Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Man gydytoja sakė, kad reikia darytis kas du metus.

O dariau aš pas savo šeimos gydytoją. Nuėjau dėl peršalimo, o ji dar užklause ar nenorėčiau pasidaryti ir onkocitologinio tyrimo. Tuo labiau, kad nemokamai. Aišku sutikau. Juk tai nei skausminga, nei daug laiko užima. Pasidarei ir ramu. Ir nesvarbu kiek metų, 30 ar 25. Visko būna, atsarga gėdos nedaro.
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2007 01 26, 13:37)
Man gydytoja sakė, kad reikia darytis kas du metus.

O dariau aš pas savo šeimos gydytoją. Nuėjau dėl peršalimo, o ji dar užklause ar nenorėčiau pasidaryti ir onkocitologinio tyrimo. Tuo labiau, kad nemokamai. Aišku sutikau. Juk tai nei skausminga, nei daug laiko užima. Pasidarei ir ramu. Ir nesvarbu kiek metų, 30 ar 25. Visko būna, atsarga gėdos nedaro.

Tavo šeimos gydytoja išrašė siuntimą ar paemė tepinėlį blink.gif ???
Ar visgi tepinėlį paėmė ginekologė?
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2007 01 05, 08:19)
Man atrodo kad kartą per metus daro tik tuo atveju, jeigu yra rizika, o šiaip rečiau.

Onkocitologinis tepinėlis (jį daro ginekologė) nemokamai yra daromas moterims nuo 30 metų kas tris metus profilaktiškai, jeigu yra kažkokie įtarimai, tepinėlis daromas ir jaunesnėms. Viskas nemokama, tyrimai daromi Santariškių Onkologijos institute. Atsakymas maždaug per 10 dienų būna. Onkocitologinio tepinėlio ėmimas visiškai neskausmingas.
Atsakyti
QUOTE(Rucikas @ 2007 01 26, 14:51)
Onkocitologinis tepinėlis (jį daro ginekologė) nemokamai yra daromas moterims nuo 30 metų kas tris metus profilaktiškai, jeigu yra kažkokie įtarimai, tepinėlis daromas ir jaunesnėms. Viskas nemokama, tyrimai daromi Santariškių Onkologijos institute. Atsakymas maždaug per 10 dienų būna. Onkocitologinio tepinėlio ėmimas visiškai neskausmingas.

Daro ir jaunesnėms, ir ne tik Santariškėse nemokamai.
Aš dariausi nuo 19-20 maždaug metų (nepamenu tiksliai), vieną- du kart per metus (kartais ir dažniau) Šeškinės poliklinikoj, neikarto nemokėjau. (bet man tai buvo neprofilaktiniai patikrinimai smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Rucikas @ 2007 01 26, 14:51)

Taip, tikrai daromas kas 3 metus, nes pati taip ir darau. Jau ir vėl atėjo laikas, bet aš lankausi privačioje klinikoje, todėl už jį moku.
Atsakyti
Įdomu kodėl vienoms reikia mokėti, o kitoms ne. Turėjau ir siuntimą, bet vis tiek reikejo mokėti.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2007 01 26, 14:32)
Tavo šeimos gydytoja išrašė siuntimą ar paemė tepinėlį  blink.gif ???
Ar visgi tepinėlį paėmė ginekologė?

Man tepinėlį paėmė pati šeimos gydytoja.
Atsakyti
Tai gal tada ne onkocitologinį?
Atsakyti

Sveikos mamkos smile.gif Naujokė aš pas jus.
Sulaukiau 25erių ir pasidariau onkocitologinį( iki tol nelabai apie jį buvau girdėjus).
Vakar gavau atsakyma- ASC-H. Žinau, kad tai stiprūs gimdos kaklelio lastelių pakitimai.Gydytoja liepia laukti kitų mėnesinių,prieš jas pavartoti Macmiror, ir po mmm vėl pakartoti onkocit.Atseit, galejo buti uždegimas, todėl tepinėlis gali būti klaidingas.O per apžiūra sakė, kad viskas tvarkoj. Esu panikoj verysad.gif ir nezinau, ka daryt: laukt ar greiciau važiuoti gydytis.

Tikiuosi patarimo 4u.gif
Atsakyti
MAno patarimas būtų toks, jeigu pačiai labai neramu tai pasikonsultuok su kita gydytoja. smile.gif
Arba nueik ir pasidaryk dar vieną onkocitologinį tepinėlį pati, pvz biomedicinos tyrimų centre (Vilniuje) atsakymą atiduoda kitą dieną (kaina 35Lt berods). Bet kam dabar leisti pinigus, jeigu po mėnesio tavo gydytoja tau jį šiaip ar taip dar kartos.
Atsakyti

Iš tos baimės konsultavausi gal su keturiais gydytojais ir visi patarė taip pat.
Tik va man iškilo vienas neaiškumas g.gif Jeigu ŽPV virusu užsikrečiama lytiniu keliu ir tarkim mano vyras nešiotojas, tai jo gydyti nereikia? Išoperuoja, pasveiksti, toliau gyveni... ir vėl užsikreti???
Atsakyti
Išsioperavus to viruso neišgydysi.
Man atrodo, kad jis taip visą gyvenimą ir sėdi.
Tik 2006 metais atsirado vakcina apsauganti nuo šio viruso (jeigu ji ištikrųjų apsaugo), o jeigu jau turi jį, tai net ir nežinau ar įmanoma jį išsigydyti.
Atsakyti