ligas šeimai ir draugam tikrai nesiruošiu pasakot..(tik vyras žino). o tylėt irgi nemoku... Sėdžiu viena namie ir psichuoju doh.gif Ir net užvaldo tokios mintys- gal ir visai nieko būtų taip imt ir numirt.. Žinau, ne visai į tema jos, bet atsikratyt jų ne taip jau lengva blink.gif
Atsakyti