Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Merginos, kas galit pasakyt kurią ciklo dieną geriausiai imti tepinėlį?
Gydytoja man minėjo, bet va protas doh.gif užmiršau (ar apie ciklo vidurį?)
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2005 11 02, 09:44)
Merginos, kas galit pasakyt kurią ciklo dieną geriausiai imti tepinėlį?
Gydytoja man minėjo, bet va protas  doh.gif  užmiršau (ar apie ciklo vidurį?)

Anglijoje rekomenduoja 10-14 c.d.Lietuvoje man gydytoja sake-10-20 c.d.,o kazkur skaiciau,kad pirmoje ciklo puseje.
Atsakyti
Dėl ciklo dienos tai aš taip darau-baigiu sirgti,dar palaukiu kokią dioeną dvi ir jau varau darytis,nu nė karto gydytoja neskė,kad čia blogą dieną atėjau..
Pas Domžą atsitiktinai patekau vasarą kai variau į Antakalnį biopsijai,tai jis mane apžiūrėjo su kalkoskopu,papaišė kažką (tipo žaizdelę nupiešė) ir neleido dar daryt,nes tipo jauna,dar žadu gimdyti,tai nė ko ten landžioti per daug,tik liepė darytis tyrimą kas pusę metų..o va mano gydytoja nebuvo susižavėjusi jo rekomendacijom,ir pasakė,kad jei man db lapkritį bus negeras tyrimas,ji man pati padarys tą biopsiją smile.gif
Atsakyti
Kadangi man 28 metai, tai ginekologė (kreipiausi pas privačią, nors visiškai niekuom nesiskundžiau) patarė pasidaryti onkocitologinį tepinėlį. Jiu mane patikino, kad mano abi kiaušidės puikios, gimdos kaklelyje nėra jokių žaizdelių, tad tą tyrimąadarysim tik dėl ramumo. Na ir ką jūs sau galvojat? Po dviejų savaičių ji man skambina, kad surastos atipinės nenustatytos reikšmės plokščiojo epitelio ląstelės ASC-US. Vaje kaip aš išsigandau, kaip verkiau. Ji mane nuramino, kad dažniausiai jos išnyksta ir po pusės metu liepė šį tyrimą padaryti pakartotinia.
Klausiu visų - ar kam nors buvo tokių bjaurių ląstelių?
Atsakyti
Man prieš metus rado ASC-US. Liepė laukti, nes pusei moterų jos dingsta net negydomos. Man jos savaime nepranyko, atsirado dar ir intraepiteliniai pakitimai. Be to dar kiaušidėse- cistos. Siunčia konsultuotis į Kauną. Baisiai bijau...
Mile, linkiu tau, kad būtum tų laimingųjų pusėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mile @ 2005 11 18, 10:54)
Kadangi man 28 metai, tai ginekologė (kreipiausi pas privačią, nors visiškai niekuom nesiskundžiau) patarė pasidaryti onkocitologinį tepinėlį. Jiu mane patikino, kad mano abi kiaušidės puikios, gimdos kaklelyje nėra jokių žaizdelių, tad tą tyrimąadarysim tik dėl ramumo. Na ir ką jūs sau galvojat? Po dviejų savaičių ji man skambina, kad surastos atipinės nenustatytos reikšmės plokščiojo epitelio ląstelės ASC-US. Vaje kaip aš išsigandau, kaip verkiau. Ji mane nuramino, kad dažniausiai jos išnyksta ir po pusės metu liepė šį tyrimą padaryti pakartotinia.
Klausiu visų - ar kam nors buvo tokių bjaurių ląstelių?

Nepulk i panika.ASCUS-tai dar pati pati pradzia,jei kas ir yra.O gal ir nera...Juk tai NENUSTATYTOS KILMES lasteles...Man pries metus buvo HSIL,atliko gimdos kaklelio operacija.Vasara ginekologe dar rado lopineli likusios zaizdos.Sugyde vaistais.Onkocitologinio atsakymas tada buvo ASCUS.Si rudeni tyrima pakartojau.Viskas tvarkoje.
mile,paieskok informacijos internete.Pamatysi,kad didesni uz ASCUS pakitimai yra LSIL,HSIL...arba cin2,cin3...taigi,tau viskas bus gerai.Cia dar nereikia verkti,patikek mirksiukas.gif
mildux,ir tau sekmes ir kuo geresniu rezultatu.Visoms ateina valanda,kai jauciames nelaimingos ir kankinamos nerimo-del ligu ar pan.Bet...tai praeina.Tiesiog reikia si laikotarpi isgyventi.
Atsakyti
Šiame skyrelyje yra dar viena tema apie onkocitologinį faktiškai - tai žaizdelė gimdos kaklelyje. irgi nemažai info apie tą problemą.
O apie ASCUS, LSIL, HSIL ir kitus galima pasiskaityt šiame gana suprantamai parašytame tekste - vadovėlyje:
medicina.kmu.lt - man labai padėjo (diagnozavo HSIL, išoperavo jau), tikiuosi ir jums padės surast reikiamos info.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2005 11 21, 15:13)
Šiame skyrelyje yra dar viena tema apie  onkocitologinį faktiškai - tai žaizdelė gimdos kaklelyje. irgi nemažai info apie tą problemą.
O apie ASCUS, LSIL, HSIL ir kitus galima pasiskaityt šiame gana suprantamai parašytame tekste - vadovėlyje:
medicina.kmu.lt - man labai padėjo (diagnozavo HSIL, išoperavo jau), tikiuosi ir jums padės surast reikiamos info.

Labai ačiū už palaikymą ir patarimus. Perskaičiau viską, ką radau, ką patarėte- pasidarė aiškiau ir truputį ramiau. smile.gif
Atsakyti
o gal kas žinot ar reikia mokėti už tą tepinėlį. Aš esu prisirašiusi Centro poliklinikoje, vakar buvau pas ginekologe Kevličienę ir ji man pasakė kad kainuoja 40 Lt, tipo iš privačios įm. atvažiuoja ir tiria. Kiek girdėjau tai nemokamas jisai turėtų būt poliklinikose, ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(ilbee @ 2005 11 22, 10:13)
o gal kas žinot ar reikia mokėti už tą tepinėlį. Aš esu prisirašiusi Centro poliklinikoje, vakar buvau pas ginekologe Kevličienę ir ji man pasakė kad kainuoja 40 Lt, tipo iš privačios įm. atvažiuoja ir tiria. Kiek girdėjau tai nemokamas jisai turėtų būt poliklinikose, ar kaip?

Šeškinės poliklinikoj kabo plakatas kad pasitikrink nemokamai. Man ji daro du kart per metus, jau trys metai iš eilės nei karto nemokėjau.
Atsakyti
o jei tas tepinėlis geras ar reikia dar daryti biopsija lyg taip vadinasi (kai nuo žaisdelės atgnybia gabalėlį), nes gydytoją sakė norint pastoti reiktų ir tai padaryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2005 11 24, 10:04)
o jei tas tepinėlis geras ar reikia dar daryti biopsija lyg taip vadinasi (kai nuo žaisdelės atgnybia gabalėlį), nes gydytoją sakė norint pastoti reiktų ir tai padaryti g.gif

O jeigu geras tepinėlis tai kan ta biopsija?
Šiaip dažnai po onkocitologinio tepinėlio dar kolposkopija padaro jeigu yra žaizdelė. Tada jau jei kolposkopijos tyrimai įtartini siunčia biopsijai.
Atsakyti