QUOTE (aistukas @ 2004 10 01, 08:15) |
Smagu girdeti Sim-a, kad tavo atsakymas geras. As pries 2 dienas ir gi buvau atsakymo (rez. laukiau 10 dienu)-geras. Sake, kad garantija 3 metams, o po to vel reiktu kartot. Dar pasiule issitirti zmogaus papilomos virusa ir jei nera onkogeniniu jo atmainu, tai + dar 3 metu "garantija". Nezinau ar cia verta (kainuoja apie 100,00 lt). Pas Domza esu buvus, kai dar turejau neprisaldyta zaizdele, jis mane kolposkopu apziurejo ir nieko blogo nerades, paleido. |
ZPV tyrimas Aids centre - 50 lt. Man tai nustate viena is 12 tipu, bet sako kad pavojingiausi 16 ir 18 tipai, titravimo, deja, Aids centre nedaro, reikia i koki Biomedicininiu tyrimu centra kreiptis...
QUOTE (sim-a @ 2004 10 01, 08:39) | ||
ZPV tyrimas Aids centre - 50 lt. Man tai nustate viena is 12 tipu, bet sako kad pavojingiausi 16 ir 18 tipai, titravimo, deja, Aids centre nedaro, reikia i koki Biomedicininiu tyrimu centra kreiptis... |
As irgi girdejau, kad 16 ir 18 pavojingiausi. Bet, kad ta virusa, faktiskai kas antra turi (o gal net dar dazniau), tai kokia prasme tirti (tik sunervins), geriau kas keli metai daryti onkocitologini tyrima. O ir uzsikresti tuo virusu, manau, bet kada gali.
Geriau reguliariai PAP pasidayti.
QUOTE |
As irgi girdejau, kad 16 ir 18 pavojingiausi. Bet, kad ta virusa, faktiskai kas antra turi (o gal net dar dazniau), tai kokia prasme tirti (tik sunervins), geriau kas keli metai daryti onkocitologini tyrima. O ir uzsikresti tuo virusu, manau, bet kada gali. Geriau reguliariai PAP pasidayti. |
Aš taip pat pavasarį dariausi onkocitologinį tyrimą, ačiū Dievui nieko nerado. Nors vietinė ginekologė mane taip prigązdino, kad pas mane kaklelyje didelė žaisdelė su kažkiomis ataugėlėmis, todėl buvau nuvykus į Kauną pas onkoginekologę dr.V.M.Čigriejienę, ji mane apžiūrėjo kolposkopu, taip pat matė žaizdelę ir patarė išsitirti žmogaus papilomos virusą, tačiau aš jo nepasidariau, o pasitikrinus vasarą, ginekologė pasakė, kad žaizdelės nebemato, taip ir nesupratau kur gi dingo ta mano žaizdelė su ataugėlėmis, juk jokių vaistų nevartojau
Mergaites as pradedu tiketi stebuklais
Buvau siandien pas ginekologe,onkocitologinio tep.atsakymo,bet pasake,kad jo nera ,tai as sakau,gal jus nepaemet(cia rugsejo 3 tariamai paeme),kortelej parasyta kad paeme,bet as kazkaip nepajauciau,tai kai buvau pries savaite bandziau irodyti kad nepaeme,tai nepatikejo,sako kaip gali buti nepaimtas,jei irasyta kortelej,kad paeme.O siandien vel sakau,gal nepaemet,kai nerado,tai sesute nuejo i labaratorija,ten uzregistruota,kad tik paprasta tepineli paeme,o onkocitologinio ne.Tai va laukiaus daugiau nei menesi onkocitologinio atsakymo,kuris net nepaimtas
Eisiu kita savaite,sake paims dabar butinai
Eisiu kita savaite,sake paims dabar butinai
eilinis aplaidumo irodymas. Kaip taip galima maustyti zmogu?
Nnnn taip...
gerai, kad nors prisipazino, o ne atsakyma is lubu nukabino.
o kokia cia slovinga poliklinika?
gerai, kad nors prisipazino, o ne atsakyma is lubu nukabino.
o kokia cia slovinga poliklinika?
as t.p. vakar buvau...mano tai atsakymo taip ir nerado, atsiunte pakartotinai. Padare vakar kolposkopija, ir...kaklelio keratozes jau kaip ir nera, liko tik demele ir onkocitologinis si karta geras stebuklai...
QUOTE (aistukas @ 2004 10 08, 08:35) |
Nnnn taip... gerai, kad nors prisipazino, o ne atsakyma is lubu nukabino. o kokia cia slovinga poliklinika? |
Na ta gydytoja labai man patinka(anksciau pas kita eidavau,tai ),o si visus tyrimus kokius tik gali skiria ir fizioterapija(sildymus paskyre).Ir ji man ta rugsejo 3d.zadejo paimti onkocitologini,ir paprasta tepineli,paprasta paeme,o onkocitologinio ne,o kortelej irase,kad paeme abu.Veiksmas vyko antakalnio poliklinikoj,bet as nepykstu,buna,pasitaiko ,nueisiu pirmadieni,sake priims be eiles,nes talonai tik po 2-3sav,kartu paziures ar grybukus savo issigydziau
QUOTE (paiduke @ 2004 10 08, 11:12) | ||
Na ta gydytoja labai man patinka(anksciau pas kita eidavau,tai ),o si visus tyrimus kokius tik gali skiria ir fizioterapija(sildymus paskyre).Ir ji man ta rugsejo 3d.zadejo paimti onkocitologini,ir paprasta tepineli,paprasta paeme,o onkocitologinio ne,o kortelej irase,kad paeme abu.Veiksmas vyko antakalnio poliklinikoj,bet as nepykstu,buna,pasitaiko ,nueisiu pirmadieni,sake priims be eiles,nes talonai tik po 2-3sav,kartu paziures ar grybukus savo issigydziau |
Na, dabar jau man visai idomu pasidare,kokia ta tavo gydytoja, nes as irgi antakalnio poliklinikoj vaikstau pas gin. (kai neinu pas Klima). Tik mane visai uzknisa, nes talona gali gauti tik po men. Beprotnamis kazkoks.
As tai tikrai cia nieko blogo neizvelgiu,kad nepaeme,to tepinelio,zmoniu eiles nesamoningos,ir aplamai jos darbu esu patenkinta ir sesute labai faina,o pavardes nesakysiu
Sveikos visos,
Taigi as onkocitologini tepineli dariausi gal kokis 2 metus,kas tris menesius,nes turejau zaizdele jau senokai,ir gydytojai vis stebejo situacija,na ji vis budavo nebloga,tik va pasidariusi pries menesi gavau atsakyma,kad reikia operuotis,nes jau situacija buvo bloga.Kagi galvoju reikia,o operuoti negimdziusiu nelabai nori,tai ten dar svarste,bet priejo isvados,kad reikia.
Kaip tai vyko:
Reikejo atvaziuoti i ligonine iskarto po menesiniu su visais tyrimais,operacija vyksta su narkoze,man vyko 1,5 val.,nors gydytoja sake,kad 20 min.Ten su skalpeliu(sia budas yra geriausias)apipjausto suragejusius gimdos kaklelio sluoksnius ir kur reikia uzsiuna. Po to tuos sluoksnius veza i laboratorija tyrimui,kad nebutu kokio ZIV ir kad isitikinti ar jis neperejo i kitus sluoksnius.Taigi kai atsibundi po tos narkozes savijauta skirtinga kiekvienam,kas vemia,kam bloga,mane truputi pykino,bet tuom ir baigesi.Taigi nieko nejauciau,nei kas skaudejo nei ka,tik buvo isskiru,tokiu ruzavu. Ligoninej prabuvau 9 dienas nenorejo paleisti,nes reikia po sitos operacijos tik guleti arba stoveti,sedeti negalima,ir dar namie buvau apie 2 savaites.
reziume:Visai neskausminga,tik tas laikas beveik visas men,reikia guleti arba stoveti,va gryzusi pasistengiau pasitampiau ir nelaiku nukrito sasas,prasidejo kraujavimas,teko vel i ligonine vaziuoti.Taip,kad saugokit save ne tik po tokios operacijos ,na o del pastojimo sake,kad viskas tvarkoje,galima po operacijos praejus 4-6 sav. bandyti pastoti,ta bandysiu ir padaryti,nes leliuko tiesiog trokstu.
Taigi as onkocitologini tepineli dariausi gal kokis 2 metus,kas tris menesius,nes turejau zaizdele jau senokai,ir gydytojai vis stebejo situacija,na ji vis budavo nebloga,tik va pasidariusi pries menesi gavau atsakyma,kad reikia operuotis,nes jau situacija buvo bloga.Kagi galvoju reikia,o operuoti negimdziusiu nelabai nori,tai ten dar svarste,bet priejo isvados,kad reikia.
Kaip tai vyko:
Reikejo atvaziuoti i ligonine iskarto po menesiniu su visais tyrimais,operacija vyksta su narkoze,man vyko 1,5 val.,nors gydytoja sake,kad 20 min.Ten su skalpeliu(sia budas yra geriausias)apipjausto suragejusius gimdos kaklelio sluoksnius ir kur reikia uzsiuna. Po to tuos sluoksnius veza i laboratorija tyrimui,kad nebutu kokio ZIV ir kad isitikinti ar jis neperejo i kitus sluoksnius.Taigi kai atsibundi po tos narkozes savijauta skirtinga kiekvienam,kas vemia,kam bloga,mane truputi pykino,bet tuom ir baigesi.Taigi nieko nejauciau,nei kas skaudejo nei ka,tik buvo isskiru,tokiu ruzavu. Ligoninej prabuvau 9 dienas nenorejo paleisti,nes reikia po sitos operacijos tik guleti arba stoveti,sedeti negalima,ir dar namie buvau apie 2 savaites.
reziume:Visai neskausminga,tik tas laikas beveik visas men,reikia guleti arba stoveti,va gryzusi pasistengiau pasitampiau ir nelaiku nukrito sasas,prasidejo kraujavimas,teko vel i ligonine vaziuoti.Taip,kad saugokit save ne tik po tokios operacijos ,na o del pastojimo sake,kad viskas tvarkoje,galima po operacijos praejus 4-6 sav. bandyti pastoti,ta bandysiu ir padaryti,nes leliuko tiesiog trokstu.