Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(garbane @ 2006 12 30, 15:45)
na as tai visai susipainiojau  wacko.gif
buvau pas ginekologe profilaktiniam patikrinimui, nera pas mane jokiu zaizdeliu, o ji man sako "ar darei kada onkocitologini tepineli?" as sakau kad net nezinau kad tas yra ir tikrai nedariau. o jin "tai nueik pas seimos gydytoja siuntimo, cia jie turi daryt" (ta prasme seimos medicinos centras kur as uzsiregistravusi)  g.gif tai kaip dabar suprasti kodel man ji darytis? visur raso kad nuo 30m., o man dar gabalas iki tiek  g.gif ir man idomu kas tam seimos centre ta tyrima atliks? paprasta laborante?  g.gif o kodel gydytoja negalejo? o moket reikes ar ne?  g.gif zodziu isvis pasimeciau dabar  wacko.gif  doh.gif

jei tau nera 30, greiciausiai reikes 15 Lt moketi, bet tai nereiskia, kad tau negali ko nors buti negero, man 28 tik, o jau displazijos trecia stadija.
o dabar tiesiog didelis demesys skiriamas kaklelio vezio profilaktikai, todel tave ir siuncia, pasitikrinsi ir bus ramu. be abejo tyrima darys gydytoja, ne laborante
Atsakyti
bet seimos gydytojo siuntimo vistiek reikia, ar ne? 4u.gif

kaip nervina mane ta biurokratija, simta kartu eilej atstovi kol pas reikiama gydytoja patenki doh.gif
Atsakyti
Neteko girdėt.
Šeškinės poliklinikoje visus reikalus su ginekologiniais tyrimais tvarko ginekologas. Nemanau, kad labai tvarka skirtųsi nuo kitų įstaigų.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2007 01 02, 21:12)
Neteko girdėt.
Šeškinės poliklinikoje visus reikalus su ginekologiniais tyrimais tvarko ginekologas. Nemanau, kad labai tvarka skirtųsi nuo kitų įstaigų.

tai vat as ir nesupratau kodel mano ginekologe liepe eiti pas seimos gydytoja siuntino onkocitologiniam tepineliui blink.gif sake "cia jiems priklauso" blink.gif wacko.gif tai gal man dabar reikia vel eile islaukt pas seimos gydytoja siuntimo, o paskui vel eile pas ginekologe tepinelio blink.gif juk pries savaite buvau doh.gif ot marazmai doh.gif
Atsakyti
tikrai nezinau, man irgi mano ginekologe padare, tik reikejo moketi, nes man nera 30 metu. kiekvienoj poliklinikoj matomai tvarka
Atsakyti
Man onkocitologinį daro nuo tada, kai man buvo 21-22 metai. Nei karto nereikėjo mokėt (esu rizikos grupėje)
Atsakyti
o tai kaip suprasti, kodel man reikejo moketi?
Atsakyti
Kas kiek laiko reikia daryti okocitologini tepineli?

As dariausi pries 2 metus pas savo ginekologe ir jokiu pakytimu nebuvo. Beje, moketi uz ji man nereikejo (o gal tiesiog nepaprase blush2.gif , nes labai jau daug kitu sveikatos problemu tuomet buvo...)
Atsakyti
QUOTE(Monada @ 2007 01 04, 20:09)
Kas kiek laiko reikia daryti okocitologini tepineli?

As dariausi pries 2 metus pas savo ginekologe ir jokiu pakytimu nebuvo. Beje, moketi uz ji man nereikejo (o gal tiesiog nepaprase blush2.gif , nes labai jau daug kitu sveikatos problemu tuomet buvo...)

Kiek zinau, reiketu bent karta per metus.
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif
Sveikinu visas su Naujais metais ir linkiu, kad sie metai butu siltesni, turtingesni ir viso ko geriausio.... 4u.gif
siulau paskaityti straipsni, kuris teikia vilciu isgyti daugeli ligu
www.mtlservisas.puslapiai.lt
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 01 04, 19:33)
Kiek zinau, reiketu bent karta per metus.

Man atrodo kad kartą per metus daro tik tuo atveju, jeigu yra rizika, o šiaip rečiau.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 12 30, 14:45)
na as tai visai susipainiojau  wacko.gif
buvau pas ginekologe profilaktiniam patikrinimui, nera pas mane jokiu zaizdeliu, o ji man sako "ar darei kada onkocitologini tepineli?" as sakau kad net nezinau kad tas yra ir tikrai nedariau. o jin "tai nueik pas seimos gydytoja siuntimo, cia jie turi daryt" (ta prasme seimos medicinos centras kur as uzsiregistravusi)  g.gif tai kaip dabar suprasti kodel man ji darytis? visur raso kad nuo 30m., o man dar gabalas iki tiek  g.gif ir man idomu kas tam seimos centre ta tyrima atliks? paprasta laborante?  g.gif o kodel gydytoja negalejo? o moket reikes ar ne?  g.gif zodziu isvis pasimeciau dabar  wacko.gif  doh.gif

Mielos merginos ir moterys! Pasidarykit tą citologinį tyrimą, kiek jis kainuotų, tiek!!! Man irgi buvo viskas tvarkoj, per gydytojų apžiūras viskas labai gražu, tai ir aš jo neskubėjau pasidaryt. Tik kai nuėjau privačiai pasitikrint profilaktiškai eilinį kartą, tai gydytoja paklausė, ar darytas citologinis. pasakiau kad niekuomet, nors man jau 35. Padarė ir še tau kad nori - ACUS-H. Darė pakartotinį - HSIL. Paskui sekė biopsija, kurios atsakymas CIN3 verysad.gif Tai gydytoja sako, greičiau darom konizaciją (išpjaunam tą vietą su lb dideliais pakitimais). Tai va, jau po operacijos mėnuo. Gydytoja džiaugiasi (žinoma apie save jau nebešneku), sako buvo jau pati riba. Tuoj būtų buvusi 1 stadija vėžio, kur būtų reikėję išimti visą moterišką aparatūrą verysad.gif Taip kad man netyčia labai nuskilo clap.gif Taip kad geriau anksčiau pasidaryti tą tyrimą, negu paskui jau per vėlu.
Atsakyti