Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Kaip žinot, aš išsioperavau, nes buvo 3 cin. ir labai patenkinta. Tik dar nekartojau tyrimo. Šiaip patarčiau pasidaryti visoms ir nedeginti, o prišaldyti su azotu, tai yra geriau, naujesnė technologija, jokio skausmo. Vaisingumo klinikoje 80 Lt kainuoja, bet tik po tyrimo.
Atsakyti
is tikruju sako, kad onkocitologini tyrima reikia daryti kas 6 men., ir kol nepagimdziusi geriau nieko nedeginti, nesaldyti ar pan. Zodziu man jau kokie 6 metai yra ta zaizdele, tai kas 6 men padaro onkocitologini tyrima ir tiek. Dabar jau kaip ir liepe gimdyti, o po to jau reikes sutvarkyti ta zaizdele
Atsakyti
Na ir naujienu prisikaiciau.Nei karto nedariau tokio tyrimo ir gydytoja daryt nesiule , nors ir privaciai laukausi ohmy.gif .Daug kas sako : jeigu nera reikalo ,kuo maziau ten "ten" lyst ir krapstyt .Atseit paskui prasideda visokios ligos g.gif
Atsakyti
Merginos onkocitologinį tepinėlį PRIVALU daryti vieną kartą į metus visoms be išimties. O jeigu gydytojai to nerekomenduoja, tai jie visiški TUNDROS...Todėl reikalaukite to tyrimo pačios - tai geriausia prevencija vėžiui.
Atsakyti
Čia straipsnio citata iš DELFI:

Vilniaus universiteto Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė doc. Gražina Drąsutienė teigė, kad pastaroji problema [gimdos kaklelio vėžys] mūsų šalyje yra labai opi. Moterys nesitiria, liga nustatoma per vėlai, kai jos nebegalima efektyviai gydyti. Pagal mirčių nuo šios ligos skaičių Lietuva Europoje yra antroji nuo galo. Mus lenkia tik rumunai.

Verčia susimąstyti g.gif
Atsakyti
QUOTE (sim-a @ 2004 09 17, 14:41)
Ploklinikoj tik nuo 30 metu daro nemokamai, man tik 29 issipilde.

gerai tave poliklinikoje isdure.
Man onkocitologini tepineli dare jau keturis kartus - ir visus kartus nemokamai, nors man dar 30 nesviecia. Tik kad va paskutinis tepinelis nekoks ir biopsija teko atlikti.
Beje, kai degina elektra, tai netaip ir skauda.
Atsakyti
Kadangi as turejau zaizdele, tai man karts nuo karto ta tyrima darydavo (tarybiniais laikais uzdedevo net specialia zyma ant korteles ir kas kiek laiko kviesdavo pasitikrint).
Girdejau visokiu versiju, vieni daktarai sako, kad zaizdele gali trukdyt pastot, kiti, kad jos prisaldymas. Kadangi vis tiek nepastojau, nusprendziau pabandyt prisaldyt (kazkaip ramiau, kai "sutvarkyta"). Klimas tai mane "bare"-sake, kad be reikalo saldziau. Sake, kad ir jo zmona turi, bet jie nieko nedare tik seka.
Na, o tyrima , manau, vis tiek reikia reguliariai kas metai, du, trys (jei viskas gerai) daryt. Kaip tik ruosiuos pirmadieni eiti. blink.gif Centro poliklinikoj daro nemokamai! Kvieciu visas neapsisprendusias rolleyes.gif
Atsakyti
aistukas, man irgi gydytoja siule nieko su zaizdele nedaryti, o tik ja stebeti - o rezultatas toks, kad teko biopsija daryti, o dabar sedziu kaip ant adatu ir laukiu is onkologinio rezultatu.
Atsakyti
nemokamai tik nuo 30 m . O taip - 8 Lt jei daro santariskese laborante, ir 14 lt - jei daro gydytoja.
Atsakyti
QUOTE (sim-a @ 2004 09 20, 07:28)
nemokamai tik nuo 30 m . O taip - 8 Lt jei daro santariskese laborante, ir 14 lt - jei daro gydytoja.

g.gif geras, man tai nemokamai pati ginekologė liepė, tik šepetėlį pati nusipirkau blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 09 19, 15:20)
aistukas, man irgi gydytoja siule nieko su zaizdele nedaryti, o tik ja stebeti - o rezultatas toks, kad teko biopsija daryti, o dabar sedziu kaip ant adatu ir laukiu is onkologinio rezultatu.

o kodel biopsija, ar pas tave citologinis tepinelis buvo blogas ar kas kita?
Atsakyti
QUOTE (vilte @ 2004 09 17, 14:54)
Kaip žinot, aš išsioperavau, nes buvo 3 cin. ir labai patenkinta. Tik dar nekartojau tyrimo. Šiaip patarčiau pasidaryti visoms ir nedeginti, o prišaldyti su azotu, tai yra geriau, naujesnė technologija, jokio skausmo. Vaisingumo klinikoje 80 Lt kainuoja, bet tik po tyrimo.

nu del prideginimo ar shaldymo, zinau kad daugelio patyrusiu daktaru nuomone - tik prideginimas, kad shaldymas proceso nesustabdo ir su laiku tenka net konizacija daryti...Mano gera sheimos pazystama gal 30 metu specializavosi toj srity, tai buvau ja neseniai sutikusi, sake , jei tik yra zaizdele - staigiai prideginti, ir ne kitaip, ji turi kolosaline praktika ir patirti, dabar savo kabineta turi, bet kazkaip bijau pas ja eiti, jai jau arti 70...bet nemanau kad ji man bloga patartu ar linketu, kaip tik , atvirksciai. O siaip, man gydytoja Intaite rekomendavo arba Domza...Gal kuri buvote pas siuos gydytojus?
Atsakyti