kai paskaičiau kaip čia viskas gražu, net šiurpas per nugarą perbėgo. nelinkiu žmonėms blogo, bet gydytojai (sunkiai drystu ją gydytoja pavadint) Kopūtienei jaučiu pasišlykštėjimą. lankiausi pas ją viso nėštumo metu, lyg ir viskas gerai buvo, aišku, priežiūra santūri, bet pradžioj man tai patiko. iki to laiko, kai atėjo gimdymo data. turėjau gimdyt gruodžio 17 pagal mėnesines ir gruodžio 25 - pagal echoskopą. sausio 5 ji mane apžiūrėjo ir paleido namo, neva - nėra dar jokios gimdymo veiklos. po savaitės vėl apžiūrėjo, vėl - "viskas tau gerai". man trūko kantrybė, įsiprašiau, kad paguldytų, nors gydytoja atsisakinėjo.
nei karto neužėjo į palatą, į skambučius neatsakinėjo. pagimdžiau sausio 18 su skatinamaisiais, juodai žaliais vandenimis, be jokios gimdymo veiklos, pas daktarą Sutkų. jo žodžiai "Gerai, kas gerai baigiasi" - dar šiandien aidi ausyse. taip, gerai, kas gerai baigiasi, ir gydytoja gera tol, kol viskas gerai. bet tikrai niekad negerbsiu gydytojos, kuri pamačius komplikuotą atvejį, neria į rūmus.
nežinau, kiek trūko, kad šiandien neturėčiau savo mažojo. gal paros, gal kelių valandų. negaila pinigų, sukištų Kopūstienei. gaila tik, kad tikėjau ja.
tikiuosi tos, kurios nusprendėt pas ją gimdyt, to nepatirsit.
Nu gal tu laiką sumaišei,nes pernešioti lygiai mėnesį niekas neleidžia,daugiausia dvi savaites ir tai gydytojų priežiūroje. O žali vandenys galėjo būti ir dėl apsisukusios virkštelės, ar sutrikus placentos funkcijai, tačiau gydytoja juk nemato kokie ten vandenys, nebent specialiai tyrtų