Tau, kaip pardavejai, pirmiausia reikes pazymos is registru centro buto pardavimui. Taip pat nuosavybes dokumentu (irodymu kaip tu ta buta isigijai), jei turi vaiku ir tai yra vienintele gyvenamoji vieta, tai reikes tesimo leidimo buto pardavimui, jei turi dar nekilnojamojo/gyvenamojo turto, tai rekes to turto dokumentu. Sutartyje bus irasyta kiek dave rankpinigiu, taip pat kada turetu buti sumoketi visi like pinigai (jei nemokama iki suatrties pasirasymo). Kada perduoti rakciukus, tai jau tariates tarpusavyje.
O apie pinigu isgrynima, tai tiesa pasakius, nesupratau, ka norejai paklausti.
QUOTE(Venecija @ 2006 05 27, 11:49)
O apie pinigu isgrynima, tai tiesa pasakius, nesupratau, ka norejai paklausti.
Aciu uz informacija, jau uzsisakiau pazyma internetu is registru centro.
Na o apie pinigu issigryninima..... ta moteriske, man nori pervesti i banko saskaita pinigus. Musu bankai skirtingi. Kazin kai ji perves pinigus i mano saskaita ar as jau ta pacia minute galesiu juos nusiimti.
As noriu jau pasirasyti sutarti , kai jau tikrai pinigai kaip sakant gyvi mano saskaitoj, kad nebutu kokios valakitos, o tai jei kokios problemos bus teks man atideti skrydi. Na bet tikiuosi, kad viska susitvarkysiu daug anksciau iki skrydzio.
Turbut geriausiai cia butu banke pasikonsultuoti tokiu atveju ar ne?
Jei skirtingi bankai tai ta pacia minute pinigu nepamatysi, o ir pardavejai nenori nepasirase sutarties pervedineti pinigu. Praktikoje yra daroma taip: pasirasoma sutartis, o sutartyje numatoma, kad pinigai bus pervedami per 1 para, tada tu dar karta ateini pas notara ir parasai pareiskima apie galutini atsiskaityma. Kol su tavimi nebus iki galo atsiskaityta, tai pardavejas neturi jokios teises disponuoti tuo butu.
Aci, dabar busiu rami pasirasydama sutarti
Gal kas zinot kokia situacija su nekilnojamojo turto pardavimu?
Girdejau, kad nekilnojamojo turto negalima parduoti nepraejus 3metams? jei parduodi 3 metu laikotarpyje po isigijimo, turi susimoketi gyventoju pajamu mokesti. Patvirtinkit arba paneikite!
Girdejau, kad nekilnojamojo turto negalima parduoti nepraejus 3metams? jei parduodi 3 metu laikotarpyje po isigijimo, turi susimoketi gyventoju pajamu mokesti. Patvirtinkit arba paneikite!
QUOTE(DaivaGrin @ 2006 09 23, 23:41)
Tu teisi - jei parduodi 3 metu laikotarpyje po įsigijimo, turi susimokėti gyventojų pajamų mokestį. Bet man atrodo, kad šį klausimą reikėjo užduoti kitoje temoje.
QUOTE(DaivaGrin @ 2006 09 23, 23:41)
Taip, jei parduosi nepraejus 3 metams, turesi susimoketi 15 % nuo pelno mokesti. Taigi jei oficialiai buta pirkai tarkim uz 300 000, o parduosi po metu uz 400 000 ir sutartyje nurodysi tokia suma, tai turesi sumoketi 15 000 mokescio...
Taciau gali nenurodineti tikrosios sumos, o pasiimtiis is pirkejo 100 000 "juodais" o sutartyje nurodyti, kad parduodi uz 300 000. Tada mokescio moketi nereikes, nes nebus "pelno". Bet sitas budas yra truputeli rizikingas, nes siaip ar taip, tai - finansinis nusikaltimas pries valstybe
Dekui uz informacija. Matai, mums reikia baltu pinigu, nes pardave buta norim statyti nama Vadinasi, teks palaukti tuos prakeiktus 2is 3 metu
QUOTE(DaivaGrin @ 2006 09 24, 11:05)
Dekui uz informacija. Matai, mums reikia baltu pinigu, nes pardave buta norim statyti nama Vadinasi, teks palaukti tuos prakeiktus 2is 3 metu
Ir gali būti, kad po 2 metų buto vertė kris (nors jei kokiam Senamiesty, tai vargu..), o namų statybiniai kaštai - išaugs...Verta labai pamąstyti, gal paaukoti tą procentą ir tikrai turėti namą dabar, vietoje neužtikrinto galbūt...
Mes turėjome analogišką dilemą, bet išsisukom dar kitaip...
Mano teta dovanoja man sklypą sode. Jo vertė turbūt virš 100.000 Lt. Jame planuoju su paskola (uzstacius tą patį sklypą) statytis namą. Teta vieniša, nevedus, vaikų neturi, turi tik seserį (mano mamą)
Kaip geriausia/pigiausia jį persirašyti?
a) Dovanojimas: reiks moket 15 proc.
b) Pirkimas: ar galima pirkt žemiau rinkos vertės, nes kitokiu atveju negalėsiu pasiaiškint VMI iš kur pas mane tokios santaupos.
c) Kažkokia galimybe, kad ji man sklypą užrašo už tai, kad aš ją prižiūriu iki mirties. (Bet ar galėsiu tada užstatyt sklypą bankui).
d) Imu tą sklypą su paskola ir paskui persidarau į paskolą namo statybai (nenoriu sudėtingų kelių)
e) kita
Taigi, gal kas esate susidūrę. Ačiū.
b) Pirkimas: ar galima pirkt žemiau rinkos vertės, nes kitokiu atveju negalėsiu pasiaiškint VMI iš kur pas mane tokios santaupos.
c) Kažkokia galimybe, kad ji man sklypą užrašo už tai, kad aš ją prižiūriu iki mirties. (Bet ar galėsiu tada užstatyt sklypą bankui).
d) Imu tą sklypą su paskola ir paskui persidarau į paskolą namo statybai (nenoriu sudėtingų kelių)
e) kita
QUOTE(jungengg @ 2006 11 06, 14:07)
Mano teta dovanoja man sklypą sode. Jo vertė turbūt virš 100.000 Lt. Jame planuoju su paskola (uzstacius tą patį sklypą) statytis namą. Teta vieniša, nevedus, vaikų neturi, turi tik seserį (mano mamą)
e) kita
e) kita
gal ji gali dovanot sklypą mamai, o ji tau? .. Bent jau mums tėvai galėjo dovanot, ir man atrodo mes galim seserim ir broliams..
ką tik pažiūrėjau, kad brolis/sesuo apmokesdinami
Tokiu atveju pirkčiau iš tetos tą sklypą.. Parduot teta tikrai gali už kiek nori... tai jos valia.. Prisikabintų mokesčiai nebent , jei ji tų sklypų parduotų kokius 5 . Jei parduos 1 sklypą už kiek nori, nieko nenutiks.. Tik įdomu kaip notaro mokesčiai.. Jie paprastai ima už sandorį procentą... Siūlyčiau paskambyt į notarinę ir paklaust, jei teta nori parduot Jums sklypą už 1 lt, kaip bus su mokesčiai jiems.. Nebent jie turi nusistatę kažkokį minimalų mokestį