Įkraunama...
Įkraunama...

Notaro paslaugos

Rankpinigiu sutartyje pardavejas butinai turi rastiskai savo ranka patvirtinti, kad tiek ir tiek pinigu gavo. Geriausia tureti rankpinigiu sutarties pavyzdi, tada nebutina ir pas notara eiti. smile.gif
Atsakyti
Gal kas nors susidūrėt su panašia situacija? Pardavinėjam savo butą, notarui prieš pora dienų iki sutarties pasirašymo nunešėm visus dokumentus, kokių sakė, kad reikės. Viskas tvarkoje, tik pareikalavo pažymų, kad nesame skolingi iš visų komunalines paslaugas teikiančių firmų (šildymo, dujų, elektros, vandens ir t.t.). Pas mus bendrijos name nėra. Kaip suspėti per pora dienų susirinkti tas visas pažymas? unsure.gif Ką daryti - bandyt lakstyti ir rankiotis tas pažymas? Ieškoti kito notaro? Kas pardavinėjot butus - ar visi notarai reikalauja tokių pažymų? Juk pirkėjas prieš pirkdamas pasižiūri knygelę ir sąskaitas, kur matosi, kad viskas mokama laiku.
Atsakyti
Vestaj,man atrodo jei bendrijos name nera tai teks kazkaip subegioti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vestaj @ 2005 11 28, 15:11)
Gal kas nors susidūrėt su panašia situacija? Pardavinėjam savo butą, notarui prieš pora dienų iki sutarties pasirašymo nunešėm visus dokumentus, kokių sakė, kad reikės. Viskas tvarkoje, tik pareikalavo pažymų, kad nesame skolingi iš visų komunalines paslaugas teikiančių firmų (šildymo, dujų, elektros, vandens ir t.t.). Pas mus bendrijos name nėra. Kaip suspėti per pora dienų susirinkti tas visas pažymas? unsure.gif  Ką daryti - bandyt lakstyti ir rankiotis tas pažymas? Ieškoti kito notaro? Kas pardavinėjot butus - ar visi notarai reikalauja tokių pažymų? Juk pirkėjas prieš pirkdamas pasižiūri knygelę ir sąskaitas, kur matosi, kad viskas mokama laiku.

Aš prieš mėnesiuka pardaviau savo buta, pažymu reikalavo. Mes nuėjome i "Butu uki" mums davė visus tel. numerius (elektros, duju ir t.t.) visų iš ko reikia pažymų. Iškarto su visais susiskambinom, susitarėm kelintą valandą ateis( tarėmės, kad visi ateitu panašiu laiku). Tai vat, kita diena visi atėjo sutikrino skaitliukus....ir ta pačią dieną visi iždavė pažymas smile.gif Aišku reikėjo dar per visus pervažiuoti ir tas paž. susirinkti. Tiesa mes vėlokai jiems paskambinom, minėjo, kad jei butumėm paskambine nuo pačio ankstyvo ryto, tai ir ta pačia diena galėjom viska atlikti.
Atsakyti
Laba diena,

Turiu klausimėlį ir labai noriu pagalbos. Kokiam mieste nesvarbu, nes mane domina pats procesas.
Iš statybos firmos perkam naują butą (pastatys 2006 12), pasirašėm rezervacijos sutartį, įmokėjom 5000 litų, kitą savaitę einam pasirašyti jau galutinės pirkimo pardavimo sutarties (na tikiuosi, kad tai ta sutartis, nes kaip sakė, tai pasirašom visus popierius), sumokam 15 procentų. Mane domina, kaip tą mokėjimą patvirtinti pas notarą.....kaip viskas vyksta. Įmokam i statybų firmos sąskaitą ir su sutartim ir šaknele einam pas notarą, ar pas notarą einama su statybų firmos statovu......nesuprantu šito proceso- gal kas galit paaiškinti- labai prašau smile.gif iš anksto dėkoju smile.gif
Atsakyti
Cikadele, kiek teko susidurti tai galutine prikimo pardavimo sutartis pasirasoma tik tada kai butas yra pastatytas. Nes priesingu atveju neaisku ka jus perkat, juk realiai to buto dar nera.
Su statybine firma pasirasoma tik preliminari pirkimo pardavimo sutartis, kur viskas yra numatoma. O tu mokejimu pas notara netvirtina, kiek zinau tai statybine firma pati israso patvirtinancius dokumentus. g.gif
Atsakyti
taip man teko teisme dalyvauti pasirasius rankpiningiu paemimo sutarti su dviem liudininkais.Man kaip advokate isaiskino , kad pagal nauja civilini kodeksa negali buti dvigubai grazinami rankpinigiai.Buvo auksciausiam teisme byla ir neprisiteise dvigubu rankpinigiu.90%galima tiketis, bet ne daugiau ir sutartyje tai reikia nurodyti, kaip man aiskino.
Tik gal but man komentaras paveluotas, bet manau gal kazkam ir pades smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 08 03, 22:11)
Preliminariosios sutarties neprivaloma tvirtinti notariškai schmoll.gif . Tikrai galėjai reikalauti baudos mirksiukas.gif

1. Perkant NT - privaloma.
2. Rankpinigiais negalima užtikrinti preliminariosios sutarties g.gif .

Šiaip reikėtų paskaityt, kas ten ką žadėjo ir kaip įformino g.gif Kartais galima užsikabint už 1 žodžio bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2005 12 12, 15:44)
1. Perkant NT - privaloma.

Ne, nėra privaloma notarinė forma.
Preliminarioji sutartis privalomai turi būti sudaroma raštu. Šio LR CK 6.165 str. 2 d. nustatyto reikalavimo nesilaikymas daro preliminariąją sutartį negaliojančia. Vadovaujantis LR CK 1.73 str. šalys gali savo susitarimu nustatyti griežtesnius, papildomus reikalavimus preliminariosios sutarties formai, notariškai patvirtinti šalių parašus preliminariojoje sutartyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 15 gruodžio 2005 - 13:53
Nu jo blink.gif ,plesikai tie notarai schmoll.gif ,dabar paskaiciavau,kad 1500lt. reikes sumoketi cray.gif cray.gif ir tai cia pirma karta,reikes du kartus ten eiti,
Atsakyti
QUOTE(remka @ 2006 01 05, 11:53)
Nu jo blink.gif ,plesikai tie notarai schmoll.gif ,dabar paskaiciavau,kad 1500lt. reikes sumoketi cray.gif  cray.gif ir tai cia pirma karta,reikes du kartus ten eiti,

o sakykite nuo ko priklauso ar moka tik pirkejas uz sutarti ar per puse su pardaveju ? g.gif bl;yn paskaciavau man daug iseis uz buta .. nenoreciau viena moketi..o siaip girdejau sako reikia kalbetis..ar galima kaip mnaote issidereti, kad moekti kartu per puse su pardaveju ?? m?? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Globaliste @ 2006 01 06, 23:17)
o sakykite nuo ko priklauso ar moka tik pirkejas uz sutarti ar per puse su pardaveju ?  g.gif bl;yn paskaciavau man daug iseis uz buta ..  nenoreciau viena moketi..o siaip girdejau sako reikia kalbetis..ar galima kaip mnaote issidereti, kad moekti kartu per puse su pardaveju ?? m?? unsure.gif

Mes kai pirkom, tai pardavėjas pareiškė, kad jis nemokės. Tipo, jūs perkat - jūs mokat. Buvom su tuo susitaikę. Tačiau notaras nesileido į kalbas: moka abi pusės per pusę. Mokėjomtik vieną kartą, kai pasirašinėjom pirkimo pardavimo sutartį. Antrą kartą ėjom pasiimti tik liudijimo, kad savininkas gavo visus pinigus ir priekaištų neturi. Už lidijimą iš mūsų neėmė. Gal savininkas mokėjo g.gif , nes ten nurodyta suma.
Atsakyti