Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema.

QUOTE(Šilingė @ 2009 11 03, 13:18)

Matyt, gerai drėkinate aplinką  rolleyes.gif  Šaknys augdamos reaguoja į drėgmę. Kai tinkamai subalansuoti laistymai, šaknys ima ir sulenda į substratą  mirksiukas.gif

Savaitę  smile.gif

Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, kur tu kiminu isigyti? O gal reanimatoriui tiktu ir tiesiog tas extra substratas? mManiske liko tik su keliom orinem saknim, nes tu kitu nebuvo sveiku nei biskio, tai nezinodama ka daryti penktadieni nukarpiau, cinamonu pabarsciau ir idejau i ta extra substrata ja su orinem saknim, jas uzdengiau substratu. Gal ir taip ir atsigaus kaip nors? Nors dabar tai ji "sekmingai" toliau vysta. cray.gif
Atsakyti
As irgi jungiuosi i jusu buri 4u.gif Esu naujoke orchideju augintoja. Isigyjau dvi, viena is ju Dendrobium, o kita Phaleonopsis. Abi gelytes nuzydeje, todel isigijau labai pigiai, tik uz kelis $. Bet nepasitarusi turbut padariau didele klaida... Tas stiebas ilgas, ant kurio anksciau buvo ziedai buvo dar zalias, o as ji emiau ir nukirpau doh.gif Siandien kalbejau su mama, ir ji man sake, kad jeigu stiebas zalias, tai gele butu sukrovusi ziedus ant to pacio stiebo dar karta, ir man jo nereikejo kirpt blink.gif Ka darysi, teks laukti ilga laika kol isleis nauja stieba...
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2009 11 03, 20:16)
As irgi jungiuosi i jusu buri  4u.gif  Esu naujoke orchideju augintoja. Isigyjau dvi, viena is ju Dendrobium, o kita Phaleonopsis. Abi gelytes nuzydeje, todel isigijau labai pigiai, tik uz kelis $. Bet nepasitarusi turbut padariau didele klaida... Tas stiebas ilgas, ant kurio anksciau buvo ziedai buvo dar zalias, o as ji emiau ir nukirpau  doh.gif  Siandien kalbejau su mama, ir ji man sake, kad jeigu stiebas zalias, tai gele butu sukrovusi ziedus ant to pacio stiebo dar karta, ir man jo nereikejo kirpt  blink.gif  Ka darysi, teks laukti ilga laika kol isleis nauja stieba...

Neburinai reikes laukti ilga laika mirksiukas.gif As visada nukerpu ir jos greit uzaugina naujus stiebelius ir sukrauna daug daugiau ziedu bigsmile.gif Taigi neliudek, manau viska padarei gerai 4u.gif
Atsakyti
As irgi nuzydejusius stiebus kerpu smile.gif taip sulaukiama produktyvesnio naujo ziedkocio.
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 11 03, 13:53)
tai čia normalus procesas? ačiū...

tai va ištraukiau savo ligonele ... viršus visos tos skeveldros sausos o va kai iškračiau apačioj net pelėsio radau  verysad.gif matyt dėl to ir musytės apsigyveno ... rizikuoju palikt gelyte be nieko porai dienų , tikiuosi jai viskas bus ok  unsure.gif

Tai matyt del to ir lapai vysta. Itariu, kad su saknimis nekas. As viena tokia nabagele bandziau gaivinti, bet nesekmingai. Siulyciau kiek imanoma sumazinti laistyma (nes panasu, kad substratas uzmirksta) ir sutvarkyti saknyna mirksiukas.gif gal pavyk isgelbeti gelyte.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 11 03, 15:18)
Duosiu patarimą  smile.gif  Pastatykit termometrą ant to lango  4u.gif  Viskas taps aiškiau, kai žinosit realią temperatūrinę padėtį.

Oi labai aciu uz atsakyma 4u.gif 4u.gif Labai protingai patarta, visai pati nepagalvojau apie tai doh.gif
Atsakyti
o jei mano Phaleonopsio lapai visai visai susirauksleje, pagelte ir ploni, ar yra vilties, kad jis da atsigaus? yra keleta oriniu saknu, bet paciam vazoneli nelabai matosi... gal man ji reanimuot? ka monote?
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2009 11 04, 17:13)
o jei mano Phaleonopsio lapai visai visai susirauksleje, pagelte ir ploni, ar yra vilties, kad jis da atsigaus? yra keleta oriniu saknu, bet paciam vazoneli nelabai matosi... gal man ji reanimuot? ka monote?

Kuo greiciau trauk lauk is vazono doh.gif Itariu kad saknu sveiku ne ka rasi schmoll.gif
Atsakyti
bet as jo tikrai neperlaisciau, bent jau taip manau. Galvoju, kad kaip tik per retai palaikau vandeny... vis tiek traukt lauk is vazono ir persodint?
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2009 11 04, 18:32)
bet as jo tikrai neperlaisciau, bent jau taip manau. Galvoju, kad kaip tik per retai palaikau vandeny... vis tiek traukt lauk is vazono ir persodint?

Tikrai taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2009 11 04, 17:32)

tai tau reik atrast priezasti nuo ko ji pas tave vysta. Tai tikrink saknis.
Atsakyti